Sitroner til påskepynt vårpynt

Vårpynt og påskepynt: Vårstemning med sitroner

Vårpynt og påskepynt: Vårstemning med sitroner 1920 2888 Parsley of Happiness
Sola er omtrent det eneste du ikke finner på nett med levering på døra. Sitroner derimot, de får du i nærmeste butikk og nærmere sol og vårstemning kommer du ikke.

Denne artikkelen gikk online etter et samarbeid med www.handtuchhalter.de

Sola er omtrent det eneste du ikke finner på nett med levering på døra. Men sitroner derimot, de får du i nærmeste butikk og nærmere sol og vårstemning kommer du ikke.

sitroner hvit kjøkken marmor arbeidsbenk kjøkkenbenk
Det er som å få mange små soler inn i stua. Foto: ParsleyofHappiness.com

Bare så det er sagt, det er ikke bare fryd og gammen med disse første lave solstrålene, som etter en følt evigvarende vinter endelig skyter horisontalt inn gjennom stuevinduet. I to tre måneder har du gått i gjennom rommene og trodd at huset ditt var sånn allright vasket og rent. Da kommer solstrålene som en reality check og en skikkelig trøkk i trynet.

Huset ditt er ikke allright vasket og rent. Solstrålene avslører tykke støvlag og kingelvev, som forbausende nok ikke er glemt julesnø og julegirlander. Jeg for min del har sluttet å be folk på besøk på tidlig ettermiddag i disse månedene.

Sitroner dekoideer
Foto: ParsleyofHappiness.com

Vitamin D fra matbutikken

Men tilbake til denne vitamin D mangelen. Jeg har bare et så stort behov for sol, lys og vitamin D nå. Men ettersom vi ikke har noen garanti for a en solrik senvinter, er det nærmeste jeg kommer sitroner, faktisk. Det er som små soler du kan ta med innendørs. Billig og bærekraftig er det også.

Sitroner i kurv på kjøkkenbenken til påske påskepynt vårdekorasjon
Det er liksom ikke mye som skal til før det ser dekorativt ut. Foto: ParsleyofHappiness.com

Sitroner som pynt

Vi tenker ikke på frukt og grønnsaker som pynt, men de er som regel veldig dekorative, sitroner er en av mine absolutte favoritter. Et fat fylt med sitroner er like fint som hvilken som helst blomsterbukett. Men som regel mye billigere. Selv om du kjøper økologiske sitroner, blir fatet mye billigere enn en liten blomsterkvast. Dessuten er det mye mer praktisk og bærekraftig. Sitronene bruker du til drikke, baking og matlaging av alle slag.

Sitroner i keramikk bolle ideer til påskepynt enkel påskepynt
Det er vanskelig å motstå denne herlige friske fargen nå på våren. Foto: ParsleyofHappiness.com

Dette må du tenke på når du bruker sitroner som pynt

Påskepynt og tulipaner til påske sitroner
Nøytrale farger er fine de, men på våren gjør det bare så godt med litt friske Foto: ParsleyofHappiness.com

Kjøp økologiske sitroner

– det er så mange grunner til dette, men den enkleste er fordi det er det eneste riktig å gjøre. Mengden av giftige insekticider og pesticider lander ikke bare grunnvannet og i jorda, men også på hendene dine og evt. barna dine. Før du vet ordet av det, har du og barna dine mer skadestoffer i kroppen, enn det du har godt av.

påskepynt ideer DIY påskeinspirasjon vårinspo
Man taver det mann haver - i dette tilfellet er det fint om du har sitroner. Foto: ParsleyofHappiness.com

 Skill mellom sitroner og blomster

– Du kan gjerne la sitronene ligge i vann i vasen. Men vil du i tillegg ha blomster i vasen, bør ikke blomstene og sitronene stå i samme vann. Vannet til blomstene blir fort slørete, og dette ser ikke fint ut. Dessuten kan dette føre til å sitronene råtner raskere. I tillegg bør du ikke spise skallet av sitroner som har vært i samme vann som blomstene.

Dette unngår dette ved å ha en mindre vase oppi sitronvasen. Denne fyller du med vann til blomstene.Dersom du skjuler denne vasen helt med sitronene rundt, trenger du ikke å ha en fin vase en gang. Et gammelt syltetøyglass gjør jobben.

sitroner i glassvase på hvit kjøkkenvitrine
Enkel pynt, men elegant effekt Foto: ParsleyofHappiness.com

Trenger mer plass enn blomster

– du må bruke en større vase når du fyller den med sitroner enn når du bare har blomster. Sitroner tar overraskende mye plass. Dersom du ikke har stor nok vase, kan du heller bruke en glassbolle av noe slag, jeg er sikker på at salatbollen også går greit. En lanterne eller en lyslykt som hovedsakelig består av glass, er også helt grei å bruke.

påskeinspirasjon påskepynt DIY gjør de selv
Du trenger en stor vase og ikke glem en egen vase eller glass til blomstene. Foto: ParsleyofHappiness.com
enkel påskepynt, naturlig påskepynt sitroner vårpynt dekorasjon
Friskt og sunt til påske Foto: ParsleyofHappiness.com
Slik pynter jeg til påske
Slik pynter jeg til påske 1200 1716 Parsley of Happiness

Ja, jeg har allerede begynt å tenke på påskepynt. Det er jo noen uker igjen enda, men et sånt egg blåser seg jo ikke ut av seg selv.

Blumen in Gemüse Vase Rosen
Naturlig påskepynt du gjør i stand selv – del 2: Grønnkål som bordpynt til påskefesten
Naturlig påskepynt du gjør i stand selv – del 2: Grønnkål som bordpynt til påskefesten 1920 2880 Parsley of Happiness

Påsken er på en måte lillesøsteren til julen. Til jul skal alt være perfekt og tradisjonene står i kø som om desember hadde 47 dager. Påsken derimot gjør som hun vil. Alle gode forsett har gått ut av vinduet for lengst og alle er helt avslappet.

Valentinsdag Valentinsdagsgve
Hvorfor også single kan glede seg til valentinsdagen
Hvorfor også single kan glede seg til valentinsdagen 2560 1847 Parsley of Happiness

Det som er viktig å huske på, er at valentinsdagen ikke bare er for kjærestepar. På denne dagen dreier det seg om mennesker vi glade i rett og slett. Det kan like godt være favorittnevøen, bestevenninnen eller en skikkelig god kollega. Valentinsdagen er til for å gi en du bryr deg om en oppmerksomhet.

Roadtrip gjennom Sør England
En roadtrip gjennom Sør England
En roadtrip gjennom Sør England 1920 2626 Parsley of Happiness

Putt Bridget Jones, Livet med Larkins (husker du den?), The Holiday, en Jojo Moyes-roman og Postman Pat i et glass. Rist godt, og du har…