Herbstfilme

9 høstfilmer med masser av høst, interiør og dekor

9 høstfilmer med masser av høst, interiør og dekor 1000 1333 Parsley of Happiness

Finner du din favorittfilm på lista:

15 høstfilmer med mest høst, interiør og dekor

Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Nå med flere enda flere høstfilmer på lista!

Ja, da har vi den tida på året igjen da. Hvor vi tar på oss strikkegenseren, spiser og drikker alt vi finner med pumpkin spice og bruker været som en unnskyldning for å sitte på sofaen under et pledd for å se høstfilmer.

Nå er ikke dette bare kos da, det er jo nyttig også. For å gi en sånn skikkelig feel-good-feeling er de fleste høstfilmene fylt til randen med nydelige hus og fine ideer til dekor og innredning. Du kan faktisk si at du ser på en dokumentarfilm.

Her er en liste med filmene med det nydeligste og mest inspirerende dekorideene til høsten:

 Det kan se ut til at Hollywood har en klar oppskrift på en høstfilm og ingrediensene er enten Meg Ryan, Sandra Bullock eller Julia Roberts og det siden tidlig på 90-tallet, det kaller vi innsats.

høst, interiør og dekor
Høstfilmer Dan in Real Life

Foto: thefancarpet.com

Jeg er ikke en kjempefan av Steve Carell, spesielt ikke om dreier seg om noe annet enn komedier. Dette er en romantisk komedie, men selv det skurrer i kombinasjon med Steve Carell.

Og da er det den filmplakaten da. Seriøst? Ingen vil se denne filmen her og det er ingenting som en gang hinter om hva dette går ut på. Så overraskelsen er stor når filmen bare er så feel-good!

Jeg kommer til å drømme om den bokhandelen hele høsten og finn én person som ikke har lyst til å tilbringe en høsthelg på dette landstedet her!

A Case of You

høstfilmer a case of you

Foto: onthesetofnewyork.com

Ok, kanskje ikke den beste filmen på lista, men det er noe med New York på høsten som jeg ikke kan motstå.

Og Peter Dinklage (Game of Thrones) som barista er en sann fornøyelse, som ingen skulle være foruten.

Men den aller viktigste grunnen til at du ser denne filmen er innredningen i cafén hovedpersonen skriver på og skrivebordet hans – alt jeg kan si er #home-office-goals.

Far from heaven

far from heaven høstfilmer

Foto: IMDb.com

Denne er kanskje ikke for en hver. Den er nesten mer et artistisk kunstverk, enn den er en underholdene, romantisk film.

Alt hat sin plass i dette kunstverket. Når til og med blomstene matcher rutene på skjørtet på en prikk, er det perfeksjonisme som står bak.

Stjernespekket film fylt til randen med kjente skuespillernavn, selv om skuespillerprestasjonene i seg kan føles litt stivt. Jeg har en følelse av at også dette er en del av planen.

Uansett filmen er som en bruksanvisning for art deko stilen og absolutt verdt å bruke knappe 2 timer av en høstkveld på.

(trenger du litt oppfrisking i art deko stilen – du kan lese mer her)

art deco Interiør bad ekstravagant gull marmor fjær
Art deco interiør: Slik får du art deco stilen 1080 1350 Parsley of Happiness

Art deco interiør: Slik får du art deco stilen

I en verden hvor alt er nøytralt og minimalistisk, slår hjertet en salto når det ser art deco interiør. Art deco skal være litt over-the-top med på en elegant, ekstravagant og gjerne litt luksuriøs måte. Vanskelig? Nei da – jeg forklarer hvordan.

art deco bad bathroom
Interiørstiler og inspirasjon: Art Deco er tilbake 1080 1350 Parsley of Happiness

Interiørstiler og inspirasjon: Art Deco er tilbake

Her satt jeg og trodde at “hypen” rundt art deco sammen med the great Gatsby var på dalende kurs, som en stjerne ned fra trendhimmelen. Det måtte noen dager på Milano Design Week til for å få meg til å forstå at art deco, dén trenden er på full fart oppover igjen!

høstfilmer

Foto: Viaplay

Så forutsigbar som bare Hallmark-filmer kan være, men også bare så pen å se på.

Et sted langs kysten New England på høsten, masser av rutete flanellskjorter, gresskar og hjemmebakte cookies.

Denne filmen kan du kanskje se på mens du stryker klær, eller skjærer ut et gresskar til pai eller no sånt, du går ikke glipp av handlingen selv om du ikke er 100% konsentrert. Men det føles veldig høstete og er mye fint dekor å se på.

Høstfilmer

Foto: moviepilot.de

Jeg skjønner dette med symbolikken mellom høst og at noen er syke. Men hvorfor er så mange egentlig kjempekoselige høstfilmer med megapotensial så deprimerende fordi hovedpersonen er syk og dør på slutten?

