hjemmelaget gave

Juleverksted: Lage tennbrikketer selv (Også perfekt sammen med barn)

Juleverksted: Lage tennbrikketer selv (Også perfekt sammen med barn) 1536 2048 Parsley of Happiness

Nå er ikke jeg akkurat en ener når det kommer til å lage ting selv. Men det er et par ting som til og med jeg tør å prøve på, og som virkelig er fornuftig. Dessuten når det kommer til å resirkulere er jeg i mitt ess. hjemmelaget gave

Hjemmelaget gave:

Lage tennbrikketer selv (også perfekt sammen med barn)

Denne artikkelen innholder saukalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Nå er ikke jeg akkurat en ener når det kommer til å lage ting selv. Men det er et par ting som til og med jeg tør å prøve på, og som virkelig er fornuftig. Dessuten når det kommer til å resirkulere er jeg i mitt ess. Dette er en hjemmelaget gave, som alle greier.

For noen år siden kom nevøen hjem med selvlagde tennbrikketer. Det var fruktene fra det årets juleverksted på skolen.

Han var fornøyd med resultatet og jeg var rørt av at han tenkte på med og over forøkelsen i den alltid voksende samlingen av assorterte skatter, som et resultat av å ha mange nevøer og nieser.

juleverksted

Foto: Parsley of Happiness

 

Men denne gangen var alt annerledes. Dette var bruksgjenstander, altså ble de brukt her i huset og bam! De fungerte som en drøm! Et halv vinter senere var tennbrikkettene oppbrukt. Hva sier du til det?

Det letteste hadde vel vært å be nevøen om å lage flere briketter. Men nå har jeg så mange aviser og lysrester liggende, så denne gangen tar jeg saken i egne hender.

Her er hva du trenger:

Dette trenger du:

  • Avispapir
  • Hyssing
  • Gamle lysrester
Avispapir:

Ikke la deg friste til å bruke reklame, ukeblader eller veldig blankt avispapir. Det brenner ikke og lager bare aske. Dessuten trekker avispapiret mer stearin til seg enn annet papir.  1-2 aviser rekker til 70-100 briketter, alt ettersom hvor store du lager de.

Hyssing

All vanlig hyssing av naturlige materialer er ok, jute, flaks, bomull, papir o.s.v. Ikke bruk syntetisk hyssing, de brenner ikke så godt og strider liksom litt imot hele miljøideen, som de fleste slike «resirk»-prosjektene støtter seg på. Sånn vanlig brun hyssing (pakkebånd som alle pakkene til postman Pat er pakket med) er de beste.

Lysrester

Her er alt tillatt. Bare bland farger, brikettene blir gråbrune av avispapiret uansett. Du vil ikke trenge mye stearin til brikettene i seg selv, men du bør ha så mye du kan dyppe papirrullene helt under. Jeg brukte restene av 2 små kubbelys, det var mer enn nok.

Selvlaget gave DYI hjemmelagd

Utstyr/Verktøy

(dersom det er mulig, bør du bruke alt gammelt, som ikke skal brukes til matvarer igjen. Det er ikke alltid like lett å fa det helt rent etterpå):

  • Kjele til vannbad
  • Blikkboks eller lignende for stearinen
  • Tang eller klype
  • saks
DIY hjemmelaget julegave

Slik gjør du det:

1. Riv avispapiret i strimler. Det ser virkelig bedre ut når du river, dessuten brenner kantene bedre. Hvor brede du lager strimlene, kan du bestemme litt selv. Alt ettersom hvilken beholder du har tenkt å ha de i (Fine oppbevaringsideer finner du nederst). Ellers så er cirka sju centimeter en fin lengde.

hjemmelaget julegave av avispapir tennbriketter

2. Rull strimlene løst sammen, til de har maks én centimeter i diameter Viktig! Ikke rull strimlene for hard, for da brenner de ikke. Da er det bedre å brette endene mot hverandre noen ganger, slik at det blir litt luft mellom lagene.

Selbstgebastelte Geschenke

3. Bind rullen sammen med hyssingen. Viktig! La det være igjen 1,5 cm av begge endene på hyssingen. De vil fungere som veke senere.

hjemmelaget tennbriketter julegaver

4. Ha lysrestene i en beholder som tåler varme. Sett beholderen i vannbad (Kok opp vann i en kjele på ovnen, sett beholderen oppi og vent) til stearinen er helt flytende. Som sagt, det er best om du bruker en beholder som ikke skal brukes til matvarer senere. En gammel, tom, litt stor blikkboks er perfekt.

Du kan fiske ut rester av veke og rask, dersom du ønsker det.

Lage julegaver selv tennbriketter

5. Legg papirrullene forsiktig ned i stearinen, la de ligge til de er gjennomtrukket av stearin. Du kan godt ha i 4-5 ruller samtidig og la de ligge et par minutter å trekke.

lage tennbriketter selv

6. Etterpå fisker du rullene ut igjen med en tang eller en klype. Legg rullene på avispapir for å tørke.

lage tennbriketter selv

Legg avispapir overalt på overflatene der du arbeider med flytene stearin, det er umulig å unngå at det ikke spruter og drypper litt, og slik sparer du tid på opprydningen etterpå.

 

Det var det, egentlig. Hjemmelaget gave, superenkelt og superpraktisk.

hjemmelaget julegave tips

Dekorere

Tennbriketter er vel en av de enkleste måtene å bruke opp gamle aviser og lysrester på. I tillegg er de kjempereale gaver til alle som har en ovn. Et glass eller en eske dekorert med litt julepynt, og du har en praktisk julegave.

Flere ideer for hvordan du kan pakke inn tennbrikkettene, finner du her.

Ha de gøy med juleforberedelsene!

Ideer til hjemmelagde gaver
Weihnachtsdeko

Fremdeles ikke funnet den riktige pynten for deg? Ta en titt på dette, kanskje det er mer i din gate?

Bærekraftig julepapir – Så fint at selv den mest iherdige nissen blir sjalu

Bærekraftig julepapir – Så fint at selv den mest iherdige nissen blir sjalu 700 1050 Parsley of Happiness

Vi elsker julegaver! Og det eneste som er bedre enn julegaver, er julegaver i bærekraftig julepapir. Så fint at selv den mest flittige nissen blir sjalu.

Maler huset gammelt tradisjonelt hus tre

Kjære, vi maler huset

Kjære, vi maler huset 1170 678 Parsley of Happiness

.. med denne buffeen av farger og materialer ser ut det som en enhjørning har spydd i innkjørsla – Kjære vi maler huset

Blumen in Gemüse Vase Rosen

Naturlig påskepynt du gjør i stand selv – del 2: Grønnkål som bordpynt til påskefesten

Naturlig påskepynt du gjør i stand selv – del 2: Grønnkål som bordpynt til påskefesten 1920 2880 Parsley of Happiness

Påsken er på en måte lillesøsteren til julen. Til jul skal alt være perfekt og tradisjonene står i kø som om desember hadde 47 dager. Påsken derimot gjør som hun vil. Alle gode forsett har gått ut av vinduet for lengst og alle er helt avslappet.

Påskepynt

Slik pynter jeg til påske

Slik pynter jeg til påske 1200 1716 Parsley of Happiness

Ja, jeg har allerede begynt å tenke på påskepynt. Det er jo noen uker igjen enda, men et sånt egg blåser seg jo ikke ut av seg selv.

Pin oss på Pinterest: