gang inspirasjon

Inspirasjon til gangen: 5 Feil du gjør når du innreder gangen

Inspirasjon til gangen: 5 Feil du gjør når du innreder gangen 1920 1077 Parsley of Happiness

Gangen eller entréen er kanskje det rommet som blir brukt absolutt mest av alle i en husholdning. Uten at vi tenker mye på det egentlig. Vi tenker heller ikke så mye på innredningen, men det burde vi ha gjort. Her er 5 feil du ikke bør gjøre når du innreder gangen. Inspirasjon til gangen

Til å være et av husets mest brukte rom, er det mye som kan gå galt:

5 Feil du gjør når du innreder gangen

Denne artikkelen innholder saukalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Gangen eller entréen er kanskje det rommet som blir brukt absolutt mest av alle i en husholdning. Uten at vi tenker mye på det egentlig. Vi tenker heller ikke så mye på innredningen, men det burde vi ha gjort. Her er 5 feil du ikke bør gjøre når du innreder gangen. Inspirasjon til gangen

Inspirasjon til gangen

Gangen er det siste rommet vi er i før vi forlater huset, hvor vi sjekker om klesvalget virkelig er ok og at sminken ikke gikk helt til hel… i kaoset på badet. Her kontrollerer vi at skolesekken er fylt, og finner gymposen fra i går, som pent må holde én dag til. Her finner vi bilnøklene, refleksen og kanskje fyller på litt med kattemat før vi går.

Vaskerom inspirasjon Bilder på veggen
Har det ikke på lista, men selvfølgelig er det lov med fine bilder og plakater også! Foto: ParsleyofHappiness.com

Det er det første rommet vi kommer hjem til. Hvor vi faller ned på benken med et dunk så vi endelig kan komme ut av de vonde skoa, hvor vi plasserer handleposene, slik at vi kan få tatt av oss regnjakka og henge den til tørk etter en sur regndag. Eller kanskje sitter du bare å fniser litt for deg selv etter en vellykket natt på byen, mens du sjekker telefonen for å se om han har svart på meldingen allerede.

 Et så viktig rom, får likevel som oftest minst oppmerksomhet når det gjelder innredning. Litt rart, ikke sant?

Så der er vel heller ikke så rart at det her gjøres mange feil med interiøret i gangen. Her er noen av vanligste feilene og hvordan du unngår de + masse inspirasjon til gangen.

Inspirasjon til gangen innreding ideen
Godt med oppbevaringsplass er A og O i gangen. Foto: www.parsleyofhappines.com

1 – Undervurderer oppbevaringsplassen

Vi henger bare opp det vi trenger i gangen og er sesong for

Joda, men alle vet at før eller siden (helst før) kommer en dag hvor den stakkars knagglista aldri vil se dagslys igjen og de plaggene som henger helt underst vil gå både inn og ut av mote flere ganger før de blir brukt neste gang.

Har du plass, er det ingenting som er bedre enn å la gangen også være oppbevaringsplassen for alt av ytterklær. Og denne plassen bør være så raus som mulig.

Det er alltid bedre å ha litt god plass i skapene enn for lite. Dersom skoene eller plaggene blir skuvet inn hver gang, holder de seg dårligere. Du bør prioritere oppbevaring i gangen fremfor en reol med bilder og pynteting. Det er mulig du får plass til begge deler, men det avgjør vi når den tid kommer.

Et godt tips er å tenke nøye igjennom på hva du har som du trenger/ønsker å lagre i gangen. Er det for det meste sko, jakker, sportsutstyr eller skjerf og votter ?

Ikke sløs bort plassen med metervis av skohyller, dersom du har mest kåper.

Deretter holder det ikke med å si, jeg har noen kåper og mange par sko. Gå igjennom alt, du trenger plass til 3 par støvler, 4 kåper, 5 par joggesko o.s.v. Da ser du hvor mye plass du virkelig trenger. Høres litt overdrevent ut, men tro meg, det er bare såååå verdt det.

