De beste Julefilmene

Herlige julefilmer – men har du egentlig sett julepynt ideene?

Herlige julefilmer – men har du egentlig sett julepynt ideene? 1333 1999 Parsley of Happiness
Det er en type julefilmer , som er like mye en dokumentasjon som underholdning, og det er denne typen julefilmgenre jeg snakker om her: julefilmer med nydelig julepynt til inspirasjon for alle.

Inspirasjon til interiør og julepynt:

Kjempeherlige julefilmer – men har du egentlig lagt merke til julepynten?

Julepynt, julefilmer, julekuler

Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Det er en type julefilmer, som er like mye en dokumentasjon som underholdning og det er julefilmene med like mye julepynt, som underholdning.

Som hardbarka julefilmfan synes jeg det blir helt feil å snake om julefilmer som bare én genre. Du kan jo ikke hive the Grunge, Reisen til julestjernen, The Holiday og Die Hard i ei gryte, Hallo?!?!? Men jeg innser at dette kanskje ser litt overdrevet ut, blant dere ikke så store julefilmentusiastene og at jeg muligens trenger hjelp.

Men det for vi ta en annen gang, for det er en type julefilmer, som er like mye en dokumentasjon som underholdning, og det er denne typen julefilmgenre jeg snakker om her: Filmene med nydelig julepynt til inspirasjon for alle. Så bare len deg tilbake og se disse julefilmene med god samvittighet. Og om noen spør, så sier du bare at du forbereder deg til jul.

Julefilmene med fin julepynt julefilmer

Riktig hjertevarmende julefilmer

 

Så dette er min definisjon av en skikkelig god julefilm. Det beste med gode julefilmer er at de som regel er for voksne, da mener jeg ikke xxx-rated for voksne, men de som er vokst utav tegnefilm- og reinsdyr-som-flyr-forbi-månen-stadiet.

Snø er et must, det må snø. Det som ikke funker for meg i det heletatt er julefilmer i varmere strøk. Jeg vet at global warming gjør at flere og flere av oss feirer jul i regn og gjørme. Men nå er alt annet i disse filmene oppfunnet, så jug til oss når det gjelder snø også. Palmer, regnfulle gater eller grønn løvskog ved bassenget er bare feil.

Og selvfølgelig en aldri så lite romanse er heller ikke å forakte. Men hvem er det vi prøver å lure, det er jo jul og Hollywood tross alt.

Også er det dekoreringen da. Det er i grunn det samme om vi er på landet eller i byen. Så lenge gatene og butikkene er julepyntet, snø, som vi allerede har nevnt. Kommer det noen nye pynteideer med på kjøpet, så er filmen en keeper og vi holder den på lista av julefilmene vi ser igjen neste år.

julefilmer home alone
Julekuler kamera julefilmer,
julefilmer

The Holiday

The Holiday julefilmer

Storsatsinger har en tendens til å bli bra, sånn som denne stjernespekkede julefilmen. Selv om skuespillerprestasjonene til Cameron Diaz og Jude Law ikke kan måle seg med de til Kate Winslet og Jack Black, fungerer disse to parallelle historiene som kniv i varmt smør (eller var det omvendt?).

Og det er veldig vanskelig å bestemme seg hva vi liker best: Amandas designervilla i Hollywood eller Iris` kjempekoselige cottage i engelske Cotswold? Eller kanskje foretrekker du Grahams intellektuelle, men oh-so-barnevennlige townhouse?

Her er det bare å velge å vrake i innredningstipps.

Julepynt Julefilmer
family stone Julefilmene

Family Stone

Julefilmene

Ingen av julefilmene får spesielt gode kritikker, men likevel blir de klassikere og vi ser de igjen år etter år. Family Stone er ikke noe unntak.

Sarah Jessica Parker sørger for flere «nei, du sa ikke det akkurat nå-øyeblikk» i atter en film gjør at vi ønsker oss minst 7 søsken med familie, som alle kommer hjem til jul hvert år. (jeg spør meg alltid, hva med familien til den andre halvdelen?!?!?, men dette er vel flisespikkeri)

Nok et eksempel på at bruker du nok penger, er det bare så dårlig filmen kan bli. Stappfull av skuespillere fra den øvre enden av lønningsskalaen, et hus som virker altfor stort (les: for dyrt) for resten av levestandaren til denne familien, men vi elsker det.

Huset er fylt med helt vanlig, litt av hvert julepynt, som ser ut som det tilfeldigvis henger der det henger. Jeg tipper på at ingenting er tilfeldig i scenene på denne filmen.

Julepynt Julefilmer
Julefilmene

Love Actually

Julefilmer kjøkken love actually
Kanskje ikke den mest julete eller beste scenen i filmen, men det kjøkkenet da!!!

Og plutselig vil en kjent og kjær sang aldri bli det samme igjen.

Engelsk jul er ofte litt over the top for min smak. Litt for mye karneval, glorete papirhatter og konfetti, og litt for lite koselig, varmende romjul. Men Love Actually styrer unna de verste hattene og blir bare bedre for hver gang du ser den.

Jeg undrer litt på om Love Actually faktisk ble laget som en julefilm, eller om det bare vare en romantisk komedie som tilfeldigvis foregår sånn litt før jul? Ikke lett og si.

Men huset til Liam Neesons karakter er design på høyt nivå. Hytta til Colin Firth karakter i Portugal har lite med jul å gjøre, men en sånn må vi ha. Eller er du den som foretrekker den loft-inspirerte leiligheten til Andrew Lincoln (han med plakatene til Keira Neigthly) fylt med kunst og malerier opp til taket?

Uansett her er det mange godbiter for en skikkelig god julefilm.

Julepynt Julefilmer
Julefilmene

The Princess Switch

The Princess Switch Julefilmer
Så får vi ta med en prinsessefilm på lista da...

Dette er en nyere modell og fra en lang liste med netflix sine egenproduserte julefilmer. Like sikkert som at julepynten dukker opp i butikkene allerede i august, er at det spys ut julefilmer fra alle som kan slå på et kamera fra tidlig november. Ikke alle er bra, eller la meg være mer presis: de fleste er elendige. Men som vi vet finner selv en blind høne et korn i blant, så ved denne mengden julefilmer, er det nesten til å unngå at ikke én i det minste er passabel.

The Princess Switch er akkurat det: passabel. Som alle andre amerikaproduserte julefilmer, hvor en amerikansk jente kommer som et friskt pust i de inntørkede europeiske kongehusene, gir også denne filmen et håpløst feilaktig bilde av europeisk monarki. Men dette er ikke noe som kommer til å endre seg med det første ihvertfall. Hallo, det fungerte jo ikke i virkeligheten en gang?!?!?!

Men sånn pynt og interiørmessig sett er bakeriet til hovedpersonen et lite julekos-highlight. Og hytten/leiligheten de bor i mens de er i kongeriket Belgravia er til å dø for den óg. Så vi lar det gå for denne gangen også (og sannsynligvis neste jul, og julen etter det, og julen etter det igjen…)

Julepynt Julefilmer

Mrs Miracle 1 og 2

Mrs. Miracle 2 julefilmer

Det er to av disse julefilmene, de er begge allright. Hallmark er kjente for sine bussladninger av nye julefilmer hvert år, alle svært, om ikke politisk korrekte, så ihvertfall særdeles moralsk korrekte. Ikke noen nakenscener her nein! Og for at det ikke skje noe usømmelig i mellomtida, enderfilmene som regel med at han frir til jenta etter å ha kjent hverandre i 5 dager. En skikkelig «american lovestory».

Men dette er en av disse unntakene, vi har snakket om, som danser litt ut av klisjerekka. Ok, så vet du hvordan filmen ender før introen er ferdig. Men dette er jo ikke uvanlig, jeg kan fortelle deg nå at i den neste Avenger-filmen ender med at de redder verden, universet eller hva nå de måtte redde til slutt.

Og er vi ikke alle  litt skuffa innerst inne når julefilmen ikke har en happy end?

Akkurat – så slutt å klag. Mrs Miracle filmene har fine hus og leiligheter og er super julete. Det er i grunn alt du trenger.

Julepynt Julefilmer
Julefilmene vi gleder oss til

Home alone i New York

Julefilmene med så mye inspirasjon til julepynt
Denne leketøysbutikken finnes ikke på ordentlig, men om den var det ville jeg vært her og jeg er over 40 ?!?!

Det er noe med New York og høst og jul som passer sammen som hånd i hanske. Hallmark har for øvrig nesten patent på dette, julefilmene begynner med noen one-size-fits-all-scener fra New York i snødriv. Selv om resten av filmene foregår på sommeren, har du fått et par scener fra en snødekt Central Park, og det er alt du trenger for å komme i julestemning og putte filmen på julehylla.

Derfor kan du ikke ta feil med Home Alone 2: Lost in New York. Selv om begge de første (her burde filmskaperne ha sluttet mens leken enda var god) er skikkelige førsteklasses juleunderholdning for hele familien, er Lost in New York min favoritt.

De første scenene i McAllister-huset er alltid et hurtigkurs i amerikanske juletradisjoner, men etter det har du bare lyst til å vandre rundt i New York ved juletider. For ikke å glemme lobbyen til hotellet. En dag skal jeg også bo her noen dager før jul. En dag…

Julepynt Julefilmer
julefilmer bad mom

A Bad Moms Christmas

Julefilmene
Alt er bare feil, men likevel så riktig i denne julefilmen.

Det er mye som bare er så feil, men også så mye bra med denne filmen. Spesielt feel-good-faktoren for kjørt seg skikkelig gjennom hele filmen. Den gjør narr av alt som er juglete, søtt og godt med julen og tråkker det ned i gjørma.

Men innimellom er filmen julehygge på høyt plan og til slutt, det vil si moralen av historien er, ja du gjettet riktig, familie og venner og juletradisjoner er det beste som fins.

Fortalt på en noe utradisjonell måte, men den er verdt å unnsette en kveld på. Bare pass på at du har julegløgg eller lignende i hånden før det begynner, du vil komme i stemning.

Så, er blå jul noe vi kommer til å fortsette med?

Julepynt Julefilmer

While you were sleeping

Julefilmer
Denne scenen ser ut som en julefilm, så da er det nok en julefilm, eller?

Er dette en julefilm, en høstfilm eller en film som tilfeldigvis foregår sånn rundt, litt etter jul? Den krysser av alle rutene for en god chick-flick og det er mye verre ting du kan sløse bort vinterkvelden med.

Til gjengjeld har den mindre julepyntdekorasjon. Leiligheten til Sandra Bullock er trivelig nok for én person, luksusleiligheten til hennes «kommende» er superstilig, om ikke veldig steril og huset til den nye familien i kjent og kjær amerikansk overdådig juggelpynt.

Kanskje er filmen en liten leksjon på hvordan vi ikke bør pynte, om ikke annet. Sånn at den guilty pleassure av en film, ikke er helt guilty i alle fall.

Julepynt Julefilmer
Julefilmer hjem til jul

Hjem til jul

hjem til jul Weihnachtsfilmen

Dette er en serie og ikke en film, men med litt godvilje kommer du gjennom hele serien på to kvelder (i mellomtiden trenger du nok tre kvelder, det kom en ny sesong…).

Når du er på leting etter julefilmer som ikke er komedier eller for barn, er det nesten umulig å ikke bli fanget i spiralen av Hallmarkfilmer. Noen av de er greie nok, men vi er lysår unna å «keeping it real» og overraskende twists and turns. Derfor er denne serien så herlig. Du vil nok ikke gapflire av filmen, men det yrer av «ja, den var god» og «ja, det er jo sånn»-momenter. Også litt kribling i magen da.

Selv om den er full av stereotyper, er det gjort ingenting for at ting skal se finere ut enn de faktisk er. Og det er dette som gjør den til en julehit og god inspirasjon for enkel nordisk julepynt med begge beina plantet godt på jorda.

Julepynt Julefilmer
Julefilmene

Love the Coopers

Julefilmer vi koser oss med

Det er mulig du må se denne flere ganger før den varmer og du legger den til julefilmplaylista di. Første gang jeg så den, syntes jeg den bare var dyster og deprimerende. Hverken glade jul eller rockin around the christmastree her, nei. Det ble likevel til at jeg så filmen igjen, og nå blir den bare bedre og bedre for hver gang jeg ser den.

Diane Keaton har fremdeles de samme klærne, som hun har hatt i de siste 20 filmene hun har vært med i, og hvorfor i all verden må hun absolutt synge i hver av dem også? Amanda Seyfried er også med i denne filmen, hun kan faktis synge, men hun lar de ikke slippe til i det hele tatt.

Bortsett fra det, så er dette en feel-good-julefilm med julepyntede kjøpesenter og julegater og familiens hus er stort og lyst og varmt og fylt til randen med julepynt.

Royale julefilmer

Det er så mange juleprinsessefilmer, at jeg har helt mistet oversikten. Hallmark står vel for brorparten, og de fleste er skikkelig ille. Nå vil jeg ikke gi dere falske forhåpninger, men det er noen som kommer i kategorien «ikke helt bortkastet bruk av en kveld» til «egentlig ganske ok». Her er et utvalg:

Julefilmene

– The Princess Switch
– A Christmas Prince
– A Princess for Christmas
– Crown for Christmas
– A Prince For Christmas
– A Royal Winter
– Christmas at the Palace

De beste julefilmene

med den fineste julepynten:

  The Holiday
  1. Family Stone

 

  Mrs Miracle 1 og 2
  Love Actually
  While you were sleeping
  Home Alone – Lost in New York
  A Bad Moms Christmas
  Love the Coopers
  Hjem til jul
  The Princess Switch

Lag fuglemat selv

Lag fuglemat selv 1500 2250 Parsley of Happiness

Hva gjør vi med restene etter førjulstiden fotoshootritual, som vi også kaller julebakst? La det ligge det til det går ut på datoen eller lager vi fuglemat? Ja, det var det jeg tenkte, jeg også…

hjemmelaget gave

Juleverksted: Lage tennbriketter selv (Også perfekt sammen med barn)

Juleverksted: Lage tennbriketter selv (Også perfekt sammen med barn) 1536 2048 Parsley of Happiness

Nå er ikke jeg akkurat en ener når det kommer til å lage ting selv. Men det er et par ting som til og med jeg tørr å prøve på, og som virkelig er fornuftig. Dessuten når det kommer til å resirkulere er jeg i mitt ess. Hjemmelaget gave

Pepperkakehus julepynt 2020

Julepynt: Denne julepynten ønsker vi å se igjen i år

Julepynt: Denne julepynten ønsker vi å se igjen i år 1080 1350 Parsley of Happiness

Nå er det ikke lenge igjen til årets store pyntefinale! Desember er måneden hvor du kan gå all-in med julepynten uten å holde igjen. Julen står ikke riktig for døren enda, men den er godt oppi oppkjørselen, kan du si. Julepynt

Lage julekurver i filt

Lage julekurver i filt 1440 1920 Parsley of Happiness

Det er ikke jul før julaften, men hvem vil vente så lenge? Med julepynten kan du begynne i god tid. Som å lage julekurver eller julehjerter

Fargekombinasjonene til jul Julefarger trender

Inspirasjon til julepynt: De fineste fargekombinasjonene til jul

Inspirasjon til julepynt: De fineste fargekombinasjonene til jul 1080 1350 Parsley of Happiness

Bytter du ut julepynten vært år? Personlig synes jeg det er litt sløsing med resursene. Men det betyr jo ikke at jeg ikke kan sortere julepynten på nytt og lage…