Wabi-Sabi

Wabi-Sabi – Så dempet, at jeg nesten overså trenden

Wabi-Sabi – Så dempet, at jeg nesten overså trenden 720 920 Parsley of Happiness

Wabi-Sabi: Helt uten at jeg merket det, snek den seg inn på radaren min. Et bilde her, et rom der og noen produkter i tillegg. Innredningsstilen fikk virkelig etablert seg i 2018, Og først i år fikk jeg et navn på den: Wabi-Sabi og med ett er faller alt på plass. www.RoombySarah.com

Dette er den nye trendstilen:

Wabi Sabi – så dempet, at jeg nesten overså den

Helt uten at jeg merket det, snek den seg inn på radaren min. Et bilde her, et rom der og noen produkter i tillegg. Innredningsstilen begynte å etablere seg i 2018, Og først i år fikk jeg et navn på den: Wabi-Sabi og med ett er faller alt på plass.

Wabi-Sabi på soverommet

Foto: LETTI&CO.

Og når du kjenner til opphavet til denne stilen, er det også helt klart at den ikke inntar verden med fanfarer og jubel. Til det er den for beskjeden.

Hvordan forklarer jeg Wabi-Sabi på mitt eget vis? Er det litt for kjedelig for Boho, for uslipt og grovt for country og shabby chick, for varm for industristil og for gammelt til å være nytt? Da er det sannsynligvis Wabi-Sabi.

potter, karr urner

Foto: www.RoombySarah.com

Wabi–Sabi – en visdom fra Japan 

Japanerne selv forklarer stilen betydelig mer elegant. Wabi-Sabi er en gammel livsinnstilling som går ut på å se skjønnheten i ting som hverken er feilfrie, evigvarende eller fullkomne.

Foto: Myriam Greff, Atelier Kintsugi – www.kintsugi-shop.com

Ødelagt men vakker

Når noe er ødelagt, blir det så absolutt ikke kastet, det blir ikke engang repartet til ny tilstand. Det det som er ødelagt blir reparert og fremhevet, slik at produktets alder blir  synlig og verdsatt. Sånn litt etter mottoet: Det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere.

Wabi-Sabi – som en god vin

Denne stilen spør også hvorfor vi strever så hardt med å motvirke tiden? Vi blir alle gammel før eller senere. I stede bør vi ta imot rynker og annet som tyder langvarig bruk med åpne hender. Enten det dreier seg om mennesker eller ting.

Jeg runder 40 i år og aldri har en stil kommet på et bedre tidspunkt.

Foto: MarkAlexander.com

Monokrom men ikke svart/hvitt

Sterke, kontrastrike farger og en klar geometri må du lete lenge etter. Et typisk Wabi-Sabi-fargekart består av dempede, naturlige Farger fra den samme fargefamilien.

Det eneste som skaper litt liv i stua er manglende symetrie.

Ikke alle koppene i skapet er like, bildene henger ikke på en rekke og veggen er ikke jevn.

Når du tenker på det, er det jo nesten aldri enn rett linje i naturen heller.

Prosjektet El Muni fra Oppenheim Architecture er moderne Wabi-Sabi in perfeksjon.

Wabi Sabi skap

Foto: www.RoombySarah.com

wabi-wabi interior