beregne tapet tapetkalkulator

Tapetkalkulator: Beregne tapet riktig mengde

Tapetkalkulator: Beregne tapet riktig mengde 1280 720 Parsley of Happiness

Tapetkalulator: Hvor mye tapet trenger du? Har ikke tapetet mønster, er ikke dette regnestykket så veldig vanskelig. Men dersom tapetet har mønster som gjentas, ser det litt annerledes ut. Her er en kalkulator som gjør jobben for deg. Beregne tapet.

Tapetkalkulator også med beregning for rapport:

Slik beregner du riktig mengde tapet

Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Hvor mye tapet trenger du? Har ikke tapetet mønster, er ikke dette regnestykket så veldig vanskelig. Men dersom tapetet har mønster som gjentas, ser det litt annerledes ut. Beregne tapet med mønster har en par feller du kan gå i. Her er en kalkulator som gjør jobben for deg.

beregne tapet, beregne tapet rapport
Det kan være litt kinkig å beregne riktig mengde med tapet, spesielt når den har mønster. Foto: ParsleyofHappiness.com

Beregne tapet

Det er skikkelig kjipt, dersom du er er nesten ferdig og merker at du har for lite tapet. Dette skyldes ofte i at du beregnet mønsteret feil eller for knapt. Jeg er supergjerrig og har gjort samme feilen selv, jeg synes det er unødvendig å ha overflødig tapet liggende, så runder jeg nedover. Big mistake- alltid!

Mange tapetforhandlere er derimot villig til å ta tilbake ubrukte hele ruller, så har du en seriøs forhandler, kan du handle inn litt på den sikre siden.

TAPETKALKULATOR med og uten rapport

Høyde på vegg*
cm
Lengde på vegg(er)
cm
Bredde på tapet
cm
Bredde på rapport (mønster)**
cm
Lengde på tapetrull
cm

*Legg til 5 cm skjæringsmonn. Spesielt om du ikke monterer lister etterpå
**1 dersom tapetet ikke har gjentagende mønster

ORDLISTE

Høyde på vegg
Dette er ganske enkelt høyden på rommet, fra gulv til tak. Det anbefales og legge til 5 cm skjæringsmonn. Har du planer om å legge gulv- og taklister på den tapetserte veggen etterpå, er ikke dette nødvendig.
Lengde på vegg

Dette er ganske enkelt horisontale lengden/bredden på veggen(e) du vil legge tapetet på. Ikke trekk i fra noe selv om du har dører eller vinduer. Her vil du kanskje ikke trenge hele bredden på rullen overalt, men sjangsen er stor for at du vil trenge hele høyden.

Dersom du virkelig har kjempestore vinduer og en rapport (se ovenfor) som gjentar seg ofte, kan du eventuell runde antall ruller nedover. Men med rapport er det risikosport å trekke fra mengde på grunn av vinduer. Og det alltid ergelig, å ha litt for lite tapet.

Rull
Tapet kommer alltid på rull. En rull er ofte 10m. 
Mønster
se rapport
Rapport

Dette blir også kalt repeat og beskriver hvor med hvilken avstand mønsteret gjentar seg. Selv om mønsteret ser tilfeldig ut, kommer det samme mønsteret igjen etter en stund. Denne informasjonen er viktig av to grunner:

  1. Dersom du må skjøte i høyden, må mønsteret på den nye lengen begynne på akkurat der hvor mønsteret på det tapetet som henger på veggen sluttet. Ellers ser det ikke sammenhengende ut.
  2. Det samme gjelder for bredden. Når du har lagt en lengde tapet, må den neste lendgen henge slik at mønsteret fortsetter sømløst sidelengs fra en lengde til neste.

Rapport er ikke bare viktig for når du legger tapetet, men er like viktig når du skal beregnet tapetet du trenger. Dersom du har valgt et tapet med rapport, vil du høyst sannsynlig ha mer svinn enn uten.

Rapport er ikke relevant ved innkjøp for tapeter med for eksempel langsgående striper eller ensfarget.

Bredde på tapet

Bredden på tapetrullen. Denne informasjonen finner du enten direkte på tapetet eller i informasjonen om tapetet på nett. Vanligvis ligger bredden på 52-53 cm.

Lende på rullen
Hvor mye tapet det er på rullen. Vanlig mengde er ofte 10 meter. Men kan selvfølgelig variere, så se etter nøyaktig informasjon direkte på rullen eller under informasjonen på nett.

Beregne tapet er én ting, men det er kanskje noe annet du lurer på også? Her er noen tipps til deg som skal legge tapet for første gang:

Råd til deg som legger tapet for første gang 1440 1920 Parsley of Happiness

Råd til deg som legger tapet for første gang

Har du aldri lagt tapet før? Det er ikke noe problem, for det finnes utallige råd der ute hvordan du skal gjøre det. Tro meg, jeg har lest alle. Men har disse proffene, glemt hvordan det er å være nybegynner?

read more

Vær kreativ så lenge!

Den beste måten å henge opp bilder på

Den beste måten å henge opp bilder på 2560 1440 Parsley of Happiness

Du vil lure på hvorfor du ikke har tenkt på dette før. Henge opp bilder uten bormaskin, eller med bormaskin uten skruer, eller kanskje en hel vegg med selvklebende kroker? Her er den raskeste og enkleste måten å henge opp bilder på, som garanterer at det også blir fint.

brystpanel

Oppussing: Brystpanel med en ny vri

Oppussing: Brystpanel med en ny vri 1440 1440 Parsley of Happiness

Det er ikke noe riktig og galt med denne teknikken. Det er heller ingen minimums- eller maksimumskrav til rommet du ønsker å pusse opp. Det er litt som LEGO, med forskjellige lister kan du lage alt mulig.

en ovn og andre fotomodeller

Behind the Scenes: En bildeserie av en ovn (og andre fotomodeller)

Behind the Scenes: En bildeserie av en ovn (og andre fotomodeller) 2400 1263 Parsley of Happiness

Det var sommer og det jeg hadde minst i tankene var en ovn. Så når Sophia fra Haas und Sohn la fram ideen sin, var vel min reaksjon ikke annet enn forventet

maritim dekorasjon, coastal, før etter, soverom

Før og etter bilder: Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig!

Før og etter bilder: Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig! 2560 1920 Parsley of Happiness

Endelig er gjesterommet vårt ferdig! Å du for et monster vi skapte?!?!? 10 måneder og tonnevis med støv og rot senere er det altså ferdige. Om det var vært bryet? Jeg tror det.