Oppredd seng som en influenser: Tipps for et lekkert soverom

Oppredd seng som en influenser: Tipps for et lekkert soverom

Oppredd seng som en influenser: Tipps for et lekkert soverom 1688 2110 Parsley of Happiness

Hvorfor ser en seng og soverom på bilder og film så super eksklusiv og deilig ut, men hjemme er det bare en kaotisk flate med dyner og puter?  Det er som regel en enkel fiks for dette.

Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Hvorfor ser en seng og soverom på bilder og film så super eksklusiv og deilig ut, men hjemme er det bare en kaotisk flate med dyner og puter?  Det er som regel en enkel fiks for dette.

hvit seng ideer til soverom inspirasjon
Ennå ser det litt tomt ut, men det skal vi snart fikse på. Foto: www.parsleyofhappiness.com

Oppredd seng = lekkert soverom

Er du av typen som rer opp sengen hver dag eller har du lest studier om at dette til og med kan være helsefarlig?!?!? Denne diskusjonen skal ikke jeg ta opp her, men sånn i første omgang er jeg #teamreoppsengen. Ganske enkelt for dette er et viktig skritt til et lekkert soverom.

Det er ikke vanskelig å re opp sengen og få et soverom, som ser ut som det er tatt rett ut av et insta-bilde eller en film. Ofte er det bare noen små detaljer som skal til, før det ser helt annerledes ut. Og som du til nå har oversett. La oss gå igjennom listen sammen.  

(Artikkelen fortsetter under videoen)

soverom inspirasjon
Ikke glem denne plassen her. Foto: www.parselyofhappiness.com

Sengegavl

Du trenger en sengegavl

Senger med bare en ramme og madrass får du i alle prisklasser. Fra faktisk en billig, enkel madrass og ramme til kontinentalsenger og rammemadrasser i øverste prisklassehylle.

Men uansett hvilken prisklasse du befinner deg i, et lekkert soverom trenger en sengegavl. Du kan kjøpe seng med sengegavl, sengegavl og seng separat, eller du lager din egen sengegavl. Bare google det siste, internett er proppfull av ideer.  Start med å google «bed headboard DIY» resten bør ordne seg selv.

Soverom bilder over seng
Det er mye du kan ha på veggen. Uansett hva du velger, la det bli noe som trekker oppmerksomheten til seg. Foto: www.parsleyofhappiness.com

Blikkfang

Men et soverom er mer enn sengegavlen

Det vil nok by på en utfordring, men dette stedet er best når du er alene. Det treet i bakgrunnen, er en hit på de fleste bilder. Men som sagt ikke når lokalet er fullpakket.

Sjansen for det er vel best rett etter at de åpner, eller vanlige rolige tider, rett før middag eller tidlig ettermiddag.

sengetøy på soverom
Klassiske mønster og ensfarget er ofte det beste når det gjelder sengetøy. Foto: www.parsleyofhappiness.com

Sengetøy

Lekkert sengetøy

Nå skal jeg ikke bruke for mye tid på sengetøy, ettersom dette er en verden for seg, og for det andre anbefaler jeg sengeteppe i neste punkt. Det gjør at dette punktet føles litt overflødig.

Men sengetøy er aldri overflødig og det er jo deilig om senga ser fin ut etter at du har lagt deg også. Unn deg litt luksus og invester i et godt sengetøy. Dette er ikke sløsing en gang, for godt sengetøy holder lengre enn det billige.

Vær forsiktig med sengetøy med påtrykt motiv eller mønster. Dette ser ofte billig ut og vil falme i vask. Du vasker jo som regel sengetøyet litt hardere enn andre tekstiler. Du ser at mønsteret eller motivet er påtrykt ved at det bare er pent på en side. På vrangsiden er trykket enten ikke synlig i det heletatt eller du ser at dette helt klart er vrangsiden.

Med sengetøy av bedre kvalitet (les: dyrere ) er dette ofte ikke noe problem, det må jo være en grunn til at du betaler mer. Men det enkleste og peneste er ofte ikke noe motiv i det heletatt. Enten ensfarget eller klassiske striper eller ruter er som regel det beste.

Resultatet er selvfølgelig best når sengetøyet passer til resten av innredningen.

hvit seng inspirasjon for soverom
Ét sengeteppe, og soverommet er ryddig igjen. Foto: www.parsleyofhappiness.com

Sengeteppe

Et sengeteppe løser mange problemer

Dette høres ganske så simpelt ut, men det er så mange grunner til dette. For det første holder det sengetøyet rent og støvfritt. Du trenger ikke å ha støv på hjernen for å synes at det høres greit ut.

Med et sengeteppe kan du re opp senga i en fei, for ikke å si jukse litt. Du har et ryddig soverom og ingen trenger å vite hvordan det ser ut under teppe, har jeg rett? På gjesterommet kan du ha ferdig oppreid seng alltid – uten å få panikk når gjestene står på døra med full reiseveske.

Et sengeteppe gjør at sengen ser ryddig ut. Velg et sengeteppe som er litt tykt og tungt. Dette presser dyna under og blir ikke bulkete så fort. For å være på den sikre siden velger du et lyst sengeteppe med lite mønster. Unntaket til denne regelen er dersom alt rundt, inklusive putene (det kommer mer om dette senere), er ensfarget og lyst. Da bør du gå for et mørkere teppe med litt mønster.

Re opp senga med dynene, legg på sengeteppet, deretter kommer putene.

Fine puter i sengen på soverom
Putene er litt som toppen på kransekaka. Det er de som gjør sengen sikkelig koselig. Foto. www.parsleyoghappiness.com

Puter

Time to go wild

Nå begynner vi å komme til poenget her. Putene er liksom første fiolinen i sengesymfonien. Her kan du gå litt wild, men her er likevel noen ledetråder slik at det ikke ser kaotisk ut.

La oss begynne med størrelse og rekkefølge:

Soverom ideer
Bakerst:

Begynn med to store puter bakerst, disse bør skal være de høyeste av alle. Velg puter som er tilnærmet like brede som hver halvdel av sengen. Det vil si, er sengen 180 cm bred, velger du to puter ca. á 90 cm hver. Ikke mer enn det, men ikke all  Kvadratiske puter er et greit utgangspunkt.

Lekkert soverom inspirasjon
Midten:

For den neste rekken med puter kan du gjerne bruke de hodeputene du bruker til å sove på, så lenge disse ikke er mye mindre enn putene bak. Maks. 30 cm lavere er en god pekepinn.

soverom inspirasjon
Fremst:

Til slutt pynter du med tre pynteputer. Enten alle tre i samme størrelse, eller 2 og 1. Her holder det med vanlig pyntepute størrelser, 40x4o eller 45×45, så lenge de ikke er høyere enn rekken bak.

Nå kan vi se litt på farger og mønster.

Er det mye farger og mønster på veggene og innredningen rundt, vil jeg holde putene ensfarget og veldig tilbakeholdt mønster. Som enkle striper eller ensfarget med dusker, frynser eller annen struktur i putene.

Er veggene og dekoreringen rundt rolig og ensfarget, kan du friske opp med mønster på putene.

Alle putene bør ha felles fargekart, men ikke ha helt like farger og mønster. Mens den bakerste og fremste rekken kan ha forskjellig men litt mørkere mønster og farger, har den midterste rekket litt lysere mønster, eller omvendt. Tenk lys-mørk-lys eller mørk-lys-mørk så blir det nok bra, skal du se.

Soverom ideer inspirasjon
Et ekstra Pledd gjør seg godt, av som mange grunner. Foto: www.parsleyofhappiness.com

Ekstra pledd

Det må ikke være kaldt for at du trenger et pledd

Legg et ekstra pledd over fotenden av sengeteppet. Fargen på pleddet bør stå i kontrast til sengeteppet.

Det er alltid godt å finne et ekstra pledd på soverommet på kalde vinterkvelder.

teppe på gulv på soverom
Du trenger egentlig alltid et teppe på gulvet, soverommet er inget unntak - tvert i mot, her er det et must. Foto: www.parsleyofhappiness.com

Gulvet

Som alltid: Ikke glem gulvet

Nå beveger vi oss litt utenfor sengekanten, men det hører med til hele soverom-opplevelsen.

Legg små tepper, dette kan for enkelthets skyld være badematter, i en passende farge på hver side av sengen. Når du står opp, er det godt å sette nakne føtter på et teppe og ikke på det kalde gulvet.

I tillegg bør du legge et større teppe ved enden på sengen. La sengen stå minst ¼ på teppet. Dette gir følelsen av at alt henger sammen og gir et mer behagelig resultat.

Nattbord ideer til fint soverom
Ser du det, det er noe som mangler på nattbordet.

Nattbord

Litt stash på nattbordet

Og med det mener jeg praktisk dekor. Det var nok det du tenkte.

En seng uten nattbord, er vel i og for seg bare en seng, men det jeg vil si er at du trenger nattbord. Om dette bare er en hylle på veggen eller et mer tradisjonelt nattbord, er opp til deg. På nattbordet trenger du en lampe, litt lesestoff og kanskje én pyntegjenstand. Sistnevnte kommer litt an på hvor mye plass du har. Ikke fyll opp nattbordet for mye, men disse tingene gir følelsen av å ha et soverom med alt der hvor du trenger det. Det gir ikke bare den følelsen da, du har faktisk alt der hvor du trenger det.

ideer til lekkert soverom
Foto: www.parsleyofhappiness.com
Oppredd seng som en influenser: Tipps for et lekkert soverom
Foto: www.ParsleyOfHappiness.com

5 tips til deg som vil male mursteinsvegg

5 tips til deg som vil male mursteinsvegg 1200 675 Parsley of Happiness

Så enkelt kan du male en mursteinsvegg og forvandle den fra stygg til stilfull. Her er 5 tips som kan spare deg tid og hodebry.

hva trenger du for akryl fugemasse

Akryl fugemasse: alle håndverkeres concealer

Akryl fugemasse: alle håndverkeres concealer 900 1200 Parsley of Happiness

Det er som håndverker bransjens svar på BB-cream eller concealer. Og alle vet jo at det bare må du ha. Om jo eldre du bli, jo mer concealer trenger du, det samme gjelder med hus.

Vaskerom inspirasjon: 5 raske dekortipps for vaskerommet

Vaskerom inspirasjon: 5 raske dekortipps for vaskerommet 2048 1536 Parsley of Happiness

Pynte på vaskerommet? Hvorfor ikke? Vasker vi ikke nok klær, til at vi bør gjøre det litt trivelig på vaskerommet også? Vaskerom inspirasjon

kreativ innpakning av gaver

Bærekraftig julepapir – Så fint at selv den mest iherdige nissen blir sjalu

Bærekraftig julepapir – Så fint at selv den mest iherdige nissen blir sjalu 1280 1920 Parsley of Happiness

Vi elsker julegaver! Og det eneste som er bedre enn julegaver, er julegaver i bærekraftig julepapir. Så fint at selv den mest flittige nissen blir sjalu.