Bilder på treplate

Den beste måten å henge opp bilder på

Den beste måten å henge opp bilder på 2560 1440 Parsley of Happiness

Henge opp bilder uten bormaskin, eller med bormaskin uten skruer, eller kanskje en hel vegg med selvklebende kroker? Uansett hvilken teknikk du bruker, så er det egentlige spørsmålet du bør stille deg: blir det fint? Her er den raskeste og enkleste måten å henge opp bilder på, som garanterer at det også blir fint. Du vil lure på hvorfor du ikke har tenkt på dette før.

Du vil lure på hvorfor du ikke har tenkt på dette før:

Den beste måten å henge opp bilder på

Denne artikkelen er skrevet i samarbeid med Posterlounge.

Henge opp bilder uten bormaskin, eller med bormaskin uten skruer, eller kanskje en hel vegg med selvklebende kroker? Uansett hvilken teknikk du bruker, så er det egentlige spørsmålet du bør stille deg: blir det fint? Her er den raskeste og enkleste måten å henge opp bilder på, som garanterer at det også blir fint. Du vil lure på hvorfor du ikke har tenkt på dette før.

Det er ingenting negativt å si om en minimalistisk stil, men en vegg helt uten bilder er ikke helt det samme. Du trenger noe på veggen. Og den følelsen, når bildene henger på veggen og ser mega ut! Men det å henge opp bildene er ikke alltid like tilfredsstillende, der er noe jeg før ofte skjøv foran meg dagevis. Helt til jeg fant trikset som gjør det supereasy.

 

Henge opp bilder fra Posterlounge

Foto: Trine Saurstroe

Posterlounge har sent meg noen bilder, slik at jeg kan vise dere trikset også. Jeg valgte bilder på treplater, ettersom treverk er mitt absolutt favorittmateriale og passer best hjemme hos meg. Men tatt en titt selv på Posterlounge, der finner du bilder i alle materialer, motiver og størrelser, dersom tre ikke er din greie.

Siden er på engelsk, men de leverer til hele Europa, og snart skal siden bli tilgjengelig på norsk også.

Om bare du hadde en enkel måte å gjøre dette på….

Bildene har jeg altså, nå må de henges opp.

Det å henge opp bilder er litt av en prøvelse mange ganger. Enten du bare skal henge opp en stor poster eller lage en hel vegg med bilder, det er plasseringen det kommer an på.

Hvor høyt på veggen? Midt i mellom vinduene, på linje med vinduskarmen eller gardinene? Skal de henge på en linje eller litt på skrå? I et rutenett eller litt tilfeldig men likevel harmonisk? Uansett hvilken ide du har i hodet, det er vanskelig å se for seg hvordan det blir til slutt.

Det blir veldig mange spørsmål og forholde seg til. Dessuten kan selv den beste ideen ende opp med å se litt rar ut på veggen. Du trenger en enkel måte å visualisere bildene på veggen, og et triks som gjøre det enkelt å henge de opp etterpå.

Gode nyheter! Her er akkurat det:

Hva du trenger:

  • Gammel avis eller flere
  • Saks
  • Penn eller tusj med filttip
  • Tape (Scotch eller lignende fungerer best)
Henge opp bilder på veggen

Dette er alt du trenger for å lage en fin vegg med bilder Foto: Trine Saurstroe

Avispapiret er for å visualisere bildene i riktig størrelse og for å markere hvor opphengingen skal være. Du kan selvfølgelig bruke annet papir, men skriften på avisen gjør at du får en følelse av et motiv på en hvit vegg. Dessuten er en avis sannsynligvis det største arket papir du har i huset, slik at du får plass til litt større bilder også. Avispapiret også tynt og lett, hvorfor dette er en fordel, skal jeg komme tilbake til senere. I tillegg er avispapir noe som uansett lander raskt i papirsøppel, så du har ikke sløset med resursene her i hvert fall.

Slik gjør du det:

 

1. Forbered avispapiret


Først bretter du ut avispapiret på et underlag. Dersom bildet er større enn avisen, limer du bare sammen flere ark.

 

Henge opp bilder

Foto: Trine Saurstroe

 

2. Tegn rundt bildet


Legg bildet på avispapiret, og tegn med tusjen rundt bildet. En tusj med filttip trenger ikke mye trykk på avispapiret før den synes, det er enklere enn med en blyant eller kulepenn. Pass på at du ikke får en svart rand på rammen av bildet.

 

3. Klipp ut


Lage an hel vegg med bilder

Foto: Trine Saurstroe

Klipp langs tusjstreken til du har et avisark i akkurat samme størrelsen som bildet ditt. Dersom du har flere bilder, kan det være lurt å lage en rask tegning av motivet på papiret, slik at du ikke roter sammen arkene/bildene senere.

4. Merk av hvor opphengingen er

Nå kommer vi til den viktigste delen.

Et spørsmål: hvordan vet du akkurat hvor kroken skal henge? Jeg synes dette er alltid et problem. Selv om du vet hvor du vil at bildet skal henge, er det noe helt annet å plassere kroken slik at bildet faktisk blir hengende akkurat der. Du blir nødt til å hente frem geometrikunnskapene fra et veldig mørk og støvete rom i hjernen. Dette gjør deg nervøs, ikke sant? Men det må det ikke! Følg med nå:

Henge opp bilder av treverk

Dersom du merker av hvor opphentingen på avispapiret, sparer du deg mye bry senere. Foto: Trine Saurstroe

Nå legger du avisarket på baksiden av bildet, slik at arket dekker bildet helt. Dersom det er vanskelig å få arket til å ligge stille, kan du feste det med et par tapestriper.

Deretter stryker du fingeren forsiktig over avisarket til du kjenner opphengingen gjennom avispapiret. Dette er grunnen til at du ikke bør bruke kartong eller annet tykt papir

Henge opp bilder

Bildene fra Posterlounge har ferdig opphenging. Foto: Trine Saurstroe

Bildene til Posterlounge leveres forøvrig med ferdig opphenging på baksiden.

Når du har funnet opphengingen, merker du denne på avispapiret med tusjen. Du kan takke meg senere.

Gjenta disse skrittene for alle bildene dine.

5. Plassere bildene på veggen

 

Nå er vi kommet til den kreative delen av arbeidet! Fest to striper tape til den papirarket og plasser det på veggen, der du ønsker det. Viktig er at merkingen for opphengingen er utover, du må kunne se denne når du har hengt arket på veggen.

Henge opp bilder på veggen

Dersom du henger opp flere bilder, er det smart og tegne motivet på avispapiret, slik at du ikke roter bildene sammen. Foto: Trine Saurstroe

Plasser alle arkene på veggen, slik du vil ha de. Det beste med denne metoden, er at du kan flytte bildene/arkene rundt, helt til de henger der du vil ha de.

Prøv gjerne flere varianter, selv om du er veldig fornøyd med første forsøk. Enten blir du bare enda sikrere på at første forsøk var best, eller så kommer du på andre varianter som kanskje er enda bedre.

 

Kjappe tipps for å henge opp bilder

Ikke glem at merkene for opphengingen skal henge utover! Foto: Trine Saurstroe

Det er viktig at du bruker en type tape som lar seg klistre flere ganger, og som er litt stiv, slik at den ikke faller sammen og klistrer seg til hverandre og alt blir bare tull. Ingenting er mer ergerlig enn det.

6. Slå i spiker eller krok (eller hva du nå bruker)

 

Når alle arkene henger der de skal, er det bare å slå i spikre. Og her kommer overclouet, som sparer deg for masse grå hår og veggen for mange blyantstreker.

Uansett hva du bruker til å henge opp bildene med, det være seg spiker, skrue, krok osv, de kommer nå direkte på merkene på avispapiret. Sett spikeren på avisen og slå den inn der. Eller sett bormaskinen på merket og bor i vei. Dette garanterer at bwildet henger der hvor det skal, opphengingen er merket der hvor den trengs. Dette er alt du trenger.

Enkel måte å henge opp bilder på

Spikeren slår du rett igjennom avispapiret der merket er. Foto: Trine Saurstroe

Det eneste unntaket, er selvklebende kroker. De klistrer du selvfølgelig ikke rett på avispapiret. (jeg tror ikke egentlig at jeg trenger å skrive dette ?!?!). For disse klipper du et hull først.

7. Heng opp bildene (Enjoy!)


Bilde på treplate på soverommet

Til slutt er det bare å henge bildene på plass. Foto: Trine Saurstroe

Når alle hull er boret og/eller spikre er slått i, river du avispapirene ned fra veggen og henger opp bildene der i stede. Bildene henger nå akkurat der hvor du vil ha de!

Bildevegg

„Litt til høyre, nei, ikke så mye, to centimeter ned, det ble for mye!“ – Tiden hvor det å henge opp bilder var en lagidrett er over. Med dette trikset er det ingenting du og en gammel avis greier alene. Foto: Trine Saurstroe

Kunne du tenke deg å se mer ?

Lyst på mer? Sign up for nyhetsbrevet mitt og slik at du får med deg alt av tipps, trender og tricks: Newsletter

Foto: Trine Saurstroe

Pin oss på Pinterest: