7 ideer til vertinnegaver du ikke har tenkt på

7 nye ideer til vertinnegaver

7 nye ideer til vertinnegaver 1280 1920 Parsley of Happiness

Ideer til den perfekte gaven:

7 Tips til vertinnegaver

Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Det er alltid trivelig å bli bedt til venner og familie. Trivelig selskap, kanskje noe godt å bite i og noe godt i glasset. Selv om de fleste ber folk fordi de liker å ha godt besøk, så er det likevel fint å gjøre litt stas på verten eller vertinnen, som har forberedt det hele og har alt styret. Men hva skal du ta med? Vinflaska begynner å bli litt oppbrukt, liksom. Her 7 enkle og spennende tips til vertinnegaver .

Vin, blomster, sjokolade = bankers, men du kan ikke ta med det hver gang. Vertinnegaver er en liten oppmerksomhet som takk for invitasjonen og bryet. Den skal gjerne være litt personlig, men ikke koste all verden. Dette gjør det så slett ikke lettere. Men la meg hjelpe deg litt på vei.

Ikke glem å ta med noe til vertinnen. Det er alltid koselig å bli gjort litt stas på. Foto: Alexandra Gorn on Unsplash
No 1

Cocktail / Mocktail – Mixsett

Det enkleste er en flaske prosecco, litt hylleblomstsaft og en potte levende mynteurter.

Du kan selvfølgelig gjøre det så enkelt og komplisert som du vil. Forbered en hel cocktail ved å legge ved ingrediensene og oppskriften, en av disse søte isbit-formene, sugerør av glass o.s.v. Her handler det om noe pent og snilt å gi til vertinnen når du kommer. Så tenk heller i retning av en pen, liten glassflaske, enn en 2-liters plastikkflaske.

Går du får en anti-alkoholisk variant, kan du legge ved friske bær, en litt fin, eksklusiv flaske mineralvann etc.

Vertinnegaver cocktail mix
Enkelt, noe alle kan bruke og ser fin ut - den perfekte vertinnegave Foto: ParsleyofHappiness.com
Fine glass er alltid en gave
Blandevann fra Kitch`n
Isterninger fra Georg Jensen
No2

Man taver det man haver (tips – koster ingenting!)

Dersom det er sommer eller høst og du har hagen full av blomster, har du en haug av vertinnegaver rett utenfor døra. En stor fin blomsterbukett fra egen hage, er helt greit. Men den bør vær stor, den bør ikke se ut som du har tatt med deg litt ugress fra grøfta.

Hva med bær eller frukt? Ta med dette! Spesielt til en vertinne, som ikke har egen hage vil sette kjempepris på dette. En kurv med epler, solbær eller friske grønnsaker er toppers.

ting fra hagen som vertinnegaver
For noen uten hage, er en kurv med epler en super vertinnegave Foto: Parsley of Happiness
No3

Selvgjort er velgjort (tips – dersom du har glemt hele vertinnegaven!)

Er høstingen over og hagen tom, kan du også ta med noe selvlagd. Når jeg lager syltetøy, saft eller kompott, passer jeg alltid på å bruke noen pene glass (det meste kommer jo i tomme rømmekopper og tomatsausglass) eller flasker, som får en litt ekstra pen etikett. Dette er en kjempefin (del av en) gave.

Baker du brød til deg selv den dagen, bak et ekstra og ta med til vertinnen. Vi har det så travelt i dag, at alle vil glede seg over hjemmebakst eller hjemmelagd mat. Dette er kjempegreie gaver, alle må jo spise, ikke sant?

Hjemmelaget er fine vertinnegaver tips
Har du noen fine glass eller flasker med noe hjemmelaget stående, er dette perfekte vertinnegave. Foto: Parsley of Happiness
Syltetøyglass fra Kitch`n
Brødkurv for fersk gjærbakst som gave
Glad i å lage egen pasta? Hvorfor ikke ta med noe som vertinnegave?

Kaffe eller te?

Det er alltid er en god idé å gi noe man trenger og kan bruke opp som vertinnegaver. En pynteting eller lignende må:

1. Falle i smak

og

2. Vertinnen må ha plass til den og vil evt. føle seg nødt til å sette den på utstilling hver gang du kommer.

Kaffe eller te derimot er noe de fleste trenger (ok, de fleste). Dessuten må det ikke brukes opp med en gang, holder jo omtrent evig.

Men vær så snill, ikke ta med kilopakken under armen eller de ferdige gavepakningene i cellofan fra hylla ved kassa i butikken, det er hverken personlig eller spesielt fint. Pads, kapsler eller malt kaffe i et glass eller en pose med sløyfe og du er «good to go». Det er like enkelt, men har en så mye koseligere effekt, enn de ferdige gavepakningene.

OBS! Det er selvfølgelig en fordel om du vet hvilken kaffemaskin vertinnen har….

Kaffe som vertinnegaver
En fin kaffe eller te er alltid en fin gave. Ikke fall for de ferdige gavepakningene i plastfolie, de skriker "jeg gadd ikke å bry meg mer!" Foto: Lex Sirikiat on Unsplash
For en kaffeelsker er vel kaffe-peeling en god gave?
Litt extra i kaffen fra Kremmerhuset
Kaffefilterholder fra Kremmerhuset
No 05

Kokebok

Jeg er veldig glad i å være på kjøkkenet og de fleste jeg kjenner vet det. Så rett som det er får jeg en «kokebok», og jeg fryder meg like mye hver gang.

Jeg skriver «kokebok», fordi jeg snakker ikke om en kokebok med oppskrifter på brun saus og fårikål. Det er ikke sexy akkurat. Bøker om fermentering, frokostoppskrifter eller forskjellige kaffekreasjoner derimot, de er i en helt annen liga. Generelt tenker jeg bøker om noe som du kan spise eller drikke.

Men jeg skjønner dilemmaet. Nå har vertinna stått på kjøkkenet hele dagen og her kommer du og legger en kokebok i hendene på henne, som om du hinter: «neste gang får du prøve en ordentlig oppskrift, da, vennen». Denne ideen kan altså gå skikkelig galt, så dette tipset til vertinnegaver er kanskje ikke for vertinner du ikke kjenner så godt. Men vet du at vertinnen liker å være på kjøkkenet, er dette en sikker vinner.

Shaken or Stirred fra Norli
For godtemumser
Neste gang blir det selvplukket på menyen
No06

Lesestoff

En god bok eller en coffee-table book, eller annen bok om et tema som vertinnen interesserer seg for, slår aldri feil. I tillegg er det en enkel måte å gjøre gaven mer personlig på.

Du tror ikke at vertinnen er en lesehest, hva med en stabel ukeblader? Ukeblader er dyre og alle liker å blad i blader. Du kan enten ta tre ukeblader om et tema du vet vertinnen liker. Finner du ikke helt det rette kan du ta et blad om reiser, et om innredning og ett «dameblad», da kan du ikke ta feil. Bind en sløyfe rundt og stikk en sjokolade under, så har du en kosekveld med en gang.

Ukeblader som vertinnegaver
Alle liker å blad i ukeblader i en ledig stund. Foto: Parsley of Happiness
N 07

En god gjerning

Ikke få panikk, jeg har ikke planer om å foreslå at du skal gi vertinnen et «gavekort» på én gulvvask. (Ikke for det, jeg hadde blitt kjempeglad!) Nei, jeg tenker heller på å støtte en god sak, og her får du til tillegg gi vinflaska eller blomsterbuketten.

Har barna hatt basar på skolen og solgt selvlagde grytekluter og juletrepynt?

Det er ikke noe i veien med å legge et eksemplar (en av de finere variantene, vel og merke) sammen med vinflasken. Da har i grunn både du og vertinnen støttet en god sak.

Noe jeg også liker å gjøre, er å kjøpe disse selvlagde armbåndene, nøkkelringene eller hva det måtte være (også her velger jeg noe jeg faktisk synes er fint eller nyttig), som selges av noen som trenger det, eller på vegne av et godt formål. Det er jo begrenset hvor mange nøkkelringer du trenger selv, men gir du bort en som vertinnegave, kan du kjøpe flere/gi mer. Dette sammen med en vinflaske, gir vinflasken litt mer mening.

Før noen spør: Nei, skolens dorullaksjoner er supre ellers, men ikke innafor her.

Vertinnegave lage selv
Vertinnegave som byggesett Foto: ParsleyofHappiness
Fint dekket hagebord

Hva skal vertinnegaver koste?

Ikke mye, det er ikke det som er ideen med vertinnegave. Det er jo ikke bursdag. En personlig oppmerksomhet er viktigere. Derfor synes jeg det er greit med de variantene som ikke koster så mye, eller de som du ikke åpenlyst har brukt flere dager på den. Det skal se ut som «jeg gikk forbi dette i dag, og bare måtte jeg tenke på deg» – at sannheten er noe helt annet, trenger ingen å vite.

Alt du har laget selv fungerer som vertinnegaver

Når trenger du vertinnegave?

Er du bedt bort på middag eller lunsj, er det trivelig med en vertinnegave. Men du trenger selvfølgelig ikke å ta med noe hver gang du er innom på en kaffe. Har vertinnen bursdag eller det det er en annen spesiell anledning, hvor du likevel har med gave til vertinnen, ville jeg la en gave tale for alt. Selv om du blir bedt ofte, er det snilt å ta med en liten oppmerksomhet.

Såpe

Slik har du aldri betraktet et såpestykke før

Slik har du aldri betraktet et såpestykke før 2340 1316 Parsley of Happiness

Jeg synes det er på tide at noen skriver om de virkelige superkreftene til såpestykket. Nå som såpen, sammen med dopapir og ansiktsmaske, liksom er blitt snakkisen over alle snakkiser.

art deco bad bathroom

Interiørstiler og inspirasjon: Art Deco er tilbake

Interiørstiler og inspirasjon: Art Deco er tilbake 1080 1350 Parsley of Happiness

Her satt jeg og trodde at “hypen” rundt art deco sammen med the great Gatsby var på dalende kurs, som en stjerne ned fra trendhimmelen. Det måtte noen dager på Milano Design Week til for å få meg til å forstå at art deco, dén trenden er på full fart oppover igjen!

5 beste coffee table bøker om interiør

5 beste coffee table bøker om interiør 810 1080 Parsley of Happiness

Du skal ikke dømme en bok etter omslaget, men mindre det er coffee table bøker og du er ekstra glad i fint interiør, da er det akkurat det du skal…

Wabi-Sabi

Wabi-Sabi – Så dempet, at jeg nesten overså trenden

Wabi-Sabi – Så dempet, at jeg nesten overså trenden 720 920 Parsley of Happiness

Helt uten at jeg merket det, snek den seg inn på radaren min. Innredningsstilen etablerte seg i 2018, I år fikk jeg et navn på den: Wabi-Sabi

Pin oss på Pinterest:

Hva skal vertinnegaven koste?

Ikke mye, prisen på vertinnegave er ikke viktig, det er ikke det som er ideen med en vertinnegave. Det er jo ikke bursdag. En personlig oppmerksomhet er viktigere. Derfor synes jeg det er greit med de variantene som ikke koster så mye eller ikke åpenlyst at du har brukt flere dager på den.

Når trenger du vertinnegave?

Er du bedt bort på middag eller lunsj, er det trivelig med en vertinnegave, men selvfølgelig ikke hver gang du er innom på en kaffe. Har vertinnen bursdag eller det det er en annen anledning hvor du likevel har med gave til vertinnen, ville jeg la an gave tale for alt. Selv om du blir bedt ofte er det snilt å ta med en lite oppmerksomhet.