Roadtrip til Sør England

En roadtrip til Sør-England

En roadtrip til Sør-England 1404 1920 Parsley of Happiness

Putt Bridget Jones, Livet med Larkins (husker du den?), The Holiday, en Jojo Moyes-roman og Postman Pat i et glass. Rist godt og hell alt på et fat. Plukk bort rusk og rask som regn, en tragisk kjærlighetshistorie og fast-food. Det du sitter igjen med roadtrip til Sør-England(du vet, hele greia er Stor Britannia, den nedre halvdelen er England, dette er typisk skolekunnskap, som aldri sitter..)

Nyt det hele med en kopp English breakfast te og du har en reise du vil huske lenge. 

Jakten på filmscenene (og andre ukjente destinasjoner):

En roadtrip til Sør-England

Putt Bridget Jones, Livet med Larkins (husker du den?), The Holiday, en Jojo Moyes-roman og Postman Pat i et glass. Rist godt og hell alt på et fat. Plukk bort rusk og rask som regn, en tragisk kjærlighetshistorie og fast-food. Det du sitter igjen med er en roadtrip til Sør-Englang. (du vet, hele greia er Stor Britannia, den nedre halvdelen er England, dette er typisk skolekunnskap, som aldri sitter…)

Nyt det hele med en kopp English breakfast te og du har en reise du vil huske lenge.

Engelsk B&B i Sør-England
Det er litt som på film dette her. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Hvordan planlegge en roadtrip (i hvertfall en roadtrip til Sør-England)

 

Hvordan planlegger du en biltur? Som en film-nerd er jeg fristet til å lete etter steder hvor noen av mine favoritt-chickflicks ble filmet.

Jeg bestemte meg likevel for min godt testet, om litt tvilsomme metode: Jeg søker på utallige plattformer etter de søteste og mest autentiske overnattingsplassene. Her går jeg ikke etter luksus eller trender, det må bare være litt spesielt, autentisk og pent. Hvor de er, er ikke så nøye.

Mange vil si, inklusive meg selv for noen år tilbake, at hotellet er jo ikke så viktig, vi skal jo bare sover der allikevel. Jeg er over denne fasen. Nå vil jeg ha et hotell, et pensjonat en bed&breakfast hvor jeg kan sette meg ned med en bok og nyte interiøret og arkitekturen eller en pent dekorert hage.

Og hva filmstedene angår, ta det med ro, det kommer jeg tilbake til, jeg lover.

 

Vi starter litt uten for Bristol

Vi henter leiebilen og bruker noen minutter på å venne oss på å kjøre på den andre siden av veien. England har så absolutt utviklet en forkjærlighet for rundkjøringer, men bare et fåtall av dem er faktisk runde.

Første stopp på vår roadtrip til Sør-Englander en liten bed and breakfast, Coombe Lodge Farm House et lite stykke utenfor Bristol. Gammelt, vinklet hus og nydelig stor hage med mange koselige sitteplasser. Jeg kunne ha sittet der i dagevis, men før eller siden blir man sulten. Og som i en britisk film, går du på puben. Det viser at i England er nærmeste pub alltid innen gangavstand.

Vi går nedover en smal vei med en steinmur på den ene siden og en hekk på den andre. Alle som har sett Postmann Pat vet hva jeg snakker om. Gjennom en port over et jorde med kyr, gjennom nok en port og over et jorde med sauer. Den siste porten fører til et par steinhus og puben som er målet vårt. Plume of Feathers, en 200 år gammel pub som er tatt ut av læreboka. Lavt under taket, tregulv, trevegger, tremøbler, trebar og mange typer øl. De har andre drikker på menyen også, men det føles litt som å banne i kirka å bestille noe annet enn en real ale.

Det skal finnes en annen pub i området, som etter sigende også er veldig gammel men hvor tiden har stått stille. Her skal voksdukene være de samme som for 70 år siden, ingen ting er blitt flyttet på. Vi fant den ikke og hadde ikke tid til å lete mer, men om noen skulle dra dit en gang, fortell hvordan det var! Den skal være et besøk verdt.

Kaffe på den engelske landsbygda Sør-England
Det er lett å bli sittende her til langt etter morraskaffen. Foto: www.ParsleyofHappiness

Vi endrer planene og reiser til Bath

Logisk sett skulle listen med reisemål bli kortere jo mer du reiser. Men sånn er det ikke. Du reiser et sted og først når du kommer dit blir du klar over alt som virkelig er å se, men som du ikke har tid til. Så listen blir bare lengre jo mer du reiser. Jeg beklager denne realitychecken.

Områdene rundt Bristol er et sånt sted. Byen selv er grei nok, men områdene rundt, som Cotswolds mot nord og Somerset mot sør er fulle av små landsbyer, med veldig høy fotomotivfaktor. Det skjer kanskje ikke så mye her, men naturen kan ta pusten fra hvem som helst. Dessuten bugner det av pene hager og hus til inspirasjon. Jeg har nå en liste med blomster, jeg bare må ha i hagen min og mange koselige dekoideer for både hage og innendørs.

Vi hadde planlagt en dagstur til Cardiff, men når vi spiser frokost blir vi overtalt av to andre gjester og vertinnen vår til å dra til Bath i stedet. Byen er kjent for sine romerske bad, derav navnet. (Jeg elsker den glassklare logikken). En koselig gammelby med masse små butikker og caféer liggende tett rundt det gamle badet med kildene, som romerne bygde for 2000 år siden. I museet/badet kan du ikke bade, men det er et rikelig utvalg med dag-spaer i og utenfor byen.

Jeg er glad vi tok turen, Cardiff må vente til neste gang.

Pickled Greens Bath England, butikkvindu
Joda, det er de romerske badene som Bath er kjent for, men dette butikkvinduet er for søtt til å ikke fotografere. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Stonehenge  – fra mann til maskin

Vi ”stikker” innom Stonehenge på vei videre sørover. Jeg har litt vanskelig for å bestemme meg for hva som er mest imponerende:

Hvordan disse utrolige steinformasjonene har kommet dit de har eller det utrolige turistmaskineriet, som England har gjort utav det?

Verdt å se, men på en time er det unnagjort. Jeg må vel nevne at det er 37° C og at jeg er ikke så veldig god til å takle varme. Så jeg beklager til Stonehenge om jeg har behandlet deg urettferdig, jeg var muligens i hetetåke (tåke ikke tokt, jeg er ikke ung lengre, men dit har jeg ikke kommet enda).

En roadstrip til Sør England - Stonehenge
Joda, det er imponerende, men det du trenger ikke å tilbringe timer her. Foto: ParsleyofHappiness.com
Vi kjører videre til Bournmouth, men hvorfor?