Dette var under gulvbelegget

Dette fant vi under det gamle gulvbelegget

Dette fant vi under det gamle gulvbelegget 1500 922 Parsley of Happiness

Dette må jeg dele med dere. Bildene ble bedre enn jeg hadde forutsett, så da ble det en liten spontan foto-rekke om hva vi fant under det slitte gulvbelegget. Pluss litt deko, der er alltid plass for litt deko.

Homestories og vårdekorasjon:

Dette fant vi under det gamle gulvbelegget

Dette må jeg dele med dere. Bildene ble bedre enn jeg hadde forutsett, så da ble det en liten spontan foto-rekke om hva vi fant under det slitte gulvbelegget. Pluss litt deko, der er alltid plass for litt deko.

Pæreblomster på gulvbelegget

Foto: Trine Saurstroe

Vi har pusset opp det ene gjesterommet vårt i noe måneder nå. Ting tar tid. Til å begynne med skulle vi bare bytte dør, legge nytt gulv og male veggene. Men som med nesten alle våre prosjekter, har vi også her skapt et monster.

Blomsterkrans på trekrakk

Foto: Trine Saurstroe

Rommet er i andreetasjen på et gammelt østerisk gårdshus. Og som seg hør og bør på den tiden huset ble bygd, er takkhøyden redusert til et minimum og akkurat mannshøy. Og da snakker vi om en liten mann. Jeg med mine 1,60 på sokkelesten har ingen problemer i det heletatt, dette huset er bygd for meg, kan du si. Men alle gjestene våre lever et farlig liv her inne, noe som fører meg tilbake til monsteret igjen.

Helsa til gjestene hang i en tynn tråd

For at gjestene skal kunne gå oppreist uten å risikere helsa, bestemte vi oss, i en kanskje litt for spontan aksjon og i et svakt øyeblikk å rive ned taket mellom dette rommet og rommet over. Så fort kan det gå og vi beveget oss på ukjent grunn (igjen).

Gulvbelegget

Foto: Trine Saurstroe

Vi er fremdeles langt fra dobbel takhøyde, det ene rommet er ekstremt lavt og rommet over er egentlig bare det 1 til 1,5 meter store ”opperommet” opp mot skråtaket. Men det blir da et skikkelig høyt rom utav det, som etter vår standard er mye mer enn vi i de fleste rom.

Aktuell status er at vi har et permanent lag med byggestøv i hele huset. Og ikke sånt frist sagflisstøv, men ca. 100 år gammelt støv som både lukter litt muggent og klør no jæklig. I tillegg må du huske på at vi slår igjennom taket. Da blir ikke støvet bare i det rommet du holder på i, men i rommet over, i rommet ved siden av, trappoppgangen mellom rommene og så videre. La oss bare si at det er støv overalt, virkelig o.v.e.r.a.l.t.

Støvete på rommet med gulvbelegget

Har ikke blitt kvitt alt støvet enda heller. Foto: Trine Saurstroe

Jeg vasker…

Jeg skal skrive mer om dette rommet og komme med flere bilder senere. Når det en gang blir ferdig. Men nå tilbake til hvorfor jeg er så entusiastisk.

Jackpotten ligger under gulvbelegget

Altså den gode nyheten. Under et gulvbelegget i kork og to lag med sponplater dukket det frem det fineste tregulvet! Til steder er det litt morkent og det har lidd svært under et trebukk-angrep for en tid tilbake, men gulvplankene er fremdeles solide, brede og pene.

Nå er gulvbelegget borte

Her har noen hatt et skikkelig festmåltid av gulvplangene våre… Foto: Trine Saurstroe

Dette er enhver opppussers drøm, det kan sammenlignes med når mote-fashionista finner en 2.55 Chanel veske bakerst i en second hand shop. Jackpot!

Gulvplankene er kommet til syne under gulvbelegget

Hvorfor skulle vi skjule disse gulvplankene? Foto: Trine Saurstroe

Og når det ene pæretreet vårt begynte å blomstre, fikk jeg samme følelse. Her må det en fotosesjon til. Og slik ble det, en fotosekvens med pæreblomster og et gammelt slitt gulv.

Jeg elsker enkle, rustikke dekorløsninger i enda mer slitne omgivelser. Dersom du blander det med et mild lys, har du et nydelig dekor, helt uten juggel og kitsch. Det gir en så varm og rolig utstråling, som det nesten er umulig å gjenskape i et moderne rom.

Blomsterkrans sett ovenfra

Foto: Trine Saurstroe

I tillegg er pynten rask å lage.

Jeg ofret pærene for skjønnetens skyld

Pæreblomstene stakk jeg bare i en gammel trekrans. Blomstene vil jo ikke holde evig uansett, men i den korte tiden de ser friske ut, er de nydelig som vårdekorasjon. Jo enklere desto bedre.

Gammelt trehus med tregulv

Foto: Trine Saurstroe

Dersom du synes det er litt sløsing med pærene, må jeg bare innrømme at de nok ikke ville ha overlevd sommeren og vårt oppussingsprosjekt uansett.

Katt og blomsterkrans på gulvbelegget

Det er alltid hjelp å få Foto: Trine Saurstroe

Det står i veien for vinterhageprosjektet. Hva kan jeg si? Jeg har alltid ønsket meg en vinterhage..

                                                      To be continued…

Blomsterkrans på tregulvet uten gulvbelegg

Foto: Trine Saurstroe

Vil du se mer av huset vårt? For noen år tilbake malte vi huset, det var et prosjekt skal jeg si deg. Du kan lese mer her: Kjære, vi maler huset

Pin oss på pinterest: