Blumen in Gemüse Vase Rosen

Naturlig påskepynt du gjør i stand selv – del 2: Grønnkål som bordpynt til påskefesten

Naturlig påskepynt du gjør i stand selv – del 2: Grønnkål som bordpynt til påskefesten 1920 2880 Parsley of Happiness

Påsken er på en måte lillesøsteren til julen. Til jul skal alt være perfekt, Det blir dekorert over evne, mat i overflod, et familietreff følger det neste og tradisjonene står i kø som om desember hadde 47 dager. Påsken derimot, gjør som hun vi… naturlig påskepynt

Naturlig påskepynt du gjør i stand selv – del 2:

Grønnkål som bordpynt til påskefesten

Dieser Beitrag enthält sogenannte Affiliate-Link. Wenn du auf so einen Link klickst bekomme ich, oder auch nicht, vom Händler eine kleine Provision. Für dich änderst sich aber nichts

Jeg gleder meg alltid til påsken og påskepynten. Det er vår i luften og alt føles like lett og enkelt som denne naturlige påskepynten.

naturlig påskepynt

Påsken er på en måte lillesøsteren til julen. Til jul skal alt være perfekt! Det blir dekorert over evne, mat i overflod, et familietreff følger det neste og tradisjonene står i kø som om desember hadde 47 dager.

Gemüse als Osterdeko

Så kommer påsken og vi har fri….

Påsken derimot gjør som hun vil. Alle gode forsett har gått ut av vinduet for lengst og alle er helt avslappet.

Lage mat eller bestille take-out, dekorere eller ikke, finne på noe eller ligge på sofaen, alt kommer an på dagsformen. Vi er like glade i påsken som i julen, påsken er bare litt mer freestyle.

natürliche Osterdeko zum selber machen

Påskepynt som gir noe å prate om

Litt sånn er det med denne påskete bordpynten også. Hvem sier at du bare kan lage fårikål av kål? Hvis kål vil være bordpynt, så blir det sånn.

Så dersom du bestemmer deg for en liten påskefest, så er dette bordpynten som liver opp festen og gir litt alle noe å prate om.

Natürliche Osterdeko

Grønnkål som blomstervase

Yep, dette høres veldig vegan, sunt og så absolutt ikke stilig ut. Men det er utrolig vårlig og er påskepynt som du enkelt kan lage selv.

Dessuten er den noe litt utenom det vanlige. Jeg vet ikke hvor ofte jeg har fått spørsmålet – er den ekte?

Kålvasen ser ikke bare super ut, den er også kjempepraktisk. Det du skjærer ut kan du ha rett i gryta. Selve vasen kan du faktisk også spise senere. Jeg hadde min stående på bordet i tre dager. Etter det tok jeg bort de ytterste bladene og laget middag av resten.

Helt ærlig, hvor ofte har du en så bærekraftig bordpynt?

Kraut Kohl Osterdeko

Slik gjør du:

Skjær kålen plan

Først skjærer du av stilken under, slik at kålen blir helt flat og står støtt på egenhånd. Dette fungerer best med en skarp brødkniv.

Osterdeko selbst machen

Velge glass eller vase

Etterpå finner du et glass eller en vase som senere skal forsvinne i kålen. Kål er jo ikke vanntett.

Hvor stort glasset eller vasen skal være, kommer an på størrelsen på kålen. Kålen skal dekke glasset helt, og det bør helst være igjen minst 5 cm av stilken under slik at kålen ikke faller fra hverandre.

Kraut als Deko Blumenvase

Hule ut kålen

Etter at du har funnet en passende vase eller glass, stiller du det opp ned oppå kålen og skjærer et omriss med en skarp kniv.

Deretter huler du ut kålen i samme form som glasset. Det er nesten som med et gresskar til halloween, bare at her arbeider du det rett nedover. Du må ikke skjære ut for mye ut til sidene, for da kan kålen falle sammen.

Lengre ned vil kålen bli litt hard, her er det mulig at du trenger en annen vase.

Når hullet er like stort som glasset, er du ferdig.

Ikke lag hullet for stort, du kan gjerne trykke vasen litt ned. Da sitter det bedre. Men dersom du prøver deg frem med glasset innimellom, ser du hvor mye du mangler.

Natürliche Osterdeko zum selber machen

Dekorere med påskeblomster

For å gjøre det litt enklere, presset jeg litt oasis ned i glasset, slik at blomstene står som jeg vil. Men det er så absolutt ikke nødvendig.

Nå kan du pynte kålvasen din med yndlingsblomstene dine. Jeg synes det ser best ut, dersom blomstene ikke er for høye. Dessuten skal jo ikke bordpynten ødelegge sikten til den som sitter på andre siden av bordet.

Jeg brukte hvite blomster fordi jeg 1. har dilla på hvite blomster for tida og 2. hvitt passer best til resten av interiøret.

Men du kan selvfølgelig bruke pastellfargede vårblomster som tulipaner, påskeliljer, ranunkel eller svibler. Da blir pynten bare enda mer påskete.

Osterdeko zum selber machen

Et par ting til…

Dersom du vil holde bordpynten enkel og la kålvasen tale for seg, slutter du her. Men ikke sett kålen direkte på bordplaten, den kan sette flekker.

Det er ingenting i veien for å gå videre, slik jeg har gjort. Sett vasen i en flat kurv eller tallerken, og fyll den med påskegodteri, påskeegg eller som her, med egg, gulrøtter og sitroner.

Blumen in Gemüse Vase Rosen

Bærekraftig påskepynt med wow-faktor

Grønnkålens overflate har en helt spesiell struktur, som er fantastisk dekor i seg selv. Med blomster eller annen dekor er den en sikker vinner til påskefesten og så mye mer bærekraftig enn påskepynt av plastikk.

Osterdeko zum Selbermachen

God påske!

naturlig påskepynt

Er du litt mer motivert nå? Her er flere dekor-ideer:

Naturlig påskepynt du lager selv

Naturlig påskepynt du lager selv – del 1: Friske gulrøtter som påskepynt

Naturlig påskepynt du lager selv – del 1: Friske gulrøtter som påskepynt 3024 4032 Parsley of Happiness

Gleden over vinteren er redusert fra «Åh, så magisk det er når snøen faller» til «!#$)Q#%! Nå snør det igjen!». Ja, nå er påsken og våren rett rundt hjørnet.
Jeg har begynt å tenke på årets påskepynt. Min misjon: naturlig påskepynt som jeg kan lage selv.

selvlaget påskepynt

Påskepynt i siste liten: hvordan du jukser deg til selvlagd påskepynt

Påskepynt i siste liten: hvordan du jukser deg til selvlagd påskepynt 1050 700 Parsley of Happiness

Du har fremdeles ikke laget påskepynt? Vel det er alt annet enn en optimal situasjon, men dette greier vi. Jeg forklarer deg påskepyntens tre grunnpilarer og hvordan du kan jukse deg til selvlaget påskepynt.

Påskepynt

Slik pynter jeg til påske

Slik pynter jeg til påske 1200 1716 Parsley of Happiness

Ja, jeg har allerede begynt å tenke på påskepynt. Det er jo noen uker igjen enda, men et sånt egg blåser seg jo ikke ut av seg selv.

Pin oss på pinterest: