Kål som bordpynt

Naturlig påskepynt: Grønnkål som bordpynt

Naturlig påskepynt: Grønnkål som bordpynt 800 1200 Parsley of Happiness

Påsken er på en måte lillesøsteren til julen. Til jul skal alt være perfekt, det blir dekorert over evne, mat i overflod, et familietreff følger det neste og tradisjonene står i kø, som om desember hadde 47 dager. Påsken derimot, gjør som hun vil… naturlig påskepynt

Naturlig påskepynt du kan lage selv:

Grønnkål som bordpynt til påskefesten

Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Jeg gleder meg alltid til påsken og påskepynten. Det er vår i luften og alt føles like lett og enkelt som denne naturlige påskepynten.

naturlig påskepynt

Påsken er på en måte lillesøsteren til julen. Til jul skal alt være perfekt! Det blir dekorert over evne, mat i overflod, ett familietreff følger det neste og tradisjonene står i kø, som om desember hadde 47 dager, minst!

Vinter
Naturlig påskepynt
Ikke mye glam over kålen, men du så stort potensial den har. Foto: ParsleyofHappiness.com

Så kommer påsken og vi har fri….

Påsken derimot gjør som hun vil. Alle gode nyttårsforsett har for lengst gått ut av vinduet og alle er helt avslappet.

Lage mat eller bestille take-out, dekorere eller ikke, finne på noe gøy eller bare ligge på sofaen, alt kommer an på dagsformen. Vi er like glade i påsken som i julen, påsken er bare litt mer freestyle.

Dette er naturlig påskepynt landlig stil bærekraftig dekorasjon
Foto: ParsleyofHappiness.com

Påskepynt som gir noe å prate om

Litt sånn er det med denne påskete bordpynten også. Hvem sier at du bare kan lage fårikål av kål? Hvis kål vil være bordpynt, så må den jo få lov til det.

Så dersom du skulle bestemme deg for en liten påskefest, så er dette bordpynten som liver opp festen og gir alle litt å prate om.

Naturlig påskepynt
Foto: ParsleyofHappiness.com

Grønnkål som blomstervase

Yep, dette høres veldig vegan, sunt ut og så absolutt ikke stilig. Men det er utrolig vårlig, og er en naturlig påskepynt du enkelt kan lage selv.

Dessuten er den noe litt utenom det vanlige. Jeg vet ikke hvor ofte jeg har fått spørsmålet – er den ekte?

Kålvasen ser ikke bare super ut, den er også kjempepraktisk. Det du skjærer ut kan du ha rett i gryta. Selve vasen kan du faktisk også spise senere. Jeg hadde min stående på bordet i tre dager. Etter det tok jeg bort de ytterste bladene og laget middag av resten.

Helt ærlig, hvor ofte har du en så bærekraftig bordpynt?

Naturlig påskepynt tulipaner blomsterdekorasjon
Du kan putte hva du vil i kålvasen, det er tulipaner for meg i dag. Foto: ParsleyofHappiness.com

Slik gjør du:

Skjær kålen plan

Først skjærer du av stilken under, slik at kålen blir helt flat og står støtt på egenhånd. Dette fungerer best med en skarp brødkniv.

Naturlig påskepynt Grønnsaker som dekorasjon
Foto: ParsleyofHappiness.com
Påske hos Kremmerhuset

Velge glass eller vase

Etterpå finner du et glass eller en vase som senere skal forsvinne i kålen. Kål er jo ikke vanntett.

Hvor stort glasset eller vasen skal være, kommer an på størrelsen på kålen. Kålen skal dekke glasset helt, men i tillegg det bør helst være igjen minst 5 cm av stilken in bunnen, slik at kålen ikke faller fra hverandre. Du kan like gjerne bruke et melkeglass eller en rømmekopp, dersom det passer best. Den synes jo ikke allikevel.

Kål landlig kjøkken
Det er faktisk lettere enn det ser ut til. Foto: ParsleyofHappiness.com

Hule ut kålen

Etter at du har funnet en passende vase eller et glass, stiller du det opp ned oppå kålen og skjærer et omriss med en skarp kniv.

Deretter huler du ut kålen i samme form som glasset. Det er nesten som med et gresskar til halloween, bare at her arbeider du deg rett nedover. Du må ikke skjære ut for mye ut til sidene, for da kan kålen falle sammen.

Lengre ned vil kålen er det mest stilk og det ganske hard. Her er det mulig at du trenger en annen kniv og må hakke mer enn du skjærer.

Når hullet er like stort som glasset, er du ferdig.

Ikke lag hullet for stort, du kan gjerne trykke vasen litt ned. Da sitter den bedre. Men dersom du prøver deg frem med glasset innimellom, ser du hvor mye du mangler.

lage påskepynt selv
Det er som Halloween, bare at det er påske og du huler ut en grønkål. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Dekorere med påskeblomster

For å gjøre det litt enklere, presset jeg litt oasis ned i glasset, slik at blomstene står som jeg vil. Men det er så absolutt ikke nødvendig.

Nå kan du pynte kålvasen din med yndlingsblomstene dine. Jeg synes det ser best ut, dersom blomstene ikke er for høye. Dessuten skal jo ikke bordpynten ødelegge sikten til den som sitter på andre siden av bordet. I tillegg blir det finest, dersom blomstene dekker randen, slik at du ikke ser hverken hullet eller «vasen» du brukte. Til dette kan du bruke klassikere som brudeslør, lubne roser eller hostablader. Jeg dekket randen med vaktelegg sist, dette fungere helt fint og ble veldig påskete.

Jeg brukte hvite blomster fordi jeg 1. har dilla på hvite blomster for tida og 2. hvitt passer best til resten av interiøret.

Men du kan selvfølgelig bruke pastellfargede vårblomster som tulipaner, påskeliljer, ranunkel eller svibler. Da blir pynten bare enda mer påskete.

Bærekraftig påskepynt tulipaner og kål
Foto: ParsleyofHappiness.com

Et par ting til…

Dersom du vil holde bordpynten enkel og la kålvasen tale for seg, slutter du her. Men ikke sett kålen direkte på bordplaten, den kan sette flekker. Bruk en liten tallerken, fat, vanntett brikke e.l.

Det er ingenting i veien for å gå videre, slik jeg har gjort. Sett vasen i en flat kurv eller tallerken, og fyll den med påskegodteri, påskeegg eller som her, med egg, gulrøtter og sitroner, for enda mer naturlig påskepynt.

Grønnsaker som bordpynt, naturlig påskepynt
Foto: ParsleyofHappiness.com

Bærekraftig, naturlig påskepynt med wow-faktor

Grønnkålens overflate har en helt spesiell struktur, som er fantastisk dekor i seg selv. Med blomster eller annen dekor er den en sikker vinner til påskefesten og så mye mer bærekraftig enn påskepynt av plastikk.

blomster og grønnsaker bordpynt
Foto: ParsleyofHappiness.com

God påske!

naturlig påskepynt

Er du litt mer motivert nå? Her er flere dekor-ideer:

Påskehare grønn

Brette påskehare av servietter

Brette påskehare av servietter 857 1200 Parsley of Happiness

Det er lite som skal til for å gjøre det påskete i hjemmet. Bretter du en serviett til en påskehare, er du godt på vei. Her er hvordan:

feature dekorlist på vegg Elegant soverom

DIY-Prosjekt: Dekorlist på vegg

DIY-Prosjekt: Dekorlist på vegg 1080 720 Parsley of Happiness

DIY Prosjekt for en eksklusiv villa-look: Dekorlist på vegg Less is more, joda stemmer det. Men når det kommer til vegger stemmer det ikke helt. For sammenlignet med en helt…

selvlaget påskepynt enkel påskepynt med barn

Påskepynt i siste liten: hvordan du jukser deg til selvlagd påskepynt

Påskepynt i siste liten: hvordan du jukser deg til selvlagd påskepynt 1050 700 Parsley of Happiness

Du har fremdeles ikke laget påskepynt? Vel det er alt annet enn en optimal situasjon, men dette greier vi. Jeg forklarer deg påskepyntens tre grunnpilarer og hvordan du kan jukse deg til selvlaget påskepynt.

Januarsalget julepynt

Dette kan du trygt kjøpe på januarsalget

Dette kan du trygt kjøpe på januarsalget 1200 801 Parsley of Happiness

Gjør noen kupp i januar: Dette kjøper du på januarsalget Tilbudene kommer inn fra alle kanter, den ene restvaren etter den andre, bare skrot. Men det er et par ting…