Planlegg plass til noen flere enn du har akkurat nå – det skjer jo fort.

Når du planlegger oppussing av gangen, bør hovedfokuset ligge på å utnytte plassen maksimalt til skapplass, og vær litt kreativ. Kan du utnytte plassen over døren eller vinduene, hva med under trappen?

landlig stil i gangen
Du trenger litt varme i gangen, høsten og regnvåte klær kommer før eler siden. Foto: www.parsleyofhappines.com

2 – Tro at du ikke trenger varme på et bruksrom

Gangen er ikke et oppholdsrom, så jeg trenger ikke varme her, det er sløsing med energi

Feil! Bare tenk deg etter en gåtur hvor du ble overrasket av en regnskur, en bytur i snøslaps, eller barn som kommer hjem fra skolen, ingen hemmelighet at på den turen kan ALT skje.

Spesielt på vinteren hvor yttertøy stort sett er vått, trenger du en lunk i gangen, slik at det tørker. Dersom klær ikke kan tørke, kan de fort bli ødelagt.

I et nytt hus har du sikkert varme i gulvet her allerede. Det er jo toppers. Men i et gammelt hus er jo ikke det alltid et alternativ. Vi la nytt gulv og kunne kanskje ha valgt varme i gulvene, men vi ønsket i tillegg tykt tregulv og dette er en dårlig kombinasjon.

Så vi tenderte heller i retning radiatorer. Men dette gikk ikke så godt i lag med punkt 1, som tilsier skaper langs alle veggene. Så da falt valget på to små radiatorer midt på gulvet. Dette rommet er jo ingen ballsal.

Fordelen med disse er at du enkelt kan legge våte hansker eller luer på radiatoren til tørk. I tillegg til at de varmer hele rommet.

Garderobe gang entre med benk ideer til innredning av gang
Du skal ikke sitte i evigheter, men for den stunden du skal sitte, er du glad for muligheten. Foto: www.parsleyofhappines.com

3 – Sitteplass selv om du ikke skal sitte i timevis

Gangen er et rom for oppbevaring, trenger ikke sitteplasser her

Selvfølgelig trenger du ikke en 3-seters sofa og en stressless, men du trenger en sitteplass. Har du barn, trenger jeg ikke å forklare dette en gang. Det er så mye lettere å trekke av støvler når poden sitter godt plassert på en benk, hvor han ikke kan velte over ende.

Og selv om jeg ikke er kommet sååååå langt opp i åra enda, er det likevel behagelig å ta på sko når en sitter, enn når en står.

Det er også greit med en flate hvor du kan sette fra deg håndveska, handleposene, skolesekken eller hva du nå måtte ha i hendene når du kommer hjem.

En kombinert sitteplass og oppbevaringssplass har vært en sikker vinner lenge.

IKEA-hacks inspirasjon til
Merkelapper den enkleste veien til et systemet. Foto: www.parsleyofhappines.com

4 – System er ikke bare for særinger

Vi er ikke så mange at vi trenger noe system

Nei da og trafikkregler er sløsing med resursene. Og her skriver den rette, jeg som oppbevarer bilnøkler under senga og favoritt-t-skjorten i baksete på bilen i månedsvis. Så i grunn, skulle jeg ha vært team chaos over hele linja, men til og med jeg må bare si at et system er supert.

Ingenting sparer mer tid og hodebry enn et system.

Jeg mener ikke et superkomplisert high-tech system, men et enkelt system, som det er enklere å følge enn uten et system.

Og kluet med et godt system er at alt må ha én lett tilgjengelig og entydig plass. Og da er dette med lett tilgjengelig og entydig viktigere enn dette med én plass.

Et eksempel: vinterjakker kommer ét sted og sommerjakker et annet. Men hvor kommer jakkene som kan brukes på høst og vår? Eller de som kan brukes sommer og vår, hvor går grensen mellom både høst og vinter? Er regnjakke helårs?

Det er bedre om du har et skap for korte jakker og et for lange. Er jakken for lang for det korte skapet, kommer den i det høye – ferdig med den saken.

For småplukk som våtter, luer, nøkler, reflekser, lommelykter, skolisser og hva du nå enn vil lagre i gangen, er det ingenting som slår boker med skrift på. Dette systemet Disse kan være så fancy eller enkel som du vil, hvilken stil du velger er også opp til deg. Viktig er at du har bokser i størrelser og med skrift som fyller dine behov. Deretter er det straka veien.

Har du to bokser og en er merket med nøkler og den andre med Refleks/Lommelykt bør det være mulig å holde orden.

inspirasjon til gangen, ikea skapdører
Det er ikke alltid du har plass til speilet på veggen, da må du henget det et annet sted. Foto: www.parsleyofhappines.com

5 – Ikke glem speilet

Jeg er ikke så jålete at jeg trenger speil i gangen

En rask sjekk i speilet før du forlater hjemmet er ikke jålete, men bare se det som et ekstra sikkerhetstiltak. Du vil ikke troppe opp på møtet med tannkremflekker nedover hele skjorta eller buksesmekken åpen. Litt mindre tragisk, men det er heller ikke feil å snu den genseren, som du tok på deg på vranga. Du har også mulighet til å redde den sminken, som så helt grei ut på badet, men som i annet lys ser ut som du har dyppa ansiktet i sjokolade- og salt karamellsaus.

Vi prioriterte skapplass foran en vegg med speil, så da ble det skreddersydd speil inni skapdøra. En slik løsning fungerer helt greit for alle, uten at noen mener du er jålete av den grunn.

Foto: www.parsleyofhappines.com

Vil du lese mer om hvordan vi innredet gangen, alle tipps og tricks kan du finne her:

Kjære, vi maler huset

Kjære, vi maler huset 1170 678 Parsley of Happiness

.. med denne buffeen av farger og materialer ser ut det som en enhjørning har spydd i innkjørsla – Kjære vi maler huset

Trendwatching in Chicago: Her er restaurantene med det lekreste interiøret

Trendwatching i Chicago: Her er restaurantene med det lekreste interiøret

Trendwatching i Chicago: Her er restaurantene med det lekreste interiøret 1200 800 Parsley of Happiness

Chicago er et design- og arkitekturparadis! Trenger du ny inspirasjon er det hit du må reise. Jeg var der i forrige uke og har satt sammen en kjapp liste over de kafeene og restaurantene med det lekreste interiøret. Dette er det verdt å se.

brystpanel

Oppussing: Brystpanel med en ny vri

Oppussing: Brystpanel med en ny vri 1440 1440 Parsley of Happiness

Det er ikke noe riktig og galt med denne teknikken. Det er heller ingen minimums- eller maksimumskrav til rommet du ønsker å pusse opp. Det er litt som LEGO, med forskjellige lister kan du lage alt mulig.

høstdekorasjon

Endelig høst: Rask høstdekorasjon på 1, 2, 3

Endelig høst: Rask høstdekorasjon på 1, 2, 3 1077 1920 Parsley of Happiness

Er det lov å være nedfor for at sommeren er over samtidig som å være kjempehyped for at det er høst? Enkel høstdekorasjon på 1, 2, 3

Innebygd sittekrok lesekrok dagseng

DIY: selvsnekret innebygd sittebenk

DIY: selvsnekret innebygd sittebenk 1920 1280 Parsley of Happiness

En innebygd sittebenk er ikke bare for gamle, store villaer eller for de med et helt fotballag av interiørdesignere og håndverkere til disposisjon. Det er et stort, men absolut realistisk Gjør-Det-Selv-Prosjekt og enklere enn du tror.

Pin oss på Pinterest: