Bled Vila Bled

Reisedagbok full av interiør: Romantik ved sjøen Bled i Slovenia

Reisedagbok full av interiør: Romantik ved sjøen Bled i Slovenia 900 1200 Parsley of Happiness

Mange vil ikke rykke på øyenbrynene engang, når jeg sier Bled eller Bledsjøen. Men ser de bildet med kirka på den lille øya midt i innsjøen, nikker de fleste «Å, der ja!»

Reisedagbok full av interiør:

Romantikk i Bled

Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provisjon fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Bled Bledsjøen sett fra utsiktspunktet Ojstrica
Å der ja! Bledsjøen sett fra utsiktspunktet Ojstrica Foto: ParsleyofHappiness.com

Etter 8,5 timer ankommer vi Bledsjøen, en tur som normalt tar ca 4,5 timer. Ja, denne sommertrafikken. Dette er den siste destinasjonen på turen vår.

Mange vil ikke rykke på øyenbrynene engang, når jeg sier Bledsjøen. Men ser de bildet med kirka på den lille øya midt i innsjøen, nikker de fleste «Å, der ja!»

Ikke et insidertipp

Nå er ikke Bled et insidertipp akkurat. Vi kjører i kolonne sammen med turister fra nær og fjern de siste kilometerne inn til tettstedet Bled, for det er ikke mer enn ett tettsted – tett med turister.

Men tusenvis av turister kan ikke ta feil. Alt ved dette stedet rundt den lille sjøen er strålende vakkert – sjøen, bygningene rundt, den lille øya med kirka på.  Hit har folk kommet i all tid. Det er tydelig at turistene har sørget for god økonomi og at dette alltid har vært et attraktivt mål for overklassen.

Bled Bledsjøen
Foto: ParsleyofHappiness.com
Interiør Restauranten Sova Bled
Restauranten Sova byr på et godt måltid og trivelig interiør Foto: ParsleyofHappiness.com
Foto: ParsleyofHappiness.com

En destinasjon for overklassen i flere århundre

Arkitekturen er mer elegant og overdådig enn ellers i området. Her er det villaer, ikke hus. Vinduene er høye og store og har vinduslemmer. Her er det storslåtte, innebygde balkonger med elegante murgelender og de har en svakhet for store, brede trapper.

Vi bor på

Villa Adora Luxury Hotel

, en villa (selvfølgelig) som ble bygd i 1878, men har blitt renovert flere ganger siden og har vært et hotell fra 2012. En søt oase ved sjøen litt utenfor down-town kan du si.

Bathroominspo Bled Slovenia
Kjempeforelska i dette badet Foto: ParsleyofHappiness.com
Bled travel Europe Slovenia
Foto: ParsleyofHappiness.com
Vila Adora Bled Luxushotel Boutique hôtel
Foto: ParsleyofHappiness.com

Dette tar kaka

Vi vil nok kalle det Napoleonskake, men det er noen små forskjeller mellom den og kremsnitten i Bled. Bled er kjent for denne kaken og «alle» cafeene i Bled har selvfølgelig originalen.

Café Kavarna Park skal til og med være kakens vugge. Helt siden 1959 har de bakt kaken og på hjemmesiden deres finner du til og med kakens slektstre ?!?!?

Original eller ikke, du må smake kremsnitten: kremna rezina eller Blejska kremšnita når du er her, dette er diettbrudd på et helt nytt nivå, men herregud så god!

Av denne grunn har vi lagt Bled på slutten av reisen vår, det er bare å glemme bikinifiguren etter et par stykker Blejska kremšnita.

Men det er så verdt det, dessuten har vi et år minst på å få til bikinifiguren igjen.

remna rezina eller Blejska kremšnita , cream cake Bled
Så pen, så godt og sååååå "energirik". Vi tar kaka på Vila Bled, da har du litt for øyet også. Foto: ParsleyofHappiness.com
Bled
Foto: ParsleyofHappiness.com
Luksus hotel Bled Europa Reise
Stoffer er alltid en sikker måte å gjøre det koselig på. Heng opp gardiner på balkongen. Det gjør den både triveligere og kan brukes som solskjerm. Foto: ParsleyofHappiness.com
Foto: ParsleyofHappiness.com

Brera – Milanos designerhjerte

Brera – Milanos designerhjerte 1920 2560 Parsley of Happiness

Dersom Milano er hjertet av designerverdenen, så er Brera høyre hjertekammer. Her finner du de største av de største.

I iglotelt på Trolltunga arctic dome

Kjapp reiseguide til Trolltunga

Kjapp reiseguide til Trolltunga 1200 857 Parsley of Happiness

Trolltunga er blitt en Instagram-hit, av helt åpenlyse grunner. Bildene du tar på denne turen her, er grunnen til at folk over hele verden har Norge veldig langt oppe på…

Roadtrip til Sør England

En roadtrip til Sør-England

En roadtrip til Sør-England 1404 1920 Parsley of Happiness

Putt Bridget Jones, Livet med Larkins (husker du den?), The Holiday, en Jojo Moyes-roman og Postman Pat i et glass. Rist godt, og du har…

Kjapp reiseguide til Nassau, Bahamas

Kjapp reiseguide til Nassau, Bahamas 857 1200 Parsley of Happiness

Nassau, Bahamas faller mellom to stoler, for travel som badeferie og for liten som storbyferie. Slik lager du en storbadebyferie av det:

Pin oss på Pinterest: