Karibiske vibes og farger

Karibiske vibes i hagen

Karibiske vibes i hagen 1800 2400 Parsley of Happiness

Lange hvite strender, turkisblått, krystallklart hav, en åpen trehytte hvor de serverer fargerike frukt cocktailer og noe godt å spise. Det er ikke mange årene siden jeg reiste til en karibisk øy for første gang.  Men det har blitt noen turer siden.

Caribbean feeling:

En karibisk øy i hagen

Lange hvite strender, turkisblått, krystallklart hav, en åpen trehytte hvor de serverer fargerike fruktcocktailer og noe godt å spise. Det er ikke mange årene siden jeg første gang reiste til en karibisk øy, men det har blitt noen turer innen.

Det jeg trodde var en klisje, ødelagt av eksessiv turisme og hotellmoguler på 80-tallet, er urørt og fult av tradisjoner og utrolig vennlige mennesker. Og som den fan av arkitektur og interiør, må jeg jo innrømme at jeg er mest forelsket i de søte trehusene i pastellfarger. For meg er dette arkitekturens svar på sol og sommer.

Hvordan kan jeg ta med meg denne følelsen hjem? Oppskriften for karibiske vibes i egen hage er i grunn enkel: treverk, naturlige materialer, lyse pastellfarger og en hårfin blanding av kitsj og håndverk.

Begynnelsen

Hytten var i utgangspunktet en ”ferdighytte” fra byggvarehandelen. Jeg var litt under middels begeistret når vi flyttet inn. Men der var den, og da må en jo gjøre det beste ut av det.

Møbler av paller er ikke særlig innovativt lengre, men jeg hadde ganske mange paller liggende (ja, faktisk. Jeg er ikke sikker på om dette er pinlig eller bare rart, men jeg har paller liggende…), og  gode materialer skal man ikke kaste, så pallene kom til nytte. De er i tillegg veldig lett å bruke og har automatisk mye rom for ting og tang.

Det var viktig å skape mye plass, for å lagre puter og tepper på en regnværsdag og overvintre alt av møbler og utstyr uten å måtte ta hele hytten fra hverandre igjen.

Bortsett fra det, er det bare å pøse på med alt som ser søtt og litt værbitt ut. Er det i tillegg litt maritimt, har du skutt rett i blinken.