høstdekorasjon

Endelig høst: Rask høstdekorasjon på 1, 2, 3

Endelig høst: Rask høstdekorasjon på 1, 2, 3 1077 1920 Parsley of Happiness
Er det lov å være nedfor for at sommeren er over samtidig som å være kjempehyped for at det er høst? Enkel høstdekorasjon på 1, 2, 3

(Denne artikkelen gikk online i samarbeid med Vendeco.com online)

Er det lov å være nedfor for at sommeren er over samtidig som å være kjempehyped for at det er høst? Jeg befinner meg i denne twilight-sonen for tiden. Planlegger neste reise til sol og sommer  det ene øyeblikket og vil bare se høstfilmer fra 90-tallet, drikke pumpkin spice latte og lage høstdekorasjon i det neste.

Nå hadde vi verdens beste semptember sånn værmessig, så jeg følte det gikk ganske greit å komme over sommeren og over til høstmodus.

lage enkel høstdekorasjon selv
Når kjøkkenbenken er fylt med løv er det høst. Foto: www.parsleyofhappiness.com

Plutselig har jeg så mye tid?

Høsten kan jeg liksom dele inn i fire faser.

Først kommer euphorien over at jeg plutselig har så mye tid.

Sommern er gått med til å være utendørs så snart sola viser seg, dette tar tid. I tillegg kommer alt hagearbeidet. Selv med en veldig liberal holdning til hagearbeid – jeg fører en mer «hagen må lære å ta vare på seg selv»-approach – tar det likevel mye tid. Så er det alle planene med venner, familie, bare oss to, utflukter og ferier.  Alt er kjempestas, men når høsten kommer og hverdagen slår til igjen, har jeg plutselig en hel helg til meg selv!

Mens denne euforien er på det høyeste begynner jeg å vaske kroker, som ikke har sett en klut siden tidlig i våres.

Etterhvert som hypen kjøler av litt, begynner jeg å dekorere i stede. Det er ikke mye som skal til når det er høst, et paar fine stearinlys og jeg er godt på vei. Men så er det disse gresskarene, da! Hvert år tenker jeg at, nei, ikke i år. Det trenger jeg ikke. Men før jeg vet ordet av det har jeg ladet hauger av gresskar inn i bilen. Hvert år med den samme unnskyldningen, jeg skal jo spise de. Det gjør jeg også, men først litt senere….

Etter denne fasen går det nedeover og ender med at jeg egentlig bare ville se serier og filmer som er satt til høsten og spise «høstkaker» som gresskarpai, eplekake og kanelboller. (Trenger du ideer til gode høst filmer? Har har du idiotsikre høstfilmer.)

Og plutselig det begynner å krible av julefølelser. Dette er vel like mye den første julefasen som den siste høstfasen. I grunn er det vel det samme.

Men så langt er jeg ikke enda. Jeg er fremdeles i dekofasen.

Gresskar er høstens multitalent

Jeg er veldig glad i mat med gresskar av alle slag, så nå som det er i sesson, har jeg jo mange slags gresskar i huset.

Så i går skjedde det som skjer nesten hver høst. Gressgar er jo kjempegreie grønnsaker for de holder seg så lenge. Så jeg tenkte jeg kunne bruke de litt til pynt, før jeg spiser de.

Så jeg tok med litt kvist og kvast og løv fra hagen og lagde litt enkel høstdekorasjon.

lage naturlig høstdekorasjon på kjøkkenet
Gresskar er den enkleste veien til høstpynt. Foto: www.parsleyofhappiness.com

Rask og enkel høstdekorasjon

Jeg liker ikke å gå helt overbord med høstpynten og da er det ikke mye som skal til.

Noen fine lys og gresskar er et greit utgangspunkt. I tillegg synes jeg det er all right dersom det går litt fort og du ikke trenger en masse utstyr for å komme i gang. Denne pynten skal ikke vare evig og derfor er det også fint at det er lett å «ta en fra hverandre» igjen. Jeg unngår plastikk, kvister, løv og grønnsaker kan jeg enten spise, kaste i ovnen eller i matsøppla når tiden er der.

Hva du trenger:

Kubelys (helst i forskjellig størrelse og form)

Gummistrikk (samme mengde som lys)

Småkvister, løv fra hagen. (du trenger kortere kvister enn du tror)

Sløyfebånd

Dekotallerken

Små gresskar

enkel høstdekorasjon fra det du har i hagen
Ta det du har eller finner. Foto: www.parsleyofhappiness.com

Farger:

Høstdekorasjonen gir mest effekt dersom du holder deg til like farger.

For eksempel: jeg har hvite gressgar og hvite lys, da syns jeg det passer best med grønt og deko i kjøligere farger. Kvister med blader som går over blå/grått som olivenblader eller syrin passer godt. I tillegg har jeg brukt blå/svarte bær.

Har du gule eller orange gresskar, bør du heller bruke blader i varme høstfarger, mørkere grønnfarger og for eksempel rognebær. Da kan du også vurdere burgunderfargede lys, og en dekortallerken i messing eller svart.

dekorere til høst
Den lille terracotta-potten er bare til hjelp og hører ikke til pynten, selv om den ser søt ut. Foto: www.parsleyofhappiness.com

Slik gjør du:

Detter en høstdekorasjon som bare er så utrolig enkelt, at jeg føler med litt dum for at jeg faktisk beskriver det. Dette er noe dere greier supereasy, uten min hjelp liksom. Men for ordens skyld. Sånn gjøres det:

Gummistrikk rundt lyset: Fest gummistrikken rund ca. 1-2 cm over lysets underkant. Fordelen med å bruke gummistrikk i stede for eksempel lim, er at du kan flytte kvistene rundt til du er fornøyd. Dessuten kan du bruke strikken på nytt, når lyset er brent ned.

Grener under strikken: Stikk forskjellige kvister og bær rundt lyset. Jeg synes effekten blir bedre, som du ikke bruker for mange kvister, men at det ser litt løst ut og hver kvist står for seg. Men som sagt, strikken gjør at du kan prøve deg litt frem.

Sløyfebånd for å skjule strikken: Når du er fornøyd med resultatet, binder du et sløyfebånd rund lystet for å dekke over gummistrikken.

Lys og gresskar på et fat: Hvor mange lys du lager/pynter er opp til deg. Tre er alltid et fint tall og harmonerer godt i grupper. Men som sagt, her kan du gjøre som du vil. Det er din høstdekorasjon tross alt.

Ærlig talt, det blir ikke enklere enn dette. Men likevel skikkelig koselig.

høstdekorasjon
Trenger du litt høyde på dekorasjonen, kan du jo sette den på et fat med stett. Foto: www.parsleyofhappiness.com

Mer inspirasjon til høstdekor finner du nedenfor.

Vær kreativ så lenge!

9 høstfilmer med masser av høst, interiør og dekor
9 høstfilmer med masser av høst, interiør og dekor 1000 1333 Parsley of Happiness

Ja, da har vi den tida på året igjen da. Hvor vi tar på oss strikkegenseren, drikker pumpkin-spice-latte og bruker været som en unnskyldning for å sitte på sofaen under et pledd for å se høstfilmer. Her er de 9 filmene i med mest høst, dekor og interiør.

maritim dekorasjon, coastal, før etter, soverom
Før og etter bilder: Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig!
Før og etter bilder: Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig! 2560 1920 Parsley of Happiness

Endelig er gjesterommet vårt ferdig! Å du for et monster vi skapte?!?!? 10 måneder og tonnevis med støv og rot senere er det altså ferdige. Om det var vært bryet? Jeg tror det.

Herbst Kürbis buch
Denne høstpynten har du hjemme allerede
Denne høstpynten har du hjemme allerede 1065 1199 Parsley of Happiness

Dersom hygge var en årstid, ville den helt sikkert vært høst! Og det beste er at den peneste høstpynten har du allerede hjemme. Hva det er, røper jeg her.

Halloween Iskake med spøkelser
Enkel oreo iskake til halloween med spøkelser
Enkel oreo iskake til halloween med spøkelser 1920 2267 Parsley of Happiness

I år dekorerer jeg ikke ekstra til halloween, jeg har høstpyntet nok for flere år fremover. En iskake til Halloween derimot, det er det alltid plass for. Nå bruker ikke…