Brera Nydelig Gater Interiør

Brera – Milanos designerhjerte

Brera – Milanos designerhjerte 1920 2560 Parsley of Happiness

Hjemmeadressen til Interiør, Design, Luksus og Stil:

Brera – Milanos designerhjerte

 

Dersom Milano er hjertet av designerverdenen, så er Brera høyre hjertekammer. Brera er bydelen i Milano hvor alt kommer sammen. Her finner du de største av de største, de viktigste av de viktigste, og de kanskje villeste av de ville.

Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan det hende at jeg mottar en provisjon fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Her er det herlig Interiør rundt/bak/i hver eneste hjørne
Her er det herlig Interiør rundt/bak/i hver eneste hjørne. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Dette er ikke noe som har utviklet seg nylig. Brera var bydelen hvor engang kunstnere og bohemen opphold seg. Så naturlig nok finner du også Milans kunstakademi og kunstgalleri her.

Du trenger ikke å gå lenge for å se et diskre dørskilt med TOM FORD eller lignende på, men det er også nok av dem som viser seg frem med alt de har. I via dei Gardani har Armani beslaglagt et helt kvarter med en restaurant, ett hotell og en bar.

Men først en espresso

Brera ligger noen gater sørlig for operaen og det elegante kjøpesenteret Galleria Vittorio Emanuele II.

Espresso i Milano Miland Brera Dolce far niente
Foto: www.parsleyofhappiness.com

Her er det mye å se, men færre turister enn midt i sentrum. Her går alt litt langsommere, og hele bydelen våkner opp på gata. Og helt etter min smak, er det lite som skjer før en har fått seg en kopp kaffe. Og en kaffe får du, helst en rask espresso ved baren og en lun croissant. Det skravles høylytt på hvert et bord, enten det er menn i designer dresser på vei til kontoret, eller to eldre damer som klager over varmen.

Booking.com
Brera Milano Mailand
Brera ligger bare et skikkelig godt steinkast fra domkirken og den kjente handlegaten/senteret. Foto: ParsleyofHappiness.com

Fra bohem til designere

Breras historie strekker seg tilbake til det 12. århundre. Bydelen har ikke vært gjennom moderne rekonstruksjoner siden, og har derfor sitt varme, originale preg. Varme farger, lemmer ved vinduene, små balkonger og terrasser. Det er så pent at jeg blir helt bomull i hodet.

Fra begynnelsen av 1900-tallet frem til 60 årene var bydelen en møteplass for kunstnere, artister og forfattere. Etter det ble den raskt til en eksklusiv bydel, men kunstgallerier, antikvariater og selvfølgelig designere. Gatene er fylt med små individuelle butikker, med klær, designermøbler, kunst og hva du nå enn måtte lete etter.

På kveldstid blir det liv i restaurantene, gatene Corso Garibaldi og enden av gaten Via Brera er som en sammenhengende lang restaurant.

Det er mye italiensk, men så bør man spise italiensk mat når man er i Italia, her er det enda bedre enn i resten av verden. Dersom du ikke liker design eller kunst, er det god nok grunn å komme bare på grunn av maten, og espressoen.

Vespa Moped Portrom Brera Milano
Foto: ParsleyofHappiness.com

Møbelmessen fortsetter i Brera

Brera Design Week
Mer design og fashion får du vel ingen steder i verden. Som her hos Versace i Design District. Foto: ParsleyofHappiness.com

Dersom du reiser hit i løpet av møbelmessen Salone del Mobile er Brera en eneste stor utstilling. Butikker har åpent til langt på natt, det er åpne utstillinger i hver gate, og masser av små arrangement. Butikken Boffi Solferino er mest verdt et besøk. Den åpner sine 3 etasjers store showrom i en gammel bygård. Hvor den blander gammel arkitektur med moderne design og interiør. Et annet valg er gaten Via Durini. Her er det ene storslåtte flagship-butikken etter den andre.

Brera Mailand Italia Fashion motedistrickt
Greit med de røde vimplene over gatene, så vet du hvor du er. Foto: ParsleyofHappiness.com

Disse kan du trygt prøve:

Brera Fashion Milano Italy Margarita

Best breakfastBioesseri Milano Brera, Via Fatebenefratelli, 2, 20121 Milano
Kaffé og delikatesse med økologiske produkter. De lune croissantene er et lite stykke italiensk himmel om morgenen.

Lovely Lunch: God Save the FoodPiazza del Carmine 1, 20121 Milano
Hvorfor restauranten heter det den heter, har jeg ikke funnet ut, men det er vanskelig å krangle på et slikt utsagn. Restauranten har en koselig uteservering på en litt avsides plass. Go mat, rett og slett.

Delicous Dinner: Baobab Organic Burger, Corso Giuseppe Garibaldi 12, 20121 Milano
Ok, jeg vet jeg sa, at når man er i Italia, skal man spise italiensk. Og jeg mener det også, men dette stedet har økologiske burgere, kjempekoselig atmosfære og noen helt uimotståelige pommes frites, da er det vanskelig å gå forbi.

Sound Sleep: NH Milano Palazzo Moscova , Viale Monte Grappa 12, Garibaldi jernbanestasjon, 20124 Milano, Italia
Perfekt beliggenhet om du kommer med tog, men også om du skal med tog eller metro til messen. Øverst i Brera distriktet med bare en kort gå- eller sykkeltur (sykler til leie overalt) til alle hot-spottene i Brera.

Trenger du mer å velge mellom? Her er de mest instagramable cafés i Milano. Her kan du både fylle mage og fylle Insta-feeden din:

De mest instagram-vennlige Caféene i Milano

Ikke helt sikker på Brera?

Er du ikke helt sikker på om Brera er reisemålet for deg? England, Kroatia, Frankrike eller kanskje Bahamas? Her er flere minireiseguider .

Kjapp reiseguide til Nassau, Bahamas

Kjapp reiseguide til Nassau, Bahamas 857 1200 Parsley of Happiness

Nassau, Bahamas faller mellom to stoler, for travel som badeferie og for liten som storbyferie. Slik lager du en storbadebyferie av det:

Slik lykkes du med fine bilder på café

Slik lykkes du med fine bilder på café 1536 2048 Parsley of Happiness

Du sitter på en kjempefin café, dette må jo deles, vi har jo tross alt 2021. Men så blir ikke bildene så fine som café egentlig er? Helt vanlig, men det er enklere enn du tror å få fine bilder på café. Her er mine beste tipp for hvordan får mer «Liker» for dine bilder.

Rab Kroatia Gamleby

Reisedagbok full av interiør: Kinderegget Rab – tre byer i en

Reisedagbok full av interiør: Kinderegget Rab – tre byer i en 900 1200 Parsley of Happiness

Gamlebyen i Rab er liksom tre byer i en – Monaco, «Syden» og Roma. Og alt dette skjer innen mindre enn 100 meters omkrets. Dette er identitetskrise på høyt plan.

Roadtrip

Reisedagbok full av interiør: Roadtrip med laptop på lasset

Reisedagbok full av interiør: Roadtrip med laptop på lasset 900 1200 Parsley of Happiness

Da er bilen fullpakket, kamera og laptop fult oppladet og jeg har presset meg inn i bikinien. Nå blir det ferietur på skikkelig roadtrip-vis