Dørskilt

Den dagen jeg trengte nye dørskilt og the dørskilt-challenge

Den dagen jeg trengte nye dørskilt og the dørskilt-challenge 576 864 Parsley of Happiness

dørskilt

Den dagen det ble klart for meg, at jeg trengte nye dørskilt og:

The dørskilt-challenge

Det begynte for noen måneder siden. Helt utav det blå egentlig, for huset har jo stått der i ca. 100 år nå, og inngangen og porten nesten like lenge. Riktig nok har vi nå en ny port på baksiden av huset, men uten dørhåndtak, postkasse eller andre typiske tegn på et du befinner deg foran hovedinngangen på et hus. Likevel begynte en leveringtjeneste å kaste sendingene mine over den nye porten bak huset. Porten er ca 1.80 høy og vi har lagt brostein her.

Den dagen det ble klart for meg at jeg trengte nye dørskilt og:

The dørskilt – challenge

Det begynte for noen måneder siden. Helt utav det blå egentlig, for huset har jo stått der i ca. 100 år nå, og inngangen og porten nesten like lenge. Riktig nok har vi nå en ny port på baksiden av huset, men uten dørhåndtak, postkasse eller andre typiske tegn på et du befinner deg foran hovedinngangen på et hus.

Likevel begynte en leveringtjeneste å kaste sendingene mine over den nye porten bak huset. Porten er ca 1.80 høy og vi har lagt brostein her.

Det gikk som det måtte gå, jeg sendte nesten like mange pakker i retur.

Du tror jeg overdriver? Jeg skulle ønske jeg gjorde det. Men jeg har til og med bevisfoto (!), som jeg ikke skal offentliggjøre her selvfølgelig, for det er ikke det denne artikkelen handler om.

Jeg forteller denne historien fordi det satte meg for et valg: enten å slutte med online-handling eller henge opp et skilt på porten.

Det var en vanskelig avgjørelse å ta, men etterhvert kom jeg til en beslutning:

Et skilt som forklarer at inngangen er på andre siden av huset,

Et skilt som forklarer at her er inngangen

Et skilt for å bytte ut et svært, svært gammelt skilt, som er bleiket av være og vind?

(Slutte med online-handel, det er det dummeste jeg har hørt!)

Velge skilt

Jeg har et gammelt hus i landlige omgivelser og kan sjelden skjule mitt skandinaviske opphav. Så jeg lette etter skilter, som ser ut som de et tatt rett fra Portveien eller Gullars gate i Bergen, eller noe sånt.

 

Jeg ville jo ha den påskriften som jeg ønsket, så jeg ble rimelig fornøyd når jeg fant emaljeskiltene fra Ramsign. En skikkelig. skreddersydd skandi/country/tradisjons-pakke. Her kunne jeg velge størrelse, farge, tekst og design selv.

Som sagt, gjort og skiltene ble akkurat slik jeg ville ha dem.

Enkle, klassiske emaljeskilt i god kvalitet. Det lyste hygge helt ut på gata.

dørskilt og emaljeskilt

Dette er ikke reklame, for det var faktisk slik det skjedde. Og så langt har ingen kastet leveringene mine over porten mer!

Det som følger nå derimot er reklame, selv om også det var akkurat slik det skjedde.

Skjebnen vil ha det slik

Mer eller mindre samtidig med at jeg handlet skilter ble jeg kontaktet av Ramsign. Jeg har en interiørblogg med mye skandi på landet og hun har husskilt til skandi på landet.

Hva kan jeg si? Det passet som hånd i hanske.

Jeg fikk i utfordring å iscenesette skilter de har, for å se hva jeg kan gjøre utav de.

Fun with signs

Jeg dekorerer alt jeg kommer over, jeg er glad i å fotograferer og jeg elsker å ha fine produkter i hendene. Så det var jo noe jeg bare må være med på.

Jeg fikk en pakke med skilt levert på døra (ikke kastet over porten, for nå har jeg ordentlige skilt), og nå er jeg hekta. Uansett hva du dekorerer, det blir enda finere og mer personlig med et skilt.

Å dekorere med skilt har jo vært trendy ganske lenge nå, men det er jo litt ekstra stas, dersom de har en selvlaget tekst på, et unikat liksom. Og det rettferdiggjør dekoreringen min, dersom det i tillegg har et formål.

Dørskilt, gateskilt eller husnummer er som regel noe man ”må” for avisbudet, men det trenger ikke å bare være en nødvendig onde.

Et fint skilt kan dekorerer huset, Du kan gjøre mye gøy utav det. Sette din personlige touch på dørskiltet, inngangen, rommet ditt, butikken din osv.

Bare vær oppmerksom på at det kan finnes lokale forskrifter om hvordan husnummer skal henges opp, disse bør du følge, vi vil jo være gode borgere også. Men bortsett fra det, er det bare å være kreativ.

Skiltene til Ramsign er ikke humoristiske eller gøyale, men derimot klassiske og pene, og passer derfor til både en landlig tradisjonell stil og moderne stil.

 

Men dersom dette blir litt for kjedelig for deg, kan du smutte inn et lite ikon på skiltet ditt. Se på det lille hjertet, som du der på et av skiltene, er ikke det kjempesøtt?

Ta en titt på hjemmesiden deres, her finner du alle produktene deres og flere ideer og informasjon om produktene. Det er utrolig hva et sånt emaljeskilt tåler.

www.ramsign.no 


Det beste kommer til slutt

Og så kommer det beste. Følg meg på instagram eller facebook, slik at du ikke går glipp av konkurransen, som følger snart. Du kan nemlig vinne et personlig skilt fra Ramsign (yeah!). Stay tuned! (Kokurransen er avsluttet)

Lage julekurver i filt

Lage julekurver i filt 1440 1920 Parsley of Happiness

Det er ikke jul før julaften, men hvem vil vente så lenge? Med julepynten kan du begynne i god tid. Som å lage julekurver eller julehjerter

hjemmelaget gave

Juleverksted: Lage tennbriketter selv (Også perfekt sammen med barn)

Juleverksted: Lage tennbriketter selv (Også perfekt sammen med barn) 1536 2048 Parsley of Happiness

Nå er ikke jeg akkurat en ener når det kommer til å lage ting selv. Men det er et par ting som til og med jeg tørr å prøve på, og som virkelig er fornuftig. Dessuten når det kommer til å resirkulere er jeg i mitt ess. Hjemmelaget gave

Julekrans lag din egen dørkrans

DIY: Rask og enkel julekrans

DIY: Rask og enkel julekrans 720 1080 Parsley of Happiness

Når er det riktige tidspunktet for å lage julekrans til døren? Uansett så er min dørkrans så enkel, at den kan du hive sammen på et kvarter.

Murvegg teglstein teglsteinsvegg Trine Saurstroe Parsley of Happiness

Gjør-det-selv-guide: Autentisk murvegg med teglstein

Gjør-det-selv-guide: Autentisk murvegg med teglstein 900 1200 Parsley of Happiness

Gjør-det-selv-guide for både flislegging og fuger: Autentisk murvegg med teglstein Legge teglstein er egentlig akkurat som å legge vanlige fliser, bortsett fra at det også helt annerledes enn å legge…