De mest instagram-vennlige cafeene i Milano

De mest instagram-vennlige Caféene i Milano

De mest instagram-vennlige Caféene i Milano 1536 2048 Parsley of Happiness

Det er ikke vanskelig å finne fine i caféer i Milano. Men her er de mest instagram-vennlige cafeene i Milano med absolutt Liker-garanti!

Trendwatching i Milano:

De mest instagram-vennlige Caféene i Milano

Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Moderne, trivelig, fargesprakende, trendy – i Milano finner du alle, jeg snakker om Caféer. Men hva de alle har til felles er at her er du garantert klikkerekjorder på instagram. Her er de mest instagram-vennlige cafeene i Milano med absolutt Liker-garanti!

Med fare for å gjøre hele denne artikkelen obsolete, må jeg starte med å si, at det ikke er spesielt vanskelig å finne instagramvennlige caféer i Milano. Det skulle jo bare mangle, i designermetropolen Milano smitter det også over på cafeene. 

Foto: www.parsleyofhappiness.com

Så hva er annerledes med disse

Men du har selvfølgelig noe caféer som har gått den ekstra milen eller lykkes ekstra godt med interiøret, slik at hvert eneste bilde blir til en klikk-magnet. For ikke å snakke om at det er koselig der da, men hvem bryr seg vel om slike bagateller i våre dager?
De mest instagram-vennlige cafeene i Milano Kaffe og Croissant på en kaffe i Milano
Foto: www.parsleyofhappiness.com
Booking.com

Starbucks Milano Roastery

Piazza Cordusio, 1, 20123 Milano

Jeg føler meg litt ille, når jeg setter noe så uitaliensk som Starbucks på denne listen. Men nå har Starbuck tatt den helt ut her og dette stedet tilhører en av deres seks «Starbucks Reserve»-locations i verden! Dette er kvasi café-verdenens svar på en flagshipstore. En gammel nydelig postbygning er gjort om til en megastarbucks, med palladinogulv, marmorbar og store messingsiloer med kaffebønner. Tilgi meg, men denne bare må være med på listen.

Starbucks Reserve in Milan Milano
Kanskje ikke typisk italiensk, men må være med på listen Foto: www.parsleyofhappiness.com

Eat & Shop/ Carrefour Express

Via S. Marco, 26, 20121 Milano MI, Italia

Yep, det er en matbutikk. Men dette fungerer overraskende bra, selv om det «bare» er en veldig kundevennlig dagligvarebutikk. Masse godt av fersk frukt og bakst bak disken og foran lokker de med gratis internett, gratis lading og behagelig hvilepause. Godt og vite når du er underveis og tom for strøm, tom for datamengde og tom for mat….. Og vi alle vet at de beste bildene ikke er verdt noenting, uten alt det. Her kan du slå en hel haug med fluer i en smekk.

Carrefour Express in Milano Brera
Fungerer overraskende bra, selv om det er en matbutikk. Gratis lading og WLAN er noe alle kan trenge i blant. Foto: www.parsleyofhappiness.com

CUBE Milano Brera

Via Marsala, 2, 20121 Milano MI, Italia

Dette er en litt mørkere variant enn de andre på listen, men industristil gjør seg knakende bra på bilder fremdeles. En liten cafe/bar på et hjørne øverst i Brera, med masse strukturer og detaljer. På formiddagen når sola kommer, er det lett å få fine bilder. Eller sitt ute i solen med en espresso, blir ikke mer italiensk enn det.

Foto: www.parsleyofhappiness.com
Espresso i Milano Miland Brera Dolce far niente
Foto: www.parsleyofhappiness.com

Marchesi 1824

Via Monte Napoleone, 9

Som navnet tilsier, her er det tradisjon og en lang historie som gjelder, helt siden 1824 for å være eksakt. Dette er et konditori, hvor til og med kakene har en skyhøy insta-faktor.

Det finnes i alt fire av disse konditoriene i Milano, de er alle pene, men min favoritt er den i Via Monte Napoleone.

Her er det viktig at du har et kamera som greier seg med lite lys, for det er litt mørkt der inne med lite naturlig lys. Men har du det, er det bare å fotografere i vei. Det er ikke en krok her som ikke er fotogen, og det er umulig å forlate dette stedet uten sjokolade. Win-win, spør du meg.

Cafe med grønn innredning i Milano
Foto: www.parsleyofhappiness.com
De mest instagram-vennlige cafeene i Milano
Foto: www.parsleyofhappiness.com

My home Cafe

Corso di Porta Romana 128, 20122 Milano

For en café med dette navnet, er dette akkurat det du forventer. Det ser ut som en trivelig, kanskje litt minimalistisk stue. Mens de fleste stedene på denne listen er preget av dekor-overload, har My home cafe har holdt seg til det nødvendigste og lykkes veldig med det. En enkel, hjemmekoselig café med mye plass for fine bilder og trivelig betjening.

De fineste caféene i Milano
Som en enkelt og trivelig stue Foto: www.parsleyofhappiness.com

Macha Café

V.le Piave 33 – Dehor

Med så mye pink, er det stor sjanse for et sukkersjokk. Men Macha-teen er ikke for søt og innredningen liver opp en hver instagram-feed. Her kan du ha det skikkelig gøy med kameraet, rett og slett. Også de har flere lokaler over hele Milano, men de fineste bildene får du i V.le Piave 33 – Dehor, Via Savona 25 eller V.le Col di Lana 5.

Macha Cafe i Milano Instagram beste bilder
Foto: www.parsleyofhappiness.com
Foto: www.parsleyofhappiness.com

Fioraio Bianchi Caffé

Via Montebello, 7 20121 Milano

Ikke be meg om å utale/huske/bokstavere eller noe annet med navnet på denne caféen. Bare gå dit å se for deg selv. Det er verdt det.

Dette er kanskje den største «kjendisen» på denne lista, og er vel litt vante med å være blant de mest instagram-vennlige cafeene i Milano. Den har allerede vært å se i Elle Decor, marie claire, Vouge, Conde Nast Traveller for bare å nevne noen. Og da har jeg ikke begynt å nevne de utallige bloggerne en gang. Men så mange kan ikke ta feil. Denne lille og fra utsiden egentlig ganske usynlige kaféen på hjørnet av en ellers stille gate, er som en drøm på innsiden. Dette er en skikkelig gjemt juvel, og innredningen er like enkel som den er nydelig.

Foto: www.parsleyofhappiness.com

Lubar

Via palestro 16, 20121 milano

Det er ganske jevnt løp mellom de to siste, men nå skal det ikke være enkelt å være blant de mest instagram-vennlige cafeene i Milano.

Men Lubar har bare så mye mer å by på, til og med toalettene har instagramkvalitet. Det er umulig å ikke sette denne på toppen av lista.

Vær tidlig ute, for denne cafeen ser absolutt best ut når den er nesten tom og det hele ligner en botanisk hage. Selv om du ikke har en instagram-konto, bør du gå hit. Det blir ikke penere enn dette.

Terrassen ligger ikke langt bak den heller, bare den alene hadde enkelt nådd opp blant de tre beste uten inne arealene. Hvis dette ikke går viral, så vet ikke jeg.

De mest instagram-vennlige cafeene i Milano
Foto: www.parsleyofhappiness.com
De mest instagram-vennlige cafeene i Milano
Foto: www.parsleyofhappiness.com
Slik lykkes du med fine bilder på café 1536 2048 Parsley of Happiness

Slik lykkes du med fine bilder på café

Du sitter på en kjempefin café, dette må jo deles, vi har jo tross alt 2021. Men så blir ikke bildene så fine som café egentlig er? Helt vanlig, men det er enklere enn du tror å få fine bilder på café. Her er mine beste tipp for hvordan får mer «Liker» for dine bilder.

Fototipps:

Slik lykkes du med fine bilder på café

Denne artikkelen gikk online etter et samarbeid med www.handtuchhalter.de

Det kommer vel ikke som en nyhet for noen, men jeg er kanskje unormalt glad i kaffe. Men det som er enda bedre enn en god kaffe, er en god kaffe på en fin café.

Og dette må jo deles med resten av verden, så klart. Det er jo 2021 tross alt. Men det er en ting at caféen eller baren ser fin ut, det er ofte noe helt annet å få formidlet dette på et bilde. Med mindre du har et par triks på lager da. Her er mine beste tipps for vellykkede cafébilder.

Sitt med ryggen til det fineste interiøret

Selv om det er veldig forlokkende å sette seg på benken i et hjørne, bør du ikke sette deg med ryggen til det fineste interiøret. Det er mulig dette er bare meg, men jeg har en tendens til å velge en plass hvor jeg selv nyte det fine interiøret og glemmer ofte hva jeg har bak meg. Dette er ikke helt riktig strategi, om du vil har et fint bilde. Det er riktignok litt synd å ikke se interiøret, men selfien vil bli bare så mye bedre.

Foto: www.parsleyofhappiness.com

Kom utenfor rushtiden

Det er klart at dette er vanskelig, vi vil som regel ha frokost på morgenen, lunsj rundt middagstider o.s.v.

Men klarer du å komme deg opp om morgenen, vil du ha frokostkafeen for deg selv og kan velge mellom bordene og få fine bilder, uten at de ser fullpakket ut. Prøv altså å spise lunsj tidlig eller veldig sent og så videre.

Et annet ganske sikkert tidspunkt er rett etter at de åpner. Du blir nok ikke månedens gjest, når du står utenfor døra og venter på at de skal låse opp, men du har stedet alene for ihvertfall 10-15 minutter.

Bildene kan bli fine, selv om det er andre mennesker på dem (vær forsiktig med å vise for mye ansikt av personer du ikke kjenner!), men er stedet fullpakket har du færre muligheter.

Foto: www.parsleyofhappiness.com

Ta bildet i midjehøyde

Et kamera vil aldri fange opp alle inntrykkene som et øye. Så selv om det ser fint ut, må det ikke nødvendigvis bli et fint bilde utav det. Spesielt ikke hvis du bare holder opp telefonen og knipser i vei.

Det føles litt unaturlig ut, men ofte blir bildet bedre om du holder telefonen et sted mellom bryst og midje. Dette gir en følelse av å være midt i situasjonen og du unngår å få uheldig mye «tak» med på bildet.

instagram-vennlige Caféene i Pilsen
Salek & Spunt u Branky har så mange fine detaljer, det er ikke vanskelig å finne en fin kameravinkel. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Bruk portrett-funksjonen

Dette kan virke innlysende når du tar en selfie eller fotograferer noe på nært hold. Men jeg bruker ofte portrett-funksjonen selv når jeg tar interiørbilder. Det kommer kanskje litt an på telefonen, men denne funksjonen er på de nyere telefonene godt utbygd og portrettfunksjonen gir litt dybde i bildet. Prøv deg frem og ta bilder med flere funksjoner. Du får fine bilder på Café til slutt.

Hold kameraet klart

Jeg har lagt til meg denne vanen, at jeg alltid slår på kameraet før jeg i det heletatt går inn i caféen. Det høres ut som en filleting, men tro meg, du vil få så mye finere bilder. Det henger nært sammen med punkt 2 og er egentlig bare helt logisk.

Nå er du allerede på beina til ukristelige tider for å få de beste bildene, for så å slå på kameraet litt senere? Jeg tror ikke det. Du kan ta deg fanden på, at selv om du kommer inn i et folketomt lokale, vil det komme en storfamilie å sette seg på den fineste plassen før du har fått bestilt den første kaffen. Superkjedelig.

Det andre er at jeg føler med fremdeles litt dum, når jeg står opp ekstra bare for å ta bilder. Har jeg kameraet klart, har jeg tatt bilder av hele lokalet før jeg har satt meg. Dessuten kan jeg da se igjennom bildene etterpå og kontrollere at de er blitt ok. Hvis ikke må jeg stå opp igjen, men det er som regel ikke nødvendig.

Perfekte bilder
Hadde vært synd å ikke fotografere denne reolen her på Coffee Park i Pilsen. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Gi bildet en ramme

Dette er et standardtipps som du får på hvert eneste fotokurs. Men ofte er det litt vanskelig å skjønne hva som egentlig menes med dette. Jeg sier heller, prøv å ha noe på nært hold i utkanten av bildet. Det kan være en plante, en åpen dør, bordplaten, hva som helst egentlig. På en eller to sider, eller i hjørnet gir best effekt. Også dette gir bildet mer dybde og en følelse av å være midt i hendelsen. Dessuten fører du tilskueren rett til det vesentlige i bildet som du ønsker å legge fokus på.

hvordan ta fine interiør bilder
På Le Frenchie Café i Pilsen, Tsjekkia er det mer enn nok å ta bilder av. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Vær kreativ så lenge!

Brera – Milanos designerhjerte

Brera – Milanos designerhjerte 1920 2560 Parsley of Happiness

Dersom Milano er hjertet av designerverdenen, så er Brera høyre hjertekammer. Her finner du de største av de største.

art deco Interiør bad ekstravagant gull marmor fjær

Art deco interiør: Slik får du art deco stilen

Art deco interiør: Slik får du art deco stilen 1080 1350 Parsley of Happiness

I en verden hvor alt er nøytralt og minimalistisk, slår hjertet en salto når det ser art deco interiør. Art deco skal være litt over-the-top med på en elegant, ekstravagant og gjerne litt luksuriøs måte. Vanskelig? Nei da – jeg forklarer hvordan.

Herbstfilme

9 høstfilmer med masser av høst, interiør og dekor

9 høstfilmer med masser av høst, interiør og dekor 1000 1333 Parsley of Happiness

Ja, da har vi den tida hvor vi tar på oss strikkegenseren, drikker pumpkin-spice-latte og bruker været som en unnskyldning for å sitte på sofaen under et pledd for å se høstfilmer. Her er 15 høstfilmer med masse dekor- og interiørinspiration.

I iglotelt på Trolltunga arctic dome

Kjapp reiseguide til Trolltunga

Kjapp reiseguide til Trolltunga 1200 857 Parsley of Happiness

Trolltunga er blitt en Instagram-hit, av helt åpenlyse grunner. Bildene du tar på denne turen her, er grunnen til at folk over hele verden har Norge veldig langt oppe på…

Trendwatching i Chicago: Her er restaurantene med det lekreste interiøret

Trendwatching i Chicago: Her er restaurantene med det lekreste interiøret 1200 800 Parsley of Happiness

Chicago er et design- og arkitekturparadis! Trenger du ny inspirasjon er det hit du må reise. Jeg var der i forrige uke og har satt sammen en kjapp liste over de kafeene og restaurantene med det lekreste interiøret. Dette er det verdt å se.

Sleepless in Chicago solnedgang storby jetlag

Sleepless in Chicago

Sleepless in Chicago 1920 2881 Parsley of Happiness

Jeg er i Chicago og kan ikke sove. De ulike tidssonene gjør at kroppen og klokka er i full krig, og jeg er døgnvill, som en flue på steorider. Det…

Roadtrip til Sør England

En roadtrip til Sør-England

En roadtrip til Sør-England 1404 1920 Parsley of Happiness

Putt Bridget Jones, Livet med Larkins (husker du den?), The Holiday, en Jojo Moyes-roman og Postman Pat i et glass. Rist godt, og du har…

glamping

Reisedagbok full av interiør: Let´s go glamping

Reisedagbok full av interiør: Let´s go glamping 900 1200 Parsley of Happiness

Endelig kan jeg prøve glamping. Her har de kjempedigge campinghytter og jeg får sjokolade til frokost. Det er nok for meg: glamping: ✔️