Januarsalget julepynt

Dette kan du trygt kjøpe på januarsalget

Dette kan du trygt kjøpe på januarsalget 1200 801 Parsley of Happiness

Gjør noen kupp i januar:

Dette kjøper du på januarsalget

Tilbudene kommer inn fra alle kanter, den ene restvaren etter den andre, bare skrot. Men det er et par ting det virkelig lønner seg å handle på januarsalget. Her er et par ting du kan trygt legge i handlevognen, dersom du skulle se ett tilbud.

 

Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Skal vi ikke stå over januarsalget i år

Stjerneskuddet brenner på halv stang, mens det freser ut sine ynkelige siste gnister. Nedtellingen er ikke helt ferdig enda, vi befinner oss sånn cirka toogentrekvart, men januarsalget – det er i gang for fullt!

Jeg er glad i å handle, men når vi kommer til januar, er jeg egentlig litt handlelei. Når har vi hatt supersalg i alle farger og varianter siden tidlig på oktober. Jeg har handlet fordi det er billig, handlet fordi det er noe jeg har trengt. Jeg har handlet fordi det var noe jeg hadde lyst på og ikke minst handlet jeg fordi jeg hadde den ene gaven igjen å kjøpe (dette skjer som regel flere ganger, frem til jul). Så når januaren kommer, har jeg like lyst på en handletur, som jeg har på rødkål og pepperkaker.

 

Så når januaren kommer, har jeg like lyst på en handletur, som jeg har på rødkål og pepperkaker.

 

For ikke snakke om kreditkortet. Jeg kan ikke bevise dette, men det føles faktisk fysisk mindre, enn det var i høst. Og det er mulig det bare er innbilning, men hver gang jeg åpner lommeboka, trekker det seg sammen, som en hundevalp, som er redd for å få skjenn.

Neida, det er et par ting januarsalget er bra til

Så når tilbudene strømmer inn januar, sitter jeg her som en klokkependel, «skal, skal ikke». På den ene siden har jeg ikke lyst til å handle. Man kan jo ikke handle bare fordi det er tilbud. Vi har et høyt nok konsum, som vi har.

Nå kan jeg ikke si klok av skade, selv om det jo har blitt noen «handleskader» opp igjennom årene, men heller rik på erfaring, masse erfaring. Og jeg har lært at det er et par ting, som det virkelig lønner seg å ta med seg fra januarsalget. Det blir jo jul igjen, før eller senere, og da er du glad for at du allerede har tjuvstartet på innkjøpene. Om ikke annet er kredittkortet litt mer avslappet de første gangene du trekker det.

Lys

Advent Adventslys
Foto: ParsleyofHappiness

Dersom du er typen som har helt ny juledekorasjon hvert år (skam deg litt, for det er virkelig sløsing!), er ikke dette så relevant for deg. I grunn er det mulig at hele denne artikkelen er lite relevant for deg.

For oss andre, andre er det bare å kjøre på. Er du som meg, brenner du masse lys i julen, vet du allerede nå at du trenger lys til jul neste år. Du får kanskje billige jul hele året, men ikke disse typiske julelysene. Så finner du dette på salg, er dette en hit:

Lys i julefarger:

julerøde lys, alle varme og rolige grønnfarger, alle hvitfarger, gull, sølv og glitter.

Lys med juleduft:

Jeg liker å fylle huset med juledufter til jul, og for alle dagene i desember som jeg ikke baker og kokkelerer til jul i desember, fyller jeg huset med duftelys i juledufter. Vanilje, kanel, sette epledufter. Yankee Candles og Zara Home er enere på juledufter, synes jeg. Men er ganske dyre, så disse er supre å handle på tilbud i Januar. Men alle lys med god julelukt er en god ide og gode å finne når advent nærmer seg.

Ass. julelys (som det så fint heter):

Kalenderlys, fine adventstakelys og andre typiske julelys kan du nå få for en slikk og ingenting.

Sløyfebånd

Januarsalget julepyntet trapp
Foto: ParsleyofHappiness.com

Sløyfebånd har jeg alltid liggende, for det trenger jeg alltid. Men til jul oftere en andre tider på året. Jeg bruker sløyfebånd i juledekorasjoner, henge opp jule(tre)pynt, til ekstra fin julegaveinnpakning, pynte på den rødvinsflaska osv. osv.

Fine, litt ekslusive sløyfebånd er som det meste som er fint og av god kvalitet, dyre. Så nå etter jul tar jeg meg alltid tid til å grave igjennom kurven på disken med all slags jule-left-overs, også kalt skrot. Og av og til, ikke ofte for som regel er de fine båndene borte for lengst, men av og til finner jeg en snelle med et fint bånd til et stjel av en pris.

Sløyfebånd i farger som ikke kan gå galt:

Sikkerstikk av farger; grønn, hvit, beige, svart, julerød

Lyslenker

Kjøp girlander på januarsalget
Foto: ParsleyofHappiness.com

Det er en doppel effekt ved å kjøpe lyslenker på januarsalget.

  1. Lyslenkene er billigere enn full pris. Jeg tror vi har forstått dette nå.
  2. Du vet hvilke av dine lyslenker som måtte kaste inn håndkleet denne julen. Det har du glemt til neste år.
  3. De vet nå hvor du gjerne skulle ha hatt en lyslenke, men mangler lenken. Dette er også noe du har glemt til neste år.
spring24

Girlander

Julekurver hjemmelaget julepynt
Julehjerter er liksom julepynten sin, det. Foto: ParsleyofHappiness.com

Ok, dette er en litt sær en. I de senere årene er jeg blitt mer og mer glad i girlandere som pynter opp vinduer, trapper og alle slags kanter du måtte ha i huset. Og litt mindre og mindre glad i den tradisjonelle julepynten som står rundt om kring. Dvs. denne julepynten har jeg i grunn nok av fra før, men girlandere ikke så mange.

Før om årene har jeg ofta lagt girlandere selv av ektre granbar. Dette er 1. dyrt, 2. tar lang tid og er veldig rotete, 3. kastes i ovnen (aller)senest 12.dag jul. Dette er jo litt sløsing. Og selv om ekte er best, synes jeg spesielt girlandere kan se ganske uekte ut og kommer unna med det. På avstand og med litt ekstra pynt, ser huset superjulete ut.

Ergo: jeg kjøper gjerne uekte girlandere og bruker de år etter år. Men samme tema igjen, de fine er dyre, så dersom jeg finner noen på tilbud nå kommer de i handleposen før jeg får sagt jul.

general

Noe du hadde skikkelig lyst på før jul

Winterschlussverkauf
Mannier Juletre fra Loberon.de

Dette er en enkel en, men den har likevel lett for å koke bort i rødkålen.

Tenk på noe du hadde veldig lyst på før jul. Noe som du hadde i hånda veldig lenge, før du satte den tilbake. Eller noe som lå i handlekurven stille for seg selv, men som du slettet fordi det var for dyrt eller du trengte noe annet mer.

Gå tilbake til dette i januar. Med litt flaks er det der ennå, men på salg!! Er det julepynt, så tenk på det som investering. Kjøper du noe ordentlig nå, har du helt sikker glede av det i mange juler fremover. Men sparer penger til neste år, fordi du kjøpte det nå på tilbud.

Vær kreativ så lenge!

Januarsalget
Foto: ParsleyofHappiness.com

Kjapp reiseguide til Nassau, Bahamas

Kjapp reiseguide til Nassau, Bahamas 857 1200 Parsley of Happiness

Nassau, Bahamas faller mellom to stoler, for travel som badeferie og for liten som storbyferie. Slik lager du en storbadebyferie av det:

Påskedekorasjon landlig stil naturlig påske

Hvilken påskedekorasjon passer for deg

Hvilken påskedekorasjon passer for deg 857 1200 Parsley of Happiness

Gule påskekyllinger er så søte, men du er ikke den gule typen? Ingen panikk. Påskedekorasjon er det du gjør den til. Rosa påske? Helt greit!

Påskepynt

Slik pynter jeg til påske

Slik pynter jeg til påske 1200 1716 Parsley of Happiness

Ja, jeg har allerede begynt å tenke på påskepynt. Det er jo noen uker igjen enda, men et sånt egg blåser seg jo ikke ut av seg selv.

Roadtrip til Sør England

En roadtrip til Sør-England

En roadtrip til Sør-England 1404 1920 Parsley of Happiness

Putt Bridget Jones, Livet med Larkins (husker du den?), The Holiday, en Jojo Moyes-roman og Postman Pat i et glass. Rist godt, og du har…