Er du fan av urban jungle stilen, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Med disse fargekombinasjonene, blir du selve queen eller king of urban jungle!
Interiørtipps:
De 4 beste fargepalettene for urban jungle
Er du fan av urban jungle stilen, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Med disse fargekombinasjonene, vil gjestene tro at du er selve queen eller king of urban jungle
Stueplanten, potteplanten, grønnplanten eller kall den nå hva du vil, har opplevd en skikkelig revival de siste årene. Den er ikke lenger et gammelt relikt som står i vinduskarmen til bestemor, men er nå et av de trendyeste accessoirene du kan ha hjemme. Og da snakker jeg ikke om en stusslig plante på bordet, men mange planter. Veldig mange planter, more is more. So trendy er den, at den til og med har fått en egen stilretning: urban jungle.
Urban jungle er utrolig allsidig og kan faktisk passe i alle hjem. Men det hjelper å ha et fargekonsept i bunnen, slik at du får et behagelig helhetsbilde. Men la oss begynne fra begynnelsen.
Hva er Urban Jungle?
Det er litt vanskelig å oversette urban jungle til norsk, for da ender du opp med urban jungel og er ikke kommet det grann lengre en før du begynte. Derfor skal jeg prøve og forklare hva vi tenker på.
Ofte blir urban jungle kombinert med boho- eller etnostilen, men kan like godt kombineres med andre urbane og mer glamorøse stiler.
I stede for minimalistisk, rent og rettlinjet, betyr urban jungle at du skal ha planter overalt. Det er ikke et must, men litt kaos setter prikken over i-en. Resten av stilen er latterlig enkel, så lenge du har mange potteplanter, som spiller en fremtredene rolle i rommet.
Det er også helt likegyldig hvilke planter du velger, hengeplanter, kaktus, sukkulenter, planter med store blader, planter med småblader, lysegrønne planter, grågrønne planter, bare ta de du eller blomsterbutikken din har og de du liker.
Dersom jeg absolutt må nevne et unntak, må det kanskje være blomsterplanter. De passer minst inn i denne stilen, orkideer, ildtop og begonia o.s.v. Men for all del, nå skal ikke jeg leke plantepoliti. Dersom du har noen av disse, bare la de stå.
Du kan også erstatte ekte planter, men tapeter, stoffer og fliser med plantemønster eller til og med ha dette i tillegg. Men det skal vi ikke gå innpå her.
De beste fargekombinasjonene for urban jungle
Som det kanskje kommer frem i konteksten her, så spiller grønn en sentral rolle i urban jungle farbekonseptet. Urban jungle uten grønt er litt skivebom. Men nå er fargen grønn utrolig allsidig og virkelig noe for enhver smak. Her får du fire herlige fargeskjemaer for urban jungle. Dette blir gøy.
Klassikeren:
Dette er urban jungle-fargene med både stor U og J. Disse dype, naturlige fargene krever kanskje noe mot og romslig takhøyde, men er også en herlig avveksling til alt det svarte vi har sett mye til i det siste.
Blåfargen bør være skikkelig fyldig, fra dyp kongeblå, via petrol til nesten svart. Grønnfargen bør heller ikke være for lys og kan gå litt over i de blå, men ikke mot gult. Kombiner disse fargene med oker eller krem, og du har et fargekonsept, som du ikke trenger å gjøre noe med. Disse fargene er så dekorative i seg selv. Har du en eller flere vegger i en av disse fargene, et møbel i en annen, er det bare å plassere plantene rundt og rommet er ferdig.
Fyll veggene med hva du måtte ønske, så lenge det er i en ramme. Det kan være bilder, tegninger, kart, men rammen understreker den fyldige fargepaletten og gjør at bildene ikke går under.
Resultatet vi ønsker kan best beskrives med ord som orangeri, antropologi, naturvitenskap, Lara Croft og kolonialtiden. Høres dette rart ut, er det bare å se på bildene og du skjønner hva jeg mener.
Det som ikke fungerer her, er å la veggene være hvite. Hele konseptet lever av dramatikken fra de fargede veggene.
Minimalisten:
Nå har jeg hele tiden ment at urban jungle er more is more og at du må vente med den minimalistiske stilen til et annet rom.
Her kommer en god nyhet: neida, det må du ikke. Urban jungle kan også kombineres med en minimalistisk stil.
Her er det fremfor alt antall farger som er minimalistisk. Hvitt, svart og grønt, det er alt.
Det enkleste er å la hvitt være den dominerende fargen. Her er det altså lov med hvite vegger. Svart bruker du til enkle reoler, bilderammer, potter o.s.v. Det grønne kommer fra plantene.
Denne kombinasjonen er veldig enkel, men også svært effektfull og lekker. Den største utfordringen her er å være disiplinert nok til og holde seg til disse fargene. For så snart du blander andre farger inn i konseptet, vil dette fort ødelegge helhetsbildet.
Fargepaletten er derfor perfekt for leiligheter med få møbler (hybelen), i gangen eller på et lite kjøkken. Med disse fargene, kan du med veldig enkle midler, gjøre maksimalt ut av rommet.
Rosé:
Alle jenters favoritt: hvit, grønt og roségull. Så søtt, men alt annet enn enkelt. For best resultat bør hvitfargen være skikkelig hvit, ikke krem, eggeskall o.s.v.. Grønnplantene passer best dersom de er friske og lysegrønne og deko i roségull. Dette betyr, med mindre du har allerede mye i roségull fra før, kan dette bli litt dyrt. Et lite tipp. Som du ser på bildet under er det brukt rødt kobber. Det er mulig noen av dere har dette hjemme allerede, ettersom det var kjempepopulært helt frem til nitti-tallet. Kjeler og kar av (pusset) kobber fungerer like fint.
Et lite tipp: bruk rødt kobber
Hovedfargen bør være hvit med highlightere i rósegull.
Fargepaletter som består av slike sterke kontraster, er som regel også de mest krevende. Alt som ikke er disse fargene, kan fort virke veldig forstyrrende. Det gjør deg veldig bundet når det gjelder nyanskaffelser, og det er mulig at gamle favoritter må bytte rom.
Men ikke mist motet av den grunn, det har også fordeler. Når du er ferdig og har sortert ut alt, har du et skikkelig stilig rom. Dessuten er det mye enklere når du er ute å handler. Har de ikke det du ønsker deg i riktig farge, er det bare å gå videre uten å tenke mer over den saken.
Allrounderen:
Terracotta og skinn. Dette er kanskje den enkleste kombinasjonen, men ikke mindre lekker av den grunn. Jeg elsker terrakotta både ute og inne. Den blir aldri gammel og er en herlig blanding av jordnært og trendy. Sammen med en kremet hvitfarge har du et mediterrant resultat, og det er det ingen som har noe i mot, når vinteren føles veldig lang.
Så lenge den gylne rødbrune fargen er fremtredene og det er mange planter i rommet, trenger du ikke å gjøre mye mer. Denne fargepalleten fungerer også godt med hvite vegger og du trenger ikke være så disiplinert, som for de andre fargepalettene.
Bland terracotta og grønt med enten lyst treverk eller en mørk blågrønn farge. Du har en lun fargepallet, som passer til alle årstider. Dersom du allerede har boho-inspirert innredning eller ønsker å gå i den retningen. Er dette en perfekt begynnelse.
Ønsker du den ultimative Boho-guiden? Her kan du lese mer: Hvordan rocker du Boho-stilen med bare 5 ting
Hvilken fargepalett er din favoritt?
Pin oss på pinterest: