Rab Kroatia Gamleby

Reisedagbok full av interiør: Kinderegget Rab – tre byer i en

Reisedagbok full av interiør: Kinderegget Rab – tre byer i en 900 1200 Parsley of Happiness

Gamlebyen i Rab er liksom tre byer i en – Monaco, «Syden» og Roma. Og alt dette skjer innen mindre enn 100 meters omkrets. Dette er identitetskrise på høyt plan.

Dieser Beitrag enthält sogenannte Affiliate-Link. Wenn du auf so einen Link klickst bekomme ich, oder auch nicht, vom Händler eine kleine Provision. Für dich änderst sich aber nichts

Foto: ParsleyofHappiness.com
Gamlebyen i Rab er liksom tre byer i en.

Monaco

Ved båthavna hersker det ofte Monaco-lignende tilstander med luksusseilbåter med mer mannskap en gjester og yachter på størrelse med en behagelig enebolig. Og turister i samme klasse.
Rab Altstadt Kroatien
Utsikt fra verandaen Foto: ParsleyofHappiness.com

Syden

Men du trenger ikke å gå mange skrittene før du gjør en krasjlanding i «syden», slik bare charterreiser kan være. Her blir åpne plasser til et slags tivoli på kveldstid med boder fylt til randen av plastikkjuggel, butikker med t-skjorter, lokal kunst og restauranter med menyer på sidevis med pizza-burger-pasta til glede for enhver turist.

Rab Gamleby luksusferie Kroatia
Her koker det av neon-lys og diskomusikk pü kveldene Foto: ParsleyofHappiness.com

Roma

Den roligere delen av gamlebyen blir alt det overfor glemt på et blunk. Her er det så mye kultur og historie at en gjennomsnittlig amerikansk by vil rødme av mindreverdighetskomplekser.

Og alt dette skjer innen mindre enn 100 meters omkrets. Dette er identitetskrise på høyt plan.

Rab Historisk by reisemål
Foto: ParsleyofHappiness.com
Foto: ParsleyofHappiness.com

Ser nesten ut som fake

Gamlebyen er så sukkersøt at den nesten ser fake ut. Små, mediterrane trær i full blomst ser ut til å ha det litt for trangt (men bare litt) i de smale sandsteingatene. Blomsterkasser er tilfeldig dandert på en murkant eller vinduskarm og vinduslemmene av tre er noen ganger åpne noen ganger lukket. Er dette bare et spill for galleriet, som i dette tilfellet består av bare turister, eller er det slik die faktisk lever i gamlebyen i Rab. Sannheten svever vel som en lavalampe et sted i midten.

Rab arkitektur luksusreise
De fire tårnene i gamlebyen Foto: ParsleyofHappiness.com
Foto: ParsleyofHappiness.com
Baren Banal Villa ved sjøkanten i gamlebyen Foto: ParsleyofHappiness.com

Alt etter behov

Resten av Rab prøver å dekke et hvert behov som måtte oppstå. Kjæledyr er hjertelig velkommen på hotellene og hunder har fått egne strender. Muligens mer til glede for eieren enn hunden, men på denne måten er vel alle fornøyde.

Rab kaller seg the happy Island, jeg ser ingen grunn til ikke å være happy her.

Strand beacht Hundestrand dogbeach
Dog Beach - jeg holder ikke ut!! Foto: ParsleyofHappiness.com

Pin oss på Pinterest: