Påske Pårkepynt i rosa

Slik pynter jeg til påske

Slik pynter jeg til påske 1003 1350 Parsley of Happiness

Last Updated on

Ja, jeg har allerede begynt å tenke på påskepynt. Ingen grunn til panikk, det er jo noen uker igjen enda, men litt planlegging skader ikke. Et sånt egg blåser seg jo ikke ut av seg selv. Jeg viser deg hvordan jeg pynter til påske år.


Min fineste påskepynt:

Slik pynter jeg til påske

Ja, jeg har allerede begynt å tenke på påskepynt. Ingen grunn til panikk, det er jo noen uker igjen enda, men litt planlegging skader ikke. Et sånt egg blåser seg jo ikke ut av seg selv. Jeg viser deg hvordan jeg pynter til påske år.

I Norge er påsken ensbetydende med skiturer, bål, appelsiner, påskekrim og smågodt, masse smågodt. Prøv å forklar denne sammenhengen i utlandet. Det er rett og slett umulig.

Det er umulig å forklare sammenhengen mellom langrenn og påske

Jeg har aldri en gang forsøkt å forklare noen sammenhengen mellom kvikk lunsj og påske. Hva kvikk lunsj er, går i for seg greit, hva kvikk lunsj virkelig betyr, er helt umulig. Jeg prøver ikke engang, det gjør bare vondt verre.

Påskepynt tulipaner

Foto: Trine Saurstroe

I Østerrike betyr påsken vår i luften, grønt, hagen kommer til liv, vi nyter de første glassene på en terrasse et sted. Jeg liker smågodt altså, jeg liker det skikkelig, men jeg ellers må bare innrømme at jeg foretrekker vårpåske fremfor skipåske.

Påskepynt tulipaner

Foto: Trine Saurstroe

Det blir altså vårpåske

Derfor er påskepynten også veldig vårete, med vårblomster som tulipaner og påskeliljer. Og selv om det er helt mulig å velge andre farger, er pastell påske for meg. Jeg er ganske sikker på at pastellfarger er en like god vitamin D-kilde som sola. De er så herlige!

Blomsterdekorasjon med tulipaner

Foto: Trine Saurstroe

I år har jeg blandet inn sitroner i tulipanbuketten. Jeg elsker å pynte med frukt og grønt. Ikke bare er det ofte billigere enn blomster, fargene frisker opp hele greia.

Påskepynt tulipaner diy

Foto: Trine Saurstroe

Limoncello er bedre enn Lemon-Detox

Dessuten kan jeg gjenvinne sitronene til en Limoncello etter påske! Jeg prøvde en sitron-detox for 15 år siden, da detox var skikkelig inn. Du kan lage mye godt av sitroner, Limoncello er blandt det som er godt, Lemon-Detox er det ikke.

 

Påskepynt, Metallik, Bling, Påskeegg

Foto: Trine Saurstroe

Hva kom først …

Men tilbake til påskepynten. Sånn helt uten bling, er jo kjedelig det også da. Så etter at jeg hadde blåst ut, vasket og farget eggene, ble de rosé metalliske tilslutt.

 

Metallik, Bling, hjemmelagde Påskeegg i rosé

Foto: Trine Saurstroe

 

Jeg prøvde meg også på kobber, krom, metallisk blå, men det gikk skikkelig gærnt. Jeg kunne nok lage en serie med ”deleted scenes” nederst i denne artikkelen. Material har jeg i massevis, men man mååå jo ikke dele alt.

 

Påskepynt, Metallik, Bling, Påskeegg

Foto: Trine Saurstroe

Jeg synes kombinasjonen av treverk, naturfarger og den glitrende roséfargen harmonerer kjempefint. Og litt glitter og stas fungerer alltid, gjør det ikke det da?

 

Påskepynt, Metallik, Bling, Påskeegg

Foto: Trine Saurstroe

Påskepynt for å være på den sikre siden

Ulike rom, ulik påskepynt. Jeg har litt rustikal pynt også for å gjøre kjellerdøra klar til påske.

 

Påskepynt påskeliljer

Foto: Trine Saurstroe

 

Vi har hat en rekordvarm februar, så påskeliljene er i full gang med å blomstre i hagen også. Men hvem vet, vi får nok litt snø igjen før påske, sånn er det jo alltid, og da er jeg glad for å ha forberedt meg litt og har litt vårblomster inne i varmen også.

 

God Påske!

Påskepynt påskeegg

Foto: Trine Saurstroe