Fargekombinasjonene til jul Julefarger trender

Inspirasjon til julepynt: De fineste fargekombinasjonene til jul

Inspirasjon til julepynt: De fineste fargekombinasjonene til jul 1080 1350 Parsley of Happiness

Bytter du ut julepynten vært år? Personlig synes jeg det er litt sløsing med resursene. Men det betyr jo ikke at jeg ikke kan sortere julepynten på nytt og lage nye fargekombinasjoner, slik at den passer til planene jeg har for året. Eller rettere sagt de fargene jeg har planlagt for året. De fineste julefargene . Ideer til julepynt de fineste fargekombinasjonene til jul

Inspirasjon til julepynt:

De fineste fargekombinasjonene til jul

Bytter du ut julepynten vært år? Personlig synes jeg det er litt sløsing med resursene. Men det betyr jo ikke at jeg ikke kan sortere julepynten på nytt og lage nye fargekombinasjoner, slik at den passer til planene jeg har for året. Eller rettere sagt de fargene jeg har planlagt for året. Her finner du de fineste fargekombinasjonene til jul.

Let the juleplanlegging begin!

Fargekombinasjonene til jul

Jeg er en planlegger, jeg elsker å planlegge.

Noen ganger er jeg vel bedre på planleggingen enn selve utføringen, men det er noe jeg helst ikke vil innrømme, så klart. Så jeg planlegger også julepynten. Jeg går på nett og i butikkene for ny inspirasjon, deretter planlegger jeg rom for rom, tema for tema.

Jeg kjøper jo litt nytt hvert år, jeg er ingen robot heller. Men stort sett bruker jeg det jeg har. Jeg sorterer julepynten på nytt, kombinerer annerledes og noe av pynten får stå over en jul eller to, til det passer inn i planene igjen.

For det er med julepynt som med alt annet. Er det generelt av god kvalitet, kommer det på moten igjen, før eller senere.

Så hvilke julefarger skal jeg velge i år da? Jeg har vært på nett og litt overalt egentlig, sett mange fine fargekombinasjoner – veldig mange og veldig fine. Og nå sitter jeg igjen med en liste over de fineste kombinasjonene. Av denne listen skal jeg forhåpentlig vis greie å velge og sitte igjen med en eller to varianter.

Men før det delere jeg listen her med dere. Alt annet hadde vært skikkelig egoistisk egentlig. Røp gjerne hvilke farger som der dine favoritter!

Juleklassikeren – rødt og hvitt

Say no more! Du trenger ikke mer en dette. Det er kanskje ikke hverken trendy eller spesielt vågalt. Men som Normann er det jo dette som er ordentlig jul, denne kombinasjonen er aldri feil.

Men det er noe mer med denne kombinasjonen enn norske julenisser og hvite lys. Den er mer allsidig en man først tror og passer faktisk i et hvert hjem. Enten du foretrekker god tradisjonell jul, amerikansk jul eller litt mer stilrent og trendy. Rødt og hvitt er jul med stor J. Denne listen hadde ikke vært til å stole på om ikke hadde inneholdt disse fargekombinasjonene til jul.

Fargekombinasjonene til jul rød og hvit jul - fargekombinasjonene til jul
Foto: Watt & Veke

Den gylne middelvei – Beige og gull

Til jul er gull det nye hvit. Gull kan brukes som komplementærfarge til absolutt alt og er en sikker vei mot julestemning. Det kan aldri bli for mye bling-bling til jul. Men du kan selvfølgelig også la gull spille hovedrollen i julepynten. Kombinerer du gull med lyse pastellfarger eller naturfarger og du er du ikke bare supertrendy, men du har en nydelig, koselig julesetting.

Monokrom jul – Svart og hvitt

Jeg pleier å si at det er ingen ting som er helt svart og hvitt. Og det mener jeg også. Bortsett fra når vi snakker om de fineste fargekombinasjonene til jul da. Desto mer svart og hvitt dekorkomboen din er, jo finere blir den. Den er en av de vanskeligste av alle og har naturlig mest virkning i hjem som allerede er innredet i svart og hvitt eller kun en av fargene. Den tilgir ikke så raskt andre farger inn i miksen.

Men har du allerede et hjem som stort sett er innredet i disse fargene er det bare å kjøre på og du har en sikker vinner. Du trenger ikke all verden av pynt for et kjemperesultat.

Fargekombinasjonene til jul - svart og hvit jul monokrom
Foto: Watt & Veke

Blue Christmas – blå og hvit jul

Det finnes vel ikke noe mindre julete enn fargen blå, eller? Bare se på bildene nedenfor og glem alle fordommer du måtte ha mot fargen blå i forbindelse med jul. Det blir ikke mer skjønt og julete enn dette, faktisk. Spesielt om du allerede har mye blått i innredningen din fra før, er dette veien å gå. Pass på å bruke noen varme elementer, helst i form av tekstiler, ellers kan fargen fort bli litt glorete.

Blå er liksom den royale fargen over alle farger, og det beviser den også til jul. Stilig  og utrolig elegant og fint, men samtidig koselig og julete.

Fargekombinasjonene til jul ideer til fine fargekombinasjonen til jul gull blå hvit
Foto: www.citrineliving.com

Eukalyptus er den nye julegrana – Oliven og messing

Denne fargekombinasjonen er lillebroren til gull og grangrønt. Like fint, men bare kjøligere og litt mer edgy. Bytter du granbaret helt eller delvis med oliven, eukalyptus eller salvie, blir julepynten litt mer urban. Bytter du i tillegg gullet ut med messing, blir det hele litt mer raffinert og spennende.

Men ikke stress for mye da, gull og grangrønt er fremdeles helt innafor.

grønn og gull julepynt juletre i gull fargekombinasjonene til jul
Foto: johnlewis.com
Fargekombinasjonene til jul eukalyptus julepynt olivenfarget julepynt fargekombinasjonene til jul
Foto: Butlers.com
Fargekombinasjonene til jul Juledekket bord gull beige grønt

Eclectic Christmas – Fargerik jul

Dette er en av mine absolutte favoritter. Sterke farger, men likevel så festlig og julete!

Men selv om det ser ganske tilfeldig og vilt blandet ut, er ikke så enkelt som det ser ut. Fargene bør være balansert og av samme natur. D.v.s. du bør bruke lik mengde av alle fargene og ikke blande neonfarger med dempede jordnyanser eller pastellfarger, ellers kan det fort se rotete og rart ut. Dette høres kanskje litt underlig ut, når fargekartet skal være så fargerikt som mulig, men det er en plan i galskapen, tross alt.

Det beste er om du prøver deg litt fram. Ser det sprekt ut og du har det gøy, er du nok på riktig vei.

Fargekombinasjonene til jul elegant fargerikt juletre eclectic christmas decoration fargekombinasjonene til jul
Foto: Johnlewis.com
Fargekombinasjonene til jul eclectic christmas art deko jul fargekombinasjoner til jul
Foto: Maisonsdemonde.com

Fargekombinasjonene til jul

Fremdeles ikke sikker på hvordan du vil dekorere i år? Ta en titt på dette, så får du kanskje noen ideer:

Inspirasjon til julepynt: De fineste fargekombinasjonene til jul

Inspirasjon til julepynt: De fineste fargekombinasjonene til jul 1080 1350 Parsley of Happiness

Bytter du ut julepynten vært år? Personlig synes jeg det er litt sløsing med resursene. Men det betyr jo ikke at jeg ikke kan sortere julepynten på nytt og lage…

Julehilsen fra Norge

Norgestur i førjulstiden: Julehilsen fra Norge

Norgestur i førjulstiden: Julehilsen fra Norge 1400 1867 Parsley of Happiness

Dette med hjemreise både før og etter jul har jo vært problematisk av så mange ulike grunner i det siste, så nå er det altså to og et halvt år siden jeg var i Norge sist. Det er ikke uten grunn at julestashet virker ekstra pent i Norge, hvor det mørkt så og si halve året.

Juletre i hvitt uklar

Juletreduellen: Ekte eller kunstig juletre

Juletreduellen: Ekte eller kunstig juletre 1000 1497 Parsley of Happiness

Ekte eller kunstig juletre? Det er spørsmålet som kan føre til en svært kjølig og anspent adventstid de mest harmoniske familier.

Ideer til hjemmelagde gaver

3 ideer til å pakke inn julegaver

3 ideer til å pakke inn julegaver 1536 2048 Parsley of Happiness

Da er tennbrikettene i boks, det vil si, dersom du ikke har laget de enda, kan du se bruksanvisningen her. Og selv om du har tennbrikettene ferdig, er de jo ikke i boks enda, for da hadde vi jo ikke hatt brukt for dette innlegget her.