Høst, interiør og dekor

9 høstfilmer med masser av høst, interiør og dekor

9 høstfilmer med masser av høst, interiør og dekor 1800 945 Parsley of Happiness

Ja, da har vi den tida på året igjen da. Hvor vi tar på oss strikkegenseren, drikker pumpkin-spice-latte og bruker været som en unnskyldning for å sitte på sofaen under et pledd for å se høstfilmer. Her er de 9 filmene med mest høst, interiør og dekor. Høstfilmer med feel-good-faktor

De 9 høstfilmene med mest høst, interiør og dekor

(finner du din favorittfilm på listen?)

Ja, da har vi den tida på året igjen da. Hvor vi tar på oss strikkegenseren, spiser og drikker alt vi finner med pumpkin spice og bruker været som en unnskyldning for å sitte på sofaen under et pledd for å se høstfilmer.

Nå er ikke dette bare kos da, det er jo nyttig også. For å gi en sånn skikkelig feel-good-feeling er de fleste høstfilmene fylt til randen med nydelige hus og fine ideer til dekor og innredning. Du kan faktisk si at du ser på en dokumentarfilm.

Her er en liste med filmene med det nydeligste og mest inspirerende dekorideene til høsten:

 Det kan se ut til at Hollywood har en klar oppskrift på en høstfilm og ingrediensene er enten Meg Ryan, Sandra Bullock eller Julia Roberts og det siden tidlig på 90-tallet, det kaller vi innsats.

høst, interiør og dekor

The Blind Side

Høstfilm høstfilmer

Foto: IMDb.com

Blind Side nevnes nesten alltid når det er snakk om høstfilmer, men det eneste høstlige ved denne filmen er egentlig den ene Thanksgivingmiddagen!?!? Men er det noe vi har slått fast for lenge siden, så er det at høstfilmer ikke definerer ved antall høstligheter. Har du mista tråden? Det gjør ingenting, denne filmen er verdt å se og huset til denne familien er en drøm, høst eller ikke.

Magiens makt (Practical Magic)

Practical Magic

Og der har vi enda en høstfilm med Sandra Bullock. Denne gangen med mindre fargerikt høstløv, men mer hekser og halloweenfeeling. Og siden Halloween har tatt et godt tak om Europa igjen (etter ca. 2000 år pause pluss minus), synes også vi at der er veldig høstlig med hekser. Men dette heksehuset er så koselig, at det hadde vært litt smålig å stå på prinsippene nå og utelate filmen fra lista. Dette kjøkkenet, altså! La oss lage pumpkin-pie på dette kjøkkenet i hele helga!

The Intern

Herbstdeko Herbstfilme

Jeg må til min store skuffelse fastslå at heller ikke denne filmen ikke foregår på høsten. Den er egentlig 100% årstidløs. Men det utslagsgivende er, at hele filmens fargekart består kun av høstfarger. Filmen er mer høstlig enn en god gammeldags windows skjermbeskytter (den gangen vi fremdeles brukte tid på å forandre skjermbeskyttelse etter årstiden) Både inne og ute ser du gylne høstfarger og lune, stilige jordfarger. Det hadde altså vært veldig synd om denne filmen ikke kom med på lista. Huset til Anne Hathaways karakter er bedre enn hverken som helst katalog, og kontoret – hvor kan jeg gi fra meg jobbsøknaden min?

Mystic Pizza Himmel

Herbstfilme Pizza Pizza

Feel-Good-Alarm! Dette er en såkalt coming-of-age-film mit Julia Roberts. Fremdeles veldig ung, men det er hun ikke alene om. Her finner du også mange andre skuespillere som senere skal bli veldig kjent (og noen du sannsynligvis aldri har sett igjen). I denne pizzarestauranten vil vi heller arbeide enn å spise, selv om et bord ved vinduet på en regntung høstdag ikke hadde vært helt feil det heller. For ikke å snakke om det gamle huset til Mr. Travis! Det er som bygd for en mild høstdag. Innredningen i denne filmen har riktig nok rom for forbedring, men på den andre siden har vi bare såååååå lyst på pizza etterpå.

The Women (2008)

Herbstfilme

Denne filmen foregår fra tidlig høst helt frem til jul, men gjør ikke noe stort nummer ut av det. Det er litt synd egentlig, for vi hadde gjerne tatt i mot enda flere gresskar og høstdekorerte gater. Men så spiller Meg Ryan med da, høstfilmdiaven med stor H, og det alene gjør at vi får lyst på en pumpkin-spiced latte. Huset hennes og blomsterdekorasjonene sørger for rikelig med dekorideer

Mona Lisa Smile

Herbstfilme Mona Lisas Lächeln

Hva denne filmen mangler av innredningsinspirasjon, tar den igjen på massevis av høstfeeling. Det er høst og universitetene i New England starter igjen, og vi alle vet hva det betyr. Rødglødende løvskog, mursteinsbygninger midt i anlagte parkanlegg med små tjern og benker. Innendørs er rommene fylt med tung, mørk heldekkende innredning i treverk, åpne peiser og tykke gulvtepper på knirkende tregulv. Glem det, jeg har ombestemt meg. Denne filmen filmer har høst, interiør og dekor nok til tre filmer.

The Proposal

Herbstfilme Selbst ist die Braut Høstfilmer

Jeg er ikke helt sikker på om denne filmen forgår på høsten i det heletatt. Sannsynligvis ikke, delvis går de rundt i T-skjorte. Men ettersom vi befinner oss i Alaska mesteparten av tiden, har filmen en veldig høy strikkegenserfaktor og det er nok for meg til å putte denne filmen i høstskuffen. Og høstligere kan det ikke bli. Dette huset i lodge-stil ved sjøen er bare til å dø for og verdig en hvilken som helst høst-countdown. Her kunne vel alle tenke seg å tilbringe en høstweekend (med Ryan Reynolds), kunne vi ikke det?

Herbstfilme

Side ved side (Stepmom)

Herbstfilme Julia Roberts

Ok, det er plass til en Julia Robert-Film til og det beste kommer som kjent til slutt. Dette er en skikkelig høstgodbit. Masse drama, enda mer feel-good og høstfarget løv i haugevis. Men vi gjør det kun for se huset og hagen til Susan Sarandons karakter. Hvem ville vel ikke drikken varm kakao på denne verandaen? Den som ikke elsker høsten etter denne filmen, er det ikke håp for.

You’ve got mail

Herbstfilme Høstfilm You've got mail

Dette er den ultimative høstfilmen. Det bugner av gylne krysantemum og gresskar på hver en trapp langs de løvdekte gatene i New York. De første kjente „Starbucks-Scenene“ er høstperfeksjon på aller høyeste nivå.

Det ingen snakker om, er at denne dronningen av alle høstfilmer bare til en liten grad faktisk foregår på høsten. Men la oss ikke hefte bort tiden på flisespikkeri.

Dessuten er dette en av de siste filmene hvor Meg Ryan faktisk ser ut som Meg Ryan!

Også er det denne bokhandelen „Shop around the corner“ da!!! Solide trereoler fulle av bøker og 100% juggelfritt høstdekor. Etter denne filmen vil du bare gå rundt i New Yorks gater i en tjukk strikkegenser, strikkeskjerf og sløse bort tiden i en bokhandel.

høst, interiør og dekor

De 7 beste oppskriftene for makrame

De 7 beste oppskriftene for makrame 1707 2560 Parsley of Happiness

Tilbringer du mer tid hjemme for tida, enn du strengt tatt har lyst til? Jeg har en ide som du kanskje ikke vil like og som veldig sannsynlig kan ende med en katastrofe. Men det er jo så viktig å utvide horisonten og sånn, så jeg tenkte vi kunne prøve dette sammen: makrame

maritim dekorasjon, coastal, før etter, soverom

Før og etter bilder: Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig!

Før og etter bilder: Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig! 2560 1920 Parsley of Happiness

Endelig er gjesterommet vårt ferdig! Å du for et monster vi skapte?!?!? 10 måneder og tonnevis med støv og rot senere er det altså ferdige. Om det var vært bryet? Jeg tror det.

Lag fuglemat selv

Lag fuglemat selv 1500 2250 Parsley of Happiness

Hva gjør vi med restene etter førjulstiden fotoshootritual, som vi også kaller julebakst? La det ligge det til det går ut på datoen eller lager vi fuglemat? Ja, det var det jeg tenkte, jeg også…

Herbst Kürbis buch

Denne høstpynten har du hjemme allerede

Denne høstpynten har du hjemme allerede 1065 1199 Parsley of Happiness

Dersom hygge var en årstid, ville den helt sikkert vært høst! Og det beste er at den peneste høstpynten har du allerede hjemme. Hva det er, røper jeg her.

Halloween Iskake med spøkelser

Enkel oreo iskake til halloween med spøkelser

Enkel oreo iskake til halloween med spøkelser 1920 2267 Parsley of Happiness

I år dekorerer jeg ikke ekstra til halloween, jeg har høstpyntet nok for flere år fremover. En iskake til Halloween derimot, det er det alltid plass for. Nå bruker ikke…

Høstfilmer

De fineste høstfilmene

med mye interiørinspiration i tillegg:

  9. Blind Side
  8. Practical Magic
  7. The Intern
  6. Mystic Pizza
  5. The Women (2008)
  4. Mona Lisas smil
  3. The Proposal
  2. Stepmom
  1. You’ve got mail