Botanikk og Boho

Trendwatching på tekstilmessen belétage: Botanikk og Boho

Trendwatching på tekstilmessen belétage: Botanikk og Boho 700 467 Parsley of Happiness

Jeg er over ørene forelsket. Det jeg ønsker aller mest er å lage meg en hel verden av dette stoffet. Her vil jeg trekke meg tilbake, bli gammel og lykkelig – Trendwatching på tekstilmessen belétage: Botanikk og Boho 

Trendwatching på tekstilmessen belétage:

Botanikk og Boho

Jeg er over ørene forelsket. Det jeg ønsker aller mest er å lage meg en hel verden av dette stoffet. Her vil jeg trekke meg tilbake, bli gammel og lykkelig…

 

Så, tilbake til virkeligheten. Julepynten er akkurat ryddet vekk, bare den obligatoriske ene nissen, som man glemmer hvert år, står igjen.

Men det er et sikkert tegn på at messesesongen er i gang og det er vår i luften. På mandag tok jeg meg en rask runde på tekstilmessen belétage i Salzburg.

Det var på tide å oppdatere meg selv på stoff-fronten. Det finnes knapt noe skjønnere en å holde nye stoffer mellom fingrene.

Det ble riktig nok en veldig liten runde, men et par bilder av de siste kolleksjonene fikk jeg da tid til.

Mon-stera de-li-ciosa | Vindusblad

Så normal, men såå insta-verdig

I de siste årene har vindusbladet tvinnet alle interiør designere godt rundt stengelen og den har hatt en revival uten like. I tillegg har den åpnet dørene for at alle normale potteplanter kan ha en karriere innen interiør. Det står det respekt av!

Du finner ikke én kolleksjon uten litt botanikk

Buskas og bladverk

Våren er ikke bare i luften, den er også så og si i hver eneste stoffkolleksjon. Den vegetariske bevegelsen blomstrer som aldri før i tekstilverdenen.

Det som vindusblad-planten (Monstera Deliciosa) startet i interiørbransjen for noen år tilbake, fører nå hver enste potteplante videre.

Bladverket er blitt litt mindre, men du finner ikke en kolleksjon uten litt botanikk. Men det er helt i orden, jeg har ikke sett meg mett på grønt enda.

Leirbål og drømmefanger

Endorfinene mine stuper kråke, stoffdesignerne har endelig tatt et godt grep om boho-stilen. Stoffer med mye struktur, naturlige farger og etnomønster. Vi kan ikke være langt fra neste leirbål, eller en kjempetrendy stue.

Jeg elsker denne stilen. Den gjør det superenkelt å bruke bærekraftige materialer, og den fungerer egentlig best, når leiligheten er litt uryddig. Det kaller jeg Win-Win.

Drømme|fanger

et ornament av indiansk opphav. Gjenstandene blir gjerne hengt opp ved siden av sengen og er ment å fange vonde drømmer og mareritt.  (Kilde: Wikipedia)

Eller rett og slett en supertrendy pyntegjenstand.

Jeg elsker denne stilen. Den gjør det superenkelt å bruke bærekraftige materialer, og den fungerer egentlig best, når leiligheten er litt uryddig. Det kaller jeg Win-Win

En ting til, hvem kom egentlig på ideen om å lage moodboards? Å ja, det var alle, faktisk…

Er jo i orden det. Ser stilig ut.