Herbst Kürbis buch

Denne høstpynten har du hjemme allerede

Denne høstpynten har du hjemme allerede 1065 1199 Parsley of Happiness

Dersom hygge var en årstid, ville den helt sikkert vært høst! Om det kommer av at vi synes der er deilig å være inne og ligge på sofaen hele dagen uten dårlig samvittighet etter sommeren  eller om høstpynt virkelig er så pent, vet jeg ikke. Men lekkert er det og det beste er at den peneste høstpynten har du allerede hjemme. Hva det er, røper jeg her.

Så enkelt blir det hyggelig:

Denne høstpynten har du hjemme allerede

Dersom hygge var en årstid, ville den helt sikkert vært høst! Om det kommer av at vi synes der er deilig å være inne og ligge på sofaen hele dagen uten dårlig samvittighet etter sommeren  eller om høstpynt virkelig er så pent, vet jeg ikke. Men lekkert er det og det beste er at den peneste høstpynten har du allerede hjemme. Hva det er, røper jeg her.

Høstpynt

I flere måneder har vi holdt inn magen, men nå kan vi endelig trekke en stor strikkegenser over og vise bikinifiguren fingeren og bare nyte livet. Vi vil med stor sikkerhet angre på dette senest i juni, men who cares? Høsten er deilig.

Dette med bikinifiguren er et tungt lodd på vekta i høstens favør, med det er mange andre grunner til å elske høsten. Da tenker jeg spesielt på høstpynt og fargene. Så før høsten går over i juleforberedelser for godt, røper jeg her noen av mine beste tipps for en nydelig høstpynt, med ting virkelig alle har hjemme. Det er bare så utrolig enkelt!

Ullgenser

Strikkegensere er forøvrig et godt stikkord når det gjelder høstpynt. Du pynter ikke bare deg selv med en ny eller gammel ullgenser, men hyggeligere enn ei ullkofte eller markusgenser blir det ikke. Heng den over et armlene eller på en fin knagg så oser det kos, og fordelen er at du i tillegg alltid har en ullgenser innen rekkevidde, skulle du bli litt frysen.

Stickpulli Wetter und Herbst Deko
Foto: www.parsleyofhappiness.com

Pynt er ikke alltid den beste høstpynten

Høstmotiv

Jeg synes du har kommet langt med høstpynten, når du har en kopp kaffe innen rekkevidde Foto: Trine Saurstroe

En vanlig feil mange gjør er å bruke for mye pynt når de pynter (!). Neida, jeg har ikke blitt helt gæren (bare litt kanskje…), men pynt er ofte ikke den fineste pynten. Og her prøver jeg hverken å være filosofisk eller intellektuell, men pynt alene vil fort bli litt for mye av det gode og lar rommet virke kalt og uryddig. Pynten skal bare være toppen av kransekaka i et trivelig innredet rom, selv om kransekake er et dårlig eksempel, for den er jo helt dekket av pynt. Kluet er derfor å pynte med bruksgjenstander, for du skal innrede ikke pynte. Vel, litt filosofisk allikevel, kanskje.

Det beste er om du gjør det slik: lukk øynene og se for deg hva du liker best ved høsten. Kakao, Gresskarpai, kose deg på sofaen, høstfarget løv, stilig høstmote og så videre. Denne følelsen prøver vi å gjenskape i rommet.

Høstpynt med tee, tykke sokker og popcorn

Popkorn kan fungere utrolig bra som høstpynt, så lenge beholdningen varer… Foto: Trine Saurstroe

Vi fikk ny veranda i høst. Det vil si vi hadde en gammel en, men den var mest for ekorn eller folk som er trøtte på livet, den var vel strengt tatt ikke en veranda i det heletatt. Det var bare en morken plate og ei verandadør. Denne stakkarslige verandaen har ikke fått mye kjærlighet på de 100+ årene, som huset har stått og nå var den endelig kommet helt øverst på en veldig lang liste med oppussingsprosjekter.

 

Vi er veldig fornøyd med resultatet, fasaden på huset ser nå penere ut. Skjønt det kommer kanskje ikke som en overraskelse at en ferdig veranda ser bedre ut en et falleferdig brett. I tillegg er vi en sitteplass rikere.

Bøker

Ny veranda = nye pyntemuligheter, det vet nå virkelig alle!

Gyngestolene er nye, men resten er ting vi hadde liggende. Jeg har alltid hatt lyst på en veranda med gyngestol, hvor jeg kan sitte å drikke kaffe og lese en god bok. Høres ikke det deilig ut? Denne følelsen ville jeg etterligne.

gule bøker som høstpynt

Bøker er en fin pynt uansett årstid, men ett pledd og en god bok er liksom skikkelig høst Foto: Trine Saurstroe

Apropos bøker. Bøker egner seg perfekt som høstpynt. Papir er et naturlig råstoff, og alt som er naturlig har en himmelhøy hyggefaktor. I tillegg hinter bøker om denne ideen om at du har nok tid til å sette deg ned å lese en bok. Dette er for mange bare en drøm, men det er en god drøm, så vi kan ihvertfall innrede som om drømmen er virkelighet

Såda, da går vi videre. Ullgensere og bøker har vi allerede, men hva mer kan vi bruke? Her er noen ideer.

Katt som høstpynt

Jeg mener saueskinnet i bakgrunn, ikke Shorty. Selv om Shorty også er snasen som høstpynt Foto: Trine Saurstroe

Skinn

At skinn er myke, ser lune ut og er kosete er vel ikke noe nytt. (Ikke Shorty, men saueskinnet på kassen bak) Og er skinnet av god kvalitet, er de også kjempeenkle å vedlikeholde. Naturfiber trenger egentlig ikke å vaskes, bare rist de godt en gang i blant. På vinterstid, på en dag med mye nysnø, gnir du skinnet godt inn med snø. Etterpå rister du det godt. Rusk og rask vil falle ut med snøen og skinnet lukter herlig friskt etterpå. Kattene mine elsker skinn, så det er ikke ofte at jeg har noe å sitte på, men det er jo viktig at alle føler seg vel.

Herbst Balkon Deko Høstdekor
Foto: www.parsleyofhappiness.com
Cozy spot in fall

Et pledd gjør at du kan sitte ute mye lengre Foto: Trine Saurstroe

Pledd

Et pledd har tre kjempefordeler, det varmer, ser koselig ut og under pleddet er det ingen som vet at leggene er hvite som snø. (enda et plusspunkt med høsten). Pledd er en bruksgjenstand, som skulle vært pålagt i alle hjem. Hva skulle vi dekke oss til med ellers når vi skal bingewatche den ene serien etter den andre? Men eller ser de lekre ut, når de ligge på sofaen. Prøv å legge de i en stabel på en hylle eller i en kurv. Det er en sikker høstpynt vinner.

Oransj Hokkaido gresskar

En sikker vinner: mat og pynt i ett. Kan ikke bli bedre og enklere enn det. Foto: Trine Saurstroe

Gresskar

Høres logisk ut, det er det også. Men nå trenger vi jo ikke å oppfinne hjulet på nytt. Noen ganger tenker jeg at det må være gresskarene som oppfant høsten. Det blir ikke mer høst enn dette. Dessuten er gresskar det beste eksempelet på at rund og kort kan se skikkelig stilig ut. Jeg bruker kun spiselige gresskar (ikke de som bare dyrkes for pynt). De ligger en uke eller to som høstpynt (de tåler en støyt), etter det spiser jeg de opp. På denne måten har jeg gjort unna opprydningen før jeg vet ordet av det.

Frukt

Mandariner på verandaen lev landlig

Mandariner er nesten jul, men all slags høstfrukt egner seg supert som pynt. Bare pass på å spise det opp før det blir gammelt. Foto: Trine Saurstroe

Ikke le av det gode gamle fruktfatet. Frukt er nydelig pynt uansett årstid. På høsten ser det best ut med røde epler, mandariner eller maiskolber. Ok, så er maiskolbe en grønnsak, men hvor nøye skal vi være da? Mais ser bra ut, enten som kolbe eller som popcorn.

Dessuten kan du spise opp pynten etterhvert og når høstpynten er spist opp, kan du begynne med julepynten.

Nyttig pynt

Vi lærte å pynte med løv på skolen, men du trenger ikke å slutte med det etter at ungene blir store. Foto: Trine Saurstroe

Løv

Løv er billig, 100% komposterbar og på en skala fra 1 til 100 er det en sikker 120 når det gjelder høststemning. De fineste er det saftige, læraktige bladene i skikkelig lysende høstfarger. Og har du ikke fine løvtrær i hagen, finner du sikkert noen i skogen eller i en park. Og vips har du litt mosjon eller en aktivitet du kan gjøre sammen med barna også. Enklere blir det ikke.

Vinterdekorasjon

Dersom du holder litt tilbake på fargene, kan du bruke høstpynten hele vinteren. Det er bare å bytte ut gresskarene og/eller løvet med noen kongler eller nøtter.

Senepsgule støvletter på trapp med høstpynt

Dersom det er riktig kombinert, kan alt brukes som pynt Foto: Trine Saurstroe

Balkon Herbst Deko Kleiner Balkon
skrivebord på stua - enklere enn du tror

Skrivebord på stua – enkle løsninger – maksimal effekt

Skrivebord på stua – enkle løsninger – maksimal effekt 1080 1350 Parsley of Happiness

Enkle løsninger – overraskende effekt: Skrivebord på stua Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en…

Herbstfilme

9 høstfilmer med masser av høst, interiør og dekor

9 høstfilmer med masser av høst, interiør og dekor 1000 1333 Parsley of Happiness

Ja, da har vi den tida hvor vi tar på oss strikkegenseren, drikker pumpkin-spice-latte og bruker været som en unnskyldning for å sitte på sofaen under et pledd for å se høstfilmer. Her er 15 høstfilmer med masse dekor- og interiørinspiration.

høstdekorasjon

Endelig høst: Rask høstdekorasjon på 1, 2, 3

Endelig høst: Rask høstdekorasjon på 1, 2, 3 1077 1920 Parsley of Happiness

Er det lov å være nedfor for at sommeren er over samtidig som å være kjempehyped for at det er høst? Enkel høstdekorasjon på 1, 2, 3

Herbst Kürbis buch

Denne høstpynten har du hjemme allerede

Denne høstpynten har du hjemme allerede 1065 1199 Parsley of Happiness

Dersom hygge var en årstid, ville den helt sikkert vært høst! Og det beste er at den peneste høstpynten har du allerede hjemme. Hva det er, røper jeg her.