Blue

Drama, Baby, Drama! Bold Monochromatic – det beste middelet mot Corona-Blues

Drama, Baby, Drama! Bold Monochromatic – det beste middelet mot Corona-Blues 527 800 Parsley of Happiness

Yrgrå morgen, humøret er sterkt rammet av korona-blues og jeg føler økt trang til å rebellere litt. Jeg trenger bold monochromatic! Bedre timing kan vel en interiørtrend ikke ha.

Bold monochromatic – det beste middelet mot Corona-Blues:

Drama, Baby, Drama!

Yrgrå morgen, humøret er sterkt rammet av korona-blues og jeg føler økt trang til å rebellere litt. Jeg trenger bold monochromatic! Bedre timing kan vel en interiørtrend ikke ha.

Det er dager hvor jeg lar To-Do-listen min ligge der å bade i sin egen viktighet, mens jeg går solo. Jeg har en søt liten blokk med ferdigtrykket overskrift „To-Do“ og ferdigtrykte linjer med en yndig liten rute på enden, slik at jeg kan krysse av når jeg er ferdig med oppgaven.

Det er ingenting, som ikke en helt vanlig notisblokk også greier, og det til en brøkdel av prisen, men hvor gøy er det liksom? Denne blokken er en forlengelse av min høyre arm og venstre  hjernehalvdel, men i dag trenger jeg farge og spontanitet og alt annet enn som To-Do-listen min ikke kan gi meg. In your face, To-Do-Liste!

 

bold monochromatic

Grønt er skjønt, det er liksom ikke så mye mer å si om den saken Foto: Charlesspada.com

Fett ensfarget Drama

Hvorfor? Jeg trenger Drama! Ute er det grått i grått og det føles som de siste ukene har sugd ut all farge i en ellers ikke så fargerik hverdag. I tillegg begynte dagen ganske så middelmådig, slik at tankene allerede for lengst har slått av PCen og er på vei til neste interørmagasin. Her er det bare en ting som hjelper, den superhotte trenden: bold monochromatics.

Lilla interiør i bold monochromatic

Skogsbærfarger er skjær eleganse uten å ville det. Foto: apartca-blog.com

Ikke helt sikker på om denne trenden har et norsk navn, og jeg kan ikke tenke på noe passende i farta, men det er bare å sette trenden på radaren, den kommer – garantert.

 

Farben und Interior Trends für 2020

Moderne linjer og supertrendy farger Foto: sandolin.se

Ok, hva er så annerledes med dette?

Trenden er enkel å forklare. Monochromatics eller monokromatisk (dette ordet finnes!) er forklart i bokmålsordboka som ensfarget; om lysstråling: med én frekvens eller bølgelengde som svarer til én bestemt farge.

Ensfarget, det betyr ganske enkelt ensfarget.

Men dette er jo ikke noe nytt. Vi har sett mye ensfarget i de siste årene, spesielt i hvitt, grått eller svart. I og for seg ikke noe galt i det, men får ikke endorfinene hverken til å hoppe i ring eller slå flikk flakk heller. „Personality“ må du finne et annet sted. Så hva er annerledes denne gangen?

Clouet ligger i „Bold“ som utgjør den store forskjellen og betyr så mye som modig eller dristig.

Bold monochromatics

Ofte er det vanskelig å tro at mørke farger kan få rommet til å virke så varmt og lunt. Foto: Matthew Smith Architectural Photography (www.msap.co.uk) und architect Stewart & Stewart Design (@stewartandstewartdesignltd)

Nå begynner det å krible litt, gjør det ikke det? Med Urban jungle-stilen har vi sett mer av dype blå- og grønnfarger til både vegger og interiør. Men bold monochromatics byr på hele malerskrinet av fyldige, heldekkende farger.

Bold monochromatic in Pink

Bold monochromatic

Bold:

Uredd, freidig, fryktløs, åpen, selvsikker

Monochromatisk:

mono|kromatisk a2 ensfarget; om lysstråling: med én frekvens eller bølgelengde som svarer til én bestemt farge”

LYST PÅ MER FARGE? HVA MED URBAN JUNGLE?

Bold monochromatics er det nye grått

Hele rommet, fra tak til gulvbelegg innredes altså i ulike nyanser av en farge. Om dette blir litt for mye av det gode? Ikke i det heletatt. Det forandrer rommet ditt på en måte du aldri trodde kunne være mulig.

Og selv om hver tomme av din aldri så fargeliberale kropp vegrer seg og mener dette blir for vilt, er det ingenting å være redd for. Denne trenden gjør rommet ditt overraskende behagelig og rolig. Men du trenger en god porsjon mot.

Svart er jo ikke noe nytt, men tørr du å gå „all-in“? Foto: Farrow & Ball

Finnes det regler?

Selvfølgelig er det regler som gjelder, men du er jo ikke nødt til å følge de.

Regel nummer 1:

En ledende farge. Dette bør være innlysende nå, det er tross alt det det dreier seg om her. En fyldig farge du liker. Og selv om det finnes fremragende eksempler på det, er du ikke nødt til å dekke samtlige overflater i rommet med denne farger. Men det må være så mye at det ikke tvil hvilken farge dette rommet har. Og du skal føle deg skikkelig omfavnet av fargen, når du er i rommet.

Regel nummer 2:

Vær forsiktig med mønster. La fargen stråle i sin egen glans. For mye mønster kan gjøre et nydelig temperert rom til chamber of horror. Men den riktige mengden av et yppig mønster, kan derimot gi rommet et skikkelig kick så det smeller.

Regel nummer 3:

Ikke ty til hvite vegger. Denne regelen er så godt som hugget i stein. Dersom du vil gå for denne trenden og fremdeles insisterer på hvite vegger, har du enten ikke skjønt det eller du er utrolig god. Kom igjen, overbevis meg!

Rosa interiør skandinavisk Hollands

Også ved moderne stiler fra Holland eller Skandinavisk interiør kan du nå nye høyder med Bold Monochromatics! Foto: @Silverblauw

Kan du bruke bold monochromatics i alle rom?

Ja, du kan i grunn det. Stilen kommer fra og er som skapt for gamle bygårdsleiligheter med romslig takhøyde, eller gamle villaer med godt lys.

Men det heter jo så fint: Fake it til you make it.

 

Gul innredning med malt tregulv

Hello yellow! Se litt nærmere, det er ikke et teppe, men maling! Foto: mydeocrwalls.com

Dersom du hverken har villa eller en storslått bygårdsleilighet (det er du jo ikke alene om, for å si det sånn), er det bare å late som, ha det gøy med fargene. Du vil få et spektakulært resultat uansett.

Mange av de store interiør-magasinene og internettplattformene mener at bold monochromatics der den interiørtrenden in 2020. Jeg har den samme følelse.

Brun innredning med ensfarget bold chromomatics

Mokka eller mørk chokolade? Er jo egentlig det samme, så lenge det ser så herlig ut. Foto. Littlegreene.com

Et lite tipp. Vi malte veggene i en leieleilighet i vinrødt en gang. Fargen var en drøm, men vi hadde også en klausul i leiekontrakten om at vi måtte gi veggene i et friskt strøk med hvit maling før vi flyttet ut. Dette var vanlig der vi bodde. Tre dager og en solid mengde farge senere, kunne vi flytte ut med en semi-god samvittighet. Moralen med historien, dersom du leier, kan det være greit å sjekke med eieren først, før du løper av gårde for å kjøpe maling.

 

Rosa innredning

Rosa er blitt voksen og er mer elegant enn barnslig nå Foto: camerondesignhouse.com

Lyst på mer drama?

Har du ikke får nok av denne trenden enda? Følg meg på Pinterest, jeg har laget et eget board med masse bold chromomatics-inspirasjon. Det sørger for mer en nok drama for sjelen.

Blue

Dersom ikke dette motvirker blues, så vet ikke jeg Foto: Little Greene

Pin oss på Pinterest:

Hva er bold monochromatic

Bold mynochromatic er en innredningstrend, basert på en sterk farge. Monochromatics eller monokromatisk (dette ordet finnes!) er forklart i bokmålsordboka som ensfarget. Ensfarget, det betyr ganske enkelt en farge. Men dette er jo ikke noe nytt. Vi har sett mye ensfarget interiør i de siste årene, spesielt i hvitt, grått eller svart. I og for seg ikke noe galt i det, men får ikke endorfinene hverken til å hoppe i ring eller slå flikk flakk heller. „Personality“ må du finne et annet sted. Så hva er annerledes denne gangen? Clouet ligger i „Bold“ som utgjør den store forskjellen og betyr så mye som modig eller dristig.