Kinfolk Reiseguide test

Kinfolk i København

Kinfolk i København 1200 1558 Parsley of Happiness

I tillegg til å være trendbarometer nummer én har Kinfolk også utgitt flere City-Guider, selvfølgelig med fokus på design. Men hvorfor ikke, liksom? Jeg tok for med deres city-guide for deres egen hjemby København for å se hva den duger til. Er det bare minimalistisk og uforståelig kunst det dreier seg om, eller er dette guiden nøkkelen til det beste av København?

Hvor god er reiseguiden til Kinfolk egentlig?

Kinfolk i København

Var det Kinfolk som satte dansk design på verdenskartet, eller er dansk design som har gjort Kinfolk til det trendbarometeret det er? Det er ikke lett å si, men for øyeblikket er det umulig å forestille seg designer-verden uten noen av de to.

I mellomtiden har Kinfolk også utgitt flere City-Guider, selvfølgelig med fokus på design. Men hvorfor ikke, liksom? Jeg tok for med deres city-guide for deres egen hjemby København for å se hva den duger til. Er det bare grå og uforståelig kunst der, eller er denne guiden nøkkelen til det beste av København?

Studio Oliver Gustav

Kastelsvej 18, 2100 København

Foto: Studio Oliver Gustav

Jeg gikk opp og ned gaten to ganger før jeg fant denne. Og da hadde jeg navigasjonen på mobilen i hånden. Men dette kan like gjerne skyldes mine evner til å navigere, som at stedet er vanskelig å finne. Inngangen er ca. 10-20 meter inn. Men når du ser den, vet du at du er på riktig sted.

Som nesten alle andre på Kinfolks guide listen, er også Studio Olivier Gustav vanskelig å plassere i en bås. Dette er like mye en utstilling, som det er en butikk. I følge jenta som viste med rundt, er mye av tingene her gjenstander som Olivier Gustav har samlet på reisene sine. Og slik ser de tre rommene ut, litt orientalsk, litt kolonial, mye monokromt blandet med moderne design og blandingen fungerer.

Her kan du finne den ene tingen, som gjør leiligheten din perfekt og enestående.

0fr Copenhagen

Blagardsgade 33, Kobenhavn N

Foto: Trine Saurstroe

Er dette en frisør, en bokhandel eller en butikk for posters og magasiner? Det er faktisk litt av alt. Frisøren og bokhandelen hører ikke sammen, men deler lokaler, ja, hvorfor ikke?

Men Ofr er ikke som norli, ark eller narvesen for den saks skyld og du vil ikke finne noen av magasinene her hos frisøren din. Her får du håndvalgte magasiner i mursteinsklassen. Nydelige bøker og blader fra hele verden om kunst, fotografi, design, matlaging. Men er du ute etter en litt annerledes gave eller et magasin som byr på litt mer substans enn ukas sladder om c-kjendiser, er dette stedet et godt tips. Ta deg litt tid så vil du finne noe.

 

 

 

 

 

 

sur le chemin

Lille Kirkestræde 3, 1072 Copenhagen K
Sur Le Chemin i København

Foto: Trine Saurstroe

Litt gjemt unna hovedgatens masseforflyttelse av mennesker, ligger denne butikken som på nett kaller seg selv en flaggshipstore. Jeg må innrømme at jeg ser for meg noe helt annet når jeg tenker på flaggshipstore, men det har ingenting å bety når du finner en liten juvel.

Her finner du klassiske, stilrene klesplagg for damer og menn.

Men det er den bærekraftige grunntanken som gjorde meg lydhør. De bruker i stor grad økologisk bomull, lokale produsenter og fremfor alt bryr de seg ikke om sesonger. Dersom du foretrekker en kontinuerlig flom av komsumvarer, som igjen blir skyllet ned i rennesteinen i et stort salg i tid og utid, er du nok kommet feil. Bruk og kast er ut, holdbare og tidløse plagg er inn.

Å ja, hvor ofte ser du en klesbutikk med hvite fliser på veggene, det får du her. Og hvis du er heldig, forteller de deg historien bak.

 

 

 

Stine Goya

Østerbrogade 58, 2100 København Ø
Rosa klesplagg hos Stine Goya i København

Foto: Trine Saurstroe

Jeg innrømmer at garderoben min er preget plagg i gjespende kjedelige farger som svart, hvit, grått og marineblått. Mest fordi det er praktisk, for oppfriskende er det så visst ikke.

Men så kommer jeg til Stine Goya og føler meg som en kalv som nettopp er sluppet ut på sommerbeite for første gang. Skal jeg knipe igjen øynene for skinnet av de grelle fargene eller sprette rundt av glede fordi alt er så fresht og gøy. Jeg velger det siste. Mye farger, mye mønster, mye skinnende stoffer og 100 % „skille-seg-ut-i-mengden-garanti“, om du tørr da?

 

 

 

 

 

 

 

Frama Studio Store

Fredericisgade 57, 1310 København
Farma København Apothekersjenk

Foto: Trine Saurstroe

Det er ikke til å legge skjul på at denne butikken er et tidligere apotek. Og du går hit like mye for å se på de nydelige originale vegg-til-vegg apotekerreolene og diskene, som for Framas egne produkter, som er små møbler og en serie hud- og hårpleieprodukter.

Som de sier det selv på hjemmesiden sin fokuserer de seg på naturlige materialer, enkel geometri og en allmenn verdsettelse av bestandighet eller holdbarhet. Jeg kunne ikke ha sagt det bedre selv. Dette er vel også den beste beskrivelsen på København for øvrig.

Også her er jeg usikker på om jeg har kommet riktig, varebeholdningen er veldig redusert men betjeningen er hyggelig og gir meg god informasjon og mye plass og tid til å se meg om.

Apropos betjeningen. Jenta her sa det ikke direkte, men hun mente meg når hun snakket om ”den eldre garde”. Hadde hun ikke vært så trivelig hadde dette normalt sett vært nok til å sette en skikkelig demper på dagen min. Men jeg går derifra med en god følelse.

Min favoritt er boken ”Dialogues” som Frama har laget sammen med de tyske bloggerne Our Food Stories. Det rustikale omslaget gjør den til en perfekt annerledes coffetable-bok, men den inneholder også mye lesing og oppskrifter.

 

Sonny

Rådhusstræde 5, 1466 København
Coffeemaker in Copenhagen

Foto: Trine Saurstroe

Det er ikke ofte at cafeer greier å være ytterst trendy og koselig samtidig, men Sonny har greid det. Til tross for høy takhøyde, kjølige svart/hvite mote bilder og speilvegger, gir putene, stoffene, trebenken deg skikkelig lyst til å lene deg tilbake og bli en stund. Men er det den beste frokosten jeg hadde i København?

Nei, det er det rett og slett ikke. Kaffen er god, men plasserer seg sånn midt i den store mengden. Jeg er svak for havregrøt, er det på menyen, kan jeg sjelden si nei. Den er laget med mye godvilje og inneholder alle ingrediensene som er hippe og sunne for tiden. Men ellers er den vassen og litt kjedelig egentlig. Også juicen var proppfull av alle trendye must-eats, som gurkemeie, ingefær og hva du nå skal drikke for tiden. Den var god.

Så om ikke annet, len deg tilbake og nyt juicen din. Og det er ikke noe å si på betjeningen i hvert fall.

 

 

 

 

 

Glyptoteket

Dantes Plads 7, 1556 København V
Glyptoteket København Vinterhage Kinfolk

Foto: Trine Saurstroe

Til å være et lite museum er det ikke lite i det heletatt, og er blitt utvidet flere ganger igjennom historien.

Glypoteket er er historisk kunstmuseum som er grunnlagt av bryggeren Carl Jacobsen (Ja, jeg snakker om den ”Carslberg”).

Om du ikke har tid til å gå igjennom hele samlingen, må du for all del gå innom den nydelige vinterhagen midt i museet. Senest her kan du fylle opp mobilen din med spektakulære motiv.

Men vær advart, vinterhagen har en utrolig høy tetthet av bloggere med en fotograf på slep.

Jeg har mine tvil om det blir gull utav alt som skinner her, men vinterhagen er stor og det er. Bare ta selfien din i fred og ro, du.

Obs! Gratis inngang på tirsdager!

Thorvaldsens Museum

Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K

Også dette er et forholdsvis lite historisk kunstmuseum. Fordelen med disse små museene, er at du kan nyte mye fin kunst og historie uten å måtte sette av en hel dag til det.

Kanskje like spennende som selve utstillingene, er museets arkitektur. Du går fra et lite kvadratisk rom til det neste, nesten som i en enkel labyrint. Alle rommene er malt komplet i én naturtone på veggen. I hvert rom utstilles bare noen få gjenstander, så det er lett å fordøye, men du er sikret ett og annet perfekte, snap-shot.

Obs gratis inngang på onsdager!

Er Kinfolks guide verdt bryet?

Københavns kjente severdigheter er alltid verdt et besøk, ingen tvil om det. Men dersom du ønsker gå litt utenfor ”the beaten tracks of” Københavns turisthøydepunkter og er en fan av spennende design, gjør du ikke feil i å følge Kinfolks tips.

Kinfolk byr på små autentiske aktører i det danske trendscenen. Det er disse som gjør København til det den er.

Byens bygninger for øvrig er ikke alltid like stylish og vinden er sur som f***. Men innenfor veggene i ly for vinden yngler det av små kreative ideskapere, som setter København på kartet. Du kan ikke få bedre ambassadører for København enn det.

Kilde: kinfolk.com