vivid coral little green soverrom

Vivid Coral: Her er det beste du kan gjøre med årets pantonefarge

Vivid Coral: Her er det beste du kan gjøre med årets pantonefarge 699 925 Parsley of Happiness

Årets pantonefarge er vivid coral, Yep, dette er faktisk en greie. Fargen er ikke ny-ny, men i år er den altså kårets til årets farge. Om den duger til noe, er en helt annen side av saken. Jeg har samlet de beste ideene.

Pantone vivid coral:

Slik bruker du årets pantonefarge vivid coral

Pantone Vivid coral farge

Foto: Pantone

Årets pantonefarge er vivid coral, Yep, dette er faktisk en greie. Fargen er ikke ny-ny, men i år er den altså kårets til årets farge. Om den duger til noe, er en helt annen side av saken. Jeg har samlet de beste ideene.

Hvert år kårer firmaet Pantone årets farge. Kåringen er basert på utallige trendanalyser og innflytelser fra moteverdenen.

I 2019 er det altså vivid coral, „livilig korrall“, som skal rive av oss sokkene. Jeg har alltid vært svak for rød-, oransje- og rosatoner. Helt sant, jeg hadde til og med aprikosefarget konfirmasjonspynt. Slå den! Så dette ser ut til å bli mitt år.

Men hva gjør vi med denne fargen? Jeg har snoket litt rundt og funnet de beste og fineste ideene.

vivid coral badekar

Foto: Devon&Devon

Jeg vil bade i denne fargen

Hva om du ønsker å dykke ned i denne fargen? Den billigste måten er da å bruke et badeskum eller en badebombe i rett farge. Den peneste måten å bruke fargen på er dette badekaret fra Devon & Devon. Det ser ut som et kjempestort sukkertøy! Eller sengen til Ariel i den lille havfruen, men likevel super elegant, ikke sant?

Korall vivid coral Vask

Foto: antoniolupi

Dersom badekaret er litt over the top for din smak, er vasken fra antinioulupi minimalistisk og supertrendy, Sterke farger kan være så enkelt og elegant.

La oss prøve noe annet enn hvitt og svart

vivid coral little green soverrom

Foto: Little Greene

Selv om vivid coral er både sterk og litt flashy, er den utrolig lett å kombinere med andre farger. Min favoritt er å kombinere den med marineblå, men den fungerer også godt som kontrast til mørke gråfarger.

Slik som Little Green bruker denne krakken sammen med grå vegger. Dersom du ønsker en noe mer elegant vri enn den krakken, kan vurdere nattbordet til Marioni.

Marioni Nattbord Fes i korall

Foto: Marioni

Men dette er jo småplukk, det er ingenting som tilsier at du ikke kan ta den helt ut. Dersom du, som de fleste trendsettere, er lei av hvite eller svarte vegger, bør du vurdere korall neste gang du skifter farge på veggene. Du kan male veggen helt eller velge den rafinerte tapeten fra Little Green. Den er liksom sommer på en rull.

Ikke nødvendig å gjøre om hele leiligheten til et korallrev

Korallfarget tapet Mønster

Foto: Little Greene

Den lyser opp rommet og setter farge på det samtidig. Og sammenlignet med heldekkende frage, gjør mønsteret rommet elegant slik at den passer like godt til designer møbler som til solide hvite tremøbler

 

Edison lampe fra Marioni i korall

Foto: Marioni

Litt for mye vivid coral

Men det er ikke nødvendig å gjøre om hele leiligheten til et korallrev, hva skal vi gjøre da når det kommer en nye årets farge neste år?

OK Design Condesa stol i korall

Foto: OK Design

Som sagt fungerer korall nydelig sammen med andre farger. Med noen aksessoarer her eller et statement-piece der kan du gi rommet rikelig med ny glans.

Når vi trodde vi hadde sett alt av lamper i industristil, kommer Marioni med lampeserien Edison. Det første jeg tenkte, da jeg så lampene var kitch, men omså lengre jeg ser på dem, jo stiligere blir di. Nettopp fordi de ikke tar stilretninger så nøye, er det bare å la seg rive med og henge opp lampene der du trenger en lyskilde. Jeg er sikker på at det blir bra uansett!

Det samme gjelder for Condesa, den friluftselskende søsteren til Acapulcustolen. Stolen til utendørsbruk er en gammel kjenning, men nå som jeg vet at korall er in igjen, har jeg forelsket meg på nytt.

Kopp i vivid coral

Foto: Pantone

Men først kaffe

Ikke få panikk, jeg har ikke glemt kaffen. Keep calm også videre. Dersom du vil ta den helt ut, er koppen fra Pantone „mercandise“ ikke til å komme unna. Det er litt som julekulene fra Porsgrunn og Swarowski, Magnor o.s.v. Du kan skaffe deg en ny farge en hvert år.

Kaffekopp fra butlers.com

Foto: Butlers.com

Dersom du ikke vil vente til neste år på den neste koppen og ønsker en litt mer tilbakeholden variant, er jeg blitt litt småforelsket i koppene fra serien Portamao fra Butlers. Mønsteret minner om marokkanske fliser og vil ser nydelig ut på verandaen.

Ikke bare vakkert
Korall rev

Photo by Q.U.I on Unsplash

Mens vi drømmer oss bort i korallfarget dekor og interiør, er eksistensen til de riktige korallrevene truet, og forsvinner mer og mer for hvert år. Her kan du lese mer.

https://forskning.no/hav-og-fiske-marinbiologi-klima/slik-pavirker-co2-utslipp-korallrevene-om-100-ar/280641

https://www.nationalgeographic.com/environment/2019/04/great-barrier-reef-coral-not-recovering-climate-change/

vivid coral neglelakk
  • Finnes denne som vegg maling i Norge?

    • Hei, LittleGreene har fargen Orange Aurora, men de har ikke så mange utsalgssteder i Norge. Derfor bør du kanskje se på Bella fra Jotun, Lollipop eller S1060-Y70R fra Baronesse, de er alle i dette område. Uansett bør du bestille prøve først, slik at du kan ser hvordan der ser ut på der du skal male.

      Ha en fin kveld
      Trine