Høstweekend i London Kaffe kake helg

Deli de luxe – Høst i London

Deli de luxe – Høst i London 2000 1333 Parsley of Happiness

Hva er mer høst enn en weekend i en storby ? Handle, gå på kaffe, ta en after-workdrink i baren. Det er akkurat det vi trenger, for å gjøre høsten koseligere. Høstweekend i London er alltid et godt valg.

Høstweekend i London:

Deli de luxe

Hva er mer høst enn en weekendtur til en stor by? Handle, gå på kaffe, ta en after-workdrink i baren. Det er akkurat det vi trenger, for å gjøre høsten koseligere. Høstweekend i London er alltid et godt valg.

Foto: Trine Saurstroe

 

Etter et par måneder i shorts, sandaler og klissete solkrem, kan jeg ikke vente til høsten kommer. Endelig kan jeg flytte ”inn” igjen. Ta med en kopp kaffe og en bok, og sitte i sofaen mens regnskura herjer ute. Eller enda bedre, jeg reiser ifra alt, og tar meg ei helg i en storby. Byer er uutholdelig varme og svette om sommeren, men herlig levende på høsten og masse plass for både kaffe og bøker, dersom det er et krav.

Foto: Trine Saurstroe

Høst + storbyweekend = sant

London er perfekt for en slik helg. Byen har, som de fleste storbyer, noe for alle. I tillegg har den som regel gode og raske forbindelser innen Europa.

Dersom du ikke har vært her før, er det bare å velge og vrake mellom handlegater, museer og show. Og har du allerede vært der en gang, supert! Da kan trenger du ikke å stresse med å se alle severdighetene, men bare kose deg gjennom en helg med storbyliv.

Foto: Trine Saurstroe

Dersom du stusset litt på det der med ”after-workdrink” tidligere, som jo antyder at det skal være jobbing med i bildet, kan du ta det helt med ro. Jeg har lagt mer vekt på den delen med en drink i en bar en sen ettermiddag, enn på jobbing.

Deli eller Bistro, valget er ditt

London er veldig fransk og italiensk for tiden. I hver sidegate er en søt italiensk deli (kort for delikatesseforretning i så godt som på alle språk) eller en fransk bistro. Helst i sukkersøte pastellfarger og fylt til randen med husets spesialiteter. Du kan enten handle for å ta med hjem, eller sitte en stund og nyte en kaffe. Noen har så fint interiør at du nesten får lyst til å flytte inn. Spesielt i området rundt Covent garden. Her bogner det av pastelfargede macaroner, tehus, bakerier eller boulangerier (dersom du vil ta den helt ut, liksom) i alle former for vintage stil.

Et godt alternativ til puben

Desto mer vintage det ser ut, jo bedre. Gamle tremøbler, salgsdisker i gammelt treverk og stål. Serveringsfat i glass, og håndmalte skilt. Om treverket virkelig er gammelt, eller bare ser ut som, kommer i grunn på ett ut. Koselig er det uansett. Jeg mener at det må være mulig å bytte ut den velkjente pubcrawlen, med en bistrocrawl. Det er ikke for svake nerver. Drikker en kaffe på hvert sted, vil du nok sitte der som en kolibri til slutt, men du kan jo avrunde crawlen med en koffeinfri ”after-work-drink» i en bar til slutt.

Foto: Trine Saurstroe

SaveSave

London høst bistro
Høstweekend i London høstmorgen the shard

Visste du at...?

Nesten alle museene i London har gratis inngang! Jeg er glad i et godt kunstmuseum og besøkte National Gallery og Portrait gallery denne gangen. En ekte Monet gjør med litt skjelven i knea. I Portrait Gallery henger et oljemaleri, som skal demonstrere Margareth Thatcher´s ledelsesstil. Og det har de nok greid.


Disse kan du trygt prøve:

Bistro London Helg høst

Best breakfast: Côte Brasserie, 50-51 St Martins´s Lane, London WC2N 4EA
I motsetning til trenden ellers er innredningen pastellfri, i tradisjonelt brunt, marmor og tre. Men de har en french toast, som jeg kunne ha spist til frokost, middag og kveld. Absolutt herlig.

Lovely Lunch: The Chandos, 29 St. Martin’s Lane, London WC2N 4ER
Jeg har litt dårlig samvittighet for denne her. Når har jeg langet ut i det lange og breie om bakerier og delikatesser, men tilslutt anbefaler jeg en engelsk pub. Prøv alle bakeriene, bistroene, spis kake til du faller over ende! Men når du er i London, bør du i hvertfall ta én øl i en pub. Og i andre etasje her får du «the works». Teppegulv, blomstrete tapeter, peis og vinduer med farget glass. Men selvfølgelig godt øl og en veldig god, men kanskje mindre tradisjonell, salat med haloumiost.

Delicous Dinner: Tandoor Chop House, 8 Adelaide Street, London WC2N 4HZ
Etter en dag med søte kaker og kaffe, trenger du litt avveksling. Og avveksling skal du få. Denne restauranten er et rom, hvor du ser rett inn på kjøkkenet. Restauranten er mørk og travel, ja nesten hektisk, men er ikke mindre trivelig av den grunn. Godt krydret mat, kanskje litt lite vegetariske alternativer, men de alternativene de har er kjempegode.