Slik lykkes du med fine bilder på café

Slik lykkes du med fine bilder på café 1536 2048 Parsley of Happiness

Du sitter på en kjempefin café, dette må jo deles, vi har jo tross alt 2021. Men så blir ikke bildene så fine som café egentlig er? Helt vanlig, men det er enklere enn du tror å få fine bilder på café. Her er mine beste tipp for hvordan får mer «Liker» for dine bilder.

Denne artikkelen gikk online etter et samarbeid med www.handtuchhalter.de

Det kommer vel ikke som en nyhet for noen, men jeg er kanskje unormalt glad i kaffe. Men det som er enda bedre enn en god kaffe, er en god kaffe på en fin café.

Og dette må jo deles med resten av verden, så klart. Det er jo 2021 tross alt. Men det er en ting at caféen eller baren ser fin ut, det er ofte noe helt annet å få formidlet dette på et bilde. Med mindre du har et par triks på lager da. Her er mine beste tipps for vellykkede cafébilder.

Sitt med ryggen til det fineste interiøret

Selv om det er veldig forlokkende å sette seg på benken i et hjørne, bør du ikke sette deg med ryggen til det fineste interiøret. Det er mulig dette er bare meg, men jeg har en tendens til å velge en plass hvor jeg selv nyte det fine interiøret og glemmer ofte hva jeg har bak meg. Dette er ikke helt riktig strategi, om du vil har et fint bilde. Det er riktignok litt synd å ikke se interiøret, men selfien vil bli bare så mye bedre.

Foto: www.parsleyofhappiness.com

Kom utenfor rushtiden

Det er klart at dette er vanskelig, vi vil som regel ha frokost på morgenen, lunsj rundt middagstider o.s.v.

Men klarer du å komme deg opp om morgenen, vil du ha frokostkafeen for deg selv og kan velge mellom bordene og få fine bilder, uten at de ser fullpakket ut. Prøv altså å spise lunsj tidlig eller veldig sent og så videre.

Et annet ganske sikkert tidspunkt er rett etter at de åpner. Du blir nok ikke månedens gjest, når du står utenfor døra og venter på at de skal låse opp, men du har stedet alene for ihvertfall 10-15 minutter.

Bildene kan bli fine, selv om det er andre mennesker på dem (vær forsiktig med å vise for mye ansikt av personer du ikke kjenner!), men er stedet fullpakket har du færre muligheter.

Foto: www.parsleyofhappiness.com

Ta bildet i midjehøyde

Et kamera vil aldri fange opp alle inntrykkene som et øye. Så selv om det ser fint ut, må det ikke nødvendigvis bli et fint bilde utav det. Spesielt ikke hvis du bare holder opp telefonen og knipser i vei.

Det føles litt unaturlig ut, men ofte blir bildet bedre om du holder telefonen et sted mellom bryst og midje. Dette gir en følelse av å være midt i situasjonen og du unngår å få uheldig mye «tak» med på bildet.

instagram-vennlige Caféene i Pilsen
Salek & Spunt u Branky har så mange fine detaljer, det er ikke vanskelig å finne en fin kameravinkel. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Bruk portrett-funksjonen

Dette kan virke innlysende når du tar en selfie eller fotograferer noe på nært hold. Men jeg bruker ofte portrett-funksjonen selv når jeg tar interiørbilder. Det kommer kanskje litt an på telefonen, men denne funksjonen er på de nyere telefonene godt utbygd og portrettfunksjonen gir litt dybde i bildet. Prøv deg frem og ta bilder med flere funksjoner. Du får fine bilder på Café til slutt.

Hold kameraet klart

Jeg har lagt til meg denne vanen, at jeg alltid slår på kameraet før jeg i det heletatt går inn i caféen. Det høres ut som en filleting, men tro meg, du vil få så mye finere bilder. Det henger nært sammen med punkt 2 og er egentlig bare helt logisk.

Nå er du allerede på beina til ukristelige tider for å få de beste bildene, for så å slå på kameraet litt senere? Jeg tror ikke det. Du kan ta deg fanden på, at selv om du kommer inn i et folketomt lokale, vil det komme en storfamilie å sette seg på den fineste plassen før du har fått bestilt den første kaffen. Superkjedelig.

Det andre er at jeg føler med fremdeles litt dum, når jeg står opp ekstra bare for å ta bilder. Har jeg kameraet klart, har jeg tatt bilder av hele lokalet før jeg har satt meg. Dessuten kan jeg da se igjennom bildene etterpå og kontrollere at de er blitt ok. Hvis ikke må jeg stå opp igjen, men det er som regel ikke nødvendig.

Perfekte bilder
Hadde vært synd å ikke fotografere denne reolen her på Coffee Park i Pilsen. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Gi bildet en ramme

Dette er et standardtipps som du får på hvert eneste fotokurs. Men ofte er det litt vanskelig å skjønne hva som egentlig menes med dette. Jeg sier heller, prøv å ha noe på nært hold i utkanten av bildet. Det kan være en plante, en åpen dør, bordplaten, hva som helst egentlig. På en eller to sider, eller i hjørnet gir best effekt. Også dette gir bildet mer dybde og en følelse av å være midt i hendelsen. Dessuten fører du tilskueren rett til det vesentlige i bildet som du ønsker å legge fokus på.

hvordan ta fine interiør bilder
På Le Frenchie Café i Pilsen, Tsjekkia er det mer enn nok å ta bilder av. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Vær kreativ så lenge!

Brera – Milanos designerhjerte

Brera – Milanos designerhjerte 1920 2560 Parsley of Happiness

Dersom Milano er hjertet av designerverdenen, så er Brera høyre hjertekammer. Her finner du de største av de største.

art deco Interiør bad ekstravagant gull marmor fjær

Art deco interiør: Slik får du art deco stilen

Art deco interiør: Slik får du art deco stilen 1080 1350 Parsley of Happiness

I en verden hvor alt er nøytralt og minimalistisk, slår hjertet en salto når det ser art deco interiør. Art deco skal være litt over-the-top med på en elegant, ekstravagant og gjerne litt luksuriøs måte. Vanskelig? Nei da – jeg forklarer hvordan.

Herbstfilme

9 høstfilmer med masser av høst, interiør og dekor

9 høstfilmer med masser av høst, interiør og dekor 1000 1333 Parsley of Happiness

Ja, da har vi den tida hvor vi tar på oss strikkegenseren, drikker pumpkin-spice-latte og bruker været som en unnskyldning for å sitte på sofaen under et pledd for å se høstfilmer. Her er 15 høstfilmer med masse dekor- og interiørinspiration.

I iglotelt på Trolltunga arctic dome

Kjapp reiseguide til Trolltunga

Kjapp reiseguide til Trolltunga 1200 857 Parsley of Happiness

Trolltunga er blitt en Instagram-hit, av helt åpenlyse grunner. Bildene du tar på denne turen her, er grunnen til at folk over hele verden har Norge veldig langt oppe på…