Om denne filmen er et unntak eller ikke skal jeg ikke røpe her, det hadde vel ødelagt litt av spenningen, men dette er en bra laget film. Skuespillerprestasjonene og kjemien mellom dem er av øverste hylle, som man sier.

Dette er ikke en typisk høstfilm, men den foregår ihvertfall ikke på sommeren, trærne er ikke grønne, så det går bra. Men jeg bare vil ha den leiligheten som Anne Hathaway bor i!

høstfilmer

Foto: wikipedia

Dette er en film som bare blir bedre jo flere ganger du ser den, og for hver gang forsvinner mer av det du måtte ha av tvil hvorfor Al Pacino vant en Oscar for denne prestasjonen.

Thanksgiving, høstferie fra pensjonatskolen og New Yorks gater kledd i høstfarger, dette er en godbit du kan spare til en skikkelig lat høstsøndag på sofaen.

Det er så mange forskjellige historier som blir fortalt i denne filmen, at du fort glemmer å se på interiøret rundt. Det blir nok vanskelig, men dersom du kan ta øynene fra det dansende paret i tango-scenen, vil du legge merke til noen lekre lamper.

Høstfilm høstfilmer

Foto: IMDb.com

Blind Side nevnes nesten alltid når det er snakk om høstfilmer, men det eneste høstlige ved denne filmen er egentlig den ene Thanksgiving-middagen!?!?

Men er det noe vi har slått fast for lenge siden, så er det at høstfilmer ikke definerer ved antall høstligheter. Har du mista tråden? Det gjør ingenting, denne filmen er verdt å se og huset til denne familien er en drøm, høst eller ikke.

Magiens makt (Practical Magic)

Practical Magic

Og der har vi enda en høstfilm med Sandra Bullock.

Denne gangen med mindre fargerikt høstløv, men mer hekser og halloweenfeeling. Og siden Halloween har tatt et godt tak om Europa igjen (etter ca. 2000 år pause pluss minus), synes også vi at der er veldig høstlig med hekser.

Men dette heksehuset er så koselig, at det hadde vært litt smålig å stå på prinsippene nå og utelate filmen fra lista. Dette kjøkkenet, altså! La oss lage pumpkin-pie på dette kjøkkenet i hele helga!

Herbstdeko Herbstfilme

Jeg må til min store skuffelse fastslå at heller ikke denne filmen ikke foregår på høsten. Den er egentlig 100% årstidløs.

Men det utslagsgivende er, at hele filmens fargekart består kun av høstfarger. Filmen er mer høstlig enn en god gammeldags windows skjermbeskytter (den gangen vi fremdeles brukte tid på å forandre skjermbeskyttelse etter årstiden) Både inne og ute ser du gylne høstfarger og lune, stilige jordfarger.

Det hadde altså vært veldig synd om denne filmen ikke kom med på lista. Huset til Anne Hathaways karakter er bedre enn hverken som helst katalog, og kontoret – hvor kan jeg gi fra meg jobbsøknaden min?

Mystic Pizza

Herbstfilme Pizza Pizza

Feel-Good-Alarm!

Dette er en såkalt coming-of-age-film mit Julia Roberts. Fremdeles veldig ung, men det er hun ikke alene om. Her finner du også mange andre skuespillere som senere skal bli veldig kjent (og noen du sannsynligvis aldri har sett igjen).

I denne pizzarestauranten vil vi heller arbeide enn å spise, selv om et bord ved vinduet på en regntung høstdag, hadde ikke vært helt feil det heller.

For ikke å snakke om det gamle huset til Mr. Travis! Det er som bygd for en mild høstdag. Innredningen i denne filmen har riktig nok rom for forbedring, men på den andre siden har vi bare såååååå lyst på pizza etterpå.

Ullpledd fra Newport
Koseklær fra Lexington
En god kopp kan redde filmen

The Women (2008)

Herbstfilme

Som mange høstfilmer, foregår denne filmen foregår fra tidlig høst helt frem til jul, men gjør ikke noe stort nummer ut av det. Det er litt synd egentlig, for vi hadde gjerne tatt i mot enda flere gresskar og høstdekorerte gater.

Men så spiller Meg Ryan med da, høstfilmdiaven med stor H, og det alene gjør at vi får lyst på en pumpkin-spiced latte. Huset hennes og blomsterdekorasjonene sørger for rikelig med dekorideer

Mona Lisa Smile

Herbstfilme Mona Lisas Lächeln

Hva denne filmen mangler av innredningsinspirasjon, tar den igjen på massevis av høstfeeling.

Det er høst og universitetene i New England starter igjen, og vi alle vet hva det betyr. Rødglødende løvskog, mursteinsbygninger midt i anlagte parkanlegg med små tjern og benker. Innendørs er rommene fylt med tung, mørk heldekkende innredning i treverk, åpne peiser og tykke gulvtepper på knirkende tregulv.

Glem det, jeg har ombestemt meg. Denne filmen filmer har høst, interiør og dekor nok til tre filmer.

The Proposal

Herbstfilme Selbst ist die Braut Høstfilmer

Jeg er ikke helt sikker på om denne filmen forgår på høsten i det heletatt. Sannsynligvis ikke, delvis går de rundt i T-skjorte. Men ettersom vi befinner oss i Alaska mesteparten av tiden, har filmen en veldig høy strikkegenserfaktor og det er nok for meg til å putte denne filmen i høstskuffen.

Og høstligere kan det ikke bli. Dette huset i lodge-stil ved sjøen er bare til å dø for og verdig en hvilken som helst høst-countdown. Her kunne vel alle tenke seg å tilbringe en høstweekend (med Ryan Reynolds), kunne vi ikke det?

Herbstfilme Julia Roberts

Ok, det er plass til en Julia Robert-Film til og det beste kommer som kjent til slutt. Dette er en skikkelig høstgodbit.

Masse drama, enda mer feel-good og høstfarget løv i haugevis.

Men vi gjør det kun for se huset og hagen til Susan Sarandons karakter. Hvem ville vel ikke drikken varm kakao på denne verandaen? Den som ikke elsker høsten etter denne filmen, er det ikke håp for.

Herbstfilme Høstfilm You've got mail

Dette er den ultimative høstfilmen over alle høstfilmer. Det bugner av gylne krysantemum og gresskar på hver en trapp langs de løvdekte gatene i New York. De første kjente „Starbucks-Scenene“ er høstperfeksjon på aller høyeste nivå.

Det ingen snakker om, er at denne dronningen av alle høstfilmer bare til en liten grad faktisk foregår på høsten. Men la oss ikke hefte bort tiden på flisespikkeri.

Dessuten er dette en av de siste filmene hvor Meg Ryan faktisk ser ut som Meg Ryan!

Også er det denne bokhandelen „Shop around the corner“ da!!! Solide trereoler fulle av bøker og 100% juggelfritt høstdekor. Etter denne filmen vil du bare gå rundt i New Yorks gater i en tjukk strikkegenser, strikkeskjerf og sløse bort tiden i en bokhandel.

høst, interiør og dekor

Lag fuglemat selv

Lag fuglemat selv 1500 2250 Parsley of Happiness

Hva gjør vi med restene etter førjulstiden fotoshootritual, som vi også kaller julebakst? La det ligge det til det går ut på datoen eller lager vi fuglemat? Ja, det var det jeg tenkte, jeg også…

maritim dekorasjon, coastal, før etter, soverom

Før og etter bilder: Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig!

Før og etter bilder: Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig! 2560 1920 Parsley of Happiness

Endelig er gjesterommet vårt ferdig! Å du for et monster vi skapte?!?!? 10 måneder og tonnevis med støv og rot senere er det altså ferdige. Om det var vært bryet? Jeg tror det.

skrivebord på stua - enklere enn du tror

Skrivebord på stua – enkle løsninger – maksimal effekt

Skrivebord på stua – enkle løsninger – maksimal effekt 1080 1350 Parsley of Happiness

Enkle løsninger – overraskende effekt: Skrivebord på stua Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en…

Herbst Kürbis buch

Denne høstpynten har du hjemme allerede

Denne høstpynten har du hjemme allerede 1065 1199 Parsley of Happiness

Dersom hygge var en årstid, ville den helt sikkert vært høst! Og det beste er at den peneste høstpynten har du allerede hjemme. Hva det er, røper jeg her.

Makrame DIY oppskrifter

De 7 beste oppskriftene for makrame

De 7 beste oppskriftene for makrame 1707 2560 Parsley of Happiness

Tilbringer du mer tid hjemme for tida, enn du strengt tatt har lyst til? Jeg har en ide som du kanskje ikke vil like og som veldig sannsynlig kan ende med en katastrofe. Men det er jo så viktig å utvide horisonten og sånn, så jeg tenkte vi kunne prøve dette sammen: makrame

De fineste høstfilmene

med mye interiørinspiration i tillegg:

  15.Dan in Real Life
  14.Far from Heaven
  13.A Case of You
  12.Fairfield Road
  11.Love & other Drugs
  10.The Scent of Women (2008)
  9. Blind Side
  8. Practical Magic
  7. The Intern
  6. Mystic Pizza
  5. The Women (2008)
  4. Mona Lisas smil
  3. The Proposal
  2. Stepmom
  1. You've got mail