Naturlig påskepynt du lager selv

Naturlig påskepynt du lager selv: Friske gulrøtter som påskepynt

Naturlig påskepynt du lager selv: Friske gulrøtter som påskepynt 1371 1920 Parsley of Happiness

Naturlig påskepynt du lager selv:

Friske gulrøtter som påskepynt

Denne artikkelen inneholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan det hende at jeg mottar en provisjon fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Da er julegodteriene om ikke forbrent enda, så er de hvertfall borte. Gleden over vinteren er redusert fra «Ah! Så magisk det er når snøen faller» til «!#$)Q#%! Nå snør det igjen!». Ja, nå er påsken og våren rett rundt hjørnet.

naturlig påskepynt påskedekorasjon
Jeg har begynt å tenke på årets påskepynt. I dag var kjøkkenet nesten fylt til taket med alt som eventuelt kunne bli til påskepynt. Min misjon: naturlig påskepynt som jeg kan lage selv.
general
Gulrøtter som naturlig påskepynt
Foto: ParsleyofHappiness.com

På tide å planlegge påskepynten

Jeg dekorerer mye mindre til påske enn til jul. Jeg har et veldig avslappet forhold til det å pynte til påske, men før eller siden kommer behovet for i de minste hente våren innendørs, når vinteren ikke helt vil gi seg. Da er påsken som den flytende treplanken i havet som jeg kan holde meg fast i, til våren endelig kommer seilende forbi.

Jeg foretrekker naturlig pynt, også naturlig påskepynt. Men enda bedre er det med naturlige råvarer og bruksgjenstander, som er pene i seg selv. Det er disse ideene som ligger til grunn for årets påskepynt.

Råvarene var i år bestemt for lenge siden. Jeg har forelsket med hodestups i gulrøtter som påskepynt.

Det finnes så utrolig mange sukkersøte ideer som gulrøtter som påskepynt, men jeg har bestemt meg for «the real thing»!

Tulipaner og gulrøtter påskepynt vårdekorasjon påskedekorasjon
Foto: ParsleyofHappiness.com

Gulrøtter – gresset er grønnere på…

Gulrøtter hvor gresset fremdeles henger på, er så utrolig dekorative. Det grønne gresset ser skikkelig vårlig ut, og selve gulroten setter en fresh farge på det hele. Du kan si gulroten er dekorverdenens svar på et one-man(gulrot)-show.

gulrøtter i vase
Foto: ParsleyofHappiness.com

Er gulrøtter naturlig påskepynt eller en påskelig blindgate?

Midt oppi planleggingen og min påskegulrot-bonanza, begynte jeg å tvile. Det er da ikke noe påskete med gulrøtter, gulrøtter hører da heller høsten til høsten, gjør de ikke det da?

Jeg var litt usikker på om alt arbeidet og ikke minst rotet var bortkastet.

Men neida, sammenhengen er som følgende: Selv om påskeharen  ikke er så vanlig hos oss, så er den uten tvil påskete. Hva spiser haren? Ja, nemlig – gulrøtter! Plutselig så er det vanskelig å tenke på noe som er mer påskete en gulrøtter.

Ganske lettet kunne jeg fortsette med det jeg drev med.

Selvlagd påskepynt naturlig påskepynt gulrøtter i vase påskedekorasjonstesten f
Foto: parsleyofhappiness

Vi hopper videre…

Gulrøtter med gress i en glassvase ser allerede stilig ut. Det er litt som et sånt bilde hvor du må finne feilen (uten at det er en feil da…), i første øyeblikk gleder du deg over en fin bukett på bordet, i neste sekund ser du at det faktisk er helt vanlige gulrøtter. Dette får meg til å smile hver eneste gang.

Dersom du bruker bare gulrøtter i en vase, er dette den enkleste og ofte den fineste varianten. Har du annen naturlig påskepynt på bordet, så rekker dette i mangfold.

Men vil du ha noe mer elegant, er det ingenting i veien for å blande inn andre blomster også. Her kan du kle gulrøttene både opp og ned som du ønsker.

Tulipaner og kvister med kattlabber gjør påskebuketten enda mer tradisjonsrik og vårlig. Liljer, paradisfuglblomst eller roser gjør buketten til en eksklusiv og enestående påskebordpynt.

Tipps og hint til hvordan gulrøttene ser finere ut i vasen:

Etter å ha tilbrakt hele dagen med gulrøtter, er det like før framtennene og ørene begynner å vokse. Men jeg lærte et par et par tricks på veien:

Gjennomsiktig vase

Vel, det hadde jeg vel ant på forhånd, men sånn for ordens skyld. Dette fungerer kun i en gjennomsiktig vase.

Støtte

Gresset til gulrøttene blir dessverre fort slapt og kan ikke stå av seg selv. Men det er noe du kan gjøre med det.

Du kan enten binde gresset sammen med en snor eller sløyfebånd et sted mellom en tredjedel til halvveis ovenfor gulroten. Opp til dit vil nå gresset stå av seg selv og ovenfor sprer det seg ut som en bukket.

En annen variant er å blande andre blomster med en solid stiv stengel mellom gulrøttene. Da kan du blande gresset til gulrøttene inn mellom blomstene og la det støtte seg på de.

En tredje variant er ganske enkelt å rive av gresset på gulrøttene (eller kjøpe gulrøtter uten gress) og bruke annet grønt i stede. Brudeslør fungerer kjempefint.

 

2-i-1 vaser

Gulroten er og blir en matvare. Og bare fordi du nå også bruker den som naturlig påskepynt, så betyr ikke dette at den ikke lenger kan spises. Det er ikke uvanlig å lagre gulrøtter i vannbad, slik at det ikke tørker ut. Dette gjelder riktignok helst ved kjøleskaptemperatur, men noen dager i romtemperatur gjør ingen skade heller.

Om du har gulrøttene og andre blomster i samme vase derimot, ville jeg nok ikke spise gulrøttene etterpå. Men det finnes en selvfølgelig en løsning for dette også.

Sett en smalere vase oppi en større vase. Den ytre vasen fyller du med gulrøtter hele veien rundt. De andre blomstene plasserer du i vasen inni. Etterpå kan du blande sammen gresset til gulrøttene og de andre blomstene sammen til en fin bukket.

Med denne metoden trenger du i tillegg færre gulrøtter.

Osterdeko selber machen
Foto: ParsleyofHappiness.com

Minus

Det er et par minus med gulroten som dekorasjon.

  1. Selv om du selvfølgelig også kan bruke gulrøtter uten gress, ser det best ut om gresset er på. Det er ikke så enkelt å få tak i gulrøtter med grønt på denne årstiden. Noen butikker har de ikke i det heletatt, andre har noen får bunter for å grønnsaksdisken skal se ekstra frisk ut. Du må altså enten være tidlig ute eller spør i butikken.
  2. Som jeg nevnte tidligere har gulrotgresset en tendens til å bli slapt og visne ganske fort. Det er altså bra at påska ikke varer evig. Men dersom du vil beholde bordpynten litt lengre, kan det være en ide å bruke gulrøtter uten gress og bruke andre mer holdbare blomster som grønn pynt.
Naturlig påskepynt du lager selv gulrot i vase
Foto: ParsleyofHappiness.com
naturlig påskepynt påskedekorasjon

Kom igang…!

 

Er du også glad i naturlig påskepynt? Da er det bare gå i gang!

Håper du ble motivert nå, her er flere ideer til naturlig påskepynt:

Naturlig påskepynt du lager selv

Naturlig påskepynt du lager selv: Friske gulrøtter som påskepynt

Naturlig påskepynt du lager selv: Friske gulrøtter som påskepynt 1371 1920 Parsley of Happiness

Gleden over vinteren er redusert fra «Åh, så magisk det er når snøen faller» til «!#$)Q#%! Nå snør det igjen!». Ja, nå er påsken og våren rett rundt hjørnet. Jeg har begynt å tenke på årets påskepynt.

Påskedekorasjon landlig stil naturlig påske

Hvilken påskedekorasjon passer for deg

Hvilken påskedekorasjon passer for deg 857 1200 Parsley of Happiness

Gule påskekyllinger er så søte, men du er ikke den gule typen? Ingen panikk. Påskedekorasjon er det du gjør den til. Rosa påske? Helt greit!

Den store påskedekorasjonstesten

Den store påskedekorasjonstesten 1366 768 Parsley of Happiness

Ikke sikker på hvilken påskedekorasjon-stil som  er den riktige for deg? Med påskedekorasjonstesten finner du det ut:

Påskehare grønn

Brette påskehare av servietter

Brette påskehare av servietter 857 1200 Parsley of Happiness

Det er lite som skal til for å gjøre det påskete i hjemmet. Bretter du en serviett til en påskehare, er du godt på vei. Her er hvordan: