Brera Nydelig Gater Interiør

Brera – Milanos designerhjerte

Brera – Milanos designerhjerte 1920 2560 Parsley of Happiness

Hjemmeadressen til Interiør, Design, Luksus og Stil:

Brera – Milanos designerhjerte

 

Dersom Milano er hjertet av designerverdenen, så er Brera høyre hjertekammer. Brera er bydelen i Milano hvor alt kommer sammen. Her finner du de største av de største, de viktigste av de viktigste, og de kanskje villeste av de ville.

Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan det hende at jeg mottar en provisjon fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Her er det herlig Interiør rundt/bak/i hver eneste hjørne
Her er det herlig Interiør rundt/bak/i hver eneste hjørne. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Dette er ikke noe som har utviklet seg nylig. Brera var bydelen hvor engang kunstnere og bohemen opphold seg. Så naturlig nok finner du også Milans kunstakademi og kunstgalleri her.

Du trenger ikke å gå lenge for å se et diskre dørskilt med TOM FORD eller lignende på, men det er også nok av dem som viser seg frem med alt de har. I via dei Gardani har Armani beslaglagt et helt kvarter med en restaurant, ett hotell og en bar.

Men først en espresso

Brera ligger noen gater sørlig for operaen og det elegante kjøpesenteret Galleria Vittorio Emanuele II.

Espresso i Milano Miland Brera Dolce far niente
Foto: www.parsleyofhappiness.com

Her er det mye å se, men færre turister enn midt i sentrum. Her går alt litt langsommere, og hele bydelen våkner opp på gata. Og helt etter min smak, er det lite som skjer før en har fått seg en kopp kaffe. Og en kaffe får du, helst en rask espresso ved baren og en lun croissant. Det skravles høylytt på hvert et bord, enten det er menn i designer dresser på vei til kontoret, eller to eldre damer som klager over varmen.

Booking.com
Brera Milano Mailand
Brera ligger bare et skikkelig godt steinkast fra domkirken og den kjente handlegaten/senteret. Foto: ParsleyofHappiness.com

Fra bohem til designere

Breras historie strekker seg tilbake til det 12. århundre. Bydelen har ikke vært gjennom moderne rekonstruksjoner siden, og har derfor sitt varme, originale preg. Varme farger, lemmer ved vinduene, små balkonger og terrasser. Det er så pent at jeg blir helt bomull i hodet.

Fra begynnelsen av 1900-tallet frem til 60 årene var bydelen en møteplass for kunstnere, artister og forfattere. Etter det ble den raskt til en eksklusiv bydel, men kunstgallerier, antikvariater og selvfølgelig designere. Gatene er fylt med små individuelle butikker, med klær, designermøbler, kunst og hva du nå enn måtte lete etter.

På kveldstid blir det liv i restaurantene, gatene Corso Garibaldi og enden av gaten Via Brera er som en sammenhengende lang restaurant.

Det er mye italiensk, men så bør man spise italiensk mat når man er i Italia, her er det enda bedre enn i resten av verden. Dersom du ikke liker design eller kunst, er det god nok grunn å komme bare på grunn av maten, og espressoen.

Vespa Moped Portrom Brera Milano
Foto: ParsleyofHappiness.com

Møbelmessen fortsetter i Brera

Brera Design Week
Mer design og fashion får du vel ingen steder i verden. Som her hos Versace i Design District. Foto: ParsleyofHappiness.com

Dersom du reiser hit i løpet av møbelmessen Salone del Mobile er Brera en eneste stor utstilling. Butikker har åpent til langt på natt, det er åpne utstillinger i hver gate, og masser av små arrangement. Butikken Boffi Solferino er mest verdt et besøk. Den åpner sine 3 etasjers store showrom i en gammel bygård. Hvor den blander gammel arkitektur med moderne design og interiør. Et annet valg er gaten Via Durini. Her er det ene storslåtte flagship-butikken etter den andre.

Brera Mailand Italia Fashion motedistrickt
Greit med de røde vimplene over gatene, så vet du hvor du er. Foto: ParsleyofHappiness.com

Disse kan du trygt prøve:

Brera Fashion Milano Italy Margarita

Best breakfastBioesseri Milano Brera, Via Fatebenefratelli, 2, 20121 Milano
Kaffé og delikatesse med økologiske produkter. De lune croissantene er et lite stykke italiensk himmel om morgenen.

Lovely Lunch: God Save the FoodPiazza del Carmine 1, 20121 Milano
Hvorfor restauranten heter det den heter, har jeg ikke funnet ut, men det er vanskelig å krangle på et slikt utsagn. Restauranten har en koselig uteservering på en litt avsides plass. Go mat, rett og slett.

Delicous Dinner: Baobab Organic Burger, Corso Giuseppe Garibaldi 12, 20121 Milano
Ok, jeg vet jeg sa, at når man er i Italia, skal man spise italiensk. Og jeg mener det også, men dette stedet har økologiske burgere, kjempekoselig atmosfære og noen helt uimotståelige pommes frites, da er det vanskelig å gå forbi.

Sound Sleep: NH Milano Palazzo Moscova , Viale Monte Grappa 12, Garibaldi jernbanestasjon, 20124 Milano, Italia
Perfekt beliggenhet om du kommer med tog, men også om du skal med tog eller metro til messen. Øverst i Brera distriktet med bare en kort gå- eller sykkeltur (sykler til leie overalt) til alle hot-spottene i Brera.

Trenger du mer å velge mellom? Her er de mest instagramable cafés i Milano. Her kan du både fylle mage og fylle Insta-feeden din:

De mest instagram-vennlige Caféene i Milano

Ikke helt sikker på Brera?

Er du ikke helt sikker på om Brera er reisemålet for deg? England, Kroatia, Frankrike eller kanskje Bahamas? Her er flere minireiseguider .

Roadtrip til Sør England

En roadtrip til Sør-England

En roadtrip til Sør-England 1404 1920 Parsley of Happiness

Putt Bridget Jones, Livet med Larkins (husker du den?), The Holiday, en Jojo Moyes-roman og Postman Pat i et glass. Rist godt, og du har…

Send, Croatia

Reisedagbok full av interiør: On the road again fra Slovenia til Kroatia

Reisedagbok full av interiør: On the road again fra Slovenia til Kroatia 900 1200 Parsley of Happiness

Etter glampingen i Slovenia vender vi nesen sørover. Målet er salt, sjø og måkeskrik, nærmere bestemt Rab i Kroatia, med et par pauser på veien.

Blomsterbutikk i Paris

Fra sjuskete til den mest trendy bydelen i Paris: Sopi

Fra sjuskete til den mest trendy bydelen i Paris: Sopi 1200 1812 Parsley of Happiness

Det er fremdeles nok av butikker for la oss si voksne, om lapdance er din greie. Men sjuskete delen av Paris er nå hip!

Colourful street in Ol San Juan Puerto Rico

Feel-good-destinasjonen Puerto Rico

Feel-good-destinasjonen Puerto Rico 1366 890 Parsley of Happiness

Har du lagt merke til hvor ofte Puerto Rico dukker sangtekster? Det må det vel være en grunn til tenkte jeg og booket flybilletter…