Roadtrip til Sør England

En roadtrip til Sør-England

En roadtrip til Sør-England 1404 1920 Parsley of Happiness
[/vc_column_text]

Men først en liten pause i Shere

filmescene fra The Holiday Roadtrip til Sør-England
Slik ser en ekte filmstjerne ut. Foto: ParsleyofHappiness.com

Vi har nådd ytterpunktet av vår roadtrip til Sør-England, og på vei til siste stopp tar vi en pause i Shere. En nydelig liten landsby og innspillingssted til flere romcom-klassikere som blant annet The Holiday, The Wedding Date, Bridget Jones, The Edge Of Reason, Four Weddings & A Funeral (hviiin!!!). Så ja, mine prinsipper fra tidligere om ikke å reise til filmsteder går opp i en lyserosa sky av røyk på reisens tredje siste dag.

Landsbyen er veldig liten, så hver eneste turist føles som en busslast, men her er det idyll nok til alle. Søte hus, pene hager, små uimotståelige butikker og en liten elv med små steinbruer. Dette er reisens banansplitt, hver for seg er banan, sjokolade og iskrem kjempegodt, har du alt i en skål, er det et lite stykke himmel.

Hotel lobby Wimbledon roadtrip til Sør-England
En blanding av gamle tradisjoner og noe som ser ut som "old money". Men så lenge vi er her, nyter vi det hele. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Vel, men det er det jo ikke.

Vårt siste stoppested er Wimbledon. Vi overnatter på Hotel du Vin Cannizaro House Wimbledon. Eksklusivt innredet i kolonialstil, men likevel er alt i tennisens tegn. Men nå er jo tennis hovedgrunnen til at vi er her, så da er det bare å kjøre på.

Første dagen koser vi oss med tennisturnering i brennende sol over Court No. 1, med jordbær og krem, pimm`s og alt som hører til. Stemningen er upåklagelig og en tur til Wimbeldonturnerningen anbefales på det sterkeste.

Neste dag sprader vi gjennom gatene i Wimbledon Village. Byen består kun av hovedgaten med noen få avstikkere. De er fulle av butikker og kaféer med små, fargerike bord og stoler på fortauet side om side. Også her prøver butikkene å overgå hverandre i å ha den fineste fasaden og de mest innbydende vinduene. Alle har de tennis tennis som tema, det er utrolig at man kan blande tennis inn i så mye forskjellig.

en tur til Wimbeldonturnerningen anbefales på det sterkeste.

En og annen rytter på hest skritter forbi deg på gaten. Men du kan ta det helt med ro, her har hestene sitt eget trafikklys, så alt går ordnet for seg. I England tenker de på alt.

Før vi må sjekke ut og reise hjem, finner vi oss en benk i skyggen av et tre på Wimbledon Common og leser en bok. Wimbledon Common er 450 hektar park, skog og plener åpent for offentlig bruk. Her er det nesten like mange hunder som mennesker og en perfekt plass til å slappe av litt.

[/vc_column][/vc_row]

I butikkvinduene i Wimbledon Village er det tennis det går på.

Foto: ParsleyofHappiness.com

Disse kan du trygt prøve:

Restaurant i Hove roadtrip til Sør-Englang
Best breakfast:

Hotel du Vin & Bistro Wimbledon, Cannizaro house, West side common, London, SW19 4UE

Du trenger ikke å bo på hotellet for å spise her. Restauranten er egentlig bare en stor vinterhage, omringet med en hekk av lavendel. Herifra kan du nyte roen og utsikten mot Cannizaro-parken. Både buffeten og a la carte-menyen byr på mange herlige overraskelser, så du bør ta deg tid til å nyte det. Dette kommer i kategorien: unne seg noe skikkelig godt. I og for seg er det heller ikke feil å spise middag her heller. Det er verdt turen.

Lovely Lunch:

WestBeach, Pier Approach Bournemouth, Dorset BH2 5AA

Som nevnt tidligere: mindblowing. Bournemouth er kanskje ikke Englands mest kjente reisemål, men denne salaten kan få den til å stige på listene. Pent innredet og fint blikk over sjøen. Der er verdt å stoppe er om du er på roadtrip til Sør-England eller er her av andre grunner selvfølgelig.

Delicous Dinner:

Fatto a Mano Pizzeria, 65-67 Church Road, Hove BN3 2BD

Er det ikke herlig å komme inn i en riktig italiensk restaurant? Kokken kjefter på kelneren som i igjen skriker til de andre kelnerne alt på italiensk. Muligens skravler de bare høylytt eller ler, det er umulig å merke forskjell. Også kan du være rimelig sikker på at du får godt mat, som her. Pizzaen er diger. Jeg glemte igjen kameraet mitt her, men når jeg kom tilbake neste dag, hentet pizzabakeren kameraet mitt fra skapet. Så denne er for ærlige, hjelpsomme mennesker, god pizza og for at jeg fremdeles har mel på kameraet mitt.

art deco Interiør bad ekstravagant gull marmor fjær

Art deco interiør: Slik får du art deco stilen

Art deco interiør: Slik får du art deco stilen 1080 1350 Parsley of Happiness

I en verden hvor alt er nøytralt og minimalistisk, slår hjertet en salto når det ser art deco interiør. Art deco skal være litt over-the-top med på en elegant, ekstravagant og gjerne litt luksuriøs måte. Vanskelig? Nei da – jeg forklarer hvordan.

I iglotelt på Trolltunga arctic dome

Kjapp reiseguide til Trolltunga

Kjapp reiseguide til Trolltunga 1200 857 Parsley of Happiness

Trolltunga er blitt en Instagram-hit, av helt åpenlyse grunner. Bildene du tar på denne turen her, er grunnen til at folk over hele verden har Norge veldig langt oppe på…

Roadtrip til Sør England

En roadtrip til Sør-England

En roadtrip til Sør-England 1404 1920 Parsley of Happiness

Putt Bridget Jones, Livet med Larkins (husker du den?), The Holiday, en Jojo Moyes-roman og Postman Pat i et glass. Rist godt, og du har…

Kjapp reiseguide til Nassau, Bahamas

Kjapp reiseguide til Nassau, Bahamas 857 1200 Parsley of Happiness

Nassau, Bahamas faller mellom to stoler, for travel som badeferie og for liten som storbyferie. Slik lager du en storbadebyferie av det: