green tiles urban jungle cafe

De mest instagram-vennlige Caféene i Pilsen

De mest instagram-vennlige Caféene i Pilsen 1920 2321 Parsley of Happiness

Pilsen har gått fra grå og trist til supertrendy. Og da blir ikke cafeene hengende etter, en by med høyere tetthet av trendy og instagramvennlige cafeer, skal du lete lenge etter. Her er de mest instagram-vennlige cafeene i Pilsen med absolutt Liker-garanti!

Trendwatching i Pilsen:

De mest instagram-vennlige Caféene i Pilsen

Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Fra grå og trist til supertrendy. Denne forvandlingen har Pilsen gjort på bare få år. Og da blir ikke cafeene hengende etter, en by med kortere avstand mellom trendy og instagramvennlige cafeer, skal du lete lenge etter. Her er de mest instagram-vennlige cafeene i Pilsen 

Pilsen i Tsjekkia har gjennomgått en utvikling, som det ikke er lett å finne maken til. Bortsett fra ølet, var byen en ukjent, grå liten by, som de fleste ikke kjente til og enda mindre ville besøke. Men med forbedret infrastruktur og industri-boom har byen funnet sin plass på kartet og er nå blitt en pulserende, trendy by full av kafeer, som kan måle seg med de store byene.

Working at a cafe
Ingenting som en fin café å jobbe på, får du noen gode bilder i tillegg, er det jackpot! Som her på Salek & Spunt u Branky. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Etter 10 år i Pilsen, vet jeg hva jeg snakker om

Jeg er kommet til Pilsen regelmessig i rundt ti år. Og har sett utviklingen på nært hold. I begynnelsen måtte jeg kjøre de tre kvarterene det tar å komme til Praha, for å få litt storbyfølelse, men det er ikke nødvendig lenger. Det er fine cafeer og ikke minst instagram-vennlige Cafeer i Pilsen også.

Og nå er de ikke bare in når de gjelder innredning, sjansen for  at de har gratis WLAN og god kaffe også, er større enn at de ikke har det. Det er altså bare å dele bildet mens du er der.

instagram-vennlige Caféene i Pilsen
Gammelt og nytt, trendy og klassisk - en sikker vinner. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Plzeňská kočičí kavárna

(Pilsen Kattecafé)

Pražská 33, 30100 Plzen

Dette er mer en kuriositet enn en veldig fin café. Men det må da være lov å bare kose seg litt også. Katte-cafeer har dukket opp som paddehatter i de siste årene, men på tross av at jeg er et kattemenneske med stor K, er dette min første kattecafé.

Jeg har mest lyst til å sette meg på gulvet og klemme alle kattene på en gang. Men setter meg likevel ned ved et bord, som som de alle andre siviliserte gjestene i cafeen. Kattene er utrolig avslappet og kommer bort til deg når de vil ha litt stryk. Det er helt klart at de trives.

Men har de fått nok oppmerksomhet, forsvinner de, jeg føler meg utnyttet og forlatt. Forhåpentligvis har du fått bildet ditt med en de før dette skjer.

Gratis WLAN!

instagram-vennlige Caféene i Pilsen
Her får du kanskje ikke de peneste bildene, men på kattecafén i Pilsen får du i hvertfall de triveligste øyeblikkene. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Kavarna K&FE

Via Klatovská 818/11, Plzeň

Det vil nok by på en utfordring, men dette stedet er best når du er alene. Det treet i bakgrunnen, er en hit på de fleste bilder. Men som sagt ikke når lokalet er fullpakket.

Sjansen for det er vel best rett etter at de åpner, eller vanlige rolige tider, rett før middag eller tidlig ettermiddag.

instagram-vennlige Caféene i Pilsen
Med denne veggen her på K&FE er et nødt til å bli et bra bilde. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Cafe Regner

Bezručova 7 (1.patro) 30100 Plzen, Czech Republic

Midt i gamlebyen, men likevel så godt gjemt og vanskelig å finne. Jeg dømmer ikke hvis du gir opp. Men dersom du ikke gir deg, og går opp trappen, selv om det føles som om du hvert øyeblikk sitter ved middagsbordet til noen du ikke kjenner, så er det verdt det.

Opp trappen og til venstre så åpner det seg et lyst og trivelig lokale, med funky mid-century-modern stuemøbler. Og en balkong! To doble dører ut til en smal balkong. Nå har jeg skrevet om ganske mange caféer, men dette er den første med balkong.

Hvorfor har ikke de andre tenkt på det? Så søtt.

mid century modern meets flee market
Cafe Regner har en veldig laid-back stil. Men gjør seg bra på bilder. Le Frenchie Náměstí er litt mer edgy i innredningen, enn sin storesøster. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Salek & Spunt u Branky

Bedřicha smetany 161/15, 30100 Plzeň, Czech Republic9

For utlendinger er ikke dette akkurat et navn som ruller lett over tunga, men for å bestille kaffe er det heldigvis ikke nødvendig å si navnet. Også denne har to cafeer. En i gamle byen og en på brua over Elven. Selv om den på brua ser kjempesøt ut, er det nok den i byen som gir de fineste bildene og er kanskje et lite hakk koseligere.

Gratis WLAN!

instagram-vennlige Caféene i Pilsen
Salek & Spunt u Branky har så mange fine detaljer, det er ikke vanskelig å finne en fin kameravinkel. Foto: www.ParsleyofHappiness.com
pene cafeer in Pilsen
Fint og enkelt rett og slett. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Coffee Park

Smetanovy sady 15, 30100 Plzeň 3, Czech Republic9

Er det høyt under taket, er du allerede mer enn halvveis til et godt interiørbilde, det er liksom bare sånn det er. Er plassen opp til taket utnyttet med litt eksentrisk dekor, er bildet så og si i boks. På Coffee park. har de gått den lille ekstra mila og fylt lokalet med grønne planter. De gjør det nesten for enkelt å lage fine bilder.
Coffe park Pilsen
Er det høyt under taket og inredningen er gjennomtenkt helt til topps, er det bare holde kameraet klart. Foto: www.ParsleyofHappiness.com
Fine bilder på café i Pilsen
Du trenger jo ikke bare å fotografere innredningen, når kaffen også er god. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Pappa Coffee

Veleslavínova 8, 301 00 Plzeň 3, Tsjekkia

Denne er så liten og bortgjemt, at du må ta deg litt sammen for å finne den. Men så snart det er gjort unna, er det ingenting som holder deg tilbake. Bortsett fra at det kan bli problem å få et bord, det er nemlig hvor liten denne caféen er. Men så trenger du jo bare et bilde og en kaffe også da, så hvem trenger et bord, liksom?

instagram-vennlige Caféene i Pilsen
Pappa Coffee beveger seg i retning koselig industristil. Trenger ikke mange kvadratmetrene for å gjøre det fint. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

The Fresh Bar

nám. Republiky 202/28, 301 00 Plzeň 3-Vnitřní Město, Tsjekkia

Økologisk, fresh, trendy ingredienser, bowls og vegansk – the fresh bar er liksom en liste over alt in og kult. I tillegg kommer alle plantene, urban jungle og alt det der. Også er det flisene, da! Yep, det er flisene – du kommer hit for flisene!

green tiles urban jungle cafe
The fresh bar gjør alt riktig. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Le Frenchie Café & Le Frenchie Náměstí

Smetanovy Sady 332/6 30100 Plzen & Prazska 2 30100 Plzen, Czech Republic

Det er to av disse, begge er like fotogene. Jeg tror de prøver å være litt fransk, men det er ikke greit å si. Men innredningen er søt og ser alltid bra ut på bilder. Kaffen er ikke så værst den heller.

Den første ligger ved siden av teateret. Her er det litt lite lys innerst i det siste hjørnet. Men med et godt kamera på telefonen er ikke dette noe problem.

Den andre ligger på hjørnet av plassen på torget. Denne er større og mer åpen enn den første, men henger ikke etter når det gjelder spennende innredning.

Gratis WLAN!

instagram-vennlige Caféene i Pilsen
Le Frenchie Café er hakket mer fransk, enn etterkommeren på torget. Men likevel mer enn nok å ta bilder av. Foto: www.ParsleyofHappiness.com
instagram-vennlige cafeer i Pilsen
Le Frenchie Náměstí er litt mer edgy i innredningen, enn sin storesøster. Foto: www.ParsleyofHappiness.com
instagram-vennlige Caféene i Pilsen
Booking.com
Slik lykkes du med fine bilder på café 1536 2048 Parsley of Happiness

Slik lykkes du med fine bilder på café

Du sitter på en kjempefin café, dette må jo deles, vi har jo tross alt 2021. Men så blir ikke bildene så fine som café egentlig er? Helt vanlig, men det er enklere enn du tror å få fine bilder på café. Her er mine beste tipp for hvordan får mer «Liker» for dine bilder.

Fototipps:

Slik lykkes du med fine bilder på café

Denne artikkelen gikk online etter et samarbeid med www.handtuchhalter.de

Det kommer vel ikke som en nyhet for noen, men jeg er kanskje unormalt glad i kaffe. Men det som er enda bedre enn en god kaffe, er en god kaffe på en fin café.

Og dette må jo deles med resten av verden, så klart. Det er jo 2021 tross alt. Men det er en ting at caféen eller baren ser fin ut, det er ofte noe helt annet å få formidlet dette på et bilde. Med mindre du har et par triks på lager da. Her er mine beste tipps for vellykkede cafébilder.

Sitt med ryggen til det fineste interiøret

Selv om det er veldig forlokkende å sette seg på benken i et hjørne, bør du ikke sette deg med ryggen til det fineste interiøret. Det er mulig dette er bare meg, men jeg har en tendens til å velge en plass hvor jeg selv nyte det fine interiøret og glemmer ofte hva jeg har bak meg. Dette er ikke helt riktig strategi, om du vil har et fint bilde. Det er riktignok litt synd å ikke se interiøret, men selfien vil bli bare så mye bedre.

Foto: www.parsleyofhappiness.com

Kom utenfor rushtiden

Det er klart at dette er vanskelig, vi vil som regel ha frokost på morgenen, lunsj rundt middagstider o.s.v.

Men klarer du å komme deg opp om morgenen, vil du ha frokostkafeen for deg selv og kan velge mellom bordene og få fine bilder, uten at de ser fullpakket ut. Prøv altså å spise lunsj tidlig eller veldig sent og så videre.

Et annet ganske sikkert tidspunkt er rett etter at de åpner. Du blir nok ikke månedens gjest, når du står utenfor døra og venter på at de skal låse opp, men du har stedet alene for ihvertfall 10-15 minutter.

Bildene kan bli fine, selv om det er andre mennesker på dem (vær forsiktig med å vise for mye ansikt av personer du ikke kjenner!), men er stedet fullpakket har du færre muligheter.

Foto: www.parsleyofhappiness.com

Ta bildet i midjehøyde

Et kamera vil aldri fange opp alle inntrykkene som et øye. Så selv om det ser fint ut, må det ikke nødvendigvis bli et fint bilde utav det. Spesielt ikke hvis du bare holder opp telefonen og knipser i vei.

Det føles litt unaturlig ut, men ofte blir bildet bedre om du holder telefonen et sted mellom bryst og midje. Dette gir en følelse av å være midt i situasjonen og du unngår å få uheldig mye «tak» med på bildet.

instagram-vennlige Caféene i Pilsen
Salek & Spunt u Branky har så mange fine detaljer, det er ikke vanskelig å finne en fin kameravinkel. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Bruk portrett-funksjonen

Dette kan virke innlysende når du tar en selfie eller fotograferer noe på nært hold. Men jeg bruker ofte portrett-funksjonen selv når jeg tar interiørbilder. Det kommer kanskje litt an på telefonen, men denne funksjonen er på de nyere telefonene godt utbygd og portrettfunksjonen gir litt dybde i bildet. Prøv deg frem og ta bilder med flere funksjoner. Du får fine bilder på Café til slutt.

Hold kameraet klart

Jeg har lagt til meg denne vanen, at jeg alltid slår på kameraet før jeg i det heletatt går inn i caféen. Det høres ut som en filleting, men tro meg, du vil få så mye finere bilder. Det henger nært sammen med punkt 2 og er egentlig bare helt logisk.

Nå er du allerede på beina til ukristelige tider for å få de beste bildene, for så å slå på kameraet litt senere? Jeg tror ikke det. Du kan ta deg fanden på, at selv om du kommer inn i et folketomt lokale, vil det komme en storfamilie å sette seg på den fineste plassen før du har fått bestilt den første kaffen. Superkjedelig.

Det andre er at jeg føler med fremdeles litt dum, når jeg står opp ekstra bare for å ta bilder. Har jeg kameraet klart, har jeg tatt bilder av hele lokalet før jeg har satt meg. Dessuten kan jeg da se igjennom bildene etterpå og kontrollere at de er blitt ok. Hvis ikke må jeg stå opp igjen, men det er som regel ikke nødvendig.

Perfekte bilder
Hadde vært synd å ikke fotografere denne reolen her på Coffee Park i Pilsen. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Gi bildet en ramme

Dette er et standardtipps som du får på hvert eneste fotokurs. Men ofte er det litt vanskelig å skjønne hva som egentlig menes med dette. Jeg sier heller, prøv å ha noe på nært hold i utkanten av bildet. Det kan være en plante, en åpen dør, bordplaten, hva som helst egentlig. På en eller to sider, eller i hjørnet gir best effekt. Også dette gir bildet mer dybde og en følelse av å være midt i hendelsen. Dessuten fører du tilskueren rett til det vesentlige i bildet som du ønsker å legge fokus på.

hvordan ta fine interiør bilder
På Le Frenchie Café i Pilsen, Tsjekkia er det mer enn nok å ta bilder av. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Vær kreativ så lenge!

Nydelige hagemøbler – de ferskeste nyhetene fra Italia

Nydelige hagemøbler – de ferskeste nyhetene fra Italia 1200 628 Parsley of Happiness

Det er vår, jeg har akkurat kommet hjem fra Milano og jeg har kameraet og hodet fullt av inspirasjon, nyheter og det fineste interiøret. Jeg kan fremdeles føle den italienske sola i ryggen og ønsker å fortsette hagepartyet her hjemme, så jeg begynner med hagemøbler.

vask servant med mønster flerfarget servant

Flowerpower på badet – slik skal vasken se ut nå

Flowerpower på badet – slik skal vasken se ut nå 1200 600 Parsley of Happiness

Det er mange grunner til å ha ensfarget servant, en skinnende ren hvit vask ser både delikat og hygienisk ut. Men gu! så oppfriskende det er når de har litt mønster! Det er lov å dekorere på badet også. Se på disse vaskene her og la meg få høre hva du syns?

Brera Nydelig Gater Interiør

Brera – Milanos designerhjerte

Brera – Milanos designerhjerte 1920 2560 Parsley of Happiness

Dersom Milano er hjertet av designerverdenen, så er Brera høyre hjertekammer. Her finner du de største av de største.

art deco Interiør bad ekstravagant gull marmor fjær

Art deco interiør: Slik får du art deco stilen

Art deco interiør: Slik får du art deco stilen 1080 1350 Parsley of Happiness

I en verden hvor alt er nøytralt og minimalistisk, slår hjertet en salto når det ser art deco interiør. Art deco skal være litt over-the-top med på en elegant, ekstravagant og gjerne litt luksuriøs måte. Vanskelig? Nei da – jeg forklarer hvordan.

Slik lykkes du med fine bilder på café

Slik lykkes du med fine bilder på café 1536 2048 Parsley of Happiness

Du sitter på en kjempefin café, dette må jo deles, vi har jo tross alt 2021. Men så blir ikke bildene så fine som café egentlig er? Helt vanlig, men det er enklere enn du tror å få fine bilder på café. Her er mine beste tipp for hvordan får mer «Liker» for dine bilder.

Brera Nydelig Gater Interiør

Brera – Milanos designerhjerte

Brera – Milanos designerhjerte 1920 2560 Parsley of Happiness

Dersom Milano er hjertet av designerverdenen, så er Brera høyre hjertekammer. Her finner du de største av de største.

Antikke kofferter jul og julereise

Førjulstiden flyr (og jeg flyr etter)

Førjulstiden flyr (og jeg flyr etter) 1200 1366 Parsley of Happiness

Førjulstiden er ikke den samme uten store menneskemengder,  julesanger på repeat, en julebelysning som alene sørger for global warming 6 uker i året og hvor stressnivået er på høyde med…

Blomsterbutikk i Paris

Fra sjuskete til den mest trendy bydelen i Paris: Sopi

Fra sjuskete til den mest trendy bydelen i Paris: Sopi 1200 1812 Parsley of Happiness

Det er fremdeles nok av butikker for la oss si voksne, om lapdance er din greie. Men sjuskete delen av Paris er nå hip!