Brera Nydelig Gater Interiør

Brera – Milanos designerhjerte

Brera – Milanos designerhjerte 1920 2560 Parsley of Happiness

Dersom Milano er hjertet av designerverdenen, så er Brera høyre hjertekammer. Brera er bydelen i Milano hvor alt kommer sammen. Her finner du de største av de største, de viktigste av de viktigste, og de kanskje villeste av de ville.

Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Dersom Milano er hjertet av designerverdenen, så er Brera høyre hjertekammer. Brera er bydelen i Milano hvor alt kommer sammen. Her finner du de største av de største, de viktigste av de viktigste, og de kanskje villeste av de ville.

Her er det herlig Interiør rundt/bak/i hver eneste hjørne

Her er det herlig Interiør rundt/bak/i hver eneste hjørne. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

 

Dette er ikke noe som har utviklet seg nylig. Brera var bydelen hvor engang kunstnere og bohemen opphold seg. Så naturlig nok finner du også Milans kunstakademi og kunstgalleri her.

Du trenger ikke å gå lenge for å se et diskre dørskilt med TOM FORD eller lignende på, men det er også nok av dem som viser seg frem med alt de har. Armani har beslaglagt et helt kvarter med restaurant, hotell og bar.

Men først en espresso

Brera ligger noen gater sørlig for operaen og det elegante kjøpesenteret Galleria Vittorio Emanuele II.

Brera

No morning without an Italian cappuccino! Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Her er det mye å se, men færre turister enn midt i sentrum. Her går alt litt langsommere, og hele bydelen våkner opp på gata. Og helt etter min smak, er det lite som skjer før en har fått seg en kopp kaffe. Og en kaffe får du, helst en rask espresso ved baren og en lun croissant. Det skravles høylytt på hvert et bord, enten det er menn i designer dresser på vei til kontoret, eller to eldre damer som klager over varmen.

Booking.com

Fra bohem til designere

Be a voice, not an echo Brera Mailan

Be a voice, not an echo Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Breras historie strekker seg tilbake til det 12. århundre. Bydelen har ikke vært gjennom moderne rekonstruksjoner siden, og har derfor sitt varme, originale preg. Varme farger, lemmer ved vinduene, små balkonger og terrasser. Det er så pent at jeg blir helt bomull i hodet.

Fra begynnelsen av 1900-tallet frem til 60 årene var bydelen en møteplass for kunstnere, artister og forfattere. Etter det ble den raskt til en eksklusiv bydel, men kunstgallerier, antikvariater og selvfølgelig designere. Gatene er fylt med små individuelle butikker, med klær, designermøbler, kunst og hva du nå enn måtte lete etter.

På kveldstid blir det liv i restaurantene, gatene Corso Garibaldi og enden av gaten Via Brera er som en sammenhengende lang restaurant.

Det er mye italiensk, men så bør man spise italiensk mat når man er i Italia, her er det enda bedre enn i resten av verden. Dersom du ikke liker design eller kunst, er det god nok grunn å komme bare på grunn av maten, og espressoen.

En av mange kunstbutikker i Brera Foto: Trine Saurstroe

 

Møbelmessen fortsetter her

Arkitektur design gammlebyen Milano
Får ikke nok av arkitekturen in Brera Foto: Trine Saurstroe

Dersom du reiser hit i løpet av møbelmessen Salone del Mobile er Brera en eneste stor utstilling. Butikker har åpent til langt på natt, det er åpne utstillinger i hver gate, og masser av små arrangement. Butikken Boffi Solferino er mest verdt et besøk. Den åpner sine 3 etasjers store showrom i en gammel bygård. Hvor den blander gammel arkitektur med moderne design og interiør. Et annet valg er gaten Via Durini. Her er det ene storslåtte flagship-butikken etter den andre.

 

Gate i Brera Milan,
Det er aldri langt til neste Espresso i Brera, i mellomtiden kan du jo nyte arkitekturen. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Disse kan du trygt prøve:

Brera Fashion Milano Italy Margarita

Best breakfastBioesseri Milano Brera, Via Fatebenefratelli, 2, 20121 Milano
Kaffé og delikatesse med økologiske produkter. De lune croissantene er et lite stykke italiensk himmel om morgenen.

Lovely Lunch: God Save the FoodPiazza del Carmine 1, 20121 Milano
Hvorfor restauranten heter det den heter, har jeg ikke funnet ut, men det er vanskelig å krangle på et slikt utsagn. Restauranten har en koselig uteservering på en litt avsides plass. Go mat, rett og slett.

Delicous Dinner: Baobab Organic Burger, Corso Giuseppe Garibaldi 12, 20121 Milano
Ok, jeg vet jeg sa, at når man er i Italia, skal man spise italiensk. Og jeg mener det også, men dette stedet har økologiske burgere, kjempekoselig atmosfære og noen helt uimotståelige pommes frites, da er det vanskelig å gå forbi.

Sound Sleep: NH Milano Palazzo Moscova , Viale Monte Grappa 12, Garibaldi jernbanestasjon, 20124 Milano, Italia
Perfekt beliggenhet om du kommer med tog, men også om du skal med tog eller metro til messen. Øverst i Brera distriktet med bare en kort gå- eller sykkeltur (sykler til leie overalt) til alle hot-spottene i Brera.

Lyst på mer av Milano:

De mest instagram-vennlige cafeene i Milano
De mest instagram-vennlige Caféene i Milano 1536 2048 Parsley of Happiness

De mest instagram-vennlige Caféene i Milano

Det er ikke vanskelig å finne fine i caféer i Milano. Men her er de mest instagram-vennlige cafeene i Milano med absolutt Liker-garanti!

read more

Kjapp reiseguide til Nassau, Bahamas

Kjapp reiseguide til Nassau, Bahamas 857 1200 Parsley of Happiness

Nassau, Bahamas faller mellom to stoler, for travel som badeferie og for liten som storbyferie. Slik lager du en storbadebyferie av det:

De mest instagram-vennlige cafeene i Milano

De mest instagram-vennlige Caféene i Milano

De mest instagram-vennlige Caféene i Milano 1536 2048 Parsley of Happiness

Det er ikke vanskelig å finne fine i caféer i Milano. Men her er de mest instagram-vennlige cafeene i Milano med absolutt Liker-garanti!

Høstweekend i London Kaffe kake helg

Deli de luxe – Høst i London

Deli de luxe – Høst i London 2000 1333 Parsley of Happiness

Hva er mer høst enn en weekend i en storby ? Handle, gå på kaffe, ta en after-workdrink i baren. Det er akkurat det vi trenger, for å gjøre høsten…

art deco Interiør bad ekstravagant gull marmor fjær

Art deco interiør: Slik får du art deco stilen

Art deco interiør: Slik får du art deco stilen 1080 1350 Parsley of Happiness

I en verden hvor alt er nøytralt og minimalistisk, slår hjertet en salto når det ser art deco interiør. Art deco skal være litt over-the-top med på en elegant, ekstravagant og gjerne litt luksuriøs måte. Vanskelig? Nei da – jeg forklarer hvordan.