slanking diet over 30

Den ukjente slanke-bieffekten

Den ukjente slanke-bieffekten 2880 1920 Parsley of Happiness

Det er ikke til å putte under en concealer, at kroppen endrer seg når du blir eldre. Og det er ikke alltid til det bedre, som en god vin. Etter at du har passert stadiet 3.0 er det ingen vei tilbake.Også når det gjelder slanking

 

Det er ikke til å putte under en concealer, at kroppen endrer seg når du blir eldre. Og det er ikke alltid til det bedre, som en god vin. Etter at du har passert stadiet 3.0 er det ingen vei tilbake.

Vi over 30:

Bieffekten ved slanking ingen fortalte meg om

 

et er ikke til å putte under en concealer, at kroppen endrer seg når du blir eldre. Og det er ikke alltid til det bedre, som en god vin. Etter at du har passert stadiet 3.0 er det ingen vei tilbake.

De subtile bevisene på at du har passert 30

Det mest kjente fenomenet er de grå hårene. En egen type hår som, bortsett fra fargen, er tykt som hestehår og krøller seg selv du ikke har en bølge i håret ellers. Som en hestehov stikker det ut av resten av hårmanken for å strekke seg mot solen.

Det du på slutten av 20-årene trodde var en føflekk du ikke hadde lagt merke til før, viser seg å rett og slett være alderdomsflekker. Selv lyktes jeg ganske lenge i å ignorere aldersflekkene på håndleddet. Men sannheten kommer for en dag. Nå har jeg prøvd alt av anti-aging håndkrem, som forynger, farger, strekker og foreviger. Aldersflekkene er der fremdeles, men jeg har veldig myke hender.

Så er det det der med slanking. Når du er tjue utgjør ikke dette en reel utfordning. Har du vært litt lat i det siste, er det bare å løpe rundt neste gatehjørne og bytte ut pizzaen med en salat, og vips es verden tilbake i sine vante baner.

Etter at du har passert 30, er kiloene som risset i stein.

I jungelen av slankemetoder

Jeg hadde sluttet med all bevegelse, og spiste i grunn alt

slanking

Foto: Trine Saurstroe

jeg kom over, og hadde forståelig nok opparbeidet meg mange ekstra bonus kilo. Det var på tide å ta i et tak, så jeg googlet det siste på slankefronten. Lav-carb, hi-carb, paleo, clean eating, juices og proteinpulver. Ikke måte på til hva som skjer på den fronten.

Jeg prøvde meg på alt, litt som jeg betjener meg av en vegg med smågodt. Dette drev jeg med i to uker, og gikk ned null kilo. Som sagt alt går litt langsommere når man blir eldre.

Sjokket av å finne en tom BH

Jeg kom fram til at jeg måtte bevege meg mer og spise mindre av det som er skikkelig godt. Hvem hadde trodd det? Jeg begynte faktisk å gå ned i vekt. Etter 6 måneder veide jeg 10 kilo mindre.

 Men så kom bomben. Av de ti kiloene jeg hadde gått ned, var seks av de forsvunnet kun fra brystene. Studier og eksperter sier at det er umulig å slanke bestemte deler av kroppen. Sorry fagfolk, dere tar feil. Her var det så og si ikke noe igjen. Dersom jeg snakket med hodet litt nedoverbøyd, kunne jeg høre ekkoet av min egen stemme i den tomme BHn.

Jeg har venner med barn som klager over at brystene henger som våte vaskekluter helt ned til knærne etter at de har ammet. Jeg oppnådde samme effekten, uten å skifte en bleie!

Hvordan får jeg brystene mine tilbake?

Så hva gjør jeg nå? Dette var jeg ikke forberedt på. Ingen forteller at på «før og etter» bildene er puppene kveilet opp som en rull med dopapir inni BH´n.

En liten stund vurderte jeg å legge på meg igjen slik at kiloene landet målrettet på brystkassa. Men kom frem til at oddsen var for dårlig. Er vel ikke uten grunn at det er så mange bryst-OPér der ute.

Apropos bryst-OP, dette er en mulighet. Det er det andre ved å runde tretti. Det som tidligere var utenkelig, og noe man lo seg skakk ihjel av, blir plutselig noe man vurderer i skjul. Botox, hårimplantater, permanent hårfjerning, på haka vel å merke, osv.

Dialogen er den samme som før:

– Har du sett at den og den har sprøyta hyaluronsyre rundt overleppa?

slanke av seg brystene med 30

Foto: Trine Saurstroe

– Ja, gu´ det har jeg sett, så desperat altså.

Men før du skjønner hva som skjer, har du gjort deg en mental notis om å google den personen og ikke minst legen hennes…

Jeg for min del må vel bare avvente situasjonen til jeg finner en løsning som koster litt mindre enn en liten bil.

Men first things first:

– Er det noen som vet om det er marked for brukte, for store BHer på schpock og finn.no?