beregne tapet tapetkalkulator

Tapetkalkulator: Beregne tapet riktig mengde

Tapetkalkulator: Beregne tapet riktig mengde 1280 720 Parsley of Happiness

Tapetkalulator: Hvor mye tapet trenger du? Har ikke tapetet mønster, er ikke dette regnestykket så veldig vanskelig. Men dersom tapetet har mønster som gjentas, ser det litt annerledes ut. Her er en kalkulator som gjør jobben for deg. Beregne tapet.

Tapetkalkulator også med beregning for rapport:

Slik beregner du riktig mengde tapet

Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Hvor mye tapet trenger du? Har ikke tapetet mønster, er ikke dette regnestykket så veldig vanskelig. Men dersom tapetet har mønster som gjentas, ser det litt annerledes ut. Beregne tapet med mønster har en par feller du kan gå i. Her er en kalkulator som gjør jobben for deg.

beregne tapet, beregne tapet rapport
Det kan være litt kinkig å beregne riktig mengde med tapet, spesielt når den har mønster. Foto: ParsleyofHappiness.com

Beregne tapet

Det er skikkelig kjipt, dersom du er er nesten ferdig og merker at du har for lite tapet. Dette skyldes ofte i at du beregnet mønsteret feil eller for knapt. Jeg er supergjerrig og har gjort samme feilen selv, jeg synes det er unødvendig å ha overflødig tapet liggende, så runder jeg nedover. Big mistake- alltid!

Mange tapetforhandlere er derimot villig til å ta tilbake ubrukte hele ruller, så har du en seriøs forhandler, kan du handle inn litt på den sikre siden.

BlackFriday
BlackFriday

TAPETKALKULATOR med og uten rapport

Høyde på vegg*
cm
Lengde på vegg(er)
cm
Bredde på tapet
cm
Bredde på rapport (mønster)**
cm
Lengde på tapetrull
cm

*Legg til 5 cm skjæringsmonn. Spesielt om du ikke monterer lister etterpå
**1 dersom tapetet ikke har gjentagende mønster

ORDLISTE

Høyde på vegg

Dette er ganske enkelt høyden på rommet, fra gulv til tak. Det anbefales og legge til 5 cm skjæringsmonn. Har du planer om å legge gulv- og taklister på den tapetserte veggen etterpå, er ikke dette nødvendig.

Lengde på vegg

Dette er ganske enkelt horisontale lengden/bredden på veggen(e) du vil legge tapetet på. Ikke trekk i fra noe selv om du har dører eller vinduer. Her vil du kanskje ikke trenge hele bredden på rullen overalt, men sjangsen er stor for at du vil trenge hele høyden.

Dersom du virkelig har kjempestore vinduer og en rapport (se ovenfor) som gjentar seg ofte, kan du eventuell runde antall ruller nedover. Men med rapport er det risikosport å trekke fra mengde på grunn av vinduer. Og det alltid ergelig, å ha litt for lite tapet.

Rull

Tapet kommer alltid på rull. En rull er ofte 10m.

Mønster

se rapport

Rapport

Dette blir også kalt repeat og beskriver hvor med hvilken avstand mønsteret gjentar seg. Selv om mønsteret ser tilfeldig ut, kommer det samme mønsteret igjen etter en stund. Denne informasjonen er viktig av to grunner:

  1. Dersom du må skjøte i høyden, må mønsteret på den nye lengen begynne på akkurat der hvor mønsteret på det tapetet som henger på veggen sluttet. Ellers ser det ikke sammenhengende ut.
  2. Det samme gjelder for bredden. Når du har lagt en lengde tapet, må den neste lendgen henge slik at mønsteret fortsetter sømløst sidelengs fra en lengde til neste.

Rapport er ikke bare viktig for når du legger tapetet, men er like viktig når du skal beregnet tapetet du trenger. Dersom du har valgt et tapet med rapport, vil du høyst sannsynlig ha mer svinn enn uten.

Rapport er ikke relevant ved innkjøp for tapeter med for eksempel langsgående striper eller ensfarget.

Bredde på tapet

Bredden på tapetrullen. Denne informasjonen finner du enten direkte på tapetet eller i informasjonen om tapetet på nett. Vanligvis ligger bredden på 52-53 cm.

Lende på rullen

Hvor mye tapet det er på rullen. Vanlig mengde er ofte 10 meter. Men kan selvfølgelig variere, så se etter nøyaktig informasjon direkte på rullen eller under informasjonen på nett.

BlackFriday

Beregne tapet er én ting, men det er kanskje noe annet du lurer på også? Her er noen tipps til deg som skal legge tapet for første gang:

Råd til deg som legger tapet for første gang 1440 1920 Parsley of Happiness

Råd til deg som legger tapet for første gang

Har du aldri lagt tapet før? Det er ikke noe problem, for det finnes utallige råd der ute hvordan du skal gjøre det. Tro meg, jeg har lest alle. Men har disse proffene, glemt hvordan det er å være nybegynner?

read more

Vær kreativ så lenge!

Tapetkalkulator: Beregne tapet riktig mengde

Tapetkalkulator: Beregne tapet riktig mengde 1280 720 Parsley of Happiness

Hvordan skal du beregne tapet med mønster? Dette regnestykket kan være litt vanskelig. Men her er en kalkulator som gjør jobben for deg.

Før og etter oppussing – Endelig nytt kjøkken!

Før og etter oppussing – Endelig nytt kjøkken! 1920 1280 Parsley of Happiness

For noen uker siden hadde vi venner på besøk som ikke hadde sett det nye kjøkkenet enda. «Whaaaaaat?» Kjøkkenet er jo ikke nytt lengre nå. Ladies and Gentleman – I present to you: en før og etter-artikkel av et nytt kjøkken. 

selvlaget påskepynt

Påskepynt i siste liten: hvordan du jukser deg til selvlagd påskepynt

Påskepynt i siste liten: hvordan du jukser deg til selvlagd påskepynt 1050 700 Parsley of Happiness

Du har fremdeles ikke laget påskepynt? Vel det er alt annet enn en optimal situasjon, men dette greier vi. Jeg forklarer deg påskepyntens tre grunnpilarer og hvordan du kan jukse deg til selvlaget påskepynt.

Shop-the-look

Shop the Look: maritimt soverom i coastal look

Shop the Look: maritimt soverom i coastal look 1920 2560 Parsley of Happiness

Når jeg innreder et rom, får jeg ofte spørsmålet: – hvor i all verden finner du alt?