Kjapp reiseguide til Long Island – Bahamas

Kjapp reiseguide til Long Island – Bahamas 1920 720 Parsley of Happiness

Du vet at det finnes en Long Island i nærheten av New York et sted, men du kjenner ikke til en en lang øy i Bahamas? Ikke så rart kanskje, den er en av de minst besøkte øyene i Bahamas. Men akkurat dette er den ultimative grunnen til at du bør reise akkurat hit. Long Island – Bahamas

En kjapp reiseguide til:

Long Island – Bahamas

Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Du vet at det finnes en Long Island i nærheten av New York et sted, men du kjenner ikke til en en lang øy i Bahamas? Ikke så rart kanskje, den er en av de minst besøkte øyene i Bahamas. Men akkurat dette er den ultimative grunnen til at du bør reise akkurat hit.

Strand ferie Trine Saurstroe Long Islans
På Long Island finnes det nok strender å tilbringe Jet-Lagen på. Foto: ParsleyofHappiness.com

Hva du kan forvente deg av Long Island – Bahamas

Dersom du foretrekker liv og røre, shopping, et yrende uteliv og fullstappet program for barna er dette IKKE destinasjonen for deg.

Long Island er stedet hvor du kan tilbringe en hel uke på stranden utenfor feriehuset eller leiligheten din uten å se et annet menneske.

Hit kommer du for fred og ro, bading, snorkling, kanskje en båttur og litt utforsking av øya og du har endelig masse tid til å lese favorittbøkene dine og ta en drink i ettermiddagssola. Men du gjør dette på kanskje verdens hviteste strender med verdens mest turkise, glassklare vann. Greier du ikke å lade batteriene her, er det ikke håp.

Booking.com

Reise hit og tilbake igjen

Uansett hvordan du vrir og vender på det, du må bytte fly et par ganger, dette er ingen metropol. Men du kommer frem til slutt og da er det hele verdt det..
Fra Europa: Du må først til Nassau, Bahamas (Lynden Pindling International Airport). De fleste største flyselskapene flyr deg hit via en av de større flyplassene i Europa. Det enkleste og raskeste er å fly via Miami (ikke glem ESTA, selv om du bare mellomlander i USA).

Med tidsforskjellen i den retningen faller flytidene alltid sånn at du må du belage deg på en overnatting underveis. Hjemreisen derimot kan gå som perler på en snor, dersom du vil det.

Long Island-Bahamas
Det er ikke store flyene som går dit, men du kommer til Long Island. Foto: ParsleyofHappiness.com

Det er to flyselskaper som flyr til Long Island: Bahamas Air og Southwestern. Disse billettene må du bestille separat, men det er ingenting i veien for å bestille disse billettene på hjemmesiden deres. For øyeblikket går det flere fly daglig. Men sjekk før du bestiller billettene til Nassau, for at du ikke får en lengre stop-opver i Nassau en du ønsker. Det er også mulig at du må bruke forskjellig flyselskap hver vei, slik at det passer timeplanen din bestmulig.

Nassau er en liten flyplass, men beregn likevel 2 timer transit her. Du må alltid gjennom passkontrollen, og dersom mange fly ankommer samtidig (dette er tross alt en mega turistdestinasjon) kan det fort bli kø.

Til gjengjeld er ikke Long Island store øya, men har hele to flyplasser! En i nord Stella Maris Airport og en i sør Deadman´s Cay. Velg den fly plassen som ligger nærmest der du skal bo, men du bør leie bil for oppholdet ditt, så det er ikke så farlig hvilken flyplass du velger.

Hvor bor du:

De mest kjente hotellene er nord på øya, Stella Maris Beach Resort Club og Cape Santa Maria Beach Resort. Men det er flere mindre hoteller hele veien sør-over.

Vi valgte å leie et feriehus, noe vi alltid gjør på lengre ferier og noe jeg kan anbefale på det sterkeste. Riktignok har du da ingen måltider inklusive, men du står helt fritt om du vil spise ute eller inne, du kan velge tider og sted selv. Jeg synes det er så spennende å gå i lokale matvarebutikker og lokale markeder og se hva de har.
Du må regne med at du har litt jet lag når du reiser, så du vil nok våkne mye tidligere enn du er vant til og mye tidligere enn det frokosten på hotellet blir servert, da er det ingenting som slår en nytraktet kaffe på et eget kjøkken, hvor du kan gjør hva du vil.

Jeg prøver å finne et hus som har vaskemaskin, dette gjør at du står friere med hva og hvor mye du vil ta med deg.

Long Island-Bahamas
Ingenting sier mer ferie enn et eget hus direkte på stranden. Foto: ParsleyofHappiness.com

Hvor spiser du:

Enten du er selvforsynt eller ikke, er det jo gøy å spise ute en gang i blant.

Restaurantene og caféene på øya kan kanskje ta litt tid å bli vant. Du vil ikke finne et tettsted hvor restaurantene ligger på rekke og rad langs hovedgaten. De er spredt langs hovedveien nedover hele øye, eller på utstikkere fra hovedveien. Ofte ser de heller ikke ut som spisesteder, slik vi er vant til. Noen mangler et tydelig skilt, mens andre er bare en hytte eller et tak med stoler under. Men ikke la deg irritere av det, maten er til gjengjeld fersk og god. Bare gå bort å spør om de serverer frokost, lunsj eller middag i dag – hva er det verste som kan skje?

Som vegetarianer må du belage deg på å spise mye tilbehør, Dette er som regel veldig godt, så det gjør ikke så mye. Dessuten befinner vi oss nå i frityrens rike, så maten er stort sett fritert eller stekt i mye smør og olje.

Frokost

De serverer etter eget utsagn en frokost og er en av de spisestedene på øye som åpner tidligst. Hun var likevel litt satt ut når vi spurte om frokost, men tok seg raskt inn igjen og kom med kaffe, juice og egg og bacon. Enkelt og koselig sted, du trenger ikke mer egentlig.

Dette er liksom tusenkunstneren på øya. Er det noe du trenger, og da mener jeg alt mellom himmel og hav, sjansen er rimelig god for at du finner det her. Jeg vil likevel anbefale frokosten. De har et god utvalg av kaffespesialiteter, trivelige sitteplasser og kjempegod is. Ja, du kan spise is til frokost når du er på ferie.

Lunsj og middag

En av de fineste og beste (men også dyreste) restaurantene på øya. Du må reservere bord, men det kan du enkelt gjøre på WhatsApp. Pierre selv er en veldig underholdene og service-minded vert som lager utrolig god mat i vakre omgivelser. En av de få restaurantene med vegetariske retter, og disse er i tillegg mangfoldige og kjempegode.

Dette er Long Islands mest autentiske men turistiske restaurant/baren på samme tid. En åpen hytte eller pavillion langs veikanten litt sør for Deadman`s Cay flyplass. Sett deg ved baren og slå av en prat med alle andre som er der. God mat, enda bedre stemning til lunsj eller middag.

Bar at Gordons Beach

Gordon`s beach skal være en av de fineste strendene på øya (personlig synes jeg dette er et dødt løp, de er alle herlige.), så du bør ta en tur hit enten du er sulten eller ikke. Baren har en enkel meny men autentisk meny, coleslowen og risen er veldig god og du har nydelig utsikt over havet.

Dette var den mest «proffe» restauranten vi var på. Bordene ute er skjønne omgivelser mellom turkist hav, hvit strand og grønn hage. Maten og betjeningen var et sted mellom ok og middelmådig. Men plusspunkt for at de hadde vegetarburger!

Sport Lounge

Så vidt vi kunne se har de kun bord inne. Tøffe sittegrupper mellom TV-skjermer på hver vegg, slik det hører seg for en sportsbar. Men maten er god, cheescaken til dessert var verdt kaloriene.

Booking.com

Hva gjør du:

Som antydet innledningsvis er ikke Long Island destinasjonen for en opplevelsesferie. Dette er øya for å slappe av med en bok og lade batteriene sånn ordentlig. Men det blir ikke kjedelig av den grunn.

Gone to the beach

Det kommer egentlig på ett ut hvilken strand du velger, de er fine alle sammen. Men tilbring så mye tid du kan på stranden som du bare kan. Gå en tur, let etter sjøglass og skjel, snorkle, bade, les en bok. Spesielt på vinters tid, er dette du trenger mest. På noen strender vil du se andre mennesker, men dette kan du unngå, ved å gå til neste. Vi hadde inntrykk av at det var litt mer vind på østsiden/Atlantersiden av øya, men dette kan være innbilning.

Dean´s Blue Hole

Dette er den store attraksjonen på øya. Et synkehull i sjøen som inntil nylig var verdens dypeste, kjente synkehull på 202 meter. Du vil selvfølgelig ikke komme ned dit, men snorkle over hullet er en litt rar og spennende følelse. I tillegg er det en fin bukt og en fin strand.

Shrimp hole

Personlig synes jeg dette var enda mer spennende en Blue Hole. Dette er en helt naturlig innlandshule eller grotte fylt med krystallklart saltvann. Navnet kommer fra den knallrøde rekearten som lever i vannet fremst i grotten. For at vannet skal holde seg så klart, bør du ikke ha solkrem, hårgele eller andre produkter på deg som vil løse seg opp i vannet.

Det er ikke så lett å finne, sett i fra deg bilen et sted i nærheten av den forfalne kirken (en gang med gotiske trekk), som ligger på andre siden av veien for skiltet med kartet og annen informasjon over øya ved the Bight. Selv om det ikke ser så lovende ut, må du gå gjennom krattet forbi kirken på venstre side. Rett bak kirken (20 skritt) ser du helt klare veivisere til Shrimp Hole.

Columbus Point

Dette er i følge historikerne det stedet som Columbus landet først på når han oppdaget Amerika i 1492. Om dette er noe å feire, er det vel imidlertid delte meninger om. Men historisk er det i alle fall og kanskje en grunn til å tenke over ettervirkningene det ga. Minnesmerket i seg selv er ikke mye å snakke om, men du kan få noen fine bilder oppe på høyden.

Vi var her ved fjæra sjø og kunne gå til fots (i bikini vel og merke) langt innover bukta. Dette var like spesielt om ikke finere enn selve minnesmerket.

Long Island - Bahamas
Så fikk jeg endelig lest noen av bøkene på liste mi. Foto: ParsleyofHappiness.com

FAQ og noen gode tips til slutt

Er Long Island vegan/vegetarianer-vennlig?

Nei, restaurantene er vel stort sett ikke det. Som vegetarianer fikk jeg da i meg nok mat, men det var mest tilbehør. Som veganer kan de bli vanskelig på restaurant, men lager du mat selv er det en annen sak

Trenger du bil på Long Island, Bahamas?

Ja du gjør det. Det finnes noen taxier på øya, men ikke offentlig transport, så fremt vi kunne se. Øya er lang og det er et godt stykke mellom severdighetene og restaurantene. Uten bil blir dette en veeeeeeldig avslappende ferie.

Kan du drikke vannet fra kranen på Long Island, Bahamas?

Det er mulig noen av hotellene har løst dette på en annen måte, men generelt sett kan du ikke drikke vannet fra springen. Men du kan kjøpe vann i dagligvarebutikkene. Bor du i feriehus, anbefaler jeg å kjøpe 5-gallon-beholdere som er tilgjengelig i nesten alle dagligvarebutikker, bensinstasjoner og noen andre «har-alt-butikker». Det er pant på beholderen, så ta den tomme med deg, når du trenger en ny.

Betaler du med kort eller kontant på Long Island, Bahamas?

Mange tjenester og restauranter aksepterer ikke kort. Vi måtte f.eks. betale leiebilen, dykketuren og noen restaurantbesøk kontant. Matvarer, bensin og andre restauranter gikk fint med kort. Spør på forhånd, så går alt som regel greit. Det er én (1) minibank Scotia Bank sånn midt på øya. Noen har klaget over at den ikke har mye penger, men vi hadde ingen problemer. Du kan bruke Amerikanske dollar og Bahamas dollar om hverandre, de er like mye verdt og brukes som en og samme valuta.

Long Island - Bahamas soloppgang reiseguide solnedgang
Foto: ParsleyofHappiness.com

Duftelys og de beste valgene

Duftelys og de beste valgene 1524 2032 Parsley of Happiness

Jeg var lenge mer enn skeptisk til  duftelys og romparfyme. Hvis huset ditt lukter så ille, så bør du heller vaske hus, eller ikke?

hjemmelaget gave

Juleverksted: Lage tennbriketter selv (Også perfekt sammen med barn)

Juleverksted: Lage tennbriketter selv (Også perfekt sammen med barn) 1536 2048 Parsley of Happiness

Nå er ikke jeg akkurat en ener når det kommer til å lage ting selv. Men det er et par ting som til og med jeg tørr å prøve på, og som virkelig er fornuftig. Dessuten når det kommer til å resirkulere er jeg i mitt ess. Hjemmelaget gave

Slik lykkes du med fine bilder på café

Slik lykkes du med fine bilder på café 1536 2048 Parsley of Happiness

Du sitter på en kjempefin café, dette må jo deles, vi har jo tross alt 2021. Men så blir ikke bildene så fine som café egentlig er? Helt vanlig, men det er enklere enn du tror å få fine bilder på café. Her er mine beste tipp for hvordan får mer «Liker» for dine bilder.

De beste Julefilmene

Herlige julefilmer – men har du egentlig sett julepynt ideene?

Herlige julefilmer – men har du egentlig sett julepynt ideene? 1333 1999 Parsley of Happiness

Det er en type julefilmer, som er like mye en dokumentasjon som underholdning, det er julefilmene med like mye julepynt, som underholdning.