Brera - Milanos designerhjerte

Milanos designerhjerte

Milanos designerhjerte 2880 1920 Parsley of Happiness

Dersom Milano er hjertet av designerverdenen, så er Brera høyre hjertekammer. Brera er bydelen i Milano hvor alt kommer sammen. Her finner du de største av de største, de viktigste av de viktigste, og de kanskje villeste av de v

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Brera:

Milanos designerhjerte

SaveSave

Dersom Milano er hjertet av designerverdenen, så er Brera høyre hjertekammer. Brera er bydelen i Milano hvor alt kommer sammen. Her finner du de største av de største, de viktigste av de viktigste, og de kanskje villeste av de ville.

Arkitektur design gammlebyen Milano

Foto: Trine Saurstroe

Dette er ikke noe som har utviklet seg nylig. Brera var bydelen hvor engang kunstnere og bohemen opphold seg. Så naturlig nok finner du også Milans kunstakademi og kunstgalleri her.

Du trenger ikke å gå lenge for å se et diskre dørskilt med TOM FORD eller lignende på, men det er også nok av dem som viser seg frem med alt de har. Armani har beslaglagt et helt kvarter med restaurant, hotell og bar.

Men først en espresso

Brera ligger noen gater sørlig for operaen og det elegante kjøpesenteret Galleria Vittorio Emanuele II.

Her er det mye å se, men færre turister enn midt i sentrum. Her går alt litt langsommere, og hele bydelen våkner opp på gata. Og helt etter min smak, er det lite som skjer før en har fått seg en kopp kaffe. Og en kaffe får du, helst en rask espresso ved baren og en lun croissant. Det skravles høylytt på hvert et bord, enten det er menn i designer dresser på vei til kontoret, eller to eldre damer som klager over varmen.

Fra bohem til designere

Breras historie strekker seg tilbake til det 12. århundre. Bydelen har ikke vært gjennom moderne rekonstruksjoner siden, og har derfor sitt varme, originale preg. Varme farger, lemmer ved vinduene, små balkonger og terrasser. Det er så pent at jeg blir helt bomull i hodet.

Fra begynnelsen av 1900-tallet frem til 60 årene var bydelen en møteplass for kunstnere, artister og forfattere. Etter det ble den raskt til en eksklusiv bydel, men kunstgallerier, antikvariater og selvfølgelig designere. Gatene er fylt med små individuelle butikker, med klær, designermøbler, kunst og hva du nå ennmåtte lete etter.

På kveldstid blir det liv i restaurantene, gatene Corso Garibaldi enden av gaten Via Brera er som en lang restaurant.

Det er mye italiensk, men så bør man spise italiensk mat når man er i Italia, her er det enda bedre enn i resten av verden. Dersom du ikke liker design eller kunst, er det god nok grunn å komme bare på grunn av maten, og espressoen.

En av mange kunstbutikker i Brera Foto: Trine Saurstroe

Møbelmessen fortsetter her

Et besøk hos Boffi under Salone Del Mobile er som å gå inn i italiensk dagligstue.

Dersom du reiser hit i løpet av møbelmessen Salone del Mobile er Brera en eneste stor utstilling. Butikker har åpent til langt på natt, det er åpne utstillinger i hver gate, og masser av små arrangement. Butikken Boffi Solferino er mest verdt et besøk. Den åpner sine 3 etasjers store showrom i en gammel bygård. Hvor den blander gammel arkitektur med moderne design og interiør.

 

 

 

 

 

 

 

SaveSave

Disse kan du trygt prøve:

SaveSave

Brera Milano Kaffe Design

Best breakfast: Bioesseri Milano Brera, Via Fatebenefratelli, 2, 20121 Milano
Kaffé og delikatesse med økologiske produkter. De lune croissantene er et lite stykke italiensk himmel om morgenen.

Lovely Lunch: God Save the Food, Piazza del Carmine 1, 20121 Milano
Hvorfor restauranten heter det den heter, har jeg ikke funnet ut, men det er vanskelig å krangle på et slikt utsagn. Restauranten har en koselig uteservering på en litt avsides plass. Go mat, rett og slett.

Delicous Dinner: Baobab Organic Burger, Corso Giuseppe Garibaldi 12, 20121 Milano
Ok, jeg vet jeg sa, at når man er i Italia, skal man spise italiensk. Og jeg mener det også, men dette stedet har økologiske burgere, kjempekoselig atmosfære og noen helt uimotståelige pommes frites, da er det vanskelig å gå forbi.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave