Naturlig påskepynt du lager selv

Naturlig påskepynt du lager selv – del 1: Friske gulrøtter som påskepynt

Naturlig påskepynt du lager selv – del 1: Friske gulrøtter som påskepynt 3024 4032 Parsley of Happiness

Gleden over vinteren er redusert fra «Åh! Så magisk det er når snøen faller» til «!#$)Q#%! Nå snør det igjen!». Ja, nå er påsken og våren rett rundt hjørnet. Jeg har begynt å tenke på årets påskepynt. Min misjon: naturlig påskepynt som jeg kan lage selv.

Naturlig påskepynt du lager selv – del 1:

Friske gulrøtter som påskepynt

Da er julegodteriene om ikke forbrent enda, så er de hvertfall borte. Gleden over vinteren er redusert fra «Ah! Så magisk det er når snøen faller» til «!#$)Q#%! Nå snør det igjen!». Ja, nå er påsken og våren rett rundt hjørnet.

naturlig påskepynt
Jeg har begynt å tenke på årets påskepynt. I dag var kjøkkenet nesten fylt til taket med alt som eventuelt kunne bli til påskepynt. Min misjon: naturlig påskepynt som jeg kan lage selv.
Naturlig påskepynt dekorere til påske

På tide å planlegge påskepynten

Jeg dekorerer mye mindre til påske enn til jul. Jeg har et veldig avslappet forhold til det å pynte til påske, men før eller siden kommer behovet for i de minste hente våren innendørs, når vinteren ikke helt vil gi seg. Da er påsken som den flytende treplanken i havet som jeg kan holde meg fast i, til våren endelig kommer seilende forbi.

Jeg foretrekker naturlig pynt, men enda bedre er det med naturlige råvarer og bruksgjenstander, som er pene i seg selv. Det er disse ideene som ligger til grunn for årets påskepynt.

Råvarene var i år bestemt for lenge siden. Jeg har forelsket med hodestups i gulrøtter som påskepynt.

Det finnes så utrolig mange sukkersøte ideer som gulrøtter som påskepynt, men jeg har bestemt meg for «the real thing»!

Osterdeko selber machen

Gulrøtter – gresset er grønnere på

Gulrøtter hvor gresset fremdeles henger på, er så utrolig dekorativ. Det grønne gresset ser skikkelig vårlig ut, og selve gulroten setter en fresh farge på det hele. Du kan si gulroten er dekoverdenens svar på et one-man(gulrot)-show.

Gulrøtter som naturlig påskepynt

Er gulrøtter en påskelig blindgate?

Midt oppi planleggingen og min påskegulrot-bonanza, begynte jeg å tvile. Det er da ikke noe påskete med gulrøtter, gulrøtter er da heller til høsten, er det ikke det da?

Jeg var litt usikker på om alt rotet var bortkastet.

Men neida, sammenhengen er som følgende: påskeharen er om ikke så vanlig hos oss, så er den uten tvil påskete. Hva spiser haren? Ja, nemlig – gulrøtter! Plutselig så er det vanskelig å tenke på noe som er mer påskete en gulrøtter.

Ganske lettet kunne jeg fortsette med det jeg drev med.

Selvlagd påskepynt naturlig påskepynt

Vi hopper videre…

Gulrøtter med gress i en glassvase ser allerede stilig ut. Det er litt som et sånt bilde hvor du må finne feilen (uten at det er en feil da…), i første øyeblikk gleder du deg over en fin bukett på bordet, i neste sekund ser du at det faktisk er helt vanlige gulrøtter. Dette får meg til å smile hver eneste gang.

Dersom du bruker bare gulrøtter i en vase, er dette den enkleste og ofte den fineste varianten. Har du annen naturlig påskepynt på bordet, så rekker dette i mangfold.

Men vil du ha noe mer elegant, er det ingenting i veien for å blande inn andre blomster også. Her kan du kle gulrøttene både opp og ned som du ønsker.

Tulipaner og kvister med kattlabber gjør påskebuketten enda mer tradisjonsrik og vårlig. Liljer, paradisfuglblomst eller roser gjør buketten til en eksklusiv og enestående påskebordpynt.

Naturlig påskepynt du lager selv

Noen tipps og hint:

Etter å ha tilbrakt hele dagen med gulrøtter, er det like før framtennene og ørene begynner å vokse. Men jeg lærte et par et par tricks på veien:

Gjennomsiktig vase

Vel, det hadde jeg vel ant på forhånd

Støtte

Gresset til gulrøttene blir dessverre fort slapt og kan ikke stå av seg selv. Men det er noe du kan gjøre med det.

Du kan enten binde gresset sammen med en snor eller sløyfebånd et sted mellom en tredjedel til halvveis ovenfor gulroten. Opp til dit vil nå gresset stå av seg selv og ovenfor sprer det seg ut som en bukket.

En annen variant er å blande andre blomster med en solid stiv stengel mellom gulrøttene. Da kan du blande gresset til gulrøttene inn mellom blomstene og la det støtte seg på de.

En tredje variant er ganske enkelt å rive av gresset på gulrøttene (eller kjøpe gulrøtter uten gress) og bruke annet grønt i stede. Brudeslør fungerer kjempefint.

 

2-i-1 vaser

Gulroten er og blir en matvare. Og bare fordi du nå også bruker den som pynt, så betyr ikke dette at den ikke lenger kan spises. Det er ikke uvanlig å lagre gulrøtter i vannbad, slik at det ikke tørker ut. Dette gjelder riktignok helst ved kjøleskaptemperatur, men noen dager i romtemperatur gjør ingen skade heller.

Om du har gulrøttene og andre blomster i samme vase derimot, ville jeg nok ikke spise gulrøttene etterpå. Men det finnes en selvfølgelig en løsning for dette også.

Sett en smalere vase oppi en større vase. Den ytre vasen fyller du med gulrøtter hele veien rundt. De andre blomstene plasserer du i den indre vasen. Etterpå kan du blande sammen gresset til gulrøttene og de andre blomstene sammen til en fin bukket.

Med denne metoden trenger du i tillegg færre gulrøtter.

Naturlig påskepynt

Minus

Det er et par minus med gulroten som dekorasjon.

  1. Selv om du selvfølgelig også kan bruke gulrøtter uten gress, ser det best ut om gresset er på. Det er ikke så enkelt å få tak i gulrøtter med grønt på denne årstiden. Noen butikker har de ikke i det heletatt, andre har noen får bunter for å grønnsaksdisken skal se ekstra frisk ut. Du må altså enten være tidlig ute eller spør i butikken.
  2. Som jeg nevnte tidligere har gulrotgresset en tendens til å bli slapt og visne ganske fort. Det er altså bra at påska ikke varer evig. Men dersom du vil beholde bordpynten litt lengre, kan det være en ide å bruke gulrøtter uten gress og bruke andre mer holdbare blomster.
Naturlig påskepynt
naturlig påskepynt

Kom igang…!

Er du også glad i naturlig påskepynt? Da er det bare gå i gang!

Håper du ble motivert nå, her er flere påskepyntideer:

Blumen in Gemüse Vase Rosen

Naturlig påskepynt du gjør i stand selv – del 2: Grønnkål som bordpynt til påskefesten

Naturlig påskepynt du gjør i stand selv – del 2: Grønnkål som bordpynt til påskefesten 1920 2880 Parsley of Happiness

Påsken er på en måte lillesøsteren til julen. Til jul skal alt være perfekt og tradisjonene står i kø som om desember hadde 47 dager. Påsken derimot gjør som hun vil. Alle gode forsett har gått ut av vinduet for lengst og alle er helt avslappet.

Liten balkong med kurvsofa fra ikea

5 ideer for en liten balkong

5 ideer for en liten balkong 1920 1280 Parsley of Happiness

Det finnes utallige ideer og triks for hvordan du forvandler en liten balkong om til en stor favorittplass, men det er også nok av feil du kan gjøre. Her er mine 5 beste tipps til hvordan du gjør den lille balkongen din til en stor sjarmør

selvlaget påskepynt

Påskepynt i siste liten: hvordan du jukser deg til selvlagd påskepynt

Påskepynt i siste liten: hvordan du jukser deg til selvlagd påskepynt 1050 700 Parsley of Happiness

Du har fremdeles ikke laget påskepynt? Vel det er alt annet enn en optimal situasjon, men dette greier vi. Jeg forklarer deg påskepyntens tre grunnpilarer og hvordan du kan jukse deg til selvlaget påskepynt.

Påskepynt

Slik pynter jeg til påske

Slik pynter jeg til påske 1200 1716 Parsley of Happiness

Ja, jeg har allerede begynt å tenke på påskepynt. Det er jo noen uker igjen enda, men et sånt egg blåser seg jo ikke ut av seg selv.

Pin oss på pinterest