7 ideer til vertinnegaver du ikke har tenkt på

7 nye ideer til vertinnegaver

7 nye ideer til vertinnegaver 1280 1920 Parsley of Happiness

Yes!! Akkurat i tide til sommeren og grillsessongen, kan vi med begynne å besøke og få besøk av venner. Men selv om det er en stund siden sist, må du ikke glemme vertinnegaven. Her 7 enkle og smarte ideer til vertinnegaver

Lifestyle tips:

ideer til vertinnegaver

Dieser Beitrag enthält sogenannte Affiliate-Link. Wenn du auf so einen Link klickst bekomme ich, oder auch nicht, vom Händler eine kleine Provision. Für dich änderst sich aber nichts

Yes!! Endelig kan vi langsom gå på besøk. Akkurat i tide til sommeren og grillsessongen, kan vi med litt forsiktighet begynne å besøke og få besøk av venner. Dette er noe jeg har sett frem til. Men selv om det er kanskje en stund siden sist, bør du ikke glemme vertinnegaven av den grunn. Her 7 enkle og smarte ideer til vertinnegaver

Vin, blomster, sjokolade = bankers, men du kan ikke ta med det hver gang. En vertinnegave er en liten oppmerksomhet som takk for invitasjonen og bryet. Den skal gjerne være litt personlig, men ikke koste all verden. Dette gjør det så slett ikke lettere. Men la meg hjelpe deg litt på vei.

Ikke glem å ta med noe til vertinnen. Det er alltid koselig å bli gjort litt stas på. Foto: Alexandra Gorn on Unsplash

Cocktail/Mocktail-Blandesett – Det enkleste er en flaske prosecco og litt hylleblomstsaft og en potte levende minte. Men du kan gjøre det så enkelt og komplisert som du vil. Forbered en hel cocktail ved å legge ved ingrediensene og oppskriften, en av disse søte isbit-formene, sugerør av glass o.s.v. Her handler det om noe pent og snilt å gi til vertinnen når du kommer. Så tenk heller i retning av en pen, liten glassflaske, enn en 2-liters plastikkflaske. Går du får en anti-alkoholisk variant, kan du legge ved friske bær, en litt fin, eksklusiv flaske mineralvann etc…

Vertinnegave
Enkelt, noe alle kan bruke og ser fin ut - den perfekte vertinnegave Foto: ParsleyofHappiness.com
No2

Man taver det man haver (tipp – koster ingenting!)

Dersom det er sommer eller høst og du har hagen full av blomster, har du en haug av vertinnegaver rett utenfor døra. Har du bær eller frukt? Ta med dette! Spesielt til en vertinne som ikke har egen hage, hun vil sette kjempepris på det. En kurv med epler eller solbær, en bukket med blomster fra egen hage er toppers.

ting fra hagen som vertinnegave
For noen uten hage, er en kurv med epler en super vertinnegave Foto: Parsley of Happiness
No3

Selvgjort er velgjort (tipp – dersom du har glemt det!)

Er høstingen over og hagen tom, kan du også ta med noe selvlagd. Når jeg lager syltetøy, saft eller kompott, passer jeg alltid på å bruke noen pene glass (det meste kommer jo i tomme rømmekopper og tomatsausglass) eller flasker, som får en litt ekstra pen etikett. Baker du brød til deg selv den dagen, bak et ekstra og ta med til vertinnen. Vi har det så travelt i dag, at alle vil glede seg over hjemmebakst eller hjemmelagd mat. Dette er kjempegreie gaver, alle må jo spise!

Hjemmelaget er fine vertinnegaver
Har du noen fine glass eller flasker med noe hjemmelaget stående, er dette perfekte vertinnegave. Foto: Parsley of Happiness

Kaffe eller te?

Jeg synes det alltid er en god idé å gi noe man trenger og kan bruke opp. En pynteting eller lignende må 1: falle i smak og 2: vertinnen må ha plass til den og vil evt. føle seg nødt til å sette den på utstilling.

Kaffe eller te derimot, er noe man  trenger (ok, de fleste) og trengs ikke å bruke opp med en gang, holder jo omtrent evig. Men vær så snill, ikke ta med kilopakken under armen eller de ferdige gavepakningene i cellofan fra hylla ved kassa i butikken. Pads, kapsler eller malt kaffe i et glass eller en pose med sløyfe og du er «good to go». Det er like enkelt, men har en så mye koseligere effekt, enn de ferdige gavepakningene.

Det er selvfølgelig en fordel om du vet hvilken kaffemaskin vertinnen har….

Kaffe som vertinnegaver
En fin kaffe eller te er alltid ikke fall for de ferdige gavepakningene i plastfolie, de skriker "jeg gadd ikke å bry meg mer!" Foto: Lex Sirikiat on Unsplash
No 05

Kokebok

Jeg er veldig glad i å være på kjøkkenet og de fleste jeg kjenner vet det. Så det er rett som det er at jeg får en «kokebok», og jeg fryder meg like mye hver gang.

Jeg skriver «kokebok», fordi en kokebok med oppskrifter på brun saus og fårikål er vel ikke så sexy akkurat. Bøker om smoothier, fermentering, frokostoppskrifter eller forskjellige kaffekreasjoner er derimot i en helt annen liga. Generelt tenker jeg bøker om noe som du kan spise eller drikke.

Men jeg skjønner dilemmaet. Nå har vertinna stått på kjøkkenet hele dagen og her kommer du og legger en kokebok i hendene på henne, som om du hinter: «neste gang får du prøve en ordentlig oppskrift, da, vennen». Denne ideen kan altså gå skikkelig galt. Men liker vertinnen å være på kjøkkenet, er dette en sikker vinner.

No06

Lesestoff

En god bok, en coffee-table book, eller om et tema som vertinnen interesserer seg for, slår aldri feil og er en enkel måte å gjøre gaven mer personlig på.

Men dersom du ikke tror at vertinnen er en lesehest, hva med en stabel ukeblader? Ukeblader er dyre og alle liker å blad i blader. Du kan enten ta tre ukeblader om et tema du vet vertinnen liker. Finner du ikke helt det rette kan du ta et blad om reiser, et om innredning og ett «dameblad», da kan du ikke ta feil. Bind en sløyfe rundt og stikk en sjokolade under, så har du en kosekveld med en gang.

Ukeblader som vertinnegave
Alle liker å blad i ukeblader i en ledig stund. Foto: Parsley of Happiness
N 07

En god gjerning

Ikke få panikk, jeg har ikke planer om å foreslå at du skal gi vertinnen et «gavekort» på å én gulvvask. (Ikke for det, jeg hadde blitt kjempeglad!) Nei, jeg tenker heller på å støtte en god sak, og her får du til tillegg gi vinflaska eller blomsterbuketten.

Har barna hatt basar på skolen og solgt selvlagde grytekluter og juletrepynt?

Det er ikke noe i veien med å legge (en av de finere variantene, vel og merke) sammen med vinflasken. Da har i grunn både du og vertinnen støttet en god sak.

Noe jeg også liker å gjøre, er å kjøpe disse selvlagde armbåndene, nøkkelringene eller hva det måtte være (også her velger jeg noe jeg faktisk synes er fint eller nyttig), som selges av noen som trenger det, eller på vegne av et godt formål. Det er jo begrenset hvor mange nøkkelringer du trenger selv, men gir du bort en som vertinnegave, kan du kjøpe flere/gi mer. Dette sammen med en vinflaske, gir vinflasken litt mer mening.

Før noen spør: Nei, dorullaksjonene, er supre ellers, men ikke innafor her.

Vertinnegave
Vertinnegave som byggesett Foto: ParsleyofHappiness
Fint dekket hagebord

Hva skal vertinnegaven koste?

Ikke mye, det er ikke det som er ideen med vertinnegave. Det er jo ikke bursdag. En personlig oppmerksomhet er viktigere. Derfor synes jeg det er greit med de variantene som ikke koster så mye, eller de som du ikke åpenlyst har brukt flere dager på den. Det skal se ut som «jeg gikk forbi dette i dag, og bare måtte jeg tenke på deg» – at sannheten er noe helt annet, trenger ingen å vite.

Alt du har laget selv fungerer som vertinnegaver

Når trenger du vertinnegave?

Er du bedt bort på middag eller lunsj, er det trivelig med en vertinnegave. Men du trenger selvfølgelig ikke å ta med noe hver gang du er innom på en kaffe. Har vertinnen bursdag eller det det er en annen spesiell anledning, hvor du likevel har med gave til vertinnen, ville jeg la en gave tale for alt. Selv om du blir bedt ofte, er det snilt å ta med en liten oppmerksomhet.

Piknik uten plast

Piknik uten plast 1048 699 Parsley of Happiness

Etno, Boho, Tribe også videre tar over piknik-verdenen med storm…. Joda, det er mulig det bare er snakk om aktuelle trender, men det ser bra ut og er nyttig. Hva er galt med det? Plast matcher nemlig ikke så godt sammen med disse trendene. Men det er rikelig med alternativer. Piknik uten plast

kake med blåbærsaus i hagen

6 skritt til et nydelig hagebord

6 skritt til et nydelig hagebord 1920 2560 Parsley of Happiness

Sommer er et fulldekket hagebord, grillos i lufta og gode venner. Men i motsetning til hva de fleste menn tror, er en sånn kveld mye mer enn å kaste litt kjøtt på grillen med den hånden, holde ei ølflaske med den andre og vente på at biffene er passe svarte. Så mye, mye mer…

Liten balkong med kurvsofa fra ikea

5 ideer for en liten balkong

5 ideer for en liten balkong 1920 1280 Parsley of Happiness

Det finnes utallige ideer og triks for hvordan du forvandler en liten balkong om til en stor favorittplass, men det er også nok av feil du kan gjøre. Her er mine 5 beste tipps til hvordan du gjør den lille balkongen din til en stor sjarmør

Gardiner og sengetøy i lin

Hvorfor lin er perfekt om sommeren: Sommer + Lin = Sant

Hvorfor lin er perfekt om sommeren: Sommer + Lin = Sant 683 1024 Parsley of Happiness

Temperaturene har bare akkurat rukket å krype over sprettkalt, men lette linstoffer og safari-looken dukker opp som dårlige memer i krisetider. Tilfeldig? Nope, lin og sommer er „match made in heaven“ eller i jorden om vi nå skal være helt biologisk korrekt…

Pin oss på Pinterest:

Hva skal vertinnegaven koste?

Ikke mye, det er ikke det som er ideen med vertinnegave. Det er jo ikke bursdag. En personlig oppmerksomhet er viktigere. Derfor synes jeg det er greit med de variantene som ikke koster så mye eller ikke åpenlyst at du har brukt flere dager på den.

Når trenger du vertinnegave?

Er du bedt bort på middag eller lunsj, er det trivelig med en vertinnegave, men selvfølgelig ikke hver gang du er innom på en kaffe. Har vertinnen bursdag eller det det er en annen anledning hvor du likevel har med gave til vertinnen, ville jeg la an gave tale for alt. Selv om du blir bedt ofte er det snilt å ta med en lite oppmerksomhet.