man cave

Med dette blir en man cave til en damemagnet

Med dette blir en man cave til en damemagnet 1400 2100 Parsley of Happiness

Man cave er ikke et ord det automatisk strutter positivitet av. Du kan nærmest kjenne lukten av surt øl, kald pizza og dårlig utluftet *ehem kroppslukt bare ordet blir nevnt. Og før du kan stålsette deg flimrer bildene av slitne hard rock-plakater, skeive stabler av «skytespill» og flekkete gamle lenestoler forbi hornhinnen.

Slik blir man caven en damemagnet (hvis det er det du vil da…):

Den perfekte man cave

Denne artikkelen innholder saukalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Man Cave er ikke et ord det automatisk strutter positivitet av. Du kan nærmest kjenne lukten av surt øl, kald pizza og dårlig utluftet *ehem kroppslukt bare ordet blir nevnt. Og før du kan stålsette deg flimrer bildene av slitne hard rock-plakater, skeive stabler av «skytespill» og flekkete gamle lenestoler forbi hornhinnen.

Nei, Man Cave er egentlig noe vi ikke vil se igjen etter vi har passert midten av 20-årene. Med mindre fyller den med noe attraktivt

For ordens skyld, man cave brukes for et rom i huset hvor mannen (wow her kommer så mange klisjeer om kjønnsroller, at jeg føler trang til å stille meg bak komfyren, hvor jeg hører hjemme) kan trekke seg tilbake og bare være mann, med alt som det måtte bety.

Man cave

Man cave på norsk

I et forsøk på å holde meg oppdatert og ikke bruke alt for mange engelske ord (det skal ikke være bra i lengden…), googlet jeg man cave på norsk. Uten særlig hell var det eneste norske, etter sigende, beste ord jeg fant: «furtebu». Really?

Nei, bare nei. La oss holde oss til man cave.

Hvorvidt fordommene rundt man cave stemmer eller ikke, skal jeg ikke gå nærmere inn på.

Men jeg har funnet krystallklare bevis på at det er mulig å gjøre det bedre.

Så nå er jeg supersugen på å skrive om det stilige man cave stashet jeg fant på Supersalone i Milano i september. Jeg føler jeg bare må ha en man cave etter dette.

Advarsel

Men jeg må komme med en liten advarsel eller to. Det er høy risiko for at tidene, da man caven var for mannen alene, er en saga blått. Du blir den cooleste i gata

Ok, det vil koste skjorta, og da snakker jeg om vel flere skjorter i et godt fem-sekssifret beløp. Men det må da være lov til å drømme, er det ikke det da?

Man cave

Fotballspill fra Teckell

(eller heter det bordfotball, eller kanskje fussball? Er det noen som kan forklare meg forskjellen ?!?!?)

Dette spillet har jeg nevnt før, men jeg er like begeistret hver gang jeg ser det. Det er dukket opp mange high-end-fotballspill i det siste. De spillene som vi kjente fra barn i plastikk, med spillere på tynne, lett bøyelige metallstender, er byttet ut med dønn solide spillebord i knallelegant design, kvalitative materialer og høy sexappell.

Men min favoritt er fremdeles designet fra Teckell. Du trenger minst en kamerat, men har du det, er du nødt til å ha et fotballspill i man caven.

Fotballbord Man cave luksus Fussball
Det er lett å finne sitt indre barn her - men du kan også finne frem din indre luksus-bitc*, dersom den er enklere å finne. Foto: Teckel
man cave fotballspill
Elsker disse detaljene! Foto: Teckel
Man cave

Ergometersykkel fra Fuoripista

Sport og trening er viktig, også for en caveman. Men det betyr som regel at du må forlate man caven et lite øyeblikk, med mindre du har en ergometersykkel, da.

Ergometersykkel er vel noe av det styggeste du kan ha i en leilighet, så nå er vi på gyngende grunn med den stilige mancaven.

Bare rolig,  jeg hadde ikke skrevet denne artikkelen, om jeg ikke hadde noe mer å komme med enn en helt vanlig ergometersykkel. Men jeg tror jeg holder det jeg lovet, når jeg mener ergometersykkelen Fuoripista. Stiligere kan du ikke trene, du får liksom skikkelig lyst til å trene med denne.

Ikke for å fornærme noen og jeg skriver dette kun i beste mening og interesse for alle – ikke glem å lufte etter treningsøkten!

fuoripista trimmsykkel luksus i tre og glass man cave
Selv jeg vurderer Tour de France med denne her, ihvertfall en kort distanse, eller kanskje foran TVen... Foto: Fuoripista
Man cave elegant trimsykkel ergometersykkel
Like mye en dekorgjenitand som noe du må svette for. Foto: Fuoripista
Man cave

Expo Home Vinreol

Jeg nevnte så vidt plakatene av favorittrockebandet ovenfor. De må vekk. Med mindre den er signert, original og som nå går på auksjon for et solid beløp, som dekker husleia et par måneder, er disse ingenting du bør samle på.

Men dersom du er redd for at veggene blir litt tomme ut uten «pynt» (gamle plakater er ikke pynt), kan du jo henge opp favorittflaskene dine. Expo. har vinskap som ser ut som bilderammer. Ser snasen ut og har et formål. Fordelen er at de kommer i ulike størrelser, så du trenger ikke mange flaskene før du kan henge de opp på veggen.

Luksus maskulin leilighet
Foto: EXPO home
Man cave Vinreol bilde rame luksus bilde
OK, her får vinreolrammen skikkelig konkurranse, men hvilken ramme vil du sette mest pris på etter en lang dag? Foto: EXPO home
Man cave

Spillebord fra Vismara Design

Ok, fargene er kanskje ikke det du i første linje forbinder med man cave, men ikke gi opp enda. Dette er et spillebord som ser akkurat ut som de elektroniske spillene vi hadde på 80- og 90-tallet. Den med en eller annen Disneyfigur som slukker flammer, eller apen som klatrer oppover eller tetris og packman. Det var lykke på en 3 tommers skjerm.

Men ikke her, samme spillefølelsen, men knallkult design.

«Spilleplaten» tåler en støyt, så du kan også plassere drikken din direkte på spillet. Produsenten kaller det hele for et cocktail-bord. Men det er vanskelig bry seg om Cocktailer etter dette.

Spill alene eller 2-player, tilskuerne kommer av seg selv.

lekkert interiør Man cave bord
Tidene med tetrix og endimensjonale videospill er tilbake!! Foto: Vismara Design
spillebord 80-talls luksus
De spilleknappene da!!! Foto: Vismara Design
Man cave

Bordbar fra byThom

Her blir det mye fun and games, så nå er det på tide å være litt praktiske og tenke på oppbevaringsplass.

Du blir kanskje ikke kvitt alt rotet ditt her, men en tøffere bar enn bordbar fra bythomskal du lete lenge etter.

Dette er gamle flytraller (de har faktisk vært i bruk og samlet flere miles enn de fleste av oss) har fått en facelift og upcylclet til det du måtte trenge. Og vi må jo være ærlige, en plass må vi lagre cognacen og sigarene.

Sigarskap flytralle man cave interiør maskulin leilighet maskulin innredning
Nå trenger du ikke å lure på hvor du skal lagre sigarene dine mer. Phju, et problem mindre, liksom... Foto: byThom
flytralle barskap til Man cave
Denne flytralla har tatt sind siste flygning, men tar helt av som barskap. Foto: byThom
Man cave

Hifi-Badearmatur fra Gessi

Riktignok har de ferreste man caves eget bad. Men nå har de færreste man caves én eneste ting på lista her, så jeg tror denne litt frie interpretasjonen går helt greit.

Men skulle nå man caven ha et bad, så er det bare et armatur som er aktuelt og det er hifi-modellen fra Gessi. Vannkranen ser ut (og føles) som de litt dyrere stereoanleggene på 80- og 90-tallet. Herlig

Det er litt synd at vi bare kan vise bilder her, fordi følelsen av å skru av og på denne vannkranen er legendarisk. Hjulet er skikkelig tungt og men likevel så velsmurt og klikker til hvert trinn. Dette er armaturporno på høyt nivå.

art deco blandebatteri man cave
Bare så deilig å bruke dette armaturet, du kommer helt sikkert til å skru vannet når du bruker sjampo. Foto: GESSI
svart dusj armatur art deco
Den lille svarte - finnes ikke noe mer elegant enn det. Foto: GESSI
Man cave

Fendi Cuicine

Vi har allerede beveget oss langt bort fra en man cave slik vi kjenner den, så ta kan vi ta med et kjøkken i tillegg. Og da er det ikke et kjøkken som passer bedre en Fendi.

Maskuline farger, klare linjer og solid utføring. Det kunne også vært beskrivelsen på en bil, men her er det kjøkkeninnredning vi snakker om. Så knalltøff at det nesten lukter etterbarberingsvann av det.

Man cave kjøkken i marmor
Dette kjøkkenet er lekkert uansett hvor det er, men dette er et skikkelig Man-Cave-kjøkken Foto: Parsleyofhappiness.com

Jeg skal bare trekke meg tilbake litt nå og drømme om den man caven jeg aldri får. Men ikke bry deg om meg, ta en titt på de andre inspirasjonsiddene under. Det er ikke bare man caven som kan se splendid ut, liksom!

Nytt kjøkken med åpne hyller

Nytt kjøkken med åpne hyller 800 1200 Parsley of Happiness

Åpne hyller og kjøkkenøy:   Nytt kjøkken i nordisk stil Jeg er akkurat ferdig med et lite nytt kjøkken, hvor jeg boltret meg i en nordisk stil, med åpne reoler og kjøkkenøy i lyse naturlige farger. Hva er et nordisk kjøkken?Farger som en gyllen soloppgangTrehvite kjøkkenfronter med strukturNytt kjøkken med fliser på bakveggenArmatur og detaljer…

GrünweisRose - Urban Jungle

De beste fargepalettene for urban jungle

De beste fargepalettene for urban jungle 1080 1350 Parsley of Happiness

Er du fan av urban jungle stilen, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Med disse fargekombinasjonene, vil gjestene tro at du er selve queen eller king of urban jungle.

Boho

Hvordan rocker du Boho-stilen med bare 5 ting

Hvordan rocker du Boho-stilen med bare 5 ting 1920 1280 Parsley of Happiness

Har du lyst å innrede leiligheten din i boho-stil, men vil ikke bytte ut hele innredningen? Du må ikke det. Med disse 5 tingene rocker du stilen!

moderne Landhausküche

Den komplette guiden til landlig kjøkken

Den komplette guiden til landlig kjøkken 1080 1350 Parsley of Happiness

Du vet hvordan et landlig kjøkken ser ut? Er du helt sikker? Her er den komplette guiden til landlige kjøkken, og hvorfor landlige kjøkken ikke er så enkelt som et landlig kjøkken.

maritim dekorasjon, coastal, før etter, soverom

Før og etter bilder: Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig!

Før og etter bilder: Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig! 2560 1920 Parsley of Happiness

Endelig er gjesterommet vårt ferdig! Å du for et monster vi skapte?!?!? 10 måneder og tonnevis med støv og rot senere er det altså ferdige. Om det var vært bryet? Jeg tror det.

Pin oss på Pinterest: