hjemmelaget gave

Juleverksted: Lage tennbrikketer selv (Også perfekt sammen med barn)

Juleverksted: Lage tennbrikketer selv (Også perfekt sammen med barn) 1536 2048 Parsley of Happiness

Nå er ikke jeg akkurat en ener når det kommer til å lage ting selv. Men det er et par ting som til og med jeg tør å prøve på, og som virkelig er fornuftig. Dessuten når det kommer til å resirkulere, er jeg i mitt ess. Hjemmelaget gave

Hjemmelaget gave:

Lage tennbriketter selv (også perfekt sammen med barn)

Denne artikkelen innholder såkalte affiliate-links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Nå er ikke jeg akkurat en ener når det kommer til å lage ting selv. Men det er et par ting som til og med jeg tør å prøve på, og som virkelig er fornuftig. Dessuten når det kommer til å resirkulere er jeg i mitt ess. Dette er en hjemmelaget gave, som alle greier.

For noen år siden kom nevøen hjem med selvlagde tennbriketter. Det var fruktene fra det årets juleverksted på skolen.

Han var fornøyd med resultatet og jeg var rørt av at han faktisk tenkte på meg, og over forøkelsen i den alltid voksende samlingen av assorterte skatter – et resultat av å ha mange nevøer og nieser.

juleverksted

Foto: Parsley of Happiness

 

Men disse skattene skilte seg ut fra rekken av hjemmelagde julenisser av alle slag. Dette var noe jeg kunne bruk, altså ble de brukt her i huset, og bam! De fungerte som en drøm! En halv vinter senere var tennbrikettene oppbrukt og savnet. Hva sier du til det?

Jeg er sikker på at med litt bestikkelse, ville det letteste være å be nevøen om å lage flere briketter. Men nå har jeg så mange aviser og lysrester liggende, så denne gangen tar jeg saken i egne hender 💪.

Her er hva du trenger:

Dette trenger du:

  • Avispapir
  • Hyssing
  • Gamle lysrester
Avispapir:

Ikke la deg friste til å bruke reklame, ukeblader eller veldig blankt avispapir. Det brenner ikke og lager bare aske. Dessuten trekker avispapiret mer stearin til seg enn annet papir.  1-2 aviser rekker til 70-100 briketter, alt ettersom hvor store du lager de.

Hyssing

All vanlig hyssing av naturlige materialer er ok, jute, flaks, bomull, papir o.s.v. Ikke bruk syntetisk hyssing, de brenner ikke så godt og strider liksom litt imot hele miljøideen, som de fleste slike «resirk»-prosjektene støtter seg på. Sånn vanlig brun hyssing (pakkebånd som alle pakkene til postman Pat er pakket med) er de beste.

Lysrester

Her er alt tillatt. Bare bland farger, brikettene blir gråbrune av avispapiret uansett. Du vil ikke trenge mye stearin til brikettene i seg selv, men du bør ha så mye du kan dyppe papirrullene helt under. Jeg brukte restene av 2 små kubelys, det var mer enn nok.

Selvlaget gave DYI hjemmelagd

Utstyr/Verktøy

(dersom det er mulig, bør du bruke alt gammelt, som ikke skal brukes til matvarer igjen. Det er ikke alltid like lett å fa det helt rent etterpå):

  • Kjele til vannbad
  • Blikkboks eller lignende for stearinen
  • Tang eller klype
  • saks
DIY hjemmelaget julegave

Slik gjør du det:

1. Riv avispapiret i strimler. Det ser virkelig bedre ut når du river, dessuten brenner kantene bedre. Hvor brede du lager strimlene, kan du bestemme litt selv. Alt ettersom hvilken beholder du har tenkt å ha de i (Fine oppbevaringsideer finner du nederst). Ellers så er cirka sju centimeter en fin lengde.

hjemmelaget julegave av avispapir tennbriketter

2. Rull strimlene løst sammen, til de har maks én centimeter i diameter Viktig! Ikke rull strimlene for hard og tett, for da brenner de ikke. Da er det bedre å brette endene mot hverandre noen ganger, slik at det blir litt luft mellom lagene.

Selbstgebastelte Geschenke

3. Bind rullen sammen med hyssingen. Viktig! La det være igjen 1,5 cm av begge endene på hyssingen. De vil fungere som veke senere.

hjemmelaget tennbriketter julegaver

4. Ha lysrestene i en beholder som tåler varme. Sett beholderen i vannbad (Kok opp vann i en kjele på ovnen, sett beholderen oppi og vent) til stearinen er helt flytende. Som sagt, det er best om du bruker en beholder som ikke skal brukes til matvarer senere. En gammel, tom, litt stor blikkboks er perfekt.

Du kan fiske ut rester av veke og rask, dersom du ønsker det.

Lage julegaver selv tennbriketter

5. Legg papirrullene forsiktig ned i stearinen, la de ligge til de er gjennomtrukket av stearin. Du kan godt ha i 4-5 ruller samtidig og la de ligge et par minutter å trekke.

lage tennbriketter selv

6. Etterpå fisker du rullene ut igjen med en tang eller en klype. Legg rullene på avispapir for å tørke.

lage tennbriketter selv

Legg avispapir overalt på overflatene der du arbeider med flytene stearin, det er umulig å unngå at det ikke spruter og drypper litt, og slik sparer du tid på opprydningen etterpå.

 

Det var det, egentlig. Hjemmelaget gave, superenkelt og superpraktisk.

hjemmelaget julegave tips

Dekorere

Tennbriketter er vel en av de enkleste måtene å bruke opp gamle aviser og lysrester på. I tillegg er de kjempereale gaver til alle som har en ovn. Et glass eller en eske dekorert med litt julepynt, og du har en praktisk julegave.

Flere ideer for hvordan du kan pakke inn tennbrikkettene, finner du her.

Ha de gøy med juleforberedelsene!

Ideer til hjemmelagde gaver
3 ideer til å pakke inn julegaver 1536 2048 Parsley of Happiness

3 ideer til å pakke inn julegaver

Da er tennbrikettene i boks, det vil si, dersom du ikke har laget de enda, kan du se bruksanvisningen her. Og selv om du har tennbrikettene ferdig, er de jo ikke i boks enda, for da hadde vi jo ikke hatt brukt for dette innlegget her.

read more
Ideer til hjemmelagde gaver
Weihnachtsdeko

Fremdeles ikke funnet den riktige pynten for deg? Ta en titt på dette, kanskje det er mer i din gate?

Naturlig påskepynt du lager selv: Friske gulrøtter som påskepynt

Naturlig påskepynt du lager selv: Friske gulrøtter som påskepynt 1371 1920 Parsley of Happiness

Gleden over vinteren er redusert fra «Åh, så magisk det er når snøen faller» til «!#$)Q#%! Nå snør det igjen!». Ja, nå er påsken og våren rett rundt hjørnet. Jeg har begynt å tenke på årets påskepynt.

gangen

Oppussingsprosjekt: Inspirasjon til gangen

Oppussingsprosjekt: Inspirasjon til gangen 2240 1496 Parsley of Happiness

Gangen – take 2. Dette er andre gang vi pusser opp yttergangen. Første gang var en light-versjon, som tok rotta på mye, men helt blinkskudd var det ikke. Så da var det bare å prøve igjen.

Råd til deg som legger tapet for første gang

Råd til deg som legger tapet for første gang 1440 1920 Parsley of Happiness

Har du aldri lagt tapet før? Det er ikke noe problem, for det finnes utallige råd der ute hvordan du skal gjøre det. Tro meg, jeg har lest alle. Men har disse proffene, glemt hvordan det er å være nybegynner?

Bilder på treplate

Den beste måten å henge opp bilder på

Den beste måten å henge opp bilder på 2560 1440 Parsley of Happiness

Du vil lure på hvorfor du ikke har tenkt på dette før. Henge opp bilder uten bormaskin, eller med bormaskin uten skruer, eller kanskje en hel vegg med selvklebende kroker? Her er den raskeste og enkleste måten å henge opp bilder på, som garanterer at det også blir fint.

Pin oss på Pinterest: