maritim dekorasjon, coastal, før etter, soverom

Før og etter bilder: Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig!

Før og etter bilder: Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig! 2560 1920 Parsley of Happiness

Endelig er gjesterommet vårt ferdig! Å du for et monster vi skapte?!?!? 10 måneder og tonnevis med støv og rot senere er det altså ferdige. Om det var vært bryet? Jeg tror det. Gjør deg klar for noen før- og etter bilder.

Før og etter bilder:

Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig!

Denne artikkelen innholder saukalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Endelig er gjesterommet vårt ferdig! Å du for et monster vi skapte?!?!? 10 måneder og tonnevis med støv og rot senere er det altså ferdige. Om det var vært bryet? Jeg tror det. Gjør deg klar for noen før- og etterbilder.

Det er en enkel grunn til hvorfor dette prosjektet varte så utrolig lenge. To, det var to grunner…

 1. Vi gjorde alt sammen i helt feil rekkefølge. Vi startet med å flytte døren som i og kle veggen på nytt. Deretter fjernet vi korkbelegget på gulvet. I mellomtiden bestilte jeg farge og tapet til veggene. Så bestemte vi oss for å slå hull i taket opp til etasjen over. Det var omtrent på dette tidspunktet, at prosjektet fløy utav kontroll.
 2. Så det er da den andre grunnen. Spoiler-alarm! En spontan beslutning om å slå hull i taket sprenger et hvert tidsskjema i ca. 1 million biter og strør de over et ¾ år, minst!

Det går slik:

Før- og etter bilder

Med den gamle takhøyden hadde vi aldri brukt for stige…. Foto: Parsley of Happiness

Før:

Før vår tid, var rommet et barnerom. Hvitpusset tak, trehvitt panel på veggene og korkbelegg på gulvet. Ikke det verste som kan skje i et rom, men hverken helt 2020 eller min stil.

Så det har vært planen hele tiden å pusse opp rommet, men ettersom det var helt greit å bruke, har det landet langt ned på prioritetslisten.

Rommets største problemsoner er den lave takhøyden, de utallige hjørnene på den ene veggen (!?!?) og døra, som var klemt under en takås. Alle disse tingene er det mulig å gjøre noe med, men det betyr mye arbeid. Men på den andre siden er det fult mulig å leve med de.

Den opprinnelige ideen

Dette prosjektet var egentlig ment som et tidsfordriv, noe vi holdt på med ved siden av.

Skulle ikke være noe stort.

Den størst oppgaven var å flytte døra bort fra åsen. Takhøyden er ikke noe å skryte av fra før, men når du i tillegg klemmer døra under en ås, blir den ikke stort høyere enn en hundeluke for en dobermann.

Det fastbygde skapet ved siden av var ikke av den solide sorten og måtte bort. Etter dette er det ikke mye igjen av den gamle veggen, så planen var å kle den med plater og tapet. Bortsett fra det hadde vi bare planlagt småting, male veggene, legge nytt gulv. Det var alt egentlig.

 • Flytte døren
 • Fjerne skapet
 • Male veggene/legge tapet
 • Legge nytt gulv

Hva som egentlig skjedde…

Rommet i etasjen over er ét stort rom under skråtaket. Men det er ikke først helt på sidene at stråtaket blir for lavt, her kan brukes til stort annet enn å samle støv i. Rommet under er ikke høyt nok, løsningen er klar som dagen.

Og sånn går du fra å ha et lite oppussingsprosjekt til et stort ombygningsprosjekt.

Aldri igjen vil jeg frigjøre en ås

Taket er borte, men åsene, som også er dekket av puss, går nå tvers igjennom rommet. Men det er ikke så mye å gjøre med det, ettersom taket faktisk ligger på disse åsene.

For noen år tilbake frigjorde vi noen åser i et annet rom. Og selv om jeg er ganske fornøyd med resultatet, har jeg lovet meg selv dyrt og hellig at det skulle jeg aldri gjøre igjen. Støvet og lorten og slipingen og flikkingen står ikke i relasjon. Løfter er til for å brytes.

Så da var det bare å begynne med å skrape, slipe, fjerne utallige ørsmå spikre og mer sliping. Det vil si, slipe med armene over hodet.  Og bare så det er sagt, det var en like liten fornøyelse denne gangen.

Og når vi allerede er i gang

Nå som vi er i farta er det jo ingen grunn til å stoppe her.

I skapet som vi fjernet var det lagt inn vann som førte ingen steder. Det er jo litt synd egentlig, at det ikke blir tatt nytte av. Hadde det ikke vært trivelig om gjestene hadde sin egen liten vask på rommet? Akkurat det samme tenkte vi…

Så begynte jeg å lete høyt og lavt etter et servantskap. Men til slutt måtte jeg bare innse at det ikke finnes et servantskap der ute, som ser akkurat sånn ut og har de riktige målene, som jeg forstiller meg. På dette tidspunktet er det mest naturlig å inngå et kompromiss og velge det nest beste servantskapet. Jeg gikk i verkstedet, samlet material vi hadde liggende og lagde mitt eget servantskap. Om denne løsningen er bedre enn et kompromiss, er ikke godt å si. Men jeg har i hvert fall noe i nærheten av et unikat.

DIY, gjøre det selv, lage egne møbler, pusse opp soverommet

Hvordan bygger jeg et servantskap ?!!?!? Foto: Parsley of Happiness

Gulvet gir grunn til optimisme

Det å tapetsere er en historie for seg…. Boy, hadde jeg undervurdert den jobben! Jeg har skrevet et eget innlegg om den seansen. Hele innlegget finner du nederst i dette innlegget.

Gulvet var ikke en mindre overraskelse. Jeg hadde ønsket i all hemmelighet, at det ikke skulle være et mareritt under det gamle gulvbelegget, men å finne et gammelt tregulv av brede, tjukke treplanker, det var over all forventning. Det trengte litt omsorg selvfølgelig, men et tregulv er et tregulv.

Så til slutt hadde vi dette på listen:

 • Flytte døren
 • Fjerne skapet
 • Male og tapetsere veggene
 • Slå hull i taket
 • Legge fri åsene
 • Kle og male taket
 • Kle og male de nye veggene i rommet
 • Renovere det gamle tregulvet
 • Installere vann
 • Bygge servantskap
DIY, male møbler, pusse opp møbler, male seng

Det holder med et selvlagd møbel, resten er gammelt som er restaurert. Foto: Parsley of Happiness

Innredningskonseptet

Det var alltid klar hvilken stil dette rommet skulle ha: maritimt/coastal.

Dette har vært planen i årevis. Jeg er flink til å legge planer, noen ganger trenger jeg bare litt tid på sette de ut i live. Noen av bildene kjøpte jeg i 2013 i Key West, Florida. Det passet perfekt til det rommet jeg skulle innrede en gang. Maleriene kjøpte vi i Brighton for et par år siden. Det er ikke mer å si om den saken, de passer perfekt!

Selv om stilen er klar, betyr det ikke at fargene er det. Et maritimt fargekonsept kan gå fra turkis, til lys himmelblå til dyp, mørk marineblå. Jeg valgte en mørk, grålig blåfarge, som mørk denim. Denne kombinerte jeg med en ren og klar hvitfarge, som en matros!

Det var veldig fristende å blande korall i miksen, men jeg klarte og holde meg. Med så mye oljet treverk, hadde rommet all den fargen den trengte.

maritimt Soverom, før- og etterbilder, innredningsideer soverom

Den følelsen når grovarbeidet er ferdig og du endelig kan begynne å innrede rommet! Foto: Parsley of Happiness

Som tatt rett ut av en katalog – nei det vil vi ikke

Jeg foretrekker å bruke naturlige materialer, det samme har jeg gjort her, tre, jute, metall, bomull og sjøgress etc.

I tillegg elsker jeg å blande gammelt og nytt i alle prisklasser. Det må ikke nødvendigvis se gammelt og billig ut, men jeg er ingen fan av det ser ut som om det kommer rett fra butikken med prislappen på heller. Brukte og personlige ting gir rommet karakter og som utgjøre forskjellen mellom et rom som ser ut som et utstillingsvindu og et nydelig innredet rom.

Det er blandingen som skaper magi.

Før- og etter bilder, pusse opp soverom, maritimt soverom

Gamle, restaurerte møbler gjør rommet triveligere, i stedet for at der ser ut som et utstillingsvindu. Foto: Parsley of Happiness

Skapet for eksempel har vi arvet av familie, den blå skuvsengen kjøpte jeg for konfirmasjonspengene mine et par år tilbake. Den gangen var den trehvit. Årene på veggen kjøpte jeg brukt på nett. De hadde ligget i kjelleren til en roer i 30 år, nå henger de på veggen min!

Jeg står opp til knærne i neste prosjekt, men gjestene kan komme når som helst.

Shop the look: maritimt soverom

Når jeg innreder et rom, er det mange som spør meg hvor og hvordan jeg har fått tak alt.

Etter alle disse årene har jeg faktisk et par hemmelige kilder, som jeg muligens vil røpe her en dag, men det riktige svaret på dette spørsmålet er «tid». Tid og tålmodighet til å finne akkurat de riktige tingene, selv om de ikke er å få i samme butikk. Mye arbeid? Ja. Har du ikke tid til dette? Nei.

Det kan jeg forstå, så derfor har jeg satt sammen en shop-the-look her, slik at du kan spare tid og krefter.

Flere bilder og mer om dette rommet finner du her:

Shop-the-look soverom i maritim stil Shop the Look: maritimt soverom i coastal look

Pin oss på Pinterest: