5 beste coffee table bøker om interiør

5 beste coffee table bøker om interiør 810 1080 Parsley of Happiness

Du skal ikke dømme en bok etter omslaget, men mindre det er coffee table bøker og du er ekstra glad i fint interiør, da er det akkurat det du skal gjøre.

Gaveideer:

5 Coffetablebøker alle interiørinteresserte bør ha

Denne artikkelen innholder såkalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Du skal ikke dømme en bok etter omslaget, men mindre det er en coffe table bok og du er ekstra glad i fint interiør, da er det akkurat det du skal gjøre.

En definisjon på coffeetable bøker er store, dyre bøker med mange bilder, som ofte ligger lett tilgjengelig, for eksempel på stuebordet, for gjester til å blad i.

Med andre ord: coffe table bøker er ukeblader for snobber. Og selv im jeg ikke liker å innrømme det, akkurat her må jeg stille meg på side med snobben. Ukeblader er for frisøren og andre venterom, coffee table bøker er for hjemmet.

Coffee table bøker har nemlig to formål. Det første er de som bøker flest: der for å informere deg om eller underholde deg om et spesielt tema. Dette gjør salongbordbøkene, som noen kaller de, utmerket. Her er det store fine bilder, litt tekst og masse gode viber om det temaet som boken handler om.

Det andre formålet er å dekorere. En coffee table bok kan byttes ut med hvilken som helt pyntegjenstand. En vase, en lysesake, potteplante, alle disse kan du erstatte eller kombinere med en tykk fin bok, om et tema du liker og eller som passer til interiøret.

Coffee table bøker for interiør-fans

Apropos et tema du liker, er du opptatt av interior og innredning, er det noen coffee table bøker du bare må ha i samlingen din.

Ikke bare ser de pene ut, men de gir liksom uttrykk for at du har peiling og du kan til og med lære litt på kjøpet. Her er listen:

Kan du kalle deg interiørintusiast, om du ikke har et eneste Kinfolk-eksemplar hjemme? For ikke å virke for fordomsfull, vil jeg bare la dette spørsmålet henge usvart her, men du bør tenke litt på dette.

Kinfolk har flere bøker og magasiner av sært høy kvalitet. Stilen kan beskrives som alt fra sær til extravagant. Men blant kjennere så er Kinfolk den udiskuterte dronningen av interiørpublikasjoner.

Uansett hva du måtte mene, bøkene er stilrene og ser kjempefine ut på salongbordet og ikke minst på bilder ( I did it for the gram).

Passer spesielt godt til: Skandinavisk minimalsime, mid-century

Fra den ene dronningen til den neste: Joanna Gaines. Hva ville den amerikanske country stilen ha vært uten henne? Vanskelig å si, men helt sikkert ikke den internasjonale salgshiten, som den er blitt. Bøkene hennes er inget untak og det med god grunn.

Dette er hennes første bok, men de påfølgende bøkene, ser også bra ut i hylle. Fine bøker med nydelige bilder og mange gode tips.

Inholdet i alle bøkene er spesielt rettet mot en landlig, hvit stil. Men bøkene er fine og diskrete og gjør seg godt til pynt på bordet.

Passer spesielt godt for: Landlig stil, DIY, slow living

Her begynner vi å gå litt over grensen for den typiske oppfatningen av interiør. Men for det første så er det en kjent sak at mote og interiør har mye til felles, så denne lar vi gå. Design er design, ikke sant?

Og for det andre har vi allerede fått på det rene, at her handler det ikke bare om bokens innhold. I normalt fall skal du ikke dømme boken etter omslaget, men hos coffee table bøker skal du faktisk gjøre et unntak. Her omslaget faktisk like viktig, om ikke viktigere enn innholdet.

I tillegg er boken mindre enn coffee table bøker vanligvis er, så denne passer like bra i bokhylla eller på sidebordet, om du ikke har så mye plass.

Det finnes en rekke bøker i denne serien, én for hver kjente designer der ut, så dersom svart og hvit ikke er din greie, finner du sikkert et like stilrent eksemplar i farger som passer deg. Eller det er bare å fylle opp bokhylla.

Passer spesielt godt til: minimalitisk til, glamorøs stil, ung og moderne

Selv om omslaget ikke er helt innertier sånn designmessig, så er dette en av mine favoritter. Oversiktelig og lettlest om alt som er viktig og som du trenger å vite om interiør – ferdig snakka.

Denne egner seg kanskje mer som et oppslagsverk du faktisk kan bruke, enn som en bok som ligger på bordet som pynt. Men det er opp til deg.

Passer spesielt godt til: mid-century, eklektisk-stil, interiør interesserte som vil høre ut som en proff i neste selskap.

På sammen måte som Kinfolk, er Architectural Digest noe du bare må ha liggende, dersom du er mener alvor med interiør og sånn.

Denne boken inneholder bilder og tekster på kjent, høyt Architectural Digest-nivå.

Men selv om boken bare var en hul boks, er dette noe for interiørkjennere. Stor og tung bok, men i lette, klassiske farger som paser til nesten alle innredningsstiler, og som fungerer på alle bilder alltid. Selvsikkert, tidløst design, som ikke trenger å være høylytt for å bli hørt.

Passer spesielt godt til: skandinavisk stil, lyse, lette klassiske bygårdsleiligheter

Vær kreativ så lenge!

De mest instagram-vennlige cafeene i Milano
De mest instagram-vennlige Caféene i Milano
De mest instagram-vennlige Caféene i Milano 1536 2048 Parsley of Happiness

Det er ikke vanskelig å finne fine i caféer i Milano. Men her er de mest instagram-vennlige cafeene i Milano med absolutt Liker-garanti!

Såpe
Slik har du aldri betraktet et såpestykke før
Slik har du aldri betraktet et såpestykke før 2340 1316 Parsley of Happiness

Jeg synes det er på tide at noen skriver om de virkelige superkreftene til såpestykket. Nå som såpen, sammen med dopapir og ansiktsmaske, liksom er blitt snakkisen over alle snakkiser.

art deco bad bathroom
Interiørstiler og inspirasjon: Art Deco er tilbake
Interiørstiler og inspirasjon: Art Deco er tilbake 1080 1350 Parsley of Happiness

Her satt jeg og trodde at “hypen” rundt art deco sammen med the great Gatsby var på dalende kurs, som en stjerne ned fra trendhimmelen. Det måtte noen dager på Milano Design Week til for å få meg til å forstå at art deco, dén trenden er på full fart oppover igjen!

Herbstfilme
9 høstfilmer med masser av høst, interiør og dekor
9 høstfilmer med masser av høst, interiør og dekor 1000 1333 Parsley of Happiness

Ja, da har vi den tida hvor vi tar på oss strikkegenseren, drikker pumpkin-spice-latte og bruker været som en unnskyldning for å sitte på sofaen under et pledd for å se høstfilmer. Her er 15 høstfilmer med masse dekor- og interiørinspiration.