Boho

Hvordan rocker du Boho-stilen med bare 5 ting

Hvordan rocker du Boho-stilen med bare 5 ting 1920 1280 Parsley of Happiness

Har du lyst å innrede leiligheten din i boho-stil, men vil ikke bytte ut hele innredningen? Du må ikke det. Med disse 5 tingene rocker du stilen!

Boho-stilen:

Hvordan rocker du Boho-stilen i 2020

 med bare 5 ting

Bohostilen er overalt for tiden og det ser ut til at designere og produsenter ikke er helt ferdig med stilen heller enda. Også til våre kommer masse nye etno- og bohoinspirerte produkter. Og takk for det! Det er jo bare så koselig og fint.  

Har du lyst å innrede leiligheten din i boho-stil, men vil ikke bytte ut hele innredningen? Du må ikke det.

Boho-stilen fungerer best dersom du henter ned noe gammelt fra kvisten, lar noen gamle møbler bli stående og blander inn noen nye ting, som du kan unne deg. Det er viktig at du holder deg til de same fargene, slik at helhetsbildet harmonerer. Det er det same hvilken farger du har eller velger.

Etter det trenger du bare disse 5 tingene og du rocker stilen!

Boho chic 1
Bohopuff

Foto: Skycastinteriors.com

 

En puff:

Tok du også med deg en lærpuff som suvernir fra souken i Egypt eller Tunisia en gang du var på ferie? Så bra! For nå er tiden du har ventet på, boho uten en puff er nemelig så godt som utenkelig.

Kastet du den puffen sammen med Nokia-mobilen din på 2000-tallet? Du trenger ikke å få panikk av den grunn, det er nok av andre alternativer der ute. Men i 2019 må ikke puffen være av lær og den må ikke være rund engang. En kube eller puff av bambus ser også skikkelig stilig ut (vi vil vel kalle det en krakk, men hvem bryr seg…?).

Du kan selvfølgelig bruke kurvpuffen til IKEA også, for hvem skulle tro at den lille bollen skulle etablere til til en klassiker?

Foto: Maison du Monde

En kurvstol

Dersom du allerede har en kurvstol, by all means, bruk den du har. Vi trenger ikke å finne opp hjulet på nytt liksom. Jeg har for eksempel mange kurvstoler. Mitt problem er bare at jeg har katter som har erklært hver eneste en av dem til kloretrær og snart er de alle bare en haug med små pinner.

Har du det samme problemet hjemme hos deg er det på tide at vi skaffer oss en ny kurvstol. Men vær forsiktig, ikke alle kurvstoler er automatisk boho. Dersom de ser ut som en ørelappstol, har vi beveget oss litt for mye i retning av Hampton/New England-stilen. Den stilen er også kjempefin, men passer ikke helt til boho-miksen din.

Tenk eksotisk og du er på rett vei. For eksempel asiainspirerte bambusmøbler er et kult alternativ til rotting eller kurv.

Et teppe på veggen

Yep, teppene skal du nå henge på veggen. allerhelst et tjukt, bærekraftig teppe av jute eller ull.

Selvfølgelig får du ferdig veggpynt i stoffer som bomull eller ull, men det kan jo alle gjøre. Prøv å finne et ordentlig teppe som du henger på veggen. Det kan gjerne være gammelt, slitt et, selv om det ikke nødvendigvis må være den gamle fillerya fra gangen. Tenk eksotisk, så tar du riktig valg.

Min absolutte favoritt er Lobster-teppet fra Lorena Canals. Ikke bare er motivet så herlig, men det er i tillegg i korallrødt. Yeah!

Foto: Adobe Stock

En stueplante

Èn ting skal stueplanten ha, den har evnen til å gå fra å være riktig umoderne til å være supertrendy igjen og igjen og igjen. Nå skal du gi orkideen og andre blomsterplanter en liten pause og ta frem de gode gamle grønnplantene igjen.

Også her har jeg et problem med kattene mine. De tygger på absolutt alt og kaster det opp igjen på de aller mest ugunstige plassene. Dersom du ikke har dette problemet, er det bare å kjøre på.

Den safe løsningen er vindusbladet. Men du trengte vel ikke lese helt hit, for at jeg skulle fortelle deg det. Det er gammelt nytt. Prøv med en annen grønn plante, som foreksempel en stor bonsai, aloe vera eller en stor kaktus. Viktig er at den er stor og grønn og den kan gjærne fylle et helt hjørne eller en god del av veggen.

Foto: Riviera Maison

Mønstrete tepper

Et teppe henger allerede på veggen, nå trenger vi minst ett for å legge på gulvet.

Spesielt om du har hvite vegger, kan du være litt modig å velge et teppe i sterke farger. Det er viktig at teppet er minst ca. 1 cm tykt og har naturlige materialer. Alt som glitrer, er for rettlinjet eller på en annen måte virker for stylish, er ikke helt boho.

Det har lenge vært de hvite teppene med koksgrå striper som har dominert på boho-teppe-fronten. Når har de fått rikelig med selskap av mørkere farger og er blitt småmønstrete også.