Pepperkakehus julepynt 2020

Julepynt: Denne julepynten ønsker vi å se igjen i år

Julepynt: Denne julepynten ønsker vi å se igjen i år 1080 1350 Parsley of Happiness

Nå er det ikke lenge igjen til årets store pyntefinale! Desember er måneden hvor du kan gå all-in med julepynten uten å holde igjen. Julen står ikke riktig for døren enda, men den er godt oppi oppkjørselen, kan du si. Julepynt 2020

Julepynttrender :

Julepynt vi ønsker å se igjen

Denne artikkelen innholder saukalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Nå er det ikke lenge igjen til årets store pyntefinale! Desember er måneden hvor du kan gå all-in med julepynten uten å holde igjen. Julen står ikke riktig for døren enda, men den er godt oppi oppkjørselen, kan du si.

Det er virkelig litt for tidlig å pynte til jul enda, men å starte med planleggingen derimot, da er du nesten i seneste laget. Men ikke få panikk av den grunn.

Vi trenger nemlig ikke å finne opp hjulet på nytt, det er så mye fint fra i fjor, som vi godt kan se igjen som julepynt i år.

Trend eller tradisjon?

Julen er egentlig tiden for tradisjoner, barndomsminner og nostalgi. Hvis ikke bestemor husker det, er det sannsynligvis ikke julete nok. Dette kan nok de fleste være enige i. Men likevel følger det like mange, for ikke å si flere trender rundt julen, enn ved noen andre årstider og høytider.

Dersom du virkelig vil være en av gutta, skulle du egentlig bytte ut all julepynten vært år. Men det gjør vi selvfølgelig ikke. Det er alt for mye arbeid og ikke det snev bærekraftig.

Her er noen trender fra i fjor, som du gjerne kan resirkulere og bruke i år igjen. For eksempel:

Tørkede appelsinskiver

Naturlig pynt hat vært trendy i årevis, dersom du i tillegg kan lage det selv, har du pynt med trendgaranti allerede.

Tørkede appelsinskiver er begge deler. (men jeg vil ikke gi deg dårlig samvittighet, om du ikke lager de selv. Det er jo litt vitenskap i det også da…) Appelsiner i alle former skårer veldig høyt på julefaktorskalaen, det være seg julepynt, julegodterier eller julepunsj. Med appelsiner til jul kan du egentlig ikke trå feil.

I tiden for glitter og lyslenker kan tørkede appelsinskiver høres kjedelig, enkelt og tørt ut (pun intended) Men de er overraskende allsidige. De kan brukes til både juletrepynt, brdpynt eller lenker fra tak og vegger.

Ideen med å bruke appelsinskiver til å dekorere julegavene med, er også en stor favoritt. I de siste årene synes jeg nesten det er mer stas med å lage fint innpakkede julegaver, enn gaven i seg selv. Dette er muligens et tegn på et jeg begynner å bli gammel, men det får jeg vel tåle.

Weihnachtsdeko

Stamped books

Bøker er min „go-to“-pynt. Uansett hvilket rom, uansett årstid, bøker fungerer alltid.

Problemet er bare at de bøkene du leser og faktisk har i bokhylla, stort sett aldri er de samme som bøker som egner seg til å dekorere med. Med mindre du velger bøker å lese utfra fargen på bokryggen, noe som er mer enn merkelig. De fleste gjør ikke det.

Så la oss gå ut i fra at du (som jeg) ikke har noen passende/pene bøker tilgjengelig. Da er bøker med kunstig rygg eller «stamped books» som amerikanerne kaller de, et nydelig alternativ. Et utrolig enkelt blikkfang, jeg mener, hvem leser ikke de tre ordene på disse bokryggene?

Weihnachtsdeko

Kjempestore adventstjerner

Veldig nordisk, veldig julete og veldig store. Adventstjernen eller julestjernen (finnes det noen klare retningslinjer her?) er jo en juleklassiker, for ikke å si gammeldags. Men så skjedde det som av og til skjer, den fikk en liten renessanse og plutselig er den julepynten som bare alle må ha igjen. Bare med noen få nye regler.

Den bør være større enn den tradisjonelle adventsjernen. I stede for å henge ensomt og symmetrisk i et vindu, bør den henge midt i rommet og så absolutt ikke ensom.

Alle farger er lov, men jeg har en svakhet for svart/hvitt-kombinasjonen eller de i jordfarger. Her kan du ikke gå feil.

Adventstjernen gjør seg ekstra godt sammen med moderne, boho-chick eller wabi-sabi inspirerte rom. Men dronningen av all julepynt passer fremdeles perfekt sammen tradisjonelle all-in-julepyntede hjem. Ingen tvil der.

Weihnachtsdeko

Eukalyptus

I fjor kom eukalyptusen som en kjempebølge over dekorverdenen. Det er ikke en dekorasjonssituasjon hvor eukalyptusbladene er å se. De utvaskede, gråhvitgrønne bladene er bare så delikate og passer til en hver stil og sesong.

Dette gjelder også for julepynt. Er det litt juleblasfemi, dersom granen taper juleterreng til fordel for en annen vekst?

Vanskelige greier, men nå er jo julen høytiden for raushet, hjerterom og husrom, så da må vi kunne akseptere litt nytt julegrønt også. Alt annet hadde være skikkelig leit.

La oss få se mer av eukalyptus i år også.

Weihnachtsdeko

Monokrom jul

When in doubt, velg svart. Denne regelen gjelder egentlig alltid. Og er det noe vi har lært i de siste årene, så er det at dette gjelder også i interiør- og dekorverdenen. Og da mener jeg ikke minst julepyntverdenen.

Du er ikke helt sikker? Jul skal jo være julerødt, julegrønt, gull og glitter, ikke sant? Jeg er så enig, så enig. Men på den andre siden er det ikke til å komme i fra at svart passer til julen som nisselua på julenissen.

Så moderne, men likevel så julete!

Svart jul passer nok best i moderne og minimalistiske hjem. Så dersom hverken overdådig glitter og juletomter er din greie, kan du komme deg i gjennom julen på den mest elegante måten ved å velge svart og hvitt, helt strippet for blinkende julebelysning og syngende reinsdyr.

Jeg synes ikke vi har sett alt av denne stilen enda.

Weihnachtsdeko

Pepperkakehus

Pepperkakehus ligger litt gråsonen, for hva er mer juletradisjon enn pepperkakehus. Men på lik linje med adventstjerna, så har også pepperkakehuset fått en opptur de siste årene.

Og da snakker vi ikke om de velkjente pepperkakeskurene, som glir sammen i tyngden av litervis med feilblandet melisglasur og non-stop og labaner klistret på alle logiske og merkelige steder.

Neida, vi snakker pepperkakeslott med tårn og med så mange bittesmå detaljer, at det tar deg til langt over jul for å legge merke til alle. Det tar enda lengre tid å finne laban og non-stop, for de har ingen plass i det heletatt på de nye trendye pepperkakehusene.

Nå er metervis med supertynne striper av akkurat riktig melisglasur som gjelder. Og for å ta fra deg det siste snevet av motivasjon som du kanskje hadde: vindusglass av knekk! Du trenger vindusglass av flortynn smeltet sukker!

Her jeg planer om å lage et av disse selv? Nei, ikke sjans i havet. Selv om jeg begynner nå, ville jeg kanskje klare å lage sånne fine hus frem til 2025. Men likevel elsker jeg trenden. Jeg kan se på disse husene i timevis. Også er det noe med spiselig pynt, som gjør alt så mye mer attraktivt….

Weihnachtsdeko

Fremdeles ikke funnet den riktige pynten for deg? Ta en titt på dette, kanskje det er mer i din julegate?

Bærekraftig julepapir – Så fint at selv den mest iherdige nissen blir sjalu

Bærekraftig julepapir – Så fint at selv den mest iherdige nissen blir sjalu 700 1050 Parsley of Happiness

Vi elsker julegaver! Og det eneste som er bedre enn julegaver, er julegaver i bærekraftig julepapir. Så fint at selv den mest flittige nissen blir sjalu.

Moderne Adventsstake

Annerledes adventsstake du lager selv

Annerledes adventsstake du lager selv 1920 2560 Parsley of Happiness

Lei av samme adventsstake år etter år? Hva med en litt moderne tvist på adventsstaken denne gangen?

De beste Julefilmene

De beste julefilmene – men har du egentlig sett julepyntideene?

De beste julefilmene – men har du egentlig sett julepyntideene? 1333 1999 Parsley of Happiness

Det er en type julefilmer, som er like mye en dokumentasjon som underholdning, det er julefilmene med like mye julepynt, som underholdning.

støpe egne lys

Støpe egne lys

Støpe egne lys 1920 2880 Parsley of Happiness

Kall meg gjerrig, men er det noe jeg hater, så er det å kaste ting noe før det er brukt opp. Jeg er sjelden så fornøyd med meg selv, som når jeg kan gjør nytte av noe, som egentlig skulle kastes. For eksempel lysstumper. Slik kan du støpe egne lys. SaveSave Upcycling, recycling, et forsøk…

Antikke kofferter jul og julereise

Førjulstiden flyr (og jeg flyr etter)

Førjulstiden flyr (og jeg flyr etter) 1200 1366 Parsley of Happiness

Førjulstiden er ikke den samme uten store menneskemengder,  julesanger på repeat, en julebelysning som alene sørger for global warming 6 uker i året og hvor stressnivået er på høyde med julestjernen. Ja, du tenker riktig, en flyplass i førjulstiden. Det er ikke til å putte under en concealer, at kroppen endrer seg når du blir…

Pin oss på Pinterest: