Servant på benkeplate

Dette bør du lese før du velger toppmontert servant

Dette bør du lese før du velger toppmontert servant 1365 2048 Parsley of Happiness
Toppmontert servant har vært det du bare må ha på badet de siste årene. Og jeg lyver når jeg sier at servant på benkeplaten ikke er stilig – kjempelekkert egentlig! Men vil jeg velge toppmontert servant for mitt eget bad? Nei, sannsynligvis ikke.

Interiørtipp:

Dette bør du lese før du velger toppmontert servant

Dieser Beitrag enthält sogenannte Affiliate-Link. Wenn du auf so einen Link klickst bekomme ich, oder auch nicht, vom Händler eine kleine Provision. Für dich änderst sich aber nichts

Toppmontert servant har vært det du bare må ha på badet de siste årene. Og jeg lyver når jeg sier at de ikke er stilig – de kjempelekre egentlig! Men vil jeg velge toppmontert servant for mitt eget bad? Nei, sannsynligvis ikke.

Hva er toppmontert servant?

For å være sikker på at vi snakker om det samme. Hva er toppmontert servant? Det er når  servanten står oppå benkeplaten, nesten som en gammeldags vaskefat. Andre varianter er nedfelt, da henger vasken nedi bademøbelet, eller underlimt, her er sitter vasken rett under benken på baderomsmøbelet. Det høres kanskje litt mer teknisk ut enn det virkelig er, men vi trenger en gang et navn for det.

Toppmonterte servanter har vært i vinden noen år allerede. Først dukket de opp på Pinterest og andre kreative sider, hovedsakelig de selvlagde variantene. Du husker sikkert, et gammelt emaljefat, en kjele, et metalbalje med et hull i bunn, plassert på et bord, og vips hadde du et bademøbel.

Industrien har ikke latt vente på seg, og nå er det vel ikke mange servantprodusenter som ikke har toppmonterte servanter i sortimentet.

Uansett om det er et resultat av det siste DIY-prosjektet ditt eller et designerprodukt, du har spart lenge til, en ting er sikkert: disse servantene ser ganske enkelt herlige ut. De er dekor og bruksgjenstand i ett.

Toppmontert vask på badet

De ser jo bare såååå fine ut da! Foto: Amira Aboalnaga on Unsplash

Servanter for en hver smak

Og det beste er at de finnes i alle stiler. Det nostalgiske emaljefatet finner du fremdeles, men i tillegg kan du få alt fra porselenservanter med Jungdezhen-inspirert mønster, til transparente glassvasker med moderne, rette linjer.

Bare for denne bloggposten har jeg sett meg litt rundt på nett og i kataloger, og har forelsket meg på nytt. En toppmontert vaskeservant på badet gjør det både kreativt og moderne. Et eneste produkt gjør badet personlig og stilig.

Teoretisk burde det være en toppmontert servant på alle bad… Så hvorfor er det ikke det? Jeg tror jeg vet hvorfor.

Et dekor på badebenken Foto: The Interior Gallery Reviews on Unsplash

Så hvorfor ikke?

Jeg har selv hatt to leiligheter med toppmonterte vaskeservanter, og foruten det superstilige designet, er jeg ikke overbevist.

Vannsprut

Vannsprut er like vanlig på badet, som brødsmuler på kjøkkenet. Selv om jeg vasker hendene aldri så forsiktig, noe som vi i 2021 har lært er feil, har du noen vanndråper her og der.

På en nedfelt eller underlimt servant faller disse dråpene i verste fall på benken. Og alt etter mengde tannkrem, såpe eller kalk dråpene inneholder, vil de etterlate en liten grå flekk.

Underlimt servant ser heller ikke så værst ut Foto: Micheile Henderson on Unsplash

Drip-Cake

Men på en toppmontert servant renner denne dråpen nedover utsiden av servanten og ned på benken. Dersom du ikke tørker den bort med en gang, har du grå striper på utsiden av servanten som en Drip-Cake, bare ikke like appetittlig. Det vil si, dersom du og de andre som bor hos deg, har en vilje av stål og tørker servanten med en gang – hver gang, har jeg bare en ting å si: „Drip-Cake“ (fra helvete, om du vil)

Umulig krok

La oss, for argumentet skyld, si at du er som 99% av oss andre, og ikke har disiplin som en kinesisk turner, og ikke tørker bort hver dråpe. Da er det ikke over med det.

Toppmonterte servanter er ofte konvekse (buer ut på utsiden), så der hvor servanten står på benken, har du et mørkt hjørne hvor sollys og annet lys ikke kommer til. Dessverre er også dette stedet hvor dråpen, som jeg har skrevet så mye om, ender sin reise. Her kan den gjemme seg i timevis og vente på andre dråper, slik at de sammen kan lage en våt ring rundt hele servanten. Dette er en bakteriebad i seg selv, men alt etter material på benken og støvmengde på badet, får du en stygg mørk rand og benkeplaten kan bli misfarget.

Vi er langt fra en vannskade, men særlig delikat er det ikke.

En mer moderne variant, men ingenting i veien med det. Foto: R ARCHITECTURE on Unsplash

Plass

Hånda i været, alle som ikke har noe stående på badebenken! Til dere vil jeg bare si «Gratulerer, dere er ett skritt nærmere en toppmontert servant». Til alle andre: «velkommen i klubben, jeg har dårlige nyheter».

Kampen om badebenkplassen

En toppmontert servant ser bare utrolig lekker ut og er i seg selv et dekor på badet. Men når den må kjempe om oppmerksomheten fra elektrotannbørsten, såpekoppen og/eller sminkepungen, blir det fort for mye drama. Det skjer litt for mye på benken og den toppmonterte servanten er bare enda en ting som fyller opp badebenken. Hele benken ser rotete ut.

Dessverre er det slik at på de fleste badebenker står et par ting her og der, et sted må du jo leve også.

Toppmontert servant

Det er ok med litt rot på badebenken, men det må ikke bli for mye Foto: Kimberly Betham on Unsplash

Toppmontert servant foretrekker avstand

Dersom du har begrenset med plass, er ikke den toppmonterte servanten din venn. Som sagt, de buer ofte utover, dermed kan du selvsagt glemme plassen «under». Dette er strengt tatt ikke annerledes for nedfelte servanter heller.

Forskjellen er derimot, at på nedfelte servanter kan du stille ting nesten helt inntil servantkanten, uten at det ser fullpakket ut.

Dette er overaskende problematisk på en toppmontert servant. Selvfølgelig kan du ikke sette noe på kanten av en toppmontert servant, men du kan heller ikke sette de så nære, som ved andre servanter. La oss ta håndsåpen som eksempel, er dette en pumpeflaske må du ha minst en håndbredde mellom servanten og såpen, ellers blir det veldig kronglete. Du må huske at du, kan ikke bare flytte hendene dine til siden for å komme til såpen, du må rekke over servantkanten.

Det er heller ikke særlig harmonisk ut når ting står helt klin inntil den toppmonterte servanten. De forsvinner fort litt under servanten og det hele ser uryddig ut.

På en nedfelt servant har litt mindre som skjer på selve benken og av denne grunn, bør du kalkulerer mer plass på badebenken med en toppmontert servant, enn med andre servanter.

toppmontert servant

Det er ikke noe i veien med de mer eksotiske variantene heller Foto: Khoa Tran on Unsplash

Oppsummering

Jeg har prøvd og sett toppmonterte servanter flere ganger, og må bare si at resultatet alltid er den samme:

På et bad hvor ansikter renses, tenner pusses, hender vaskes og tid for opprydding og vask er begrenset (med andre ord et bad som blir brukt), er en toppmontert servant ikke det riktige valget.

Bortsett fra de tre dagene etter at badet er ferdig oppusset, vil badebenken aldri se ordentlig pen og ryddig ut.

Men det betyr ikke at du må gi slipp på drømmen om toppmontert servant helt. Hva med på gjestebadet eller det ekstra toalettet? Her er det ikke full rull hver eneste dag, som regel trenger du en såpekopp, litt håndkrem og et duftelys. Det er ikke nok til å stjele showet fra den soppmonterte servanten.

Det er altså håp!

Toppmontert servant i messing

Disse servantene er bare herlige Foto:Modern Affliction on Unsplash

Trendwatching i Chicago: Her er restaurantene med det lekreste interiøret

Trendwatching i Chicago: Her er restaurantene med det lekreste interiøret 1200 800 Parsley of Happiness

Chicago er et design- og arkitekturparadis! Trenger du ny inspirasjon er det hit du må reise. Jeg var der i forrige uke og har satt sammen en kjapp liste over de kafeene og restaurantene med det lekreste interiøret. Dette er det verdt å se.

Alt du må vite om mid-century modern

Alt du må vite om mid-century modern 150 150 Parsley of Happiness

Det finnes vel knapt en stilretning som er mer utholdende enn Mid-Century modern. Du kan faktisk si at den aldri helt gikk av moten siden den kom.

maritim dekorasjon, coastal, før etter, soverom

Før og etter bilder: Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig!

Før og etter bilder: Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig! 2560 1920 Parsley of Happiness

Endelig er gjesterommet vårt ferdig! Å du for et monster vi skapte?!?!? 10 måneder og tonnevis med støv og rot senere er det altså ferdige. Om det var vært bryet? Jeg tror det.

Boho

Hvordan rocker du Boho-stilen med bare 5 ting

Hvordan rocker du Boho-stilen med bare 5 ting 1920 1280 Parsley of Happiness

Har du lyst å innrede leiligheten din i boho-stil, men vil ikke bytte ut hele innredningen? Du må ikke det. Med disse 5 tingene rocker du stilen!

Pin oss på Pinterest:

Hva er toppmontert servant?

Det er når servanten står oppå benkeplaten, nesten som en gammeldags vaskefat. Andre varianter er nedfelt, da henger vasken nedi bademøbelet, eller underlimt, her er sitter vasken rett under benken på baderomsmøbelet.

Hva er nedfelt servant?

Det er når servanten henger vasken nedi bademøbelet. Andre varianter er toppmontert servant, da står oppå benkeplaten, nesten som en gammeldags vaskefat, eller underlimt, her er sitter vasken rett under benkeplaten.

Hva er underlimt servant?

Her er sitter vasken rett under benkeplaten. Andre varianter er nedfelt servant, det er når servanten henger ned i bademøbelet, eller toppmontert servant, da står servanten på benkeplaten, nesten som en gammeldags vaskefat.