Makrame DIY oppskrifter

De 7 beste oppskriftene for makrame

De 7 beste oppskriftene for makrame 1707 2560 Parsley of Happiness
Jeg har latt meg fasinere av makrame lenge nå og på nett bugner det av oppskrifter og inspirasjon på hva du kan lage. Jeg har plukket ut de 7 mest spennende makramee-tutorials, slik at du kan prøve selv.

Makrameoppskrifter:

De 7 beste oppskriftene for makrame

Denne artikkelen innholder saukalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Tilbringer du mer tid hjemme for tida, enn du strengt tatt har lyst til? Jeg har en ide som du kanskje ikke vil like, og som veldig sannsynlig kan ende i en katastrofe. Men det er jo så viktig å utvide horisonten og sånn, så jeg tenkte vi kunne prøve dette sammen: makrame

Vinter, kulde og lange kvelder er aktuelt bare noe av grunnene til at vi tilbringer mer tid hjemme enn vanlig. Så hva gjør vi med det da?

Netflix og chill er i grunn alltid en god ide, men hva sier du til en runde håndarbeid eller DIY om du vil? Makrame er akkurat dette, og tar i tillegg de små, grå cellene med på en liten spasertur (vil kanskje ikke si joggetur da) og i tillegg ser det ganske så kult ut!

For selv om du kan finne makramearbeider til salgs i en hver butikk for øyeblikket, lover tutorials på nett at dette kan du greie like godt selv. Og som kjent: selvlagd er vellagd.

Makramee Icon Drawing

Men først, hva er makrame ?

Selv om du ikke kjenner til ordet makrame, er jeg 100% sikker på at du vet hva makrame er.

Makrame, Makramé eller de mange andre skrivemåtene, er en gammel håndarbeidsteknikk, hvor du knyter lange tråder sammen slik at knutene lager et mønster. Med denne teknikken kan du lage veggbilder, plantehengere eller andre dekor- og nyttegjenstander.

Ofte blir makrame knyttet til araberne og det 13. århundre, men det er andre teorier som sier at knuteteknikken stammer fra perserne og babylonierne lenge før Kristus. Andre mener derimot at kunsten kommer fra China og det 3. århundre. Og her kommer jeg og kunne ikke knyte skolissene mine før jeg var 7 år, det setter alt i nytt perseptive kan du si.

 

Makramee Boho inspirasjon

Foto: Alyssa Strohmann on Unsplash

Hvor teknikken kommer fra, er i grunn ikke så viktig. La oss for enkelhets skyld si, den er gammel. Og som en hver trend med respekt for seg selv, kommer også denne trenden igjen og igjen og igjen. Alle som er gamle nok til å huske 70-tallet vil ha et dejavu senere i denne artikkelen og vil bare sitte å vente på når ugle-veggbildet dukker opp.

Men denne gangen snakker vi ikke om retro eller nostalgi. Makramearbeider passer som hånd i hanske til den boho-stilen, urban jungel, men også til andre mer rustikale stilretninger. Dermed er makrame helt på høyden igjen og det er ingen grunn til az du ikke skal prøve dette.

summer24

Begynnelsen

Makramee Garn

Foto: Anastasia Zhenina on Unsplash

Nå som vi har pusset opp grunnkunnskapene i makrame, kan vi bli litt mer aktive. La oss begynne med noe enkelt. Det vil si, jeg tror det er enkelt, men da jeg har null DIY-erfaring med makrame selv, kan jeg ikke si det helt sikkert. Men det føles i uansett riktig å begynne med noe smått. Da har du i hvert fall ikke sløset bort så mye material, skulle det gå galt.

Det er nok av ideer der ute, alt fra kjempeskjønt til heller merkelig. Her er de stiligste ideene, som i tillegg er noe du faktisk kan bruke.

Alle bloggartiklene mine er på både tysk og norsk. Denne gangen har jeg brukt mest tyske kilder, så de fleste oppskriftene er på tysk. Jeg beklager dette, men håper du finner litt inspirasjon likevel. Eller så finner du  kanskje en annen blog-artikkel post som frister?

Makramee Icon Drawing

Makrame fjær

Dette er kanskje det minste prosjektet i størrelse, men er kjempestort, når det kommer til mine favoritter. Jeg elsker fjær som dekor, enten det er som motiv eller «ekte» fjær. Men nå kan ekte fjær og deres opphav ofte være litt problematisk, så denne makramefjæren er svaret du har lett etter. Absolutt vegan (om du ikke bruker ulltråd selvfølgelig), dyrevennlig og er minst like pene som ordentlige fjær.

Disse kan du bruke til alt mulig, og etter mitt skjønn er den en perfekt måte å komme i gang med makrame på.

Makramee Icon Drawing

Makrame glassbrikke

La oss gå et skritt videre, med disse brikkene, selv om disse allerede ser ganske krevende ut. Men leser du igjennom oppskriften, ser alt litt lysere ut.

Jeg ville nok ikke brukt disse brikkene til høye, skjøre vinglass som allerede er litt ustødige. Men til kaffekoppen, er de helt perfekte. Jeg kan også forestille meg at disse kan være fine som grytelapper eller kluter om du lager de litt større.

spring24
Makramee Icon Drawing

Makrame lysglass

Jeg tror nok vi er kommet i ligaen for viderekommende nå. Men disse lysglassene er verdt det. Dette er boho-chik på høyt plan.

Makrame planteoppheng

Nå beveger vi oss blant proffene, men vi er jo klar for en utfordring. Makrameplantehengere er en så sikker trend som flo og fjære. Selv når de ikke er supertrendye, er de overalt. Det er nok fordi de er så utrolig allsidige. De passer like godt til boho, urban jungle, som til mid-century stil og wabi-sabi. Og med disse trendene har plantehengerne gjort et solid hopp på trendbarometeret igjen de siste årene.

De kan til og med være så pene, at det ikke er nødvendige med planter en gang. For meg som kronisk plantemorder, er dette en oppfinnelse fra himmelen. Selv den mest uttørkede planten ser bra ut, om opphenget er fint nok.

Makrame veggbilder

Det beste kommer som kjent til slutt: makrame veggbilder. Det er så mange varianter og vanskelighetsgrader av disse, så jeg er ikke sikker på om de alltid må være de vanskeligste.

Et makrame veggbildet gir struktur og bevegelse i en heller livløs vegg. Tekstiler er et viktig element for å gjøre rommet koseligere, og da kan et makramebilde være et godt alternativ.

Makrame oppskrift
Makramee Icon Drawing
Makrame veggdekor med trering
Foto: lenibel.de
Makramee Icon Drawing
Foto: yeah-handmade.de

Ferdig, gå..!

Nå gjenstår det bare å prøve dette selv. Hvilket prosjekt tør du å prøve deg på?

Makramee Icon Drawing

Fremdeles ikke funnet den riktige pynten for deg? Ta en titt på dette, kanskje det er mer i din gate?

Nytt kjøkken med åpne hyller

Nytt kjøkken med åpne hyller 800 1200 Parsley of Happiness

Åpne hyller og kjøkkenøy:   Nytt kjøkken i nordisk stil Jeg er akkurat ferdig med et lite nytt kjøkken, hvor jeg boltret meg i en nordisk stil, med åpne reoler…

male mursteinsvegg

5 tips til deg som vil male mursteinsvegg

5 tips til deg som vil male mursteinsvegg 1200 675 Parsley of Happiness

Så enkelt kan du male en mursteinsvegg og forvandle den fra stygg til stilfull. Her er 5 tips som kan spare deg tid og hodebry.

Enkel sengegavl du lager selv

Enkel sengegavl du lager selv 1200 800 Parsley of Happiness

Effektfull sengegavl med mosaikkfliser: Enkel sengegavl du lager selv Det er lett å tenke litt for komplisert når det kommer til sengegavl, men da er det så lite som skal…

Legge fliser sengegavl selvklebende fliser

Legge selvklebende mosaikkfliser

Legge selvklebende mosaikkfliser 1200 675 Parsley of Happiness

Så dette er min nye guilty pleasure: selvklebende mosaikkfliser. Jeg viser deg hvordan du legger mosaikkfliser og lager en vakker sengegavl.

Pin oss på Pinterest:

Hva er makrame?

Selv om du ikke kjenner til ordet makrame, er jeg 100% sikker på at du vet hva makrame er.

Makrame, Makramé eller de mange andre skrivemåtene, er en gammel håndarbeidsteknikk, hvor du knyter lange tråder sammen slik at knutene lager et mønster. Med denne teknikken kan du lage veggbilder, plantehengere eller andre dekor- og nyttegjenstander.

Ofte blir makrame knyttet til araberne og det 13. århundre, men det er andre teorier som sier at knuteteknikken stammer fra perserne og babylonierne lenge før Kristus. Andre mener derimot at kunsten kommer fra China og det 3. århundre. Og her kommer jeg og kunne ikke knyte skolissene mine før jeg var 7 år, det setter alt i nytt perseptiv kan du